Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Výroba gandžovice - Klikni zde pro originální téma
ing
Chtěl jsem trochu přispět svíma zkušenostma s výrobou tzv gandžovice. Vždy, když jsem po zklizni, tak veškerý matroš, který mám (tím myslím větve listy,kmínek) dám do sudu 50 l zaleji horkou vodou která obsahuje 6kg cukru a nechám kvasit zhruba 30 až 40 dnů. potom to nechám vypálit a proženu to trubkama podotýkám 2x. Musim říc, že tuten nápad jsem dostal, když už jsem měl tolik matroše, že jsem nevěděl co s ním.
Vařit už mě nebaví a tohle se dá pít. Mělo to 54% , ale pozor musíte oddělit metilalcohol radši víc než mín.
Z 50l je dobrých 5litránků pálenky. A lidi, kteří nehulí, tak si to pochvalují a já je u toho nechávám a jsou v poho....
Erixon
Nebylo by nějaký srovnání s jinejma pálenkama? Chuť, účinky...

Procent to má tolik, na kolik to po druhým pálení naředíš (mívá to něco kolem 80%)
Kmínek, to myslíš jako stonky? Dyť to je dřevo...
Při jaký teplotě to necháváš kvasit? Neni těch 30-40dnů kvašení málo?
Hašišák
citace:
Původní příspěvek od ing
Chtěl jsem trochu přispět svíma zkušenostma s výrobou tzv gandžovice. Vždy, když jsem po zklizni, tak veškerý matroš, který mám (tím myslím větve listy,kmínek) dám do sudu 50 l zaleji horkou vodou která obsahuje 6kg cukru a nechám kvasit zhruba 30 až 40 dnů. potom to nechám vypálit a proženu to trubkama podotýkám 2x. Musim říc, že tuten nápad jsem dostal, když už jsem měl tolik matroše, že jsem nevěděl co s ním.
Vařit už mě nebaví a tohle se dá pít. Mělo to 54% , ale pozor musíte oddělit metilalcohol radši víc než mín.
Z 50l je dobrých 5litránků pálenky. A lidi, kteří nehulí, tak si to pochvalují a já je u toho nechávám a jsou v poho....


hele jako palit nacerno alkohol z ganje je pekna picovina.Radsi bych to nalozil do slivovice woe.A 30 dnu kvaseni tj jako malo!Nerikej mi ze ze 6kg cukru mas 50l s kterych vypalis 5 litru koralky...:wink:

Co ti tam jako kvasi?Jako voda+plevel+cukr?

A methyl-alkohol musis oddelit vsechen vzdycky woe!

Kecáš! :shots: :baseball: :smash:
dokktor
taky mě dost rozesmálo. my co víme, víme. takto dobrú kořalku neuděláš, esi se temu vůbec dá říkat kořalka. pravda, nepil sem to, ale ani bych to pit nechtěl :rolleyes:
wasco123
... sice je to realne lebo tam davas cukor. A teraz neviem ci sa ti tam kvasi cukor alebo listie?
DarkLight
Neni nahodou princip ovocnych palenek zalozeny na tom ze kvasi prave onen ovocny CUKR a ovoce doda jen flavor? Pricemz tady ti zkvasi umele pridany cukr, ale flavor z chlorofylu atd. by mi nejspis dvakrat nesedl, prece jen to je neco jinyho nez ovoce... Heh, prijde mi to jako nesmysl, ale rozebrani dopodrobna necham "palicum" :D
LSD25
ganja asi neobsahuje tolko prírodného cukru ako marhula, čiže cukru treba dat viac ,aby to malo správnu cukornatost a čo mi dávame pálit tak zo 100 l kvasu je okolo 5 l podla toho jak teče :D
ing
Čauky,
jsem rád, že se někdo k tomu vůbec vyjádřil, ale opak je pravdou.
Kdo má možnost, tak to zkuste.
Množství cukru je na každém z vás.
Já mohu říc z vlastní zkušenosti, že 0,5l nám stačí pro tři lidi a jsme na kaši.
Holt někdo je nevěřící Tom a někdo má zase rád POLSKÝ LÍH.
Já mám radši své pítí a když někdo přijde na kus řeči, mám mu co nabídnot a je v poho...
Mějte se Tomovééé
aenema
citace:
Původní příspěvek od LSD25
ganja asi neobsahuje tolko prírodného cukru ako marhula, čiže cukru treba dat viac ,aby to malo správnu cukornatost a čo mi dávame pálit tak zo 100 l kvasu je okolo 5 l podla toho jak teče :D
ze sto litrů kvasu je deset- až dvanáct litrů kořalky podle toho jak to teče (myslím slivovice s jinou nemám zkušenost)
dokktor
to je jedno, kolik je z toho litrů. hlavní je,že slivka z plevelu musí byt hrozný kekel. nehledě na to, že to ani neni slivka z plevelu jako spíš slivka z cukru s plevelnou příchutí - teda za předpokladu, že to pálí opravdu tak, jak popsal.

navíc to musí dost smrdět po chlorofilu a chtěl bych vidět toho, kdo si to dobrovolně nalije do kotlu, ve kterém pálí normální dobrou kořalku.

věřím, že to kořeň pálí (blázni sou všelijací), ale nevěřím, že se to dá pit
ing
Jenom žasnu, jací tu jsou všeználkové.
Chutˇ to má tak trchu jako pepernitka s chutí máty.
A ten co si myslí, že to je kekel, tak at to zkusí, aby mohl psát o něčem co nezkusil!!!
Já si myslím, že je to OK.

Jak říkám, zdělená zkušenost je nezdělitelná!!!
Hašišák
citace:
Původní příspěvek od ing
Jenom žasnu, jací tu jsou všeználkové.
Chutˇ to má tak trchu jako pepernitka s chutí máty.
A ten co si myslí, že to je kekel, tak at to zkusí, aby mohl psát o něčem co nezkusil!!!
Já si myslím, že je to OK.

Jak říkám, zdělená zkušenost je nezdělitelná!!!


Všeznalkove jo woe, protože se kolem me a Doktora všude palí!!:punk: :D

Jak říka Dr. kekel to musi byt.Promin mi mame zmlsany jazycek na dobre kořalky

Jinak by mě asi zajimal jako presnej postup,kdyz se uz chces podelit o nezapomenutelnou zkusenost...

Podle me je tvuj prvni prispevek picovina,neb jak si to tam popsal tak ti nikdy nemuze vzniknout kvalitni mač.
dokktor
z ganji by solidní slivka byt klidně mohla. ale tady se očividně (vycházím z popsaného postupu) jedná o kořalku z cukru, ve kterém nejakou dobu mácháš klacky a listy z konopí.

1) v klackoch a listoch (předpokládám, že tam dáváš ty velké výživové, jinak by sis nestěžoval, že toho máš tolik) je mizivý podíl THC. jo slyším tě, jak říkáš že tam toho sypeš kotel, je mě jasné že nejsi troškař, ale tento fakt si připusť

2) dost pochybuju,že při současných venkovních teplotách se ti to málo do toho roztoku vylouhuje - to že to zaliješ horkou vodou IMO způsobí jen to, že z toho sliješ chlorofil, ve kterém se to pak další měsíc máchá.

3) při současných venkovních teplotách (předpokládám,že sklízíš tak jak každý rozumný člověk zralé kytky, tedy září-říjen listopad) to za 30-40 dní mocdobře nevykvasí. i když je zas pravda, že tech 5 kilo cukru (což je to jediné,co tam kvasí) je oproti 200 litrom kvalitního majču plyvnutí do moře.

zkrátka akorát nechápu: proč do toho pere ten odpad z konopí, i když tam má naprosto mizivý účel? proč pálí vodu s cukrem? třeba se o INGenýrovi eště dozvíme, až si bude nejaký pán s černýma brýlema ve zprávách na nově pochvalovat tu bezvadnou ganjovicu.

2marokanec: pampelišky by mohli jít. už enom proto, že to (velmi pravděpodobně) dělal z květů a ne z klacků a listí. květy pampelišek sou dost sladké.

ad haš: taky by mě zajímal podrobnější popis postupu výroby tady toho, ehm, destilátu. opravdu nevěřím, že z 50 litrů vody s 5 kilama cukru uděláš 5 litrů 50% kořky.

a eště jeden malý :rejp: na konec si neodpustím: 50 l odpadu je pro tebe hodně? to každý rok házím na hnůj, což podle mě je daleko smysluplnější využití.
hogi
Koukám, že tady je to samej "odborník" na pálení alkoholu. Ať už se nechá kvasit cokoliv, tak to kvasí, protože tam je cukr, nic víc nic míň, takže ať uděláte smotnou vodu s cukrem, tak budete mít líh bez příchuťi, když tam dáte ganju, tak tam budete mít ganjovou příchuť (jen nedokážu posoudit, jestli ve vypálenym produktu bude nějakej obsah THC). V kostce: z jednoho kg cukru (ať už přírodního obsaženýho v ovoci nebo přidanýho) vznikne cca 1l čistýho alkoholu...

PS: co myslíte, jak se vyrábí levný krabicový víno, vezmou se vylisovaný hrozny, zalejou se vodou, přidá se cukr a pak se to zase vylisuje a nechá se to zkvasit...

Takže INGův postup je správnej a docela by mě zajímal výslednej produkt, ti co tady křičej, že je to krávovina vařej akorát z vody a ani netušej...
ing
Ahoj Dokktore,
Jestli chceš, tak mohu zaslat vzorek napiš p.o.box a máš to tam.
Příště už budeš mluvit jinak a nebudeš delat machry.

S pozdravem
ing
Celller
ing: tak posli fotky:)
dokktor
ok, hogi, nomore comment

akorát sem chtěl říct, že pálit vodu s cukrem a vydávat to za dobrou kořalku, co si kamarádi vychvalují je dost mimo.

a promiň, ale z vody nevařím a už vubec ne z vody s cukrem a plevelem, zásadně z kvalitního majču
dokktor
citace:
Původní příspěvek od Celller
ing: tak posli fotky:)

neblázni,vyfotit sklenku s vodou umí každý ;)
ing
OK tedˇ mám naloženou novou várku 14 dní, hned jak to půjde do trubek, tak nafotím a pošlu.
A ty nevěřící Tomášové, budou jako první, co to budou zkoušet.
No nic fotky budou, ale musíme počkat.
ing
Jedinej, kdo tu něco kloudného napsal je HOGI.
Asi ví o čem mluví díky.
S pozdravem
ing
Celller
Ale nefot jak to palis, to je nelegalni a nevim, jestli by to tady navadilo, aby si nemel pruser, jestli to neni proti pravidlum fora
Hašišák
citace:
Původní příspěvek od hogi
Koukám, že tady je to samej "odborník" na pálení alkoholu. Ať už se nechá kvasit cokoliv, tak to kvasí, protože tam je cukr, nic víc nic míň, takže ať uděláte smotnou vodu s cukrem, tak budete mít líh bez příchuťi, když tam dáte ganju, tak tam budete mít ganjovou příchuť (jen nedokážu posoudit, jestli ve vypálenym produktu bude nějakej obsah THC). V kostce: z jednoho kg cukru (ať už přírodního obsaženýho v ovoci nebo přidanýho) vznikne cca 1l čistýho alkoholu...

PS: co myslíte, jak se vyrábí levný krabicový víno, vezmou se vylisovaný hrozny, zalejou se vodou, přidá se cukr a pak se to zase vylisuje a nechá se to zkvasit...

Takže INGův postup je správnej a docela by mě zajímal výslednej produkt, ti co tady křičej, že je to krávovina vařej akorát z vody a ani netušej...


Tož to ja začnu asi palit z hnoja a listí včíl..:punk: Reknu tatovi, že trnky sů zbytečný, když se všude valí tolik listiska a hnoja. :wink:

Btw:Pálení načerno je trestný čin :rejp:
ing
A kdo mi to řekne jestli jo nebo ne.
Nechci mít problém!!!
dokktor
citace:
Původní příspěvek od ing
A kdo mi to řekne jestli jo nebo ne.
Nechci mít problém!!!

pálit doma bez licence tedy bez povinnosti danit, je rozhodně ilegal. ale tak předpokládal sem, že člověk, co se k tomu veřejně přizná, to ví.
Cicmon
he, zajimavej flame, jsem zvedav estli nakonec dokktor opravdu ochutna :wink:

ad ilegalita paleni alkoholu: IHMO na foru, kde jsou tisice fotek ilegalniho pestu konopi, suseni, vyroby shitu apod. resit tohle :eek: omfg
dokktor
citace:
Původní příspěvek od Cicmon
jsem zvedav estli nakonec dokktor opravdu ochutna :wink:


citace:
Původní příspěvek od dokktor
nepil sem to, ale ani bych to pit nechtěl :rolleyes:
xtraa
Furt mě ňák nedochází k čemu tam má bejt dobrá ta ganja, veškerý THC zůstane přece v tom kvasu a ne v destilátu, jedinej efekt bude v tom, že to bude mít odpornou chuť, proč rači nenaložit pár paliček do dobrý pálenky?
ing
Ty přece chceš zpracovat odpad z gandži, nebo co s ním chceš delat???
S pozdravem
ing
clandestino
No, ze zajímavosti bych ochutnal, i když taky moc dobře nechápu, jakou a z čeho to může mít chuť. Nepil sem, nemůžu soudit :) A k množství pálenky - mně teče slivovice zhruba z 10l maču litr slivovičky, třešňovica trochu míň. Samozřejmě že v oficiální palírně ;)
Cicmon
Jedubabka: souhlas, jen mi zrovna tyhle dve prijdou trochu podobny :angel:
bobor84
zdravím ťa,
ak chceš skončiť na očnom tak ten metyl si tam kľudne nechaj,,, ale ide ti predsa o zdravie nie...
V alkohole nesmie byť ani stotina percenta metylu.
Radšej šisky napchaj do slivky, pridaj lýžicu masti a daj na teplé miesto na 3-4 mesiace... pre skúsenejších aj prevárať... pozor na požiare:)
to len tak na margo gandžovice
Hašišák
citace:
Původní příspěvek od ing
CMělo to 54% , ale pozor musíte oddělit metilalcohol radši víc než mín.


S tím methylem je mi to taky divný!Woe jak mužes profi pálit doma a napsat takovouhle vetu?

A dodej ten srozumitelny navod, kdyz se chces podelit..

Prozrad nam svoje know how ...
Lupus
to není moja to je sůsedova :eek::frog:
Šafi
No pánové, se to tu nějak roznadávalo...

Nedovedu si dost dobře představit jak by probíhalo pálení z toho ganjového "kvasu" a eště míň si dovedu představit jak by to chutnalo...Řek bych že chuť po ganje by byla tatam, nehledě na to, že ve stonkách a listíc tý chuti, pokud nepočítám chlorofil asi zrovna moc nebude..a že by byla chuť jakoby po mátě...no nevim nevim.

Myslim že Ing má jedinečnou možnost tuhle debatu rozseknout tim, že nám prozradí, jak napsal Hašišák svoje Know how..takže sem s ním

no a s tim Methylem...dočet sem se že:

Methylalkohol

Líh methylnatý čili dřevný (metylalkohol, methanol) je prudký jed a vzniká při destilaci dříví za sucha.
Ve zřetelně dokázatelných, ale prakticky poměrně nepatrných množstvích se metylalkohol vyskytuje v ovocných pálenkách.
Metylalkohol zde vzniká enzymatickým rozkladem pektinových látek. Jestliže se při tomto rozkladu usmrtí činný enzym (pektáza), pak tvorba metylalkoholu nenastává.

Z čehož sem usoudil že vrážet tam stonky asi nebude ten nejlepší nápad.
Nicméně se těšim až to tu někdo rozsekne...
ing
Já se nechci opakovat, ale jedinej, kdo tomu rozumí je HOGI.
Vložim jeho citaci.

Koukám, že tady je to samej "odborník" na pálení alkoholu. Ať už se nechá kvasit cokoliv, tak to kvasí, protože tam je cukr, nic víc nic míň, takže ať uděláte smotnou vodu s cukrem, tak budete mít líh bez příchuťi, když tam dáte ganju, tak tam budete mít ganjovou příchuť (jen nedokážu posoudit, jestli ve vypálenym produktu bude nějakej obsah THC). V kostce: z jednoho kg cukru (ať už přírodního obsaženýho v ovoci nebo přidanýho) vznikne cca 1l čistýho alkoholu...

PS: co myslíte, jak se vyrábí levný krabicový víno, vezmou se vylisovaný hrozny, zalejou se vodou, přidá se cukr a pak se to zase vylisuje a nechá se to zkvasit...

Takže INGův postup je správnej a docela by mě zajímal výslednej produkt, ti co tady křičej, že je to krávovina vařej akorát z vody a ani netušej...

Tak že se mějte pánové...
ing
Šafi
Připadá mi že jedinej kdo tomu rozumí je ten co s tebou souhlasí...:D

Kdyžtak nemusíš citovat, přečetl sem si to sám...
Zkus třeba osvětlit problém s Methylalkoholem...

Jinak si do všech zatim akorát rejpal a vysmíval se a nevysvětlil si nic...
Everl0st
mno..i když mám jen minimální tušení o destilaci alkoholu, tak se přidávám k HOGIMU....chtěl bych ochutnat výslednej produkt....jestliže to zbořuje kamárady na počkání, tak proč nepočkat :)
citace:
Původní příspěvek od bobor84
V alkohole nesmie byť ani stotina percenta metylu.


Chytráku, v alkohole může být i mnohem víc než setina procenta metanolu. Zdá se mi, že nezávadný je to dokonce až do 5% z objemu ethanolu. Protože etanol funguje jako antidotum k metanolu. Takže než vypustíš nějaký moudro, tak se raději podívej, co to je zač, OK?
Hašišák
citace:
Původní příspěvek od mugli


Chytráku, v alkohole může být i mnohem víc než setina procenta metanolu. Zdá se mi, že nezávadný je to dokonce až do 5% z objemu ethanolu. Protože etanol funguje jako antidotum k metanolu. Takže než vypustíš nějaký moudro, tak se raději podívej, co to je zač, OK?


Narkotický účinek methanolu je o něco menší než u ethanolu, rovněž z těla se vylučuje pomaleji, proto opilost trvá déle. Příznaky otravy jsou křečovité bolesti břicha a poruchy vidění. Methanol poškozuje chemické látky v oční sítnici, což může vést až k oslepnutí. V lidském těle se methylalkohol přeměňuje metabolickými procesy na velmi jedovaté a reaktivní látky, kyselinu mravenčí a zejména formaldehyd, který blokuje volné aminoskupiny v bílkovinných látkách. Vážná otrava nastává při požití cca 5 - 10 ml, smrt pak při cca 30 ml. Otrava může vzniknout také vdechováním par, kdy se projevuje silný dráždivý účinek, bolesti hlavy a třas. K nevratnému poškození zrakového nervu dochází jen při vysokých koncentracích par.

Při nadýchání vyneseme postiženého na čerstvý vzduch. Jako první pomoc při požití necháme postiženého vypít 0,5 l teplé vody (může obsahovat dvě lžičky jedlé sody) a vyvoláme zvracení. Zvracení zkoušíme vyvolat i po uplynutí několika hodin od požití. Oddálení působení methanolu lze dosáhnout podáním cca 20 ml kvalitní lihoviny, ale pouze neprojevuje-li postižený výrazné známky opilosti. Lihovinu opakovaně podáváme až do známek mírné opilosti - tento stav udržujeme do okamžiku předání lékařům.

BTW: Takže než vypustíš nějaký moudro, tak se raději podívej, co to je zač, OK?

Jako spis bych neriskoval ani 1 ml met.
Nejsu debil :banned:
hašišák: hele, tyhle citace z příručky zdravotního bratra si nech od cesty. Při akutní intoxikaci methanolem není čas na vyplachování žaludku sodou. Jde o to, že se methanol přes formaldehyd oxiduje až na kyselinu mravenčí a ethanol se přes acetaldehyd oxiduje na kyselinu octovou. A rozdíl mezi toxicitou obou aldehydů je dramatický. Ale štěstí je, že receptory alkoholu jsou mnohem senzitivnější pro ethanol než pro methanol, takže když se požije methanol tak tradá, rychle do sebe vylít aspoň 2 dcl vodky a když je trocha methanolu ve slivce, tak se zas tak moc neděje :-)
Hašišák
citace:
Původní příspěvek od mugli
hašišák: hele, tyhle citace z příručky zdravotního bratra si nech od cesty. Při akutní intoxikaci methanolem není čas na vyplachování žaludku sodou. Jde o to, že se methanol přes formaldehyd oxiduje až na kyselinu mravenčí a ethanol se přes acetaldehyd oxiduje na kyselinu octovou. A rozdíl mezi toxicitou obou aldehydů je dramatický. Ale štěstí je, že receptory alkoholu jsou mnohem senzitivnější pro ethanol než pro methanol, takže když se požije methanol tak tradá, rychle do sebe vylít aspoň 2 dcl vodky a když je trocha methanolu ve slivce, tak se zas tak moc neděje :-)


Jo jen te zni boli hlava,zname...:)

Jinak proste palit jde aj z chleba to nikdo tady nepopira.
Ale palit ze zelenych drevnatych rostlin je picovina jak cyp.
At je to konopi bo rajcata...

To mi nikdo nevymluvi...:punk:

PS:A Mr.Ingovi doporucuju podavat k te jeho samohonce slepeckou hul, aby kazdej vedel do ceho de...:david:
CZGhoul
No tak abych tak vložil nějakej ten názor...

Nehodlám tady nikoho konkrétního kritizovat nebo ho zbytečně chválit. Sám nemám s pálením žádný zkušenosti a tohle téma my ani nestojí za to abych hledal na netu mraky odbornejch článků a s danejma argumentama se snažil někoho utřít. IMHO MY PŘIJDE ŽE TO TU DĚLÁ VĚTŠINA Z VÁS

Rozhodně maj dokktor a hašišák pravdu v tom že ta chuť zřejmě nebude libová.... Třešně a hrušky maj rozhodně navrch. Sám piju nejradši finskou a rozhodně bych preferoval metodu vylouhování THC z listů a palic potentních rostlin v nějakým podobným alkoholu, v něčem čistým a bez chuti. Chuť bude zkousnutelná a stavy rozhodně strašnější než hrozný :D Jak sem říkal o pálení vím hov.. a tak si nejsem jistej tím že to nejde, nějakej líh vytvoříte určitě...

NO a k tomu vašemu poslednímu polemizování o methanolu.... rozhodně a jedině má pravdu mugli TOTAL SUPPORT neboť je to jediný druh otravy a jediný případ v medicíně vůbec, kdy vás nalévají za peníze pojišťovny. Otrava methylalkoholem se léčí ethylalkoholem. Z čehož jasně vyplívá že v ml množství vás to dohromady nezabije... nicméně máte důvod riskovat zdraví a kurvit si játra???

Peace and great buds 4every body.
hogi
Metanol se destiluje při vyšší teplotě než etanol, takže stačí si hlídat teplotu a destiluješ ethanol. Zbytkový množství methanolu, tam ale stejně bude. Taky se sice přiklánim k názoru, že kvalitnějšího výsledku se docílí naložením palic v 50% kvalitní Vodce, ale jak psal ing, tak se chce zbavit "odpadního" materiálu, což se při jeho metodě povede.
Šafi
Nechci rejpat...ale myslim že je to přesně naopak...Methanol se destiluje při nižší teplotě než Ethanol...

Methanol má bod baru tuším cca 65° a ethanol cca 78°
hogi
Omlouvám se, máš pravdu. Tudíž je potřeba nejdřív vydestilovat methanol a potom se už destiluje čistej ethanol...
dokktor
toto je podle mě nejlepší využití odpadu z outdoorové sezony a to mi nikdo nevezme
Mesias
dokktor: Nevím no, vypadá to, že jsi vyhodil i hodně listí. Tak pokud opomenem mlíko, které mnozí nepreferují a taky třeba jídlo, tak se z toho dá vyrobit Hašiš... A pokud je hulení až moc, tak bych to stejně nevyhazoval listivo se dá užít na mastičky nebo na odvary vývary parkinsna i alshaimra, roztrošenou sklerozu.... Já sám jsem již poskytl listiva dosti k léčbě. myslím byl tady loni týpek, co sháněl dobrovolné dárce listí a všeho z ganji pro organizaci zabývající se léčebným využitím marihuany... Takže nevím, hlína se dá podle mě udělat z mnohem neužitečnějších věcí... Třeba mrtví lidi... (A to není vtip - Vodní svět ta recyklace lidských těl byla dokonalá a mám za to, že v Indii se taky těla recyklují do Gangy... )
Hašišák
citace:
[i] Takže nevím, hlína se dá podle mě udělat z mnohem neužitečnějších věcí... Třeba mrtví lidi... (A to není vtip - Vodní svět ta recyklace lidských těl byla dokonalá a mám za to, že v Indii se taky těla recyklují do Gangy... ) [/B]




Zkompostovat dedka,tj pak ta nejlepsi mrva pod kyti !! :punk:

Jo ale taky z Gangy piji miliony lidi...brrr

A k tomu listi..Jidlo,hasis?
Da sa..Kdyz je toho, ale doma par plnejch bramborovejch pytlu tak co s tim,nez to narvat na hnuj?:rolleyes:
Mesias
Hašišák: Nevím, já osobně tím krmím králíky, Tayem tím krmil krávy... A kupodivu i naši psi to celkem žerou... Chutná jim to... Tak proč na hnůj?
dokktor
mesias: to, co je na tom hnoji, je opravdový 100% nefalšovaný "odpad" = velké výživové listy a klacky. jídlo a masti vařím ze spodních halůzek. vařit z velkých listů se mi nikdy neosvědčilo (hnus nefakací), ale hlavně sem to tu demonstroval jako mnohem smysluplnější způsob využití, než si s tím zasírat drahé měděné trubky destilačního zařízení

edit: hašiš se z toho listí fakt vyrobit nedá ;)
Schle
Dovolím si malý poznatek k vaší jinak vcelku úsměvné diskuzi, kořalku z vlastní úrody pálím už léta, při výrobě kvasu jest nutno nevkládat listí ni trávu (běžný zemní porost)do kvasu, vše toto má většinou fatální vliv na chuť, znám i takové kteří obírají stopky z trnek (švestek).
Samotná voda s cukrem nikdy nezkvasí! i kdyby toho cukru bylo 1:1, je třeba podpořit toto kvasnicemi(běžně vinné či do pečiva).
Každý rok co pálím kořalku odložím litr pro maceraci, do prázdné čisté litrovky nacpu nepřevařený suchý materiál (pouze květ)co se vleze, zaliji kořalkou a v temnu a chladu nechám stát. Tradičně zapomínám ale koštuju tak po půl roce, zemitá chuť trochu připomínající rakii, účinkem který mne vždy nadchne.
No a konečně, nevěřím člověku který se sic v dobré víře chtěl podělit o své pokusy, ne to že toto vyrábí ale nevěřím že to chutná, stačí málo, kvas je chuťově velice labilní, a pijete z jinak kvalitního materiálu Hovnovicu.
Hašišák
citace:
Původní příspěvek od Schle
Dovolím si malý poznatek k vaší jinak vcelku úsměvné diskuzi, kořalku z vlastní úrody pálím už léta, při výrobě kvasu jest nutno nevkládat listí ni trávu (běžný zemní porost)do kvasu, vše toto má většinou fatální vliv na chuť, znám i takové kteří obírají stopky z trnek (švestek).
Samotná voda s cukrem nikdy nezkvasí! i kdyby toho cukru bylo 1:1, je třeba podpořit toto kvasnicemi(běžně vinné či do pečiva).
Každý rok co pálím kořalku odložím litr pro maceraci, do prázdné čisté litrovky nacpu nepřevařený suchý materiál (pouze květ)co se vleze, zaliji kořalkou a v temnu a chladu nechám stát. Tradičně zapomínám ale koštuju tak po půl roce, zemitá chuť trochu připomínající rakii, účinkem který mne vždy nadchne.
No a konečně, nevěřím člověku který se sic v dobré víře chtěl podělit o své pokusy, ne to že toto vyrábí ale nevěřím že to chutná, stačí málo, kvas je chuťově velice labilní, a pijete z jinak kvalitního materiálu Hovnovicu.


Konecne posledni bozi slovo! :bravo::punk:
U nas se to dela stejne:

Proste nalozis palky do koralky, a ne palis z palic koralku..:)

Proste z listí se nepalí!Stejne tak jako se nepali ze dreva...(aj kdyz to jde)

Samohonky nebrat! :satan:
samofi
stupidita...
dokktor
citace:
Původní příspěvek od samofi
stupidita...

čípak? :rejp:
Mesias
Schle: Tak tak, všechny příspěvkys pod tím tvým bych smazal a uzavřel tuto, jak si psal místy úsměvnou diskuzi. Já ce se týče pálení taky něco vím, ale ne tak mnoho, tak jsem se raději nevyjadřoval...
Leli
...ja jenom nechapu jak nekteri lidi muzou posuzovat bez toho aby to zkusili sami... skoro to vypada ze jsou sami proti sobe tak jako my jebeme do politiku ze nikdy nezahulili, tak proc ganjowicu odsuzuji lidi co neskusili neco vypalit treba jenom z listi???

Ja verim ze to zhuluje, bo kamos mi dal 2 velky puly sve domaci palenky a byl sem az moooc a vysvetloval mi ze ke konci kvaseni slivek narval do kanystru jednu kytku, samozdrejme suchou.... sam sem to nikdy nezkousel, bojim se ze si zbytecne pokurvim slivovicu, ale jenom z listi cukru a vody + urcite nejaky kvas to za rok hecnu, tedka uz nemam z ceho :)
PEACE
xtraa
Tak to už můžem rovnou zkusit dělat pálenku z vesnickejch kocourů. THC zůstane v kvasu, jediný co se do pálenky dostane, teda jestli to vůbec bude kvasit a né hnít tak to budou nepříliš voňavý produkty rozkladu rostlinýho materiálu, proč se asi některý lidi serou s tim, aby ze slivek votrhali šťopky než je daj zkvasit...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma