Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Úvod do Groweru

 
Pěstování ve sklepě a vzduchotechnika - Klikni zde pro originální téma
geeline
Zdravím, dotaz na vzduchotechniku ve větších prostorách...odtah z místnosti by se řešil přes komín ? Bude vadit, když bude stále otevřený přítah a odtah do komína ? Bude problém s vlhkostí, pokud bude v místnosti stále měněn vzduch ? Jak docílím v květu menší vlhkosti 30-40 procent ? Jaká je závislost teplo, vlhkost, studený vzduch ? Jak se chová nasátý studený a vlhký vzduch při vstupu do místnosti s vyplou lampou ?
amper
Obecně komín ze sklepa bude táhnout i bez nucené ventilace, nicméně to není 100% pravidlo. Za horkých letních dnů může nastat opačné proudění a venkovní vzduch se v komíně bude ochlazovat a klesat dolů. >> velmi mírný nucený odtah bych viděl užitečný. Jinak sklepy obecně nejsou tak vlhké, jak se na PRVNÍ POHLED ZDÁ. Nutno ale vycházet s místa samého, tzn.změřit a dál měřit. Při výměně vzduchu tam problém s vhkostí nebude, nicméně při nadměrné cirkulaci a vlétě, kdY do sklepa bude proudit velkovní teplý a vlhký vzduch se může srážet na chladných stěnách sklepa. Souvisí to se zavěrem dotazu.
Čím teplejší vzduch, tím více vodních par je schopen pojmout a pokud je jimi nasycen, při ochlazení dochází k jejich kondensaci (rosný bod). Tak se tvoří v přírodě mraky a proto může způsobovat vlhkost na stěnách sklepa při větrání v létě. Z tohoto důvodu jsou také v přírodě např.jeskyně v létě vlhké a v zimě suché, neboť v zimě přichází dovnitř studený vzduch, který má malou jímavost vodních par. Tento vzduch se uvnitř ohřeje a protože jako teplý má vyšší jímavost vodních par, jeho relativní vlhkost poklesne, (z hlediska absolutní vhkosti se množství vody ve vzduchu obsažené nezměnilo, relativní vhkost totiž říká kolik procent vlhkosti vzduch za dané teploty obsahuje a to se mění-proto se nazývá relativní, viz např.https://biofyzika.lfp.cuni.cz/ file.php/1/referaty/14-Vlhkost.ppt) >> Z toho plyne, že nejpíš budeš potřebovat zajistit jiný způsob cirkulace vzduchu v zimě a jiný v létě.
Ještě jeden zajímavý odkaz:http://www.greenhome.cz/clanky/106/


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma