Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
Hnojení srkz listy rostliny - Klikni zde pro originální téma
KOSMEJ
Hnojite nekdo listy? A jestli jo, tak cim a v jaky koncentraci?
Ted
No ja nevim listy stejne mam pocit vodu nepohlcuji, jsou jen od toho aby stekala ke stonku. Tim padem si myslim ze i minimalni koncentrace muze bejt prilis velka. Nevim, vsechno o ganje vim jen z vlastnich zkusenosti, ale ja bych listy rozhodne nehnojil. ;-)
Al-Ban
Tak Tede, to se ti jenom zdá, že ta zmizelá voda stekla ke kořenům. Naopak z listů kytka přijímá vodu a živiny daleko lépe než z kořenů, proto se taky malé kořenáčky rosí častěji než velké kytí s rozsáhlým kořenovým systémem. Já jsem dřív listy hnojil, klasickou koncentrací co jsem zaléval, ale není to ideální na chuť kouření a vařit bych z takto ošetřovaných rostlin vůbec nedoporučoval. Snad jen hnojení tohoto typu včas vysadit, ale netroufám si odhadnout, jak dlouho před sklizní.
Tim
Hnojeni listu

Jak jde cas, tak se mnozstvi soli produkovane rozkladem hnojiva v zemine zvysuje. To zpricini, ze puda zacina byt velice kysela(acidicka). Tim padem rostlina se zacina hnednout. Take korenovy sys. v teto pude neni tak efektivni, jak by mel byt. Proto bud mame ph-metr a upravujeme kyselost pudy, nebo pouzijeme tzv.Hnojeni listu.

S hnojenim lisu by se melo zacit asi v 1.5 mesicich. Rozpustte hnojivo v teple vode a sprejujte primo listy. (hnojivo je samozrejme v mensi koncentraci nez normalne). Listy absorbuji hnojivo do jejich zilek.
Jestli chcetepokracovat nadale s klasickym hnojenim, tak si davejte dobry pozor na mozne prehnojeni.
A pamatujte ze zvysovani davek hnojiva delate postupne a postrikujete listy stejnomerne.

Z me zkusenosti je toto dobra metoda jako doplnkove hnojeni. V pripade vyrazneho nedostatku nektere ziviny, nebo i vody je k nezaplaceni. Rostlina tovseprijima listy velice rychleji a proto je to i ucinna metoda jak ji rychle "ozivit".

VSE SAMOZREJME DELAME S NASTAVAJICIM VECEREM, NEBO "NOCI".

carlos
Osobně hnojení na listy nepoužívám, ale varoval bych před hnojením na listy v květové fázi.
dexmon
to rozhodne, ja hnojeni na list pouzivam zasadne pouze ve vegetacni fazi protoze listy stejne vyhazuju, ale nikdy ne na kvet!!! Protoze kytka nikdy nevsakne vse co na ni nastrikame, zustanou tam zbytky hnojiva...jinak hnojeni na list pouzivam neb z vlastni zkusenosti rostou o neco lepe, ale jak rikam nikdy nehnojit na list v kvetouci fazi!!!
sorethroat
Z mojí Zzkušennosti mohu jenom doporučit.Stříkání Hnojiw na listy (jen w dáwkách určených po naředění).Takže třeba 3ml Bio-Algeenu S-90 s 2l wody sříkám už od počátku wýwoje rostlinky jelikož má welice pozitiwní wýsledky na kořenowej&Růstowej systém rostlyny.:p:Až po dokončení Vegetační fáze.Což je asi w období kdy má rostlina.Paličky asi jako poslední článek malíčku prstu dlaně.:sun:
Dobrá Hnojiwa na postřik Jsou: Bio-Algeen S-90,Algastim,Phyta-Amin,Atd..
Dobrá ochrana proti Skůdcum a Plísni:Bio-Abwehr - B Cuzz product :D Taktéž postři (nejen na lysty Ale na celou rostlynu)
Hlawně ty hnojiwa nestříkejte w obdobý KWĚTU :(
A držte se příbbalowejch letáků který sou wozkoušený :D
Sido
Muj nazor je listy nehnojit........

to TIM add "S hnojenim lisu by se melo zacit asi v 1.5 mesicich. Rozpustte hnojivo v teple vode a sprejujte primo listy. (hnojivo je samozrejme v mensi koncentraci nez normalne). Listy absorbuji hnojivo do jejich zilek. " --- Tak tohle bych fakt nedelal, jelikoz v 1,5 mesici stari uz mam kytky v kvetu a tim padem by hnojivo slo i rovnou do palicek a to se me fakt zda jako hazardovani s kvalitou urody "pokud ti ovsem nevadi ze hulis chemii....."
Kolik má bejt Ph vody v postřiku ???
Zedy
Co se to tady dozvídám? :crazy:
Teď by mě zajímalo když používám v květu Alga-bloom na list, tak to není OK podle toho co tady čtu?:confused:
Hanulkááá
citace:
Původní příspěvek od Zedy
Co se to tady dozvídám? :crazy:

Teď by mě zajímalo když používám v květu Alga-bloom na list, tak to není OK podle toho co tady čtu?:confused:


Pokud nechceš kouřit šišky nastřikany hnojivem,tak dávej bloom do zálivky,ale pokud rozprašuješ jen na velky listy,tak to zase tak velká tragedie nebude;)

Já na rustu většinu hnojiv aplikuju postřikem....

Na květu všechno do zálivky...
Zedy
No a od čeho je flushing? Ten mi takovej problém odstraní ne?
NO já nevím...
Postřik Phyt-Aminem je taky hnojka a já to vesele aplikuji do 30-tého dne květu,vím o těch co to tam valí ještě 14 dní před flushem.A chutná jim to good.

Teda možná jsem s tímhle postřikem mimo mísu tohoto threadu,ale jiný postřik na listy jsem nikoho používat neviděl.

Jestli máte zkušenost s tím,že bych to tam valit už neměl 23-den 12/12 tak pisněte,ať se taky něco dozvím. díkes
Hoj :sun:
Zedy
A když budu používat Alga-Bloom postřikem na list v květu, tak to stojí za prd? Teď v tom mám nějakej bordel :crazy:
Expiry
Nechci :rejp:,ale trebas Bio-Algeen S 90 neni hnojivo,ale pouze stimulator z hnede rasy.I na obalu je napsano,ze je to pouze stimulator a kdyz se kouknete do obsahu latek,tak zjistite,ze to opravdu nejni hnojka.Newim jak je tu u Phitaminu a podobnejch veci,jestli je tam treba neco pridano,ale myslim si,ze jsou to zase jenom humicidni kyseliny...

Ja pouzivam Bio-Algeen uz od prvniho dne a strikam kazdy den par hodin po rozsviceni lampy a pak za 5hodin postrikuju jeste cistou vodou=uzasny vysledky,ten Bio-Algeen kdyz se pouziva tak jak ma stoji opravdu za to.
paepek
listy sem ve rustove fazi postrikoval kazdy den aspon 3x jenom vodou...vysledky jsou takove ze kdyz druhej den prijdete obzvlast kdyz mate jeste malou kyticku pac to na ni de nejvice videt pozorujete ze listy se strasne zvetsili to je dobre pro pohlcovani svetla a tim vic roste cela...je to z mej vlastni zkusenosti...hlavne nehnojte nakyma hnojivama co nejsou na listovy hnojeni uspusobeny...tim to akorat znicite..jak sem tu cet alga bloomem jeste kdyz v kvetu sisky spise potrebuji sussi prostredi napriklad kvuli plisni:) nebo nevim jak si to myslel s tim bloomem ale kdyz bys tim hnojil listky v rustu tak to to je stejne k prdu...jedinou zmenu na kytce co bys moch udelat tak mozna spalit nebo nevim..takovahle vec me jeste nenapadla takze sem to ani nemoch videt z vlastni zkusenosti:)
Expiry
Jestli jsem te dobre pochopil,tak si myslis,ze hnojeni listu je jenom k tomu,kytku spalit.?....

Z listu se mnohem rychleji vstrebavaji latky a kdyz nejsi kkt a nepolejes si celou kytku AHckama,ale pouzijes hnojivo nebo stimulator k tomu urceny,tak pak teprv uvidis divy.Kytka je den ode dne zelenejsi a krasnejsi.=rychlejsi rust jak nadzemni,tak podzemni casti=vetsi vynos.
Zedy
Celé období růstu sem několik mých rostlin hnojil Phyt-Aminem a to postřikem na list, narozdíl od těch nehnojených, byly tydle vzrůstově úplně někde jinde, barvou i vitalitou působily taky mnohem líp, tak si nemyslím, že používat hnojku v růstu na list je hovadina;) Jinak Bloom už používám v zálivce a ne na list.
weider
vsetka voda co je pouzita na rastliny by mala mat rovnake ph akym zalievas, ci to plati do zvlhcovaca alebo postrek na listy. Na hydre to je od 5,8-6,2 ph. Na bio skus poyret Faq. Je to tam dkesi. ALe to bude asi podobne
Expiry
Idealni pH !!pRO VSECHNY SYSTEMY I ZALIVKU!! je 5,5.Kdyz se podivate do grafu o prijmu latek v zavislosti na pH,tak pri hodnote 5,5 rostlina vstrebava vsechny prvky ve spravnem mnozstvi.V pripade vyssiho nebo nizsiho pH je prisun prvku nevyvazeny a muze se to projevit prebytkme a nebo nedostatkem nejake latky=kyticky budou stradat.

Snizovani pH do zvlhcovacky:
To slysim prvne.Kdyztak tak mi posli PM s okazem na stranky kde jsi se o tom docetl,protoze by me to docela zajimalo.Nemylsim si ale,ze by pH vody ve zvlhcovaci melo nejaky velky vliv na rostlinu.Sice ze vzduchu prijme pomerne dost vody s jinym pH nez je zalivka,ale idealni pH pro pudu/zalivku je udavano jako nejlepsi pro vstrebavani prvku koreny,ale ne listy.Precijenom bunky korenu jsou o trochu jine nez bunky v listech.
paepek
sak ja sem nerikal ze hnojenim listu to spalis dycky...jen kdyz hnojis hnojivem ktery na to neni uspusobeny...napr jak tady nekdo psal ten alga bloom:)
ja osobne hnojim na listy furt a kolikrat mi to prijde lepsi nez hnojit do hliny myslim ze si kytina ty ziviny odebira rychleji samozrejme ne v kvetni fazi paepek ja na postrik nepouzivam nejake hnojiva ktere sou na postriky vyrobeny hnojim vsema hnojivama co to jde a jeste se mi nikdy nestalo ze bych kytiny spalil teda pokud to neperes na ne kdyz ti jede lampa to ale furt stim hnojivo nema co delat:)
Foristovic
Zdravim paaani!


Mam na vas otazku ma niaky zmysel davat hnojivo rozprašovacom aj na cele rastliny (stonka kvet listy) ma to niaky zmysel, plus alebo minus, vo faze rastu alebo kvetu. Dakujem
scars22
Ahoj, smysl to má a to na listy zespodu a večer jak mají tmu, neboť mají otevřené pory které hnojivo přijímají. Pozor jen na koncentraci , je dobrá poloviční či méně než je obvyklé dávkování na 1l vody.
Ať se daří:)
gremlin101
Taky si myslím že je to pužitelné. Použil bych tekuté hnojivo určené na růst ( s vyšším poměrem dusíku ) a v opravdu uvážené koncentraci. Jelikož jestli to postříkáš silnou koncentací, kytky to už nemusej rozdejchat.. Používat pouze v růstu, při kvetení už bych to nepokoušel...
Rascal33
tak třeba calgreen od Metropu se dá i lít do vody nebo rozprašovat a je to i na květ.. pravda není to přímo hnojivo, ale rozdíl v koncentraci zálivka/postřiky byl tuším 5/1000 a 1/1000. určitě se tak dá hnojit, akorát je třeba prozkoumat co o tom píše výrobce a jak to je s koncentrací... určitě bude minimálně 5-10 slabší než u zálivky.
guarana
U fishmixu je to odporucane aj vyrobcom https://www.growgarden.cz/hnojiva/4...ve-hnojivo.html
M'kay
ahoj všem. Tak osobně si myslím že je mylné se domnívat že je dobré rostlinu vyživovat přes listy. Tak si lidé akorát zadělávají na různé plísně jako je třeba prachová plísen. Rostlina se hlavně vyživuje kořenovým systémem.
Pokud se mýlím tak budu rád za opravu.
Tomass G
Zdravím, postřik Hycol Z jedenkrát týdně nehorázně vyživuje rostliny, všem doporučuji hnojivo na list za pár kaček. Taky výborné fishmix jak do půdy tak na list. Hnojení postřikem na list vypěstujete větší rostlinu jak hnojení jen do půdy. Akorát nedoporučuji hnojit na list v květové fázi, nebylo by to moc zdravé.
Karlík
já letos out začal později stříkat fishmixem,v plný palbě 5ml/l , žádny mazlení, na listy hlavně zhora,ne za přímýho slunka a musím říct, že to po tom fakt jede jak divý, v půlce července jsem si říkal,že to letos nebude žádná hitparáda a pár kol postřiků a kytky jsou dvojnásobně velký...porostly by i tak,ale pochybuju,že tak razantně.

Navíc mi to při guerilla stylu přijde i efektivnější,když je políčko míň dostupné a není extra sucho, tahat pokaždý min 15l vody je docela peklo.
Karlík
bv mě zajímalo,zda nemá někdo zkušenosti s nějakým postřikem i na květ? třeba jen v ranné fázi květu,později už bych si to asi skrz plísně a chuť nelajznul.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma