Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Matkárna - Klikni zde pro originální téma
outdoorista
Zdravim:rasta:
no je zima,a tak mě napadlo,že rozjedu indoor,i když jsem spíše příznivcem venkovek,ale neva,vyzkoušet se musí všechno,a na outdoor se mi řízky hodit budou a možná časem rozjedu sodík,ale nejdřív začnu tedy matkárnou.
Něco k tomu:

Model: G13 x Matanuska ThunderFuck
Osvětlení: úsporka cool white 26W,4100k
Stínítko: použito z halogenky
Matkárna: (terárium),výška 65cm,délka 35cm,šířka 35cm
Ventilace: neřešená,pěstírna je otevřená
Zemina: pro pokojové rostliny + perlit,obojí od Agro CS
Hnojivo: Plagron - Alga Grow,Phyt-amin
Kvetník: o hraně 22x22cm,objem nevim

Tááákže,zasadil jsem 3 semínka,nechal jsem naklíčit v papírovém kapesníku ponořeneém ve vodě s krapkem peroxidem vodíku,doufám že z jednoho z nich bude budoucí maminka,samozřejmě z té nejpotentnější rostlinky,k následovné selekci použiju Cool White trubicovou zářivku 18W v takové jakoby ''předpěstírně'',no uvidim jak to pofachá,jsem na ten modýlek moc zvědav,postupně budu dodávat fota:)
Expiry
Nechci moc :rejp: :rejp:,ale podle meho nazoru pod tou usporkou vypestujes kulovy a jestli z toho budes delat jeste matky,tak budou stat i ty rizky za prd->taktez i vynos z outu.Dalsi vec je vlhkost.Jak chces matkam obstarat optimalni podminky pro rust=plozeni kvalitniho potomstva,kdyz mas otevreny akvarku,tudiz s minimalni vlhkosti?
outdoorista
To je v poho,já jsem pod tímhle už pěstoval minulou zimu,a bylo to ok,vlhkost kolem 50-60%,to si myslim že stačí,teplota je kolem 22-26 stupnů,navíc na fotce se nezdá že by ta úsporka svítila,ale svítí opravdu dost,předpěstovával jsem si pod ní i na outdoor,a jak říkám v poho,rostlo to ze dne na den,netáhlo se to a pěkně to i košatilo,a to jsem tam neměl orig. genetiku,ale nějaký semínka noname indooru.Navíc selekce proběhne v předpěstírně a pod tu 26W úsporku půjde jen jedna samice.
Myslím že když budeš dál sledovat tento thread a rostlinky jak se vyvíjí,možná změníš názor:)
Kripix
hele kamo taky me,nevim co, rika ze pod touhle usporkou to asi nebude ten nejlepsi napad. skus treba aspon NURTURELITE.nestoji moc a kytu na par sniclu mit budes...
peastu zdar...
Já taky kdysi ze začátku jel matku s takoudle úsporkou, byla to dokonce warmwhitka a rostlo to pěkně, silný stonky i krásně velký zelený listy.... Aspoň něco, lepší jak 2k za spešlúsporku :-)
wasco123
Skus este popozerat ci nahodou sa nevyrabaju usporky s farbou svetla 6500k
Expiry
souhlas s Kripixem->Envirolite usporka,kterou zapojis do 230V a do objimky E40 stoji 1100Kc nova.Kdyz vidim co tady tvorite,tak asi nebudete zrovna fajnsmekri,takze Vam jiste nebude vadit,kdyz si koupite jenom RED,pod kterou take lze uspesne rust.Kdyz se podivate po bazaru,da se 70W sodik sehnat uz asi od 600Kc,stejne tak i Envirolitka.

Jenom na okraj->dneska uz mi da temer kazdej matkr zapravdu,ze pestovat pod zarivkama matky(nedejboze pod usporkou s nejakejma 20w) nema vubec vyznam a finalni vysledek nestoji zanic.


Uz od prvnich dnu pestovani jsem se snazil mit pest co nejlepsi,bez ohledu na prachy,ktery nemam,pac sem student a brigadu vidim jednou doroka.Cilem growera by nemelo bejt to,co nejvic grow a v prvni rade !!Kytky!! wojebat,ale snazit se mit pest co nej a samozrejme dat to nejlepsi i tem kytkam.Je mi jasny,ze pro kazdyho je to nejlepsi,nejhezci... nekde jinde a ma taky jiny moznosti,ale nerikejte mi,ze nemate aspon na tu zarivku(ta je sice na rust i kvet knicemu,ale aspon nejaka snaha :D).Po stavbach par skrini si dovoluju tvrdit,ze uchazejici malej grow se da poridit do 1000Kc,samozrejme to nejni nic Hight-Tech,takze je treba se spokojit s nejakym tim PC vetrackem a slabym sodikem,ale je to lepsi nez to,co tady posledni dobou nekteri predvadi :(....

Vzdyt je to tak jednoduchy,staci jenom hledat a nebejt zebrak z hlavaku,jehoz mesicni vydelek cini 40Kc.Je tady thread o stavbe skrine z maltovniku,je to taky dost nizkorozpoctovej grow,ale podivej se na to,co v tom pestuje!!


Nerejpu ted primo do tebe,kazdej at si z toho vezme co che...Protoze jsi rekl,ze ti pod tim neco peknyho vyroslto,tak nechci tvuj thread odsuzovat driv,nez hodis fotky kytek.
outdoorista
no ona bude matkárna taková provizorní,hold nejsou keše,bohužel:(
pojedu z ní asi jen na jedny řezy,protože plánuju s kamíkem pěstírnu 2x70W,asi na 6-8 řezů,a z tohodle modelu mám moc málo semínek,až vlastně nic,tak aspon něco na pár klonů potřebuju,tak mě nekamenujte
Kripix
citace:
Původní příspěvek od Devil2323
.... Aspoň něco, lepší jak 2k za spešlúsporku :-)

:D
tripmag
podla mna by si stym problem nemal mat ale tu ziarivku by som dal nejaku aspon 6000K idealna by bola nejaka npr. Philips MASTER PL Electronic 27W/865 E27 230-240V uvidis ze to porobi zazraky :)
na matku ti to bude stacit uplne vpohode
moze tu niekto mudrovat ale pokial mas obmedzene moznosti a financie tak ziarivka je jasna volba
keby som mal financie aj moja matkarem by bola uplne ina...
growu zdra :)
outdoorista
Tak kyti se vyklubali,uvidíme jak se jim povede:)
Každá je jinak vyvinutá,jedna nejvíc,viz. fotos...
Kripix
takysem zacinal pod sporivkama zj. ale rostine co vyfrci pod 30W nerikam matecni rostlina... i kdyz z toho de usmiknou snicl... vim ze nejvetsi omezeni jsou prachy.s plnou penezenkou to umi rozjet uplne kazdy hovado ale...
peace
outdoorista
Zdravím:rasta:
tak jsem se rozhodl,že tu matkárnu tedy zvětším,rozměry skříně 75vx76šx46h,samozřejmě je to rozdělené poličkou,takže výška je asi 45cm.Jinak koupil jsem bílou grow folii a přidal větráček na ofuk,přítah je pasiví,vlhkost kolem 65%,teplota 22-25 stupňů,perioda 24/0,ted kyti rostou pod 2x18W,a až se zjistí pohlaví,tak k budoucí matce přidám ještě další 18W trubici,a pojedu 3x18W,to si myslím že už je lepší:wink:
Rostlinky jsou zastřižené,sice trochu brzy,ale to se mi v minulém growu osvědčilo,tak to budu používat nadále,alespon udržím výšku v normě,to je asi tak vše...
Pěstírna(terárium) v příspěvku č.1 se(pokud nějaký bude) použije na samce - pro pyl.
Foto:)
tripmag
no hned sa to tvari lepsie ked tam mas trie trubice ofuk foliu a lepsi priestor :)
co to mas za trubice?
inak to si ozaj zastrihol dost skoro som zvedavy na dalsie fotky ako to funguje
outdoorista
Zdar:rasta:
Tak,dlouho nebyla aktualizace,tak tady je:)
Kyti trochu povyrostli,a dnes jsem je opět zastříhl,zatim žádné preflowers,dokonce mě zaráží,že kyti ani nevoní,normal jako tráva,narozdíl od skunkových odrůd(jako je Orange Bud,Jack Herer,Skunk#1,aj.) které voní už od druhého patra,no uvidíme jak se to vyklube:smoker:
outdoorista
Zaráží mě,že každej kus se liší,a taky trochu ty zkroucené listy,snad se to časem zlepší:wink:
Jinak kyti jsou různě zaštípávány:)
Tady fota v porovnání s mojí rukou
1. samice,odhalena jedna blizna
2. neznámé pohlaví
3. neznámé pohlaví
4.Indica se nezapře,už podle listu:leaf:
wasco123
No pod ziarivkami to vyzera dobre az na tie sroucene listie v spodnych poschodiach. Inak zastrihavanie je dost zbytocne, mal si nechat vyrast rastlinu 6 poschodi tak to fiknut nad 3, tie odrezky dat zakorenit prepnut na 12/12 v inej skrini a pohlavie by bolo lahsie a istejsie odhalene. No ale to snad som vycital z :faq:
milion1989
mas to pekny :rasta:
outdoorista
no je to možný že jsem to neměl zaštípávat,ale kyti celkem rychle rostou,zítra z nich udělám bonsaie,trochu naohejbám k zemi,aby světlo prosvitlo na nejspodnější větvičky:wink:
Včera jsem zaštípl,už to chtělo,zítra bude foto:)
outdoorista
Zdar:rasta:
jsem včera nějak nestíhal,takže foto až dnes:)
Kytim se daří pěkně,dnes jsem naohýbal,dodal zálivku + Phyt-amin jako postřik,doposud nehnojeno,myslím že zatím není potřeba,snad od příštího týdne,mno uvidíme...
Du se zhulit zatim:smoker:
outdoorista
trochu mě mrzí že kyti nevoní:rolleyes: ,jen pokud zaštípu,nebo objedu stonek,neni to jako u skunkových odrůd,ale celkem zajímavě čpí kořením,máte s tím někdo zkušenost?
uvidíme jak se to vyvrbí,včera opět zaštípnuto,trochu prothány listy aby se dostalo světlo všude,měnim periodu na 12/12 kvůli zjištění pohlaví,samo že samce nechám - na pyl,a samice - na řízky,jsem zvědavej jakej bude poměr samec/samice,nejlépe by mi vyhovovalo 1samec na pyl,jedna samice na řízky,a jedna samice pod 70w na květ,snad se mi to spní:)
foto dodám po Vánocích:wink:
rastafan
vypadá to docela dobře,příde mi že ty ůsporky a zářivky,vydávaj lepší světlo než MHčko,ale nevim jel jsem pod ním zatim jednou
no s tou vůní,ten típek od kterýho mam kytku já, říkal že "smrděla" už když vylezla ze země,tak na tom možná něco bude,že voněj jenom skunky
outdoorista
Zdar:rasta:
mno tak jsem tu s aktualizací,ale není to tak slibné jak jsem čekal.......bohužel všechno samci:(
Perioda 12/12 se změnila na 3 dny tmy,a všechny rostlinky ukázali pohlaví......samý kule:rolleyes:
No už se mi to v poslední matkárně taky stalo,ze 6 rostlin White Satin jsem měl 5 samců,takže žádná novinka a hlavu si z toho nedělám:)
Samce nechám žít,ale jen za oknem,svítit jim je škoda elektřiny,nechám pyl pro další možné křížení.....uvidíme.....každopádně asi pojedu matkárnu znova,ještě se rozmýšlím který model:wink:
Jinak jsou z toho i nějaké ty listy a záštipky,tak jsem si uválel brčko,a co by jste neřekli,potence to má na rozdávání,i na samce,celkem slušně to kouří a chutná to taky jemně kořeněně,milé překvapení:smoker:
Tady teda to foto:teef:
Mishelou
to je škody,to je škody,tak aspoň příjemný svátky a dobrej výběr modelu.
outdoorista
no jo,co nadělám,už to byly takový pěkný bonsajky:),ještě nevím co rozjedu na matku jako další model,nabízelo by se......Jock Horor,Skunk#1,Orange Bud........takže nevim,eště se rozmejšlim:wink:
Expiry
Jestli si to dobre pamatuju,tak pestujes pod nejakou usporkou..??To spatny svetlo ma podle me taky nejakej vliv na tvorbu samce/samice....
outdoorista
to Expiry: pod úsporkou jsem to nepěstoval,použil jsem místo toho 2x18w White Cool trubice,úsporku jsem ani nepoužil,takže myslím že vliv na samce/samici nebyl žádný,spíš jen smůla,jak už jsem napsal jednou se mi to stalo,a to jsem to měl pod 18w trubicí,uvidíme jak se to vydaří na dalším modelu,asi přidělám další trubici aby bylo 3x18w,víc světla neni nikdy na škodu:)
outdoorista
...aby to tu nestálo,tak jeden milej joint skunčíku...:)....
outdoorista
Zdar:rasta:
tak dlouho se nic nedělo,nic nepěstilo,matkárna nějak nevyšla,tak jsem si řekl že bych si něco vypěstoval,alespon pod úsporkou,takže jsem nechal vyklíčit Magical Mistry Mix,obě vyklíčili,ale když jsem je dal do hlíny,tak dál nerostli,myslel jsem že se tedy nic nerozjede........bohužel kámoše postihl takovej poděl ohledně pěstírny a proto se jeho rostliny přemístily ke mě pod úsporky......
Takže neni to matkárna ale spíš taková mini pěstírna,jako pěstírnu mám skřín(rozměry dodám později) ve který je pasivní přítah od země a jako odtah větráček 120mm,12V......jako světo je 2x26W jedna úsporka coolwhite a jedna warmwhite,jsou ve stínítku od halogenky,hlína je od Agro CS,květníky jsou......to nevim,docela malý,ale stačej,maj kolem 0,7l,nevim přesně,zálivka zatim voda,mno a jako osazenstvo je jeden Afghan Kush a dvě rostlinky Orange Bud,všechno orig. f1.......to je tak vše:)
outdoorista
....takhle vypadá Afghan Kush f1 od White Label....:)
outdoorista
....a toto jsou dvě rostlinky Orange Budu f1 od Dutch Passion.....začínají vonět...:)
Scott
Ahoj oute
Nebylo by lepši s tech tvých odrud co máš zrovna v pestirničce
vybrat samičky podle toho jestli budou , přeju !
Udelat malou matičku pro sebe nařezat to a jet s klonu ? a mel by jsi matku pro vlastní produkci (a semena jsou origo , takže by to bylo i kvalitni ) ale taky podle toho co to bude ja pheno ! At se vede mej se dobře
outdoorista
Scott: nevim jestli z toho udělám "matičku",to bych musel mít možná větší wattáž,ted tam jsou jen ty dvě 26W úsporky,a nevim jestli by to stačilo,možná bych použil 70W sodík,ale až zjistim co je samice a co samec,ale řezy by se ganjopádně šikly,hlavně na out,kterej se blíží........no jinak kytiz krásně voněj,Afghan Kush voní trochu štiplavě,nebo tak nějak kořeněně,mno a Orange Bud voní jak jinak než skunkově,počítám tak tejden a provoní mi to byt,den ode dne intenzivnější vůně;):)

Jsem rád že už aspon něco málo mi roste,znáte to ne?na tom hulení je závislost......ehm v podobě pěstování jsem myslel,jasné ne?Měl jsem absták na to si vypěstovat kytičku no:D:D:D
outdoorista
Tak kytkám se daří dobře,možná by to chtělo vetší wattáž,ale i tak to ujde,zatím nehnojeno,zalejvám only čistou vodou.....zatim;)
outdoorista
Afghan Kush taky krásně roste,celkem dost blízko nad sebou se patruje......mno indica se nazapře že?:)
outdoorista
Orange Budy jsou taky celekm pěkný,začínaj se trochu větvit...:)
outdoorista
Tento Orange Bud je více vytáhlejší,dnes ráno jsem ho zaštípl,zatím žádný náznak pohlaví,ještě je čas:)
outdoorista
A tendle mi přijde více kompaktnější,patruje se blízko nad sebou,o něco víc voní,tipuju to na samici,mno také uvidíme co z toho bude...;):)
outdoorista
Sar: však já vím že pěstovat se dá i pod nízkou wattáží,každou zimu ty úsporky zkouším,jen tak,pro zábavu a aby bylo na co koukat:)
Každopádně tvoje rostlinka vypadá moc pěkně,na to že to máš pod 20W,věřím tomu že řezy by z toho šli,ale já mám na nějaký řízkování čas,pohlaví zatím neznám,only tipuji,výhoda je,že se úsporky dají lehce odvětrávat,nevydávají takové teplo,takže nepotřebuji nějaký extra silný větrák na odtah,takže ani nehlučí;)
Mno kyti docela povyrostly,Orange Bud - neskutečně hezky voní,takový hodně svěží skunkový zápach,obě rostliny jsou zastřihnuté a docela se už větví.Afghan Kush se zase strašně krásně patruje,má 6 pater,které jsou namačkané na 1cm,začíná vyhazovat postraní větvičky,moc zajímavá genetika.....uvidíme:smoker:

Fotky dodám koncem týdne:wink:
outdoorista
Zdravim:rasta:
mno docela dlouho jsem neaktualizoval,takže dodám fotky které jsou staré skoro tři týdny,ted jsou už kytky venku a moc se jim daří,pohlaví stále neznámé,uvidí se jak to dopadne no:)
Tady jsou teda ty Orange Budy,novější fota dodám časem....mno znáte to,nebudu řikat kdy.....hehe;):D
outdoorista
Tento OB voní po exotickém ovoci.....favoritka,nahodila už první blizny,hurá bude pomeranč na podzim:smoker:
outdoorista
A tento OB nevoní.....řekl bych že favorit na pyl,ale opak je pravdou,je to samice jak vyšitá,asi méně skunk pheno,ale na řízky ideální;)
outdoorista
A konečně Afghan Kush......taky voní,začíná čpět hrozně indoorovkou,krásná vůně,ted už má kolem patnáctýho patra......starý fotky no......a je to 100%ní samice......;):)
outdoorista
tady byly kytky v boxu,no za chvíli by se tam nevešli;)
Karlík
Takový matkárničky s úsporkama jako byla na začátku tohoto vlákna bych úplně nezavrhoval, letos se mi na jaře osvědčilo rozpěstovat řízky na out i tady zmiňované OB a Bílýho rusa v 20L plastové krabici vylepené alobalem, několik větracích odvorů po straáých krabice a jeden ve víku, jen pod 8W zářivkou T5 i s poměrně nevhodným světelným spektrem(je důležité aby vzdálenost rostlin od zářivky nepřesáhla 10-20cm), ovládané spínacíma hodinama, co tejden šlo udělat asi 8 řízků od každé odrůdy a vegetovaly po celý rok velice vitálně, narostly z nich košaté 2,5 vysoké keře bez jakýchkoliv poruch, ale mylsím, že No name tak nemá cenu rozpěstovávat, já to vidím jako znouze cnost pro udržení kvalitní genetiky ze selekce, která by brzo z jara na dením světle ještě nakvetla.

Na další jaro chystám větší prokudci - 50L bednu, 2x15W s označením kolem 840 (bývá tam active day glo a tak) mají takovou nažloutlou barvu a osvědčily se mi na růst rostlin v akvárcích i v terárcích řadu let. Pro lidi co si nemůžou dovolit příkon převyšující řádově stovky wattů je to myslím dostačující věc a pro každého je zábava si vypěstovat vlastní řízky.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma