Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
HOLANDSKO: Krajina zakázala predaj halucinogénnych húb - Klikni zde pro originální téma
Mozdik
Holandskí predstavitelia v piatok odsúhlasili zákaz predaja halucinogénnych húb. Tento krok sklame mnohých návštevníkov krajiny známej svojím liberálnym postojom k drogám.

Holandské ministerstvá zdravotníctva a spravodlivosti v piatok oznámili, že súhlasili so zmenou zákonov o drogách a zakázali predaj a pestovanie halucinogénnych húb. Zmeny nadobudnú platnosť v priebehu najbližších mesiacov a nevyžadujú si súhlas parlamentu. Krok nasledoval po dlhodobých diskusiách o bezpečnosti psychedelických húb a po početných incidentoch, ku ktorým došlo v dôsledku ich užitia. Hlavným problémom takýchto húb je nepredvídateľnosť ich účinkov. Pri zlom "tripe" sa ľudia stávajú agresívni alebo paranoickí. Keď zákon začne platiť, budú musieť špecializované obchody (coffee shops) stiahnuť psychedelické huby, ktoré patrili popri LSD už v 60-tych rokoch k obľúbeným halucinogénom, z oficiálneho predaja. Tým, ktorí zákon porušia, obchody zatvoria.

Predstavitelia Holandského zväzu coffee shopov (VLOS) sa v piatok vyjadrili, že ich krok vlády zaskočil. "Problém (s incidentmi) sa týka Amsterdamu a zvlášť centra mesta. Teraz za to musia pykať všetky predajné miesta po celom Holandsku," povedal hovorca zväzu Paul van Oyen pre agentúru AFP. Hlavným dôvodom nespokojnosti predajcov je strata ziskov v hodnote približne 10 miliónov eur, ktoré holandské obchodovanie s "čarovnými" hubami ročne vynáša. Turisti môžu ešte počítať s legálnou marihuanou. Konzumáciu a prechovávanie menej ako 5 gramov drogy legalizovali v roku 1976. Marihuana je naďalej voľne prístupná v licencovaných obchodoch po celej krajine, pričom tvrdé drogy ostávajú naďalej zakázané.

_______________________________________________________

Blíži alebo odďaluje sa táto krajina naším snom ??? Ja si myslím, že odďaluje...
Co?
no taky jsem o tom něco slyšel....ale na nově ...tak jsem tomu nevěnoval příliš pozornosti....
ale hodně by mě zajímalo týká-li se to i spor a syringe...?????
Celller
Jo, a krome hub, zrusi 2/3 coffeshopu v brzke dobe
Erixon
Smart shopy to tak jistý nemaj, ale o coffeshopy nemusíme mít strach(btw growerem to už projelo kolikrát jako poplešná zpráva).

Drogová turistika je takovej příjem do rozpočtu že to jen tak nezakážou. Kromě toho jsem nedávno četl že stát koupil část baráků v red light districtu. Dyť by tam nezbylo skoro nic za čim jezděj turisti (místní lidi tam dělaj "divadlo" pro turisty a skoro nic jinýho tam neni. - Vláda je v hágu, obchod v Rotterdamu)
Jekyll
JJ, vláda vykoupila asi 4tinu baráků v uličkách červených luceren, aby mohla zrušit tamní prosklené výlohy. A zavre se "jen" 1/3 cofeeshopů....a jsou to ty, které jsou , myslím, že do 100m od škol.....samozřejmě důvod byl ten, že studenti o přestávce vyběhli ze školy, zhulilise jak papryky a pak letěli z5 na přírodopis.......takže to vypadá asi následovně.....Holandani dle mého názoru na tom maj tezké prachy, takze to jen tak nezruší, ale zároveň musí ukázat, že má snahu se začlenit do slavné EU, a jak známo EU pekne skáce do pr**le USA, tak samkozřejme po holandsku by chtela nejlip aby zakázali vsechno.....což se doufejme nikdy nestane......
Jekyll
Jo a výsledky zavření Cofeeshopu ?......Studenti nevybíhají 100m od školy, ale beží do kofáče který je 200m od skoly a skouří se tam....takže výsledek 0, ale všichni jsou spokojení. Holandani mají klid a EU má radost ze se neco deje i kdyz ona rekne-....:-D
OPDPD
v pátek to schválili ale že by se zavírali to nějak nevipadá to jsou jenom lži nic se zavírat nebude
Mozdik
citace:
Původní příspěvek od OPDPD
v pátek to schválili ale že by se zavírali to nějak nevipadá to jsou jenom lži nic se zavírat nebude


Nebudú sa zatvárať, ale zakáže sa v nich predaj halucinovénnych húb, napr. Lisohlávky a pod.

Ostatný sortiment napr. Šalvia, ostávajú...
OPDPD
Nevíte někdo jestli se dají ještě koupit halucinogení houby v amsterdamu protože za tejden tam jedu a rád bych okoštoval.dík za info
Mozdik
Ješte jo... Konkrétne v Amsterdame je asi 6 SmartShopov ( o toľkých viem ). Zákaz platí až od nového roka.
OPDPD
Tak a je to od ted nelze koupit houby v holansku podle mozdik nevíte někdo jestli to tak opravdu dopadlo jestli uz zavreli smartshopy ja jsem tam byl asi 20 .12 a dalo se to koupit v klidu tak jestli tam někdo jedete tak dejte vědět jak to tam chodí dík?
Mozdik
citace:
Původní příspěvek od OPDPD
Tak a je to od ted nelze koupit houby v holansku podle mozdik nevíte někdo jestli to tak opravdu dopadlo jestli uz zavreli smartshopy ja jsem tam byl asi 20 .12 a dalo se to koupit v klidu tak jestli tam někdo jedete tak dejte vědět jak to tam chodí dík?


Podle toho, co sem četl na internetu to platí od 1.1.2008 . Osobne ale nevím, jestli je to tak. Nejspíš jo
OPDPD
Tak už mi řekněte ja je to s těma houbama to nikdo jste nebyl v holandsku ja se tam budu muset podívat sám.
IqTyq
Přišlo mailem ze Shayana shopu :

''Here is a small update about the mushroom law.
The Government was supposed to have a meeting on the 17 January which they postponed until another date, which they didn’t set yet.
In this meeting are going to review the whole Dutch (Hollands) drug law, so also cannabis seeds, growshops, smartshops, coffeeshops are at risk.

There is another meeting coming this week about the dutch Drug Law.

Here are some new stuff available, and some old stuff
get it while it is still possible.''



Což ve zkratce znamená, že konečný zákaz se zatím odsouvá, ale bude zahrnut do velké drogové reformy kterou Holanďaňi chystají.Kofáče, seedbanky, smartshopy, vše je v ohrožení (prý).
OPDPD
Já jsem to řikal o začátku že to jsou jenom lži a že se nic zavírat nebude je to v klidu že to odložily hned tam vyrazim v blízký době
danihel
A je to tu:
http://www.sme.sk/c/4201341/amsterdam-zakazal-huby.html
Slick-ace
Je to tak spadla klec :(
http://zpravy.idnes.cz/nizozemsko-z...zajimavosti_pje
.. teď se budou tahat po soudech.

"Amsterdamský primátor, který se zákazem nesouhlasí, se sice nechal slyšet, že policie v jeho městě nebude na dodržování normy dohlížet příliš přísně, podle poslankyně Joldersmaové se ale i on bude muset novému zákonu podřídit."

.. to už je jak u nás, kdy záleží na vůli a náladě soudce. :rolleyes:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma