Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Dejwix ~Salvia garden~ 70W Sodík - Klikni zde pro originální téma
Dejwik
Vítám vás v mé zahrádce, dlouho používám šalvej divotvornou k otevírání tajných zákoutí mé mysli, k poznání a také k poučení. Prošel jsem od pouhých listů až k extraktům 5 , 7 ,16 a 25 vše home-made jak je to nejlepší.

> Obyvatelé zahrádky : 4 řízky od šikovného člena Praxera
> Bydlení : Jsou ubytované v mixu perlitu, biohumusu (žížalí humus) a jemné vzdušné moravské černozemě.
> Sluníčko : 70W Sodíková výbojka
> Vítr : Noname větrák, ale dělá jim moc dobře
> Krmení : Odstá voda, Plagorn Grow

Rostlinky v podobě řízků jsou asi 20 dnů, dvě již perfektně zakořeněné a zbylé dvě se už též postupně chytají. Rapidní růst, rostou téměř před očima :) .
Kytiz už jsou docela zvyklé na mou abnormálně nízkou vlhkost ale stoprocentní to bude až za pár týdnů.


Návod na výrobu extraktu by Dejwik !jen pro studijní účely a na vlastní rizika atd. ..však to znáte..! :
Základem jsou Aceton a sušené listí kouzelné byliny. Dáme do sklenice na jemno nadrcené listy a zalejeme acetonem do výšky listů *2. Po nejméně 12h kdy byla sklenice zavžená přecedíme a aceton kderý proteče !kovovým! (aceton leptá až rozpouští většinu plastů) sítem na jemně nadrcené listí (tohle se bude kouřit). Výsledný produkt tedy listí s acetonem dáme v odpovídající nádobě (voda se nesmí dostat k acetonu takže např. do zavařovačky) do vařící, nebo alespoň hodně horké vody a do dobře větrané místnosti, neboť aceton začne prudce vřít a za hodinu +- podle množství bude všechen vypařený v dané místnosti (a jestli nechcete mít trip podobný opilosti tak se v dané místnosti moc nezdržovat).
Tady většina návodů končí, ale šalvěj má po takové úpravě má šalvěj velmi hořký dým který mě vždy na začátku tripu slušně rozhodil a tak jsem vymyslel jak tento neduh odstranit. Salvinorin A, hlavní nebo dokonce jediné psychedelikum, které šalvej obsahuje má teplotu tání 238°C a toho využijeme, neboť látky které způsobují nepříjemnou chuť se při této teplotě, nebo jí podobné (doporučuji 225°C) velmi rychle vypařují, nebo oxidují. Takže stačí dát šalvěj do trouby na těch 225 a počkat, pokud to bude dýmit není to na škodu, jen to bude asi trochu smrdět ale žádná hrůza rychle se to vyvětrá.
Výsledný produkt pražený Extrakt šalvěje je jednak silnější (klesne hmotnost vypaří se voda, aceton, a jiné) a také mnohem chutnější (vypaří se zbytky acetonu , hořké látky a další).
Poměr listí luhovaného v acetonu a listí, na kterém necháme aceton vypařovat určuje výslednou sílu extraktu např 60G:5G nám dá extrakt 12*. Doporučuji a to velmi silně začat na extraktech 5*, nebo rovnou na listech a sílu zvyšovat jen velmi postupně, jinak se můžete velmi spálit, šalvěj dokáže doslova divy.
Hanos
Šalvěj taky pěstuju a chystám se na extrakt. A zajímá mě jak ovlivní sílu vysledného extraktu -délka luhování listí v acetonu ? Protože v některých návodech píšou, že je lepší to vyluhovat(to stejné listí) třeba na 2-3krát, a poté teprve nechat odpařovat, atd........


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma