Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
Rockwool vs. hlína - Klikni zde pro originální téma
FaLda
Zdar, mam takej mensi dotaz, vim ze rockwoolove kostky jsou prakticky jen na rizky, ale videl jsem, ze se davaj i naklicena seminka do nich....a sam osobne bych rek, ze je to lepsi nez davat nakliceny seminko do hliny....co vy na to?..jestli se mylim, tak me pls opravte!!
comix
ano je lepsie davat semena ( kludne este nenaklicene ale odporucam radsej naklicit predtym ) do rockwoolu...
Expiry
Podle me je lepsi davat seminka klicit do RW->rockwool je mnohem "cistsi" prostredi,nemuze se stat,ze by ruzne zarodky hmyzaku v hline,nebo bakterie napadaly seminko,popripade okusovaly klicek.

Ja osobne RW kostky moc nemusim,mam problem s tim,ze u RW nedokazu poradne odhadnou mnozstvi zelivky a taky na muj vkus vysycha az moc pomalu,takze pouzivam Agrodrt(kdyz nejni,tak narezu rockwool na maly kousky,cca 1,5*1,5cm),smichanou s Perlitem.Tahle smes se mi velmi osvedcila na zakorenovani rizku,navic je pak velmi jednoduche koreny ocistit a rostlinu lze presadit do jakehokoliv systemu.Samozrejme to lze pouzit i na kliceni seminek,jen je potreba dat Perlitu o hodne min nez u rizku,aby seminko nevysychalo a nedoslo k zaschnuti klicku.Tenhle "substrat" je velmi variabilni,po par zkouskach si budete schopni namichat RW s Perlitem tak,ze budete zalivat tehdy,kdyz se vam bude chtit.
Ja jsem treba u rizku pouzival slozeni cca 1l drte+2l perlitu->zalival jsem dvakrat denne a korinky rostli jako divy.

V cem to vlastne spociva:
RW->zadrzuje velke mnozstvi vody
Perlit->porezni "sutr",kterej je shopnej pomerne rychle prijimat vlhkost z okoli a nasledne ji zas odparovat do vzduchu.
Rockwool je tam jako zasobarna vody,cim vic ho tam date,tim pomaleji bude smes vysychat.Perlit odebira vodu z rockwoolu,ale diky sve poreznosti dokaze zaroven korenum podavat dostatek kysliku.
O rockwoolu se casto rika,ze ho nelze prelit,me se to i po nekolika growech stale dari.Proto jsem doma zbastlil tohle->jestli se to nekomu povede prelit,tak to klobouk dolu :D,protoze tohle je opravdu neprelitelny.

Jeste jedna takova vychytavka:
Kdyz budes chtit sazet do tyhle smesi seminka(Perlitu tam musi bejt opravdu minimum),tak je dobry naplnit nejkou nadobu cca 1cm pod okraj,pak polozit seminko,lehce zalejt(ja to radsi strikam rozprasovacem,protoze je to dost lehky a hrozne se to pri neopatrnem zalejvani vyplavuje),nasypat trochu Trichodermy,pak uz jenom staci dosypat posledni centimetr smesi a jeste trochu pokropit.
Trichoderma se na RW a perlitu neuveritelne rychle rozrusta.Sance na uspech se da jeste zvysit tim,ze do vody,kterou mlzis drt pridas trochu Bio-Algeenu S90,samozrejme musis upravit pH na 5,5.S timhletim postupem je minimalni sance na to,ze by seeds nevylezly,samozrejme jestli to nejni nejaky smelo.
miroslavdobro
zdarec, chtel bych se zeptat, jestli se mam po namoceni oddelat z rockwolovych kostek ten igelit co je obaluje? dikec
já vidim nevýhodu v hlíně - už párkrát se mi tam semínka ztratily když nějak nevylízaly taxem se mrkl co to a ony nikde :teef:
mirda :
to záleží jestli budeš dávat rw do nějakého kýblu na hydro (no no no dont oddělávat) či do hlíny (yes oddělat)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma