Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
tractor in the box °skrinostavba / grow° - Klikni zde pro originální téma
TractorDriver
Hola hej, po dobe kdy jsem grower vyuzival vicemene jako zabavni server jsem se konecne dokopal k rozjeti prvniho indooru :)
Prozatim musim cekat na vejplatu pristi mesic resp. prosinci ( :/ ) takze zatim pouze sepisuju, pocitam a vymejslim co vsechno koupim na vystavbu growboxu :)
Zatim jsem si vypsal jen "prvni verzi", ale asi jeste urcite zkusim najit levnejsi varianty, i kdyz penize me zas az tak nelimitujou (i kdyz nechci za to dat celou vejplatu, prece jenom blizi se vanoce... :D ).
Jinak co se tyce svetla jsem priznivcem pesteni pod usporkama, takze
na eventuelni tipy at tam dam sodik nebudu brat zretel :) Volil jsem Nlite 200W s cervenym spektrem na rust i kvet-mam nizkou skrin takze se chystam co nejdriv prepinat na kvet a vypletat do scrogu.
A ted k parametrum.

Skrin
ŠxVxH
86x92,5x33
(prilozeny obrazek-blbe nakresleny-je vyssi nez sirsi)

Svetlo
Nlite 200W red - 1099,- Klecka shop
(chci sehnat levnejsi i kdyz na tohle svetlo ma Klecka slevu)

Predradnik
Nlite 200 W předřadník - 1699,-Klecka shop
(stejne jako u svetla bych rad sehnal levnejsi)

Stinitko
Homemade nebo nejaky koupim i s objimkou.. jeste nevim

Ventilatory
Odtah-
TDM 100 IP44 malý ax.vent.
myslite ze bude stacit? Eventuelne uvazuju o TDM200. Ale teplota ve skrini nebude vysoka tak by mohl stacit mensi tah.

Ofuk-Nejakej OBI klipsnak...

Pritah-pasiv

Filtry
Pachac-asi homemade
Prachac-taky


Vladimir Misik a etc... :D

ostatni veci jako sroubky, hodiny, balast... zatim nepocitam



Resume

Pocitam ze bych se mohl vejit do 5000. Limit bych chtel mit tak 7000-8000 ale cim min tim samozrejme lip ;)
Mr. Figaro
AHoj,
Hezký tread:)...
Jenom sem chtěl upozornit, že ten ventilátor na který tam máš odkaz je skoro naprosto stejný jako Euro 1 , jenže dvakrát tak drašší.

GL ;)
TractorDriver
ahoj, dik :)
no jak jsem koukal na euro tak v porovnani jsou skutecne skoro stejny, euro sice prohrava v hlucnosti (jen o 6db) a prikonu, ale zase v cene vede tak nevim, jeste to promyslim...
spis byste mi mohli poradit s tim prutokem. bude na tu skrin stacit 110 (TDM) eventuelne 150 m3/h (euro) nebo mam spis sahnout po necem vykonejsim? zase nechci aby to bylo moc hlucny kdyz tam bude jen usporka ktera tolik tepla nenadela.. na druhou stranu asi by to melo byt schopny vyvinout urcitej tah pasivnim pritahem :)
PlanTážNík
zdar, zvolil sem taky úsporky a myslím že je rozumná volba koupit za 2000 kč tu stejnou co sis uved akorát má o 20W víc a má už zabudovaný předřadník, takže to jenom našroubuješ do objímky E40, a vyjde to každopádně levnějc :bounce: pořizoval sem si to taky z klecka, 2x redku a jednou blue všechny 220W.... a s uchlazením bych řek že problém mít nebudeš.

Budu sledovat tvé pokroky, sem zvědavej co všechno se dá pod úsporkama vykutit :punk:
TractorDriver
ahoj, no podle nazoru co jsem tu cet je rozhodne lepsi externi predradnik-ma asi dve zasadni vyhody.

1) integrovanej predradnik ti dost hreje-vyviji teplo u kytek kde je nezadouci-nekdo psal ze se setkal i s pripadem kdy se vlivem toho tepla prohejbal plech stinitka..

2) externi predradnik ma vetsi zivotnost (udava se snad 100 000h, lampa samotna ma tusim kolem 10 000h)-na pocatku sice zainvestujes o neco vic, ale ve vysledku se ti to vrati protoze pak uz muzes kupovat jen lampy bez integrovanyho predradniku..

pro me finance nejsou tolik rozhodujici takze si radsi zainvestuju na zacatku vic abych pak usetril ;)

co se tyce chlazeni spis mam obavu z vymeny vzduchu. jak uz jsem psal a pises i ty :) tak s chlazenim by problem byt nemel spis mi jde fakt o to aby ten napr. 150m3/h vystacil na dobrou vymenu vzduchu ve skrini. chtel bych mit pasivni pritah a moc se mi nechce davat k pritahu jeste dalsi vetracky..
Mičurin 666
Čau,
skřín máš cca 0,25m3, pokud budeš počítat, že se ti tam má vyměnit vzduch 20x-40x (přehnaný) za hodinu, tak ti bude stačit větrák, kterej odtáhne při daným odporu vzduchu 5-10m3. Euro je levný, hlučný trochu, ale to ten cos uvedl nebude o moc lepší. Úsporka skoro nehřeje (v porovnání se sodíky), takže nemusíš mít ten větrák předimenzovanej a nemusíš se bát, že ho spálíš jako já po pár hodinách provozu. Ale i kdybys koupil turbínu, tak ten větrák prostě neodtáhne víc vzduchu, než je schopná ta skřín pasivníma otvorama přitáhnout, takže na nějaky šílenosti bych se vykašlal.

Co se týče tý úsporky, ještě zvaž ten tvůj plán koupit předřadník zvlášt. Uvádíš sice, že je to investice do budoucna, ale řekni narovinu: Víš jak to bude vypadat za pár let? 10k hodin je cca 2 roky nepřetržitýho growu. Podle mě do tý doby upgraduješ na něco lepšího a akorát za to nazačátku zaplatíš víc.
PlanTážNík
s tou koupí souhlasím s mičurinem, když sem pořizoval úsporku tak sem počítal s tím že do roka budu mít jinej growbox a jiný osvětlení, tak sem zvolil levnější variantu... a ten vestavěnej předřadník zas tak nehřeje, ani teď když tam mám ty dvě úsporky tak se nic moc nezměnilo akorát teplota stoupla o pár stupňů ale to je jasný...a plech(stínítko) se mi ohýbá jen vlivem váhy světel :D
TractorDriver
hola hej, no tak ja nevim :) na jednu stranu mate pravdu s cenou a tim ze pak treba budu chtit prejit na neco vykonejsiho, ale zase penize me jak rikam tolik nelimitujou a predradnik muzu pak klidne prodat..
nicmene asi uz jsem upustil od myslenky jet scrog a radsi usporku zavesim po vzoru Svahadjiho growu svisle.. kdyz uz bych ale dal na vas a kupoval lampy s integrovanym predradnikem asi bych koupil rovnou lampy dve kvuli vetsi plose (kdyz beru v uvahu ze lampa bude v kytkach) kterou by prosvitily..

a ted se naskyta otazka-myslite ze je lepsi koupit treba 2x150 a dat tam vic kytek "kolem" kazde nebo nechat jednu treba 220 a min kytek?


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma