Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie pod Sluncem

 
Sklizeň v kukuřici 3.listopadu - Klikni zde pro originální téma
Radoslav
Zdravím všechny.
Dnes ráno 3.11. jsem se rozhodl, že se zajdu podívat, jestli uz jezeďáci sklidily pole nebo jestli budu sklízet já. Měl jsem tam ještě tři keříky, který jsem viděl naposledy před čtrnácti dnama a nebyly ještě zralý.

První haluz byla před těma čtrnácti dnama, kdy jezeďáci, částečně pokosili pole, a moje dvě políčka minuli tak těsně, že jedno bylo uplně otevřený a to druhý, kde jsem nakonec nechal ty tři keříky, bylo schovaný pouze jedním řádkem kukuřice.

Druhá haluz byla, že ještě dnes nebyla kukuřice sklizená, tak jsem měl radost jak jsem dobře vybral pole. Jdu si tak pro svoje tři kytičky, zablácenej jak sviňa, jenže přijdu na místo a ouha, nějaká totální pí.a to políčko objevila. Zřejmě to byl myslivec a nebo možná dělník, kteří se tam poblíž vyrojili na stavbě. Každopádně to nebyl hulič, protože ten by si je vzal a ne aby je zlomil a celý podupal. Zvíře to taky bejt nemohlo, to tohle s kytkama neudělá.

Kažopádně po vzpamatování se z šoku, přichází třetí haluz, když se začínám prohrabávat rozdupanejma kytkama. Nebyly totiž až tak moc poničený jak to zprvu vypadalo a hlavně se jim to stalo před krátkou dobou, takže nebyly ani ovadlý a ani plesnivý, tak jsem je oklepal a odnesl jsem si pěknou náruč hulení :-).


Uvádím to tu také pro skeptiky odsuzující pěstování v kukuřici, když se vydaří vybrat šikovné pole, tak v něm ledasco dozraje.
dinornis
kytky jsou to fakt pěkný, nádherně rozrostlý...
bohužel u nás lítaj často ty malý letadla a hned by to obrali, kdyby to bylo takhle vidět, proto se musíme spolehnout spíš na nenápadnější místa... ;-)
Hunter37
Hmm vypadá to pěkně, ale taky bych si to netroufl, bál bych se, že mi to sklidí spíš zemědělci, jen by mě zajímalo, kdy se sklízí kukuřice?
Radoslav
I to se stává. Já sklízím podle toho jak se mi zdá která kytka je zralá. Začínám sklízet tak na konci září, většinou se kukuřice začíná sklízet taky na konci září, jen vyjímečně dřív. Koncem září sklízej na siláž a záleží jak si který pole vyberou. Pak jsou pole, která jsou určena na zrno (na to jsem měl letos kliku) a ta se sklízí na konci října až začátkem listopadu, ale teď už je asi téměř všechno sklizeno. Když si vybereš dvě nebo pokud chceš tři velká pole a uděláš v každým dvě políčka, tak si můžeš bejt jistej, že něco rozhodně sklidíš. Ze dvou políček v jednom poli je hafo hulení. Velká pole taky téměř vždy sklízí po částech, záleží pak, v které části budeš mít políčka.

V kukuřici je riziko, že ti to skliděj jezeďáci, jinde je riziko, že ti to někdo najde a ukradne.
Hunter37
A co je to za genetiku?(třeba jsem to přehlídl)
Radoslav
Genetika jsou pouze ty tři keříky z prvního příspěvku, ale bohužel bych si musel vymýšlet co to je, protože jsem to zapoměl.
Šafi
TO RADOSLAV......Zdravim....máš to moc pěkný, a řek bych že tě potkalo nehorázný štěstí, ale přeju ti to:D ........Jo a k tý druhý haluzi, jak píšeš nějaká totální pí*a:D tak tohle přesně se stalo mě..ale asi tak před měsícem a půl, kdy byly kytky totálně nedozrálý a navíc sem přišel na pole tak odhadem po týdnu co to někdo orval, zlámal a poházel různě kolem takže výsledek=ze šesti kytek asi 3 skla WW a zbytek shnilej, plesnivej, atd...takže ani na mlíko to nebylo...a několik lidí mi potvrdilo že tohle dělaj myslivci když nějaký pole najdou...takže asi tak...měj se krásně a užívej kytičky tak jak se má...smoke...

jo a přikládám nějaké fotky toho co mi zbylo doma...
Radoslav
Děkuji za káčka. Někteří lidi jsou skutečně neuvěřitelní, jejich myšlení nesahá dál než jim někdo dovoluje. Magoři.
Radoslav
To Šafi: moc pěkně obrostlá kytička.
Radoslav
Tak jsem dnes jel kolem onoho pole s kukuřicí a ono tam pořád stojí. Asi toho už maj moc jezeďáci vyblblí. Chvála jim :smoker:.

Jako bonus nějaké foto z toho co tam vyrostlo.
Radoslav
...
Radoslav
Podupaná sklizeň. Chtěl bych vidět jak by se tvářil ten, co to chtěl zničit :).
Šafi
No pěkné...akorát bych to z tý papírový krabice dal do sklenic...ale jinak dobré, budeš mít veselou zimu:)
Radoslav
Tak tu kukuřici přeci jenom chtěj. Dnes to sklízej. Je to, ale opravdu raritka, většina kukuřice je do konce října pryč.
Šafi
Třeba čekali jenom na tebe až sklidíš....asi u vás máte ganjumilující zemědělce.....:D:D
Radoslav
Zas tak bych jim nefandil :).
Radoslav
Tak jsem včera jezdil po pardubicku a zjistil jsem, že to moje pole zas taková rarita nebyla. Nedotčená pole např. stojí u Vysoké u Holic a myslím u Ostroměře že to bylo. To dozrálé zrno zřejmě nepodléhá skáze, tak to tam můžou nechat jak se jim to hodí, zřejmě. Když sklízeli to moje pole, tak do korby se z kombajnu sipalo nádherně zlatavý zrno.
Mesias
Radoslav: Krásné kytky a podiv, že si je sklidil. U nás jsou i pole s kukuřicí podrobována přísné kontrole (těch co nehulí).. Každopádně nevím jak to je u vás s tou kukuřicí, ale u nás už žádná nestojí. Ona by dle mě žádná nestála ani u vás, ale zemědělci maj na pilno a nestíhaj sklízet. Proto musí na polých nechat to nejmenší zlo, které se bude dát využít aspoň trochu po zimě. Naštěstí pro nás to je kukuřice, asi jí příští rok taky zkusím...
Radoslav
Asi tak nějak to bude.
TH!
Zdar
Máš krásnou úrodu! Příští rok plánuju taky vyzkoušet grow v kukuřici, ale jak tady psali asi už dva lidi, u nás se kukuřice taky podrobuje kontrole. Hlavně ty letadla mě štvou. No nic..Za pokus nic nedám. Tak příjemné pokouření. K+letí.
Radoslav
Zdravím všechny. Jak to myslíte, že je podrobujou kontrole. Na letadla a ultralajty taky narážím, ale schovám se v kukuřici a je to. Dokonce nademnou letos letělo letadýlko při sázení, tak jsem se zkrčil a čekal až přeletí, myslím, že je to asi nezajímá, co tam kdo dělá. Na podzim jsem takhle projížděl kolem pole s makovicema a vidím v dálce dva lidi, tak jsem si říkal, to asi nějaký babky sbíraj mák. Jenže jak jsem se přiblížil, tak ony dvě postavy se najednou snažili krčit a schovávat a hned mi bylo jasný o co tam jde. Chtěl jsem tím říct, že většinou nikdo nebude vědět co tam děláte, když vás uvidí. Minulej rok mě zase z posedu viděl myslivec, jak jsem vylezl z kukuřice a taky se nic nedělo, ikdyž tehdy jsem měl strach že to může najít, ale asi to ani nezkoušel. Většina lidí si nejspíš bude myslet, že kradete kukuřici. Na co jediný si dávám bacha, aby někdo nemohl vypozorovat, že tam jezdím pravidelně, to by mu asi začlo vrtat hlavou.
Šafi
No já osobně kukuřici moc nevěřim, ikdyž tahle galerka je důkazem že bych měl začít...:D Myslim že sou lepší meze a lesíky a tak různě, i když o tom by se dalo špekulovat strašně dlouho...Ale v mém okolí je kukuřice nebezpečná, protože známé čorkařské firmy vědí že se tam pěstuje a prolejzaj to docela s velkou výdrží. Takže budu věřit zahrádce...:D
Slick-ace
NO tak zemědělici u nás sou teda hodně vychlastaný nebo co :rolleyes:, protože ještě dneska -> týden před vánocema, koukám z okna a pár kilometrů je pole úplně ushchlý kukuřice, myslel jsem že to maj jako sadbovou(nebo jak se tomu řiká) a tak to pokosí před zimou, ale takhle to vypadá že budou na jaře zaorávat.

Nevim no..
Radoslav
Zdravím Sliku. Možná to zaoraj, ale možná ještě skliděj. To zrno uzraje a ztvrdne na kámen, takže možná neplesniví a nepodléhá skáze.
Slick-ace
citace:
Původní příspěvek od Radoslav
Zdravím Sliku. Možná to zaoraj, ale možná ještě skliděj. To zrno uzraje a ztvrdne na kámen, takže možná neplesniví a nepodléhá skáze.


Zdravím zdravím, no tak nerad bych aby to vypadalo že jsem pochyboval o jejich inteligenci, jenom jsem to nepochopil -> díky teď už vím že kdybych objevil to správné pole, čas sklizně bych určoval já a ne apokalyptické kombajny :vampire: . Každopádně sázim na jistotu. :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma