Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
Zavlažování na stromech - Klikni zde pro originální téma
geg
Neví někdo o nějaký pumpě na manuální pohon?
Natáhl bych hadici někam níž,abych nemusel furt lézt nahoru s vodou na zádech.Zaléval bych odhadem a kontroloval dalekohledem z vhodného místa.
Podrobnější kontrola jednou za čas.
Nemá to někdo vychytaný?Nebo nějakej nápad.
Ant
Myslym že o zavlažování se postará příroda nebo ne???!!!

A ještě jedena taková připomínka myslim si že toto thema nepatří do táto sekce (odrůdy a šlechtění....) ale to je jenom můj názor bejt moderátor tak bych to asi přemístil jinám ale moderátor nejsem tagže do toho mam houby co kecat........
geg
Koukám,že jste se do mně docela vobuly.Neva konfrontace mám docela rád.
Tak že: Kdo má na balkoně truhliky,tak ať hrábne v létě
do hloubky a pamatuje si zhruba vlhkost a
teplotu,pak to zkuste venku nebo na zahradě.
Dle mého názoru bude půda v kýblu na stromě mít o něco vyžší teplotu což ynamená o něco rychlejší odpařování vlhkosti.krom toho myslím,že ranní vlhkost případně srážky v podobě rosy se týkají spíše prostoru u země (zjednodušeně omezenější ventilace).Věděli jste že v teplejší polovině roku fouká vítr přez den a na noc se uklidňuje?To proto že přez den je to způsobeno termickým prouděním a ne nějakejma frontama(většinou).
Zkrátka milion otázek které jsem měl v hlavě před tím než jsem to chtěl zkusit.Přece nebudu šplhat po stromech když si nejsem jistej že tato metoda pěstění nemá víc nevíhod jak kladů.
No to jste mi teda poradily,fakt dík za vstřícnost.

Koblihostrom
zdravíčko gegu no mylím jak již řekl TIME že tahat vodu čerpadlem je zbytečný a technicky náročný.a určitě si myslím že tohle pěstování na stromě je hoodně přínosný,takže se neboj že z toho nic nebude za tu dřinu,a má rada ohledně zalévání,je,,/naposledy/když je pařák tak kyti bez vody v 10l kýbli vydrží bez vadnutí max 4 dny proto chodím zalévat každý třetí den když je hyc,když je zataženo prší tak se samozřejmě zalévat nemusí,toť vše nic na tom není,žádný samozavlažování už nevychytávám takhle mi to vyhovuje,jestli to spíše nebude leností,že se každý snaží aby na strom tak často nemusel,já se pokaždý na kyti těším jak blázen,chvíli s nimi posedím dám nějaký to brčko,pokecáme,popř.připevním nějaký větvičky drátem,,je to tak jednoduchý
Muf
*TIME píše, že téměř vůbec nezalíval a bylo vo OK.

*KOBLIHOSTROM píše, že kytka v suchých dnech bude do 4 dnů vadnout.

A já jsem :confused::confused::confused:!

Třeba u TIMEů víc přší...:)

Koblihostrom
zdravím TIME no ono se to má takhle když jsou teď kyti ještě malý tak tolik závlahy nepotřebují tak jdu zalejt jednou týdně,ale když mají už něco přes metr tak sají vodu jako blázen,/nejvíce ty kyti který jsou výše/taky dosti pomůže když nahoru na zeminu nasypete tak 2-3cm vrstvu keramzitu,pak se hlína tolik nezahřívá a vlhkost zůstane déle.TIME hmm asi u tebe opravdu více prší,mě by kyti do týdne uschly kdybych je nezalil
LeTman
mno ja si myslim, ze to neni se zalejvanim tak zhavy. Jen si vybavte v jakych oblastech na svete se pestuje nejvic - ano, ano, je to v tech nejjvetsich parenistich (teploty ke 40 a vic sucho, nez vlhko)
Kdyz jednou za tejden pekne zaprsi, tak zalejvat nemusis, ale kdyz je 5 dni ukrutny vedro, tak to radsi zalej, ale taky nemusis, voni by si samy poradili...

Taky zalezi v cem to mas zasazeny. Jestli v kybli, tak ok, tam se voda drzi vic - je hlubokej. Ale jestli to mas v kvetinaci, tak se voda vyparuje vic.

A co takovej perlit?

Je mnoho veci, ze kteryma se s timto problemem vyporadas... ale rozhedne nejaka pumpa je hovadina na n-tou. Bud rad, ze je stromovy pesteni nejzarucenejsi outdoor, ale z hadici kolem kmene by ses sklizne urcite nedockal.

Hodne stesti pri zalejvani...
bado
no vážne, takisto som polieval "stromovice" asi dvakrát, prvý krát pri výsadbe, druhý pri hnojení, a pokiaľ je to vedro dosť veľké tak tie rastliny tam určite neuschnú (ja som dával na vrch vedra čierny igelit, takže rastliny boli akoby v skleníku, a tá vlhkosť zo zeme sa neodparovala ale akoby sa "otáčala" vo vnútri vedra.. skúste to niekto, nápad to nieje zlý :-)
lokomotiva
Doporučuju samozavlažovací květínáč tak jak ho navrhl LIVO. když si uděláte velkou nádrž může vám tam voda vydržet až dva týdny bez náznaku vadnutí. Mám na střeše chodím zalívat pro jistotu jednou týdně a valí to jako čert.Byl jsem tam včera po týdnuvýpeku a zatím co kyťos na polku vadli, tam to bylo naprosto v pořádku.
lokomotiva
jo a ještě jsem dal nahoru na hlínu pro jistotu keramzit aby nepařilo přímo na hlínu.
LeTman
keramzit? co to je? Neni to neco jako perlit?
oton
to TIME: no já jedu v kýblech druhým rokem, ale ne na stromě a můžu ti říct, že se o to ve velkých vedrech příroda nepostará, když budeš mít tejden 30 stupňů a bude na to pražit slunce tak ten kýbl je za 4 dny total suchej a kytka ti za ten tejden veder zhebne, nechci ani pomyslet co by se dělo kdyby to vedro a sucho trvalo třeba 14dní

něco jinýho je když máš kytky venku v zemi tam přežijou většinou i dlouhý vedra bez závlahy, ale v kýblu je to tak jak píšu vejš
nobody4
Já si myslim, že samozavlažování těm kytkám neuškodí.
Dle mého názoru je dost dobrej systémek jak ho tady navrhoval nemo. Myslim, že je to vychytaný a ty 30°C to přežije jak, nic. Takže Nemo K+. Já to dno ještě doplnim o jeden knot jako Livovo květináčky(vim, že by je měli nahradit ty trubky, ale pro jistotu).
Někdo tady psal o nevychytanosti prodávaných knotů. Omyl pánové, jsou přímo super (to, že je to to samý jako popruh od baťohu je omyl, jen to tak vypadá). N4
P.S.: Jinak dříve jsme používali, pet láhev (2,5L) natřenou na černo a přivázanou ke stromu hrdlem dolu. Princip jako u pitítka pro ptáčky. Na hrdle je hadička, jenž jde do podmisky, pokud je podmiska plná, voda z lahve neteče, pokud klesne hladina, automaticky voda doteče. Podmisky se lepily (později šroubovali, dle druhu květníku/kýblu)
cruMPac
Podmiska? Nebyl by nakej nakres pls?

No newim ale minulý léto byly takový horka ze nám tak 2x málem chcíply. 3dny ve vedru bez zalití je docela risk. Chuděrky skoro vyschly.Potom se ale vschopily a byly moc fér.
Grga Pitič
ja by som dal tu mysku do toho kybla hore dnom na udrzanie vlhkosti, ako to tu uz niekto popisal zhora by som to prykril niakym malym mulcom len aby nebola ta plocha odparovania taka velka tie diery 10 centy od dna dookola zabezpecia odtok prebytocnej vody a da sa pouzit infuzka z nemocnice alebo vyuzit spojene nad. a dat hadicku z flase pod tu misku a ked klesne hladina pod hadicku tak sa automaticky dopusti. spustit to mozes podla potreby ked ides na dovolenku a tak. vodu nosit budes ale len tolko co treba
aswad
citace:
Původní příspěvek od geg
Neví někdo o nějaký pumpě na manuální pohon?
Natáhl bych hadici někam níž,abych nemusel furt lézt nahoru s vodou na zádech.Zaléval bych odhadem a kontroloval dalekohledem z vhodného místa.
Podrobnější kontrola jednou za čas.
Nemá to někdo vychytaný?Nebo nějakej nápad.

_______

Kedysi som videl puppu na rucny pohon
pohanala sa kyvanim takou pakou.
Akurat budes musiet do lesa okrem vody nosit aj pumpu a hadicu.
A na strom musis s hadicou vyliezt i tak. to uz mozes rovno zobrat so sebou par coca-colovych flias vody.
Iba ze by si mal vodu blizko.
Pozri sa v zahradkarskych obchodoch.
Alebo (uplne vazne) napis do "Receptare" v TV.
Akurat ´by som vynechal mienku o tom na co to chces
:)
aswad
Prave som na to prisiel:
Do kybla navrtaj diery tak 1/4 od spodu.
Naspodok po diery strk, predtym tam ale poloz 1 az dve tehly na vysku, a potom normalnu zeminu.
A na vrch mulcovaciu koru, ako bolo spomenute, kvoli odparovaniu vzacnej vody.
Tehly ti budu do zeminy vlhkost z vody co sa dolu nazbiera ked zaprsi.
A mozno by nebolo spatne skusit namiesto strku drevene uhlie.
Ma dezinfekcne ucinky, aby voda nezahnila.
hightimes
A co tam na dno hodit keramzit jemnej dyt ten udrzuje vlhkost. ale dobrý je teda fakt to stym pitickem pro ptáky ale napojit tam dvě hrdlem dolu 2l PET lahve a 4mm hadicky do podmisky přidělané přímo ke květníku a na boku toho květníku díry ve výšce podmisky a ješte dole v květniku keramzit- to by slo ne?


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma