Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Zpřísnění boje proti drogám aneb bude hůř - Klikni zde pro originální téma
Pablo Honej
Zdravím,
tak jsem našel článek z MF Dnes, který zřetelně ukazuje kam se odebírá celá ČR v rámci drogové problematiky. V článku se jedná jen o Prahu .... nejsem sice z Prahy, ale obávám se, že nás to zasáhne i jinde ... . Tak nějak se mi zdá, že svět je poslední dobou plný obdobných zpráv.
Přemýšlím, proč zrovna já žiju v téhle zemi co je sto let za opicemi :(
PH

Radnice brzy zpřísní boj proti drogám

Mladá fronta DNES 4.4.2002| rubrika: Praha| strana: 2| autor: TOMÁŠ POLÁČEK

Po roce dohadů schválili pražští radní protidrogovou koncepci na příští čtyři roky. Výsledek? "Přitvrdíme." Město se vydává cestou represe, a odborníci jsou rozpačití.

Praha - Léto 2002. Magistrátní úředník přichází do zaměstnání a tam je vyzván k odevzdání vzorku moče. Vykouřil včera večer marihuanovou cigaretu? Nezbude mu, než aby vystěhoval kancelář. To je jen jedna z mnoha novinek, které přinese čerstvě schválená protidrogová strategie města. "Ano, i kvůli lehkým drogám bude možné propouštět zaměstnance městských podniků," potvrzuje náměstek primátora Otto Kechner. Hlavní město od léta znatelně ustoupí od liberálního přístupu, který zdůrazňuje potřebu drogově závislým pomáhat. "Ten nový bude represivnější," shrnuje Kechner. Odborníci na drogovou problamatiku se tomu příliš nediví: "Příklon k represi jde sice proti západoevropskému trendu, ale nepřekvapuje mě," říká ředitel nadace Drop-In Jiří Presl. "Česká společnost se vyvíjí s velkým zpožděním, a proto ještě nezjistila, že ta nejsnadnější, represivní řešení příliš nefungují." Samozřejmostí bude podle radních mnohem výraznější podpora policie v boji proti dogám. "I strážníci budou mnohem víc kontrolovat místa, v nichž se narkomani scházejí," vysvětluje Kechner. Z dalších novinek budou mít těžkou hlavu majitelé hudebních klubů a diskoték. "Město už nebude prostřednictvím grantů podporovat podniky, v nichž se prodávají drogy," zdůrazňuje Kechner. "Když se budou v obecních domě opakovaně distribuovat, ukončíme nájemní vztah a podnik skončí." Pražští radní zásadně odmítli podporovat trend posledních let - testování kvality drog na tanečních parties. Podle ředitele organizace Sananim Jiřího Richtera je to chyba. "Standardní testy extází jsou důležité a měly by se rozšířit na všechna místa, kam zasáhla technoscéna," myslí si. Přísnější dohled by měli pocítit i ředitelé škol a učitelé. I oni se musejí bát o místa v případě, že nedokážou zvládnout na svých školách drogy - nebudou permanentně spolupracovat s rodiči, protidrogovými odborníky a v případě potřeby i policií. Velmi spornou otázkou byla pro radní existence "šleháren" - aplikačních místností, v nichž narkomani užívají drogu pod dohledem. Předkladatel koncepce Kechner, jejich zastánce, byl nakonec přehlasován. "Kolegové mě nepřesvědčili," říká. "Šlehárny mohly chránit abstinující společnost, závislí by v nich získávali sociální a zdravotní kontakt. Jiří Presl z Drop-In s ním souhlasí: "Takové místnosti snižují riziko předávkování a narkomani jsou pod kontrolou."

***

Co přinese nová protidrogová koncepce?

* Ředitelé škol i učitelé musí spolupracovat v boji proti drogám. V opačném případě riskují svá místa.

* Do problémů se dostanou kluby a diskotéky, v nichž se prodávají drogy. Pokud sídlí v obecních budovách, město je zavře.

* Město nebude akceptovat oficiální aplikační místnosti s odborným dozorem pro narkomany ani testování kvality drog v klubech.

* Zaměstnancům městských podniků hrozí test moči - pokud v ní bude zbytek drogy, hrozí jim výpověď.

* Praha výrazně podpoří policisty i strážníky v boji proti drogám.

-------------------------------------------------
:bounce: ENCYKLOPEDIE PSYCHOTROPNÍCH ROSTLIN :bounce:

[Edited by Pablo Honej on 05-04-2002 at 07:44 AM]
marc
stejny clanek je i zde, je tam prostor i na diskusi

http://praha.idnes.cz/praha.asp?r=p...ha_lin&r2=praha
Avitas
Jednou je to ideál komunistické společnosti, potom zase ideál sjednocené Evropy a u nás teď nastává pro změnu ideál společnosti bez drog.

Bude to plodné období, které ještě přinese spoustu překvapení. :) Zejména ti, kteří jsou v dané oblasti odborníky budou muset ustoupit demagogickým osůbkám ze spolků jako Rodiče proti drogám a jim podobných.

Teď ukážeme celému světu jak se to dělá, máme na to ten pravý recept, celý svět vysoce ocení úspěchy v našem budování lepší společnosti ... sakra to mi něco připomíná, to už tady fakt jednou bylo, ne ?
hh-top
Chystejte se do ilegality, přátelé. Zakládejte trojice, sejte letos ze všech sil, asi hrozí hubená léta. Nashledanou v lepších časech.
Tim
Walhala mel nakonec pravdu s tim barakem v kanale
no jeste ze takovy uz davno mam.:)
Pry pro komancska leta! Pche! Pro Evropska leta....nebo jak tomu ted budeme rikat? Ono to je vlastne jedno, jen huba na zamek zustane.
Maggie
Héééééé, já bych jenom chtěla vidět, jak ti úředníčci přijdou do práce a stoupnou si do fronty na močení a jak se budou klepat, jestli je vyhodí z práce ještě ten den, nebo až koncem měsíce... Co to je proboha za pitomost? Proč se doma večer můžu vožírat jak dobytek a druhý den být v práci s kocovinou, ale nemůžu SI VE SVÉM VOLNÉM ČASE dát špeka? A hlavně, kdo bude platit ty testy? Předpokládám, že půjdou z daní, že?!?!
Al-Ban
Já už opravdu nevím, co si o tom mám myslet. Za tím přece musí být něco víc než zájmy tabalkoholových spolků. Přeci není možný, aby z ničeho nic, ze dne na den začali takhle neuvěřitelně magořit. Nebo je to poslední křeč, jako když odzvoňovalo komoušům a v květnu tady máme legální konopí? :)
Piskot
Ale Albanku preci nebudes tak najivni.Legalizaci?hehehe....asi ne.
Celou dobu o tom mluvim a tohle je jeden z prvnich kroku.A takovych muze byt mnohem vic.
Ale bylo mi receno ze maluju certa na zed a ta novelizace zase az tolik neznamena.
Ja se ale bojim ze znamena.A celkem dost.
Al-Ban

Bohužel máš asi pravdu, příteli. Vtip je v tom, že naši poslanci se snaží objevit Ameriku a přitom plujou do Indie - je ani tak netrápí co funguje či ne, oni potřebujou vynaleznout svůj vlastní systém a přitom si ještě stačí nalhávat, jak se to tady od těch drog krásně vyčistí. A když to fungovat nebude...střílet feťáky? To je velmi potentní návrh, to by mohlo zabrat! :).
Mios
No ja mám taký dojem, že Česko v tejto problematike má naozaj východný smer tj smer k Slovensku.
Vitajte bratri
nemo
To je přece jasný, to je reakce na zprávu o tom, že se protidrogová politika soc.dem. vlády nesetkala s úspěchem. Neznáte to heslo: "Co nejde silou to jde ještě větší silou." ?
Co mě na tom nejvíc s prominutím sere je to, že ty magory za to všechno ještě platím. A ne málo.
Měli bychom něco podniknout. Trochu se to řeší v Zákon a právo. Podívejte se tam.

Al-Bane. Za tím přece stojí to co jsem napsal už někde jinde. Kdo má zájem na represi je jasně policie. Přes miliardu korun ročně!!! se vydá na protidrogovou politiku státu a přes 90% z toho jde na represi!!! A kdo je dostane? Policie.
Druhý, kdo má zájem na kriminalizaci drog je přece drogová mafie. Kdyby byly drogy legálně přístupné, tak nevydělají ani vindru stejně tak jako dnes nevydělá ani vindru ilegální vekslák s valutami. A kolik vydělávali veksláci v době, kdy nákup a podej valut byl ilegální?
Jen si to už konečně uvědomme. Za tvůj poslední příspěvek máš u mě K+.
hh-top
Já bych tedy policii nekladl na první místo, ale to je úplně jedno. Ty největší hráče v té partii jsi pojmenoval dobře. Přičti si k tomu tabákovou lobby, jistý tlak USA na své přátele, aby stáli Americe po boku v její "totální válce proti drogám" (mimochodem, tam se rozděluje nejvíce z protidrogových miliard) a jsme s tou rovnicí prakticky hotovi.
Máme příliš silné protihráče na to, abychom dokázali vyhrát svou při. Proto jsem už před lety dospěl k názoru, že bez nějaké pevné a legitimní organizace pěstitelů a spotřebitelů konopí, se prostě nikam nedostaneme.
Alternativa je stále ještě underground, ale to já již nepovažuji za žádný výdobytek. Nechce se mi po padesátce žít jako psanec!
A k těm vekslákům. Byl jsem celá léta jeden z nich a problematiku znám do morku. Máš pravdu, neměli jsme tehdy mnoho nepřátel, protože jsme se systému hodili. Nahrazovali jsme jeho nedostatečnou produkci tvrdých valut a dokud jsme je nosili státu do banky a kšeftovali s bonama, byl klídek. Veksláci však žijí dodnes, jen jejich počty a způsob práce se změnily. Odnesl jsem si z tohoto období svého života zajímavou lekci z lidské psychologie. Proto bych se s našimi mocnými dohadoval nejraději z legitimní pozice politické strany. Veksl a politika mají společného na můj vkus až příliš mnoho, ale proč toho nevyužít, že?
Když už je tomu tak. K+
nemo
hh_tope Nejsem schopen říct kdo v první řadě ale policie bezpochyby v neposlední.

Co se týká veksláků, to byla z mé strany jen ilustrace, kterou jsem chtěl říct, že když zmizí podmínky pro nějakou činnost, tak zmizí i ta činnost. Tvůj názor, že veksl a politika má (nebo měl) k sobě velmi blízko podporuje můj názor, že tak je to i s drogami.

Represe ve vztahu ke konopí speciálně mi připadá stejně jako by v 19. století společnost zavírala syfilitiky do basy (a spoustu dalších pošetilých kroků) namísto aby je léčila a pak by si stěžovala, že ti syfilitici stojí čím dál tím víc peněz a že jejich počet neklesá. To je zase jen ilustrace toho, že lidská společnost se už dříve musela vypořádat s různými věcmi, které jí nevyhovovaly a nakonec to nějak zvládla. Já si myslím, že drogy obecně nejsou to nejlepší pro život člověka ale než s některými nesmyslně bojovat je lepší se s nimi naučit žít. Vždyť v U.S.A. nedávno (ve 20.-30. letech) bojovali s alkoholem stejně jako teď s marihuanou (byla tam tvrdá prohibice) a nakonec to vzdali, protože zjistili, že to nevyhrajou. Jen se tím posílily pozice podsvětí (Al Kapone aj.) A ve Finsku (jak mi potvrdil nedávno jeden 40 letý Fin co byl u mě na návštěvě) si společnost myslí (a i on sdílel tento názor), že je lepší alkoholová prohibice (která tam je) než naučit lidi žít s alkoholem a počítat s tím, že někteří to nezvládnou.
Dovede si dnes někdo u nás představit, že by tu (v ČR) bylo zakázáno prodávat veřejně alkohol? To jen pro ty co si myslí, že toto je nesvobodná země.

Naprostý souhlas s tebou, že máme příliš silné spoluhráče ale domnívám se, že čas je na naší straně. A i informační technologie jsou na naší straně. Já, protože mi už dávno není dvacet paradoxně nespěchám. Proto se zúčastňuju této diskuse, protože si myslím, že by z ní mohla a doufám že vzejde i nějaká aktivita, která to nakonec změní.
Podle mě je ale třeba udělat dobrou "dělostřeleckou průpravu", aby pak konečný útok byl, překvapivý, co nejméně nákladný, úspěšný a beze ztrát "na životech" - lidí v base. Jsem opravdu pro založení legitimní organizace pěstitelů konopí pro vlastní potřebu. Myslím, že metoda postupných kroků by se tady uplatnila.
nemo
No já jsem nějakej zpožděnej. Teprv teď jsem objevil http://www.legalizace.cz/ a tam se spojujou. Takže tam strávím nějaký čas a uvidím.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma