Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
Tip na ultrazvukovou zvlhcovacku - vyroba - ůdržba . - Klikni zde pro originální téma
VoBoUcH
Čau lidi,potřebuju sehnat nějakej zvlhčovač.V growshopech je maj celkem drahý tak mě napadlo jestli by mi nemohl poradit kde by se dal sehnat nějakej za rozumnou cenu.....:punk:
Czilum
Velmi levny zvlhcovac sem videl v nabidce makra,tak kolem 1200Kc,ja pouzivam Mist maker koupil sem za 900Kc,to ale neni klasicky zvlhcovac ,je to pristroj na vytvoreni mlhy
Ja mam za dvojku takovej ten valec se štěrbinama na 4 litry vody .. v žižkovskym gshopu sem ho viděl ještě vylepšenej za 2400 a má reguloavtelnej spínač vlhkosti .. je to dost ale vyplatí se ..
Srooga
Já sem vychytal v akci v globosu zvlhčovač - ten co myslí imyou za 350Kč v Globusu v akci. Funguje už rok, akorát že se mi nevejde do skříně...ale za ty prachy? :D

Jinak sem viděl krásnej v G-shopu jenom ultrazvuková jednotka na drátku (trafo 12V) která se ponoří do libovolný nádoby a jede. Intenzita se reguluje hloubkou ponoření. Je to velký jako...no prostě je to mrňaví...cca 5 cm v průměr a 3cm na vejšku. Krásná věcička. Možná jí jednou pořídim. Cena cca 1200,-
VoBoUcH
Hele lidi,díky za rady a majte sa.........
LateNightJamm
Zdravim, pri serfovani po netu jsem narazil na tohodle brobecka.
Jeho mensiho brasku mam sam ve skrini a jsem s nim mrte spokojen, je to alternativa ke klasicke SPSce, kdyz na ni nemate misto, nebo se vam slozite nechce dodelavat pridavna nadrz, tohle proste mrsknete na plovacek do nadoby lib. objemu.

LINK:
http://www.fima-brno.cz/modules.php...f3aac1984d691d5
Nepro
nevim proč ale mám pocit že to je hrozná forovka.....
LateNightJamm
Hm... co na to rict...to ses vedle kamo...

Je to z nerezu. Cidlo kdyz dojde voda (mimo vodu to proste nejede).

Lehce vymenitelny membrany (ale zpravidla to staci vymachnout v octe) ale kdyby tak nova stoji 200 a vymenit muzes sam.

Vubec tomu nehodlam delat reklamu, omg, tenhle thred jsem zalozil proto, ze obycejne tyhle vecicky byvaji k mani za 900 a vice...a to jsou jeste jednomembranovky s vykonem 2dc/hod.

Tahle by se urco hodila i na vetsi pestirnu, kolik si netroufam odhadnout, asi podle sily ventilace, ale myslim ze 400W urco.
Nepro
hm....co na to říct...kup to a pak na to udělej thread:) nakonec to třeba koupim taky:)
LateNightJamm
Rikam ze mam tuhle.... ale mensi (jedna membrana) ... mam malou skrin
Hanizek
Tohleto dát do nádrže s živným roztokem - to by bylo panečku aero, nemyslíte?
LateNightJamm
Tusim ze uz to tady nekdo chtel zkusit, ale po zkusenostech jsem trosku skeptickej.

To rozbijeni na malinky castecky mlhy nevim proc zpusobuje ze z ty vody se vysrazi nektere slozky co obsahuje, v moji tvrde vode je to treba vodni kamen, napr po trech dnech provozu mi uplne zbelal plovak, tezko rict jakej vliv to bude mit na ziviny ve vode...ale vzhledem k tomu ze jsou to prece jenom taky mineraly tak to vidim blede.
wasco123
citace:
Původní příspěvek od Hanizek
Tohleto dát do nádrže s živným roztokem - to by bylo panečku aero, nemyslíte?

Asi tazko, kvoli tomu ze hmla by nebola obohatena o ziviny, pretoze sa odpari iba voda a ziviny ostanu stale iba vo vode.

Ale ako zvlhcovacka to vyzera dobre. Uz presne viem kde by som to do skrine dal.
drťka
LateNightJamm:Mohl by si sem dat foto jak to vypada a funguje.
Hanizek
citace:
Původní příspěvek od wasco123

Asi tazko, kvoli tomu ze hmla by nebola obohatena o ziviny, pretoze sa odpari iba voda a ziviny ostanu stale iba vo vode.


V té zvlhčovačce se nic neodpařuje.

Nevím, jestli by to šlo - jenom mě to prostě napadlo.
Hanizek
-Ra-: No právě kvůli té membránky nevím, jestli by to šlo. Třeba by stačilo ji jenom často čistit, ne?
teď je akce v penny u.z. za 199kč s externím teplovlhkoměrem plně nastavitelná s možností ionizace už mi tu 2hodky běží a jestli vydrží tak je gut
LateNightJamm
coze co ?? Jaka ionizace ??
ionizátor produkuje záporné ionty(anionty), neutralizují pachy,toxické částice a další nečistoty ve vzduchu.za 200 je to fakt promáklá mašinka,ale pravděpodobně pujde cena ruku v ruce s výdrží...no což za zkoušku nic nedáš.má to 31w a pro pěstírnu ideál...
ANUBIS
Mam dotaz jdou takovy ty krasny mlhovy fontanky pouzit jako zvhcovacka sice by se tam musela dat jina nadrz ale je to teoretcky mozny to pouzit? mate s tim zkusenosti?
flash.grow
No zkusenosti s tim nemam, ale mam pocit, ze to moc silenej nezvlhcuje.. je to vice mene jen na okrasu.. no zkusit to muzes..s tim, ze na to pustit ventilator.. aby to rozfoukaval.. a zkus a uvidis jak to zvlhcuje.. ale podle me o je jen na okrasu
Lupus
fontanka te prijde tak na 500
zvlhcovacka tusim vyjde kolem 200-300 tak si to vypocitej :D
ANUBIS
jo a kde se prosim te prodava zvlhcovacka za 300?
jj taky bych si dal jednu za tri kila kde je beres?
ANUBIS
Neodvracejte se od tematu dulezity je jestli je pouzitelna...takze je pouzitelna a ma to nejak smisl??nechci sliset jo je pouzitelna asi jako vzduch a tak.... proste jestli to k necemu dobry je??jestli to pomuze...
xtraa
Jo je to primitivní ultrazvuková zvlhčovačka s omezenou trvanlivostí, ale zase se to dá celý 2 roky reklamovat :D
ANUBIS
presne to sem chtel sliset diky moc nekdy to mozna vyskousil...
Jablko
Ty jo ale ty pravopisný chyby to snad nedělam ani já a to mam z diktátu vždy za 5! :rocket:
Zdravim všechny.
Jak jsem tak brouzdal po netu, našel jsem ultrazvukové zvlhčovačky od tech slabsích za 200kč, po ty nejsilnejsí za cca 2500kč.

Odkaz: http://www.pemacas.cz/7278-mlhovace...krasna-jezirka/

PS: tu druhou mám obědnanou
logic7.m
cus tak hale sem docela zvědavej jak to bude šlapat hod sem pak komentař z vysledky:) grow zdar logic
Calzone
Hezký, akorát škoda těch diod tam. Jsou to asi nějaký cool zvlhčovačky. :D
CHARoN
docela zajmava cena :) snad se ty diody daji nejak zakryt ci odpojit...
SaMoLeBKa
tož uplný nebler od klecky....trochu vychytanější s tím vypínáním při nedostatku vody...
MEDICINEMAN
Me by zase zajimala firma od ktere to je.

Problem je v tom, ze napriklad nebler od Exoterry s parametry 200ml/h vyrobi zhruba tretinu mlhy co Seliger s parametry 70ml/h. Vsechny Cinske modely s udajem 200ml/h jedou tak na 1/4 az 1/2 Seligera 70ml/h.

Vsechny jsem reklamoval a pokazde mi bylo sdeleno, ze pristroj pracuje spravne a vratili mi penize.

Naposledy jsem se spalil s modelem z Hydroponicu. Udajne 200ml/h noname nebler se absolutne necape na 5 let stary Seliger viz. foto.

Takze bud to chce klasickou SPS, ketra dava mlhy nejvic, opravdu kvalitni neblery nebo trojneblery a vice. Vsechno ostatni je na ozdobu.
jj, diky za rady, pripominky a kačka...

V pondělí snad přijde tak vyzkousim, nafotim a pošlu sem ..

EDIT:
Calzone: ty diody jsou tam proto, že jsou to zvlhčovačky do dekorativních mlhovaču.. ale myslím si, že zakrý nebo odpojit to nebude problém :)
Levný zvlhcovacky jsou zde: http://www.pemacas.cz/7278-mlhovace...krasna-jezirka/
Rastafara
mám taky mlžítko s jednou membránou a myslím , že se to kytičkám líbí...Ale mám jeden problém:mám malinký kytičky a žloutnou a ohýbají se jim lístky , nevíte čím by to mohlo být ?? Jestli PHčkem , nebo tak něco?? Je to můj první growe a sehnal jsem Hindukush , tak bych z toho chtěl něco mít...pls o radu. Mějte se :)
Rastafara: já sobně nevím, čím by to mohlo být, ale koukni do fóra "Nemoci rostlin a problémy" tam určitě najdeš pomoc.
Rastafara
Moc dík :)
CHARoN
Vóďa > super bude i recenze :) ja si to taky objednam a napisu jak to slape.Asi to porovnam s bratrovou zvhcovackou.Ma taky nejakou ale asi za +-1200.
MEDICINEMAN
Ty diody se normalne zakryji kouskem gaffy. Kdyz to "odpojite", tak si zrusite zaruku + to mozna nepojede, u SPS kdyz vypojis didodu, tak to mam dojem neslape..
Rodniik
Tak jsem se rozhodl dokončit práci vóďi a dnes jsem si zajel pro ten samí zvlhcovac.

Mlží maximálně, během 10s byl plný belik mlhy !
Tento mlhovač doporučuji.

(pokud ještě dnes stihnu nafotit, tak dnes budou i fotky)
tomas2pet
Tak co se týče těch diod, tak ten troj membránoví s plovákem žádné diody nemá. Tenhle model pracuje dobře. Jen jedna zásadní věc, je třeba nějaký malý ventilátor na ofuk. Jinak se mlha co se udělá v nádobě zase zkapalní a účinost se pak zmenšuje a to znatelně.
MANHUNTT
Čaute všichni :beer:,dovolím si v stoupit do vaší debaty a přihodit malou zkušenost s ultrazvukovou zvlhčovačkou. Kdysi dávno sem si jednu pořídil za nekřesťanské peníze a byl sem s ní velice,ale velice nespokojený :hanged:.To že stála skoro tři tisíce :eek:,to bych ještě skousnul :mutant:,ale tak málo páry jaké tyto zvlhčovačky vzduchu dělají to je hrůza :titanic:.Vím že se to tady jmenuje :Ultrazvuková zvlhčovačka - levně ! ,ale TOTO: ,je taky dost levné :afro:...ale hlavně je to opravdu velice učiné.Mám podobnou a všem doporučuji!!!!
Rodniik
MANHUNT: Ano, ale ta, na kterou odkazuješ vyvíjí 150ml/hod a ta moje 350ml/hod (jak pišou na přibaleném návodu), Navíc je mnohem levnější (tu nádobu mohu udělat taky + přidat malý ventilátorek pro odvod mlhy ven..
Dokonce jsem to jednou skusil udělat, ale bez spínacích hodin je to na prd ... v menší nádobce voda vydrží maximálně hodinu.
nejlépe hodit s plovákem do kbelíku, natáhout víkem hadici kud nad hladinu a na suchý konec hadice přidělat ventilátorek.

IMHO jak už jsem řekl, s tímto mlhovačem jsem nadmíru spokojený a mohu ho všem jen doporučit.
manik.luke
Zdravím , tenhle nápad jsem dostal po tom co jsem se díval na takovou tu okrasnou mísu co vytváří mlhu, páru. Na youtube jsem našel video kde něco takovího podomácku vyrobenýho je. Ale zatím sem na netu nenašel jediný zapojení nebo něco co by mi pomohlo s výrobou. Přikládám videa .

http://www.youtube.com/watch?v=9GBoF8aw7VA

a

http://www.youtube.com/watch?v=NEUz...feature=related

Jsem ve třetím ročníku mechanik elektronik a myslím že by to nebyl problém zbastlit na dílně ve škole.


Pokud někoho něco napadne tak to sem napište pak bych sesmolil návod na výrobu.

ps. pokud je to uplná blbost tak to smažte :)
sirup
Vite nekdo? Jeste pred tim nez ho odnesu do reklamace :).
Cistil jsem tim stouratkem do usi a mydlem. nekdy to jakoby jde, ale stejne mam dojem ze na zacatku to jelo vice. Jinak mam ten levnej professor z Alzy...
bezdechu
Já ho zatím vždy čistil kyselinou citronovou rozpuštenou v horké vodě (koncentrace od oka) a zatím to vždy krásně vyblejsko membránu i stěny. A u membrány jsem použil na zákoutí kartáček na zuby.
Hlava
Sem to spojil :D , jinak mam taky z alzy ale Samsunga a ten má v sobě filtr proti vodnímu kameni , tak se to tolik neusazuje , tu čistim tak jednou za 3měsice , jinak mám ješte toho tučnáka od solac ten je bez filtru a každejch 14dni to jde pod proud vody a čistim to tim kartáčkem co byl k tomu a maká uz 2rok v klidu , Hlava
mysak
cus ...man problem s tim ze mi jede zvlčovačka porad na stejny vykon ,tzn ze na minimum...nevite kde by mohla byt chyba?Krom toho ze jsem dno nechal ve vode:) nejela vubec a ted jede na minimum....
mysak
citace:
Původní příspěvek od mysak
cus ...man problem s tim ze mi jede zvlčovačka porad na stejny vykon ,tzn ze na minimum...nevite kde by mohla byt chyba?Krom toho ze jsem dno nechal ve vode:) nejela vubec a ted jede na minimum....

uz jsem to opravil :B
muzete smazat


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma