Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
Granulátový odvlhčovač vzduchu - Klikni zde pro originální téma
silkar
jestli nekdo ma zkusenosti s odvlhcovanim pomoci odvlhcovace,at mi prosim poradi.mistnost je velka5x5m a na vysku 2,5m.staci mi odvlhcovacka s objemem vymeny vzduchu kolem 120m3 a vysouseni kolem10litru za den,nebo radsi silnejsi??potrebuju snizit vlhkost z 80% na nejakych 40% a taky mi jde o zdi ktere pri 80%dosti navlhnou.
tripmag
zdarek podla mna to musi bohate stacit tych 120m3 je predpokladam za hodinu a tvoja miestnost ma 62.5m3
je to asi pivnica predpokladam
urcite to udrzis na 40% nemyslim ze by sa tam uvolnovalo az take kvantum vody aby to nestihalo odvlhcit to by si tam musel mat asi vodopad :)
snark
silkar - první věc co bys měl udělat je strčit do tý místnosti teploměr a vlhkoměr - stejně jako do prostoru ze kterýho budeš tahat vzduch - teplota úzce souvisí s relativní vlhkostí.
pokud zjistíš že máš v dosahu díru kterou můžeš tahat vzduch zvenku tak ser na odvlhčovač - pořiď mocnej ventilátor (podle rozměrů místnosti minimálně 1700 m3/h ale spíš 2500 m3/h plus v tý místnosti zatop - uvidíš že těch 80 % zmizí jak prd. Kor v zimě když bude mrznout a relativní vlhkost bude venku kolem nuly.
ohřívat a zvlhčovat je vždycky jednodušší a levnější než ochlazovat a vysušovat.
Všechny výkonny odvlhčovače jedou na bázi kondenzace vody - přesně jako klimatizace - tudíž dost velkej odběr proudu a výsledky nic moc. Solidní šance je vycuknout z obecního úřadu odvlhčovač pro oběti záplav - ty bejvaj supervýkonný.
good luck
chOdec
Nemáte někdo zkušenosti s tímhle..?

http://www.stop-vlhkosti.cz/technicke-udaje/
snark
funkčnost výše jmenovaného přístroje odpovídá principiálně funkčnosti multikulturalismu a příbuzných levicových teorií - tedy typický leštěný prd - za zdánlivě funkční schránkou se skrývá předražená mrdka - vycuknout ze vzduchu necelý litr vody za stovku (vzhledem k ceně náhradních náplní) mi přijde trošku rybí - nicméně zdánlivou logiku - stejně jako mnoho dalších věcí to má :D
silkar
tak v tom pripade je jasna volba.radsi dam kacky za nejakou ulitu kolem2500m3,odhlucnim ji v dreveny krabici s vatou a zatopim,nez davat ty sami kacky za odvlhcovac co me bude stat vic starosti nez radosti.dik snark,to jsem potreboval vedet..
tripmag
snark nemyslim si ze to bude nejake lacneriesenie sak ulita o takom vykone ako uvadzas stoji tusim skoro rovnako ako odvlhcovac 120m3 a vysousanie okolo 10L za den ten ma prikon okolo 200W a ta ulita kolem2500m3 ma nejakych 375W
a dalsia vec je ze ide zima a budes tahat tolko studeneho vzduchu do tej miestnosti musis dat dost silny ohrievac to je dalsia investicia a ta spotreba toho ohrievaca bude nenormalna

ten odvlhcovac ked uz odvlhci tu miestnist na pozadovanu vlhkost to bude potom len udrzovat uz nepojde ani na plny vykon...
snark
mlablablamla
takže bych opět uvedl na pravou míru několik dezinformací
za á) odvhlčovače vzhledem k tomu že pracují na principu kondenzace vody jsou vesměs buď doplňkovou funkcí lepších klimatizací nebo minimálně fungují na stejném principu, tudíž
za bé) se jejich výkon měří v BTU - protože vztahovat jejich výkon na metry čtvereční je zcela liché - výkon v litrech vody bude vždy záviset na teplotě vzduchu, relativní i absolutní vlhkosti a tedy
za cé stejně ti odvlhčovač ten vzduch ochladí - v podstatě úplně stejně jako klimice
za dé - mimochodem klasickej šnek 2500 m3/h má pochopitelně 550 W - nikoliv "nějakých 375 W"
za é - místnost ve který bude svítit šestikilový šestiválec opravdu nebude potřebovat přitápět (minimálně přes den)
za ef - myslim že ten kdo viděl odvlhčovače a setupy do kterejch byly zařazený jenom z vlaku nebo ve filmu by se měl zdržet komentářů který můžou mít na lidi který o tom VÁŽNĚ UVAŽUJOU, richtujou náročný setupy a riskujou desetitisíce korun naprosto devastující dezinformační vliv - na druhou stranu se stejně každej všechno musí naučit sám
good luck
snark
donsalvatore
Nevite nekdo, kde by se dal sehnat nejakej levnej a podkud mozno i relativne vykonej odvlhcovac? co sem se dival na net, vsechno nad 4000 a to je moc. Potreboval bych tak do 2k maximalne.
Docela problem, mam ted pri kvetu vlhkost 76 procent, coz je desne moc a zadelavam si na plisne. Navic to asi jeste casem poroste.
diky za kazdou radu
máš 2 možnosti. Buď zlepšit ventilaci což pomůže ve většině případů s vyjímkou vlhkého sklepa nebo koupit odvlhčovač nebo klimatizaci. A když už odvlhčovač tak si kup nejlépe s vestavěnym hydrostatem. Neni ale problem ho koupit zvlášt. Pak by si mohl použít odvlhčovač eta který se oprodává na netu kolem 4000Kč:)
Zedy
myslím že by tvůj problém měl i jednodušší řešení než nějaký odvlhčovače. Bylo by dobrý se rozepsat co v tvým případě způsobuje tak vysokou vlhkost a určitě by se našlo daleko míň nákladnější řešení pomocí lehce dostupnejch věcí. Je to už dost vlhký prostor sám o sobě?
donsalvatore
sam o sobe prostor nijak extra vlhky neni. Vhlkost dela masa zelene, ktera vyparuje vodu-respektive listy. diky tomu, ze je to homebox metr ctverecni, cili mala uzavrena mistnost, drzi se to tam docela dost. Odtah mi jede ufo 360. Navic co jsem tam ted nasadil pachovej filtr, zda se mi, ze pres nej vlhkost neprojde a drzi se vevnitr. ale to muze bejt pochopitelne nesmysl.
Jak uz jsem rekl, na vine je predevsim mala mistnost zahustena zeleni, vyparujici vodu.
jede to uz skoro ctvrty tyden na kvet, zacinaji rasit palicky a ja tam mam premanentne pres 70 procent. paradoxne jsem obcas tolik nedosahoval se zvlhcovackou pri rustu. kolik dni tomu davate?
m16l1
Mas uvnitr nejaky ofuk? Ten taky dokaze zahybat s vlhkosti.
donsalvatore
ano mam, jede na max) standardni stolni ventilator o prumeru cca 30 cm.
humus flusus
Vzdyt prodavaji takove ty granulaty http://www.eva.cz/s.php?i=DRO05707&...2o5jvjearslj6b0
donsalvatore
dik za tip. jen se bojim, ze to toho moc neodvlhci...ma s tim nekdo konkretni zkusenost?
lamater
Ahoj, ja mam taky problemy s vlhkosti, ale horsi nez ty... Mam totiz desne vlhkej byt v prizemi, bezna vlhkost ted v lete je 55-65 pri otevrenejch obou ventilackach, ale v zime leze az k 85 a to pak musim vetrat jak blbec a topit a jsem rad kdyz se mi podari ji srazit na 50. A to ve skrini je tim padem vlhkost kvuli odparu jeste malinko vetsi. Ty granulaty jsem zkousel, mel jsem teda malinko jiny, hodil jsem si jeden do bytu a musim rict ze je to pekne na prd, nevim teda jak to pomuze v tak malem roomu, ja ho mel rovnou v mistnosti a ubytek vlhkosti zanedbatelny, vysalo to tak 50ml denne mozna malinko vic ale ne o moc.


Docela me ta vlhkost stve vsude same nizkospotrebove zvlhcovacky a aby byla nejaka rozumna mala nizkospotrebova odvlhcovacka to ne:( jsou to vetsinou velky kravy s prikonem vetsim nez ma moje skrin.
donsalvatore
presne tak, ja jsem ted objednal odvlhcovac s prikonem asi 30w a odvlhci to 250ml denne, coz taky moc neni,ale i kdyby to melo pomoct snizit tu zatracenou vlhkost jen o 10procent, tak alespon muzu rict, ze jsem to zkusil. me to ted kolisa od cca 70 do 80, to je pekelne moc na kvet...
uz se ti podarila vypestovat plisen na kytkach?
Morgan
Buenos dios amigos

mám menší problém v vlhkostí, s nonstop puštěným odtahem i ofukem mi to nejde pod cca 75% , coz je v pozdejsich fazich kvetu pekne na pičku.(ale aspon se nemusim bat svilusek :) ).

Prolezl jsem par stranek a narazil na tyhlety dve odvlhcovacky:
1.)
Odvlhčovací výkon: 250 ml/den při 30°C a 80 % relativní vlhkosti vzduchu. Provozní podmínky: 15°C a 40 % relativní vlhkosti vzduchu. Objem odnímatelné nádržky na vodu: 0,5 l. Vhodný pro místnosti do 50 m2. Rozměry (š x v x h): 15,4 x 21,8 x 13 cm. Hmotnost: cca 980 g. Provedení: v bílé barvě.
http://www.e-conrad.cz/elektronicky...zduchu+dp75392/

2.)
druha je pasivni s granulatem
http://www.e-conrad.cz/odvlhcovac-v...nulemi+dp53489/

a ted to prijde, ma konkretne s temahle dvouma nekdo prakticke zkusenosti? za kazdy smysluplny comment budu rad.
tomas2pet
Zdar. Já mám odvlhčovačku tuhle:
http://www.brnoclima.cz/zbozi/510-o...inclair-cfo-12e

Jde zapnout na 70, 60, 50 a nonstop odvlhčování.
V poslední fázi květu jede na plný výkon s tím že míchám vzduch 24 hodin denně. Žádné problemi s plísněmi. Odkazy co jsi našel jsou jen vyhozené peníze. Vem to takhle že z prostoru 2,5m2 vytáhnu za 24 hodin i 6 litru vody. Dobré je taky to že má vývod kondenzátu z boku hadicí do kýble. Takže když tam nelezu tři dny tak mám plnej 20ti litrovej kýbl. Ty odkazy co jsi našel jsou absolutně nevyhovující co se týče kapacity odvlhčování. Cena je sice docela vysoká ale zase to pustíš a máš klid. Spotřeba 200W taky není zas tak hrozná.
Zdar T25
lamater
Ahoj no ja jsem mel granulatovou sice malinko jinou na byte a musim rict ze je pekne na ... jako kdybych ji tam nemel. A ten odvlhcovaci vykon ty elektricky je taky fakt dost chabý
Morgan
to tomas2pet:

nenapsal jsi kolik máš v mistnosti vlhkost, předpokládám tak kolem 80%.O kolik jsi schopný tu vlhkost srazit ? Jo jedine co mi na tom moc nevoni je ta cena, ale asi neni jina moznost.

lamater:

ta elektricka ti tu vlhkost srazi cca o 5-10% coz je docela na prd.
tomas2pet
No já to pustin na plnej výkon řekněme od 3-4 týdne na květ. Přez den je to v poho to větráš a vlhkost je v pohodě. A přes noc nevětrám jen míchám vzduch vevnitř a vlhkost se mi daří držet pod 50% samozřejmě v poslední fázi květu když už neni moc listů tak i níže. Normálně bych tam měl v noci třeba 70-80% to znáš sám. Výhoda je i to že pri odvlhčování kytky začnou hodně chlastat protože ztrácej hodně vody přes listy. Já jí mám už asi dva roky a naprostá spokojenost.
daspoi
granule,ceresit stop vlhkosti a podobné blbosti co stojí 100-900kč sou opravdu k ničemu,vyzkoušel sem dvě levné varianty a výsledek opravdu žádný!!! takže šetřím na odvlhčovač.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma