Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
soumrak svobody internetu - Klikni zde pro originální téma
HA-de-SH
Zdravim po ranu me ponekud zaskocila tato zprava:

http://www.novinky.cz/domaci/riman-...6849_59efd.html

...jeste vcera jsem na miniChatu "loboval" za to, jak se policii nevyplati nekoho slozite hledat na zaklade jeho IP a jeho aktivit zde na G... nyni zacinam mit sam obavu, jak to bude dal... co si o tom myslite?
Tub
odposlouchavat ICQ konverzaci neni problem, zvladne to i zacatecnik(musi byt ale na nejakem sitovem spoji mezi vami a tim s kterym si povidate) - napriklad muj linux router(distribuce Smoothwall3) ma IM Proxy ktera dokaze zachytavat ICQ, IRC, AIM, Yahoo, MSN (nezabezpecena konverzace)
samozrejme nekteri ICQ klienti pouzivaji zabezpecenou konverzaci(SecureIM)-napriklad trillian, do Mirandy byl nejaky plugin tusim
Erixon
Konkrétně tenhle článek neni důvod k obavám, tajný služby se zajímaj o jiný věci. Kromě toho jim jen urychlí něco co můžou stejně. Odposlech NEšifrovaný komunikace neni problém, ale běžný četníci který by se čistě teoreticky mohly zajímat o naše aktivity to NEuměj. Jediný co uměj je přitlačit na providera(isp) a zistit komu patří konkrétní ip adresa. Důkazy který dávaly u soudu např. v případech kopírování přez p2p sítě byly veměs trapný.

Současný zákony, ohledně poviností isp se diametrálně rozcházej s realitou. Podle zákona má isp povinost buďto každýmu klientovi přidělit veřejnou ip podle který by byl dohledatelnej, nebo podrobně logovat v případě uživatelů za NATem. Problém je v tom že veřejná ip pro každýho by výrazně zvedla náklady a tim i cenu koncovýho připojení(vzhledem k tomu že celosvětově docházej adresy ip v4) což by znamenalo přechod desetitisíců lidí od wifi ke konkurenci (adsl, upc...)
Druhá varianta - logování všeho možnýho i nemožnýho je naprostá utopie. Běžná praxe je, že průměrnej wifi isp si zaplatí cca 10 veřejných ip který (přez nat) rozdělí mezi všechny uživatele(např. sídliště).
Na ukládání všech logů který má ze zákona předepsaný by potřeboval investice do datových nosičů v řádu desítek tisíc ročně, což nikdo nedělá (vzpomeňme si na nástup wifi jak se od malých sítí nadšenců jen pozvolna přistupovalo ke komerčnímu provozu)

Z5 k původnímu článku - větší strach mam z chystanýho oddělení elektronický komunikace od telekomunikací, na kterým se v EU pracuje.
Jekyll
Není důležitý klient, ale to na jakém protokolu funguje...pokud si stáhneš mirandu, ale budeš stále fungovat na icq protokolu, tak je to to samé, jako by jsi mel porád icq.....pokud chcesh aby to nemela ta "tretí" strana tak jednoduché a nemohla si číst co píšeš, kdy se jim zachce, můsiš apelovat na přátele se kterýma si píšeš o věcech, které nerad sdílíš s nezvanými hosty, aby si zavedli na kompa i jiný protokol než ICQ....třeba Jabber....výhoda je ta, že s tím sledováním už to nebude mít /nechci rict nemožné/ ale musí vynaložit o moc moc velkou snahu navíc, aby se ti tam dostal, takže se nebudesh muset bát takových tech rádoby programátorků.....pokud na tebe ale nekdo bude chtit opravdu vedet, tak se to dozví vzdycky, ale predpokládám, ze tady to není pravdepodobné....jelikož tady moc lidí 20 kilo kouření asi nemá...........NEVYHODA: Tak ta je ta,že pokud máš Jabber ty, tak ho musí mít i ten s kým se chceš bavit......
Erixon
Jekyll: ale chlupatý nebudou sniffovat komunikaci, jejich postup může bejt takovej že při domovní prohlídce zabavěj pc, předaj externí firmě která jim předá historii komunikace uloženou (u99,9% lidí) nešifrovaně. Dále můžou získat nesmazanou historii z prohlížeče a případně i uložený hesla (kdo ukládá hesla ať se přihlásí :))
Jekyll
To Erixon: Přesně...souhlasím s tebou....každopádně, pokud by moc cajtos chteli ,tak na tebe příjdou i rok pozpátku....:-(
Jekyll
heh, kdyby mi nekdo zabavil kompa, tak by se asi hodne divil...myslim ze by fizli tak deset let poslouchali MP3 a filmy a procitali si moje tuny psaní se vsema lidma po celem svete :-D nejlepší je být vždy připraven a nenechávat nic náhodě, ale jak říkám....kdo by sniffoval chudaky growery, kdyz jim tady albanci rozfoukavaj svinstva pod nos vesele od rana do noci....


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma