Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Trend k přestupu na vyšší Wattáž - Klikni zde pro originální téma
Mr. Figaro
Ahoj všem příznivcům pěstování pod sodíkem !!!

Znáte to asi každý. Jako mále děti ste si sestavovaly obvody se žárovičkami na 3V o výkonu 0,5W. Tato zábava se vám uložila do podvědímí a o pár let později Vás tento vjem pošle na střední škole na elektrikařinu kde zapojujete žárovky/výbojky/zářivky o výkonu tak 50W. A ejhle navíc k tomu hulíte... Mno tak proč si pod ty výbojky taky něco nezazadit. Nejdřív začnete jako noob co pěstuje pod jednou LED diodou, někdo začal pěstovat ve tmě, hodně lidí si pořídilo tu nejlevnější zářivku co viděli v přilehlém supermarketu, ale většina znás stejně pěstovala pod obyč žárovkou. Pak přišla fáze 2, kdy jste zjistili, že Váš dosavadní počin nemá moc cenu a tak ste zvýšily Wattáž. Někdo opravdu čistě přidával další watty připojováním více kusů stejného typu svítidla, ty hloubavější typy přidávali UV lampy a stejně se divily že to neroste, někteří přidávali zářivky z akvárií atd.... Chytří si sehnali sodíkovou výbojku, který měla většinou 70W a těm se otevřely oči. Lidi ve duhé skupině bez sodíku, buď s pěstováním skončili nebo to udělali jako ti chytří a koupily taky sodík. Pak už to šlo sklizeň posklizni... "pod 70Watty sice už něco vyrostlo, ale lepší by to asi bylo pod 150ti" řekl si pěstitelěl. A tak další pěst byl už pod 150kou............ a tak to pokračovalo a dneska má doma 2x600W:).

Podchlubte či zostudněte se a řekněte jak to bylo u Vás?

Já nejdřív pěstoval bez světla. Kytku jsem měl schovanou za velkou hnihou aby mi na ni nepřišly rodiče. Pak jsem do skříně místo poliček kde byly knihy udělal dvířka a naistaloval 100Wattou žákovku a kní jsem z akvaristiky dokoupil Noční světlo s podílem UVA. to tak nějak nemělo smysl, tak jsem vybrakoval jinou skříň a do ní narval 4krát 11Watt spořivek. to už bylo lepší, ale kytky přerůstaly takže jsem je pak neměl kam dát > :flamer: .Mno pak jsem objevil Grower.cz a četl četl a četl až jsem se pročetl ke 150Wattové sodíkovce pod kterou jsem vypěstoval jednoho nádherného samce Jacka Herrera a před tím nějakou Ganju. potom jsem celou skíň překoval a svítím 250Kou :).
Plánuju že pod tim vypěstim ještě jednou a du na 400Watt, ale to už fakt bude maximum, páč bych jinak nevěděl co s tim kouřením dělat :D.
obevil jsem G a jeste ten den to ,,rozjel,, pod kuchynskou zariveckou 9w :D

pak jsem koupil zarivku 30w (taky nic moc) :D

pak jsem splasil 2x50w sodik (bylo z toho 5 g hermouse :D )

pak se koupil sodik 250w a zacalo to byt o necem jinym

a ted nedavno jsem prikoupil 600w sodik,tos se chystam na zazeh 850w

melo by to mit ten efekt,ze pojedu jen jeden in za rok

pestu zdar :-)
AHM4D
jojo naše první pěstování vypadalo taky podobně:D
skříň poskládaná z bůhvíčeho zaházená bordelem v bejvalý činžákový prádelně..uvnitř halogenka za 7 pětek, která co tejden odcházela..perioda udržovaná tím že jsem ráno před cestou do školy zhasnul a odpoledne(záleží jak jsem to vychytal), vypnul:frog:
teď se budu snažit rozjet čtyřkilo, nejsem suprpěstitel, ale určitej pokrok tam asi je:D
wasco123
Do indooru som isiel s tym, ze to bude len "experiment", alebo lepsie vysvetlene, aby som sa cez zimu nenudil. 70W sodik na skusku plne postacuje a plan je taky ak budu financie, ze na kvet asi kupim 150W. Tak takto je to u mna s upgradom watazi.

PESTUJEM PRE VLASTNU SPOTREBU,
NIE PRE CELU OSADU.
vrrn
hehe good:)
Ja jsem stravila asi mesic v kuse tady na Groweru, procitanim a ucenim
a pak si koupila 400W, protoze jsem mela prostor a navic v nem byla celkem zima, takze tahle wataz byla pro me minimum. A ja jsem takova povaha> kdyz uz, tak uz... od te doby se 400W vybojka vymenila za jinou (stara doslouzila) a bylo pridano 600W.
Nemohla bych uz pestovat pod nicim mensim a nevidet plny potencial tehle nadherne kytky.
Zdarec všichni
Myslím,že je to dáno nabráním zkušeností a poté postupné dovolování si více a více.
Bez zkušeností si málo kdo rožne hned 600W.
No najdou se i takoví.
Když jsem poprvé zapojoval elektriku(ne pro sebe) okolo pěstění konopí,tam to jelo greenhouse 4*600 na ploše 2*3m(takovej kumbálek) peněz jim to sežralo a proto že nebyly zkušenosti dopadlo to žalostně,oprcaně a ještě brzy sklizeno.
To už je pak škody,ne jak když se někomu něco podobného stane pod jednou slabší lampou.

No a když už jsem se tak rozepsal,kdy by mě napadlo že budu zahradničit,když jsem nebyl schopen doma mámě podlít kytky v bytě.
:D Teď jedu i chili papričky :D

Přesto pro mě je maxem 250W protože její potence mi stačí i na to(měla by stačit)abych rozveselil i své kamarády a něco zbylo do další kosy.
Přesto souhlasím s "raráškem",protože naplno využitý potenciál u jak které kytky je teprve až má i přes metr a to pod slabochem vypěstit nejde.
A to i ta 600W nestačí prosvítit za půlku takové kytary.
čuss
farda
:punk: husty tema..

pro me byl zacatek za oknem v lednu, coz nebylo to prave orechove.. vubec to nerostlo tak sem to soupnul pod usporku 17w ta byla hned vymenena za 26w, mel sem to v krabici od kompu.. bohuzel jednu kytku se mi povedlo spalit a druha byl samec, tak sem se vrhnul do 50w sodiku tam uz zacal bejt nejakej naznak, dalsi kolo byl uz 150w.. skrin sem zvetsil na dvojnasobek :D.. momentalne me omezuje nekolik faktoru ale samo bych touzil po necem vetsim ale max by byl pro me 400w, pod takovymhle svetlem to aspon uz k necemu vypada
Hy3nA
začínal jsem za oknem, po několikaměsíčním študování Groweru rozjedu co nevidět 150w :D
Asocial
zarivky - 150w - 250w - 200w ... nak slabnu :)
Ganjaholickz
lol dobry tema,mylsim ze prechod k silnejsim watazim prevlada jasne ;) zacatek klasika v nejakejch 13 - 14 letech 60W wolframovka doma na stole ;) potom jeeen out a pred par rokama sme se vrhli s kamosem na 250w pac sem dostal seeds nejaky lampy, pak prisli nurturelite (tak 1,5 x varky ;) ) takze 200w a pak to slo rychle 3 varky 400w pak dokoupena 600w (dve varky) a ted k ni pribude jeste jedna 600w ;) protoze sme vsechno zbourali a zacnem lip a jinak ;) + od jara letos klonarna s matkarnou jako bonus
je fakt ze s chuti roste spotreba takze to co sme sklizely z tech 400w v prvnich dvou varkach uz nam ted do dalsi varky(rekneme neco pres 2 mesice, pri sogu) nevydrzi.... proto ta 600w..... a ted dalsi 600w protoze pribyl jeste jeden hladovej krk navic ;)
Soul Rebel
Ja nejdriv o tom, ze jde pestovat pod svetlem nemel vubec tuseni, respektive znal jsem obrazky velkych kytek z botanickych zahrad, film Bila Vdova apod. Ale kdyz jsem objevil grower a v nem pociny Brunca (kdo vi, zamackne nostalgickou slzu, protoze to byl fakt mazec, v jakejch prostorach pestil:)) a vzal jsem po vzoru mistra krabici od vina, ale jen z jedny flasky. Do ni se vesla jedna usporka a jeden malej kvetinacek. (kamarad, kteryho jsem v tu dobu poznal, rozjel totez, ale v krabici od pringles:teef: ) Pak jsem odklidil trosku obleceni kvuli mistu ve skrini a usporky byly 4. Samej samec... Sehnal jsem si 2x70w a to uz bylo neco. Ale porad jen hermaci. Predloni mel kamarad seminka z Nirvany a mel jednu samici, zarizl par vetvicek a ja se jal zakorenovat. Byla to moje prvni skvela sklizen. 70ky jsem vymenil za 250w a uz to rostlo zase jinak, ale uz rodicum pripadala zarovka moc velka, i presto, ze verili mesicni spotrebe okolo 60Kc:sun: Tak probehl downgrade na 150w. Pod tim jsem taky neco vypestil, ale pak mi bylo pestovani zakazano. Planuju skrin snad pristi rok na privat, kdyz budu na vejsce, asi 250w, ale nikdy nerikej nikdy vetsi wattazi:)
Timer
Tak u mě to proběhlo jako u člena Zax akorát s tím rozdílem, že jsem začal pěstovat si ve 14letech pod 70W sodík no a nyní bych rád rozjel 125W zářivku snad se brzo podaří :p:
Celller
Ja sem koupil uz na zacatku, coz se taky shoduje s moji registraci tady, 4kilo, chtel bych 6kilo a uhlednej box, do kteryho se da dostat, alespon ze dvou stran, poradnou vzduchotechniku, prinejmensim drip a meraky:) (jinak sem taky blbnul se zarivkou pro terarijni zvirata danou v maly policce a vylepeny alobalem:D) ale kdyz si vzpomenu, tak se musim smat:)
PsYcHo84
ja jsem po 4 letech outdoorareni vymenil salvejovy rizek za 70w komplet a zacal svitit.. zacal bych uz mnohem driv, ale obaval jsem se tehdy reakce rodicu.. Proslo to, mel jsem zacit driv.. tech 70w u mne svitilo jen 2 mesice a paxem jednou na minichatu narazil na Rappu a za 3 dny jsem mel doma 150W :D kamos mi to s prislibem 2% podilu ze sklizne zapojil a docela jsme cumeli jak to sviti :D a napoprve 116g :) tuhle wataz mam doted.. protoze do skrinky 38x58x90cm to staci.. na vetsi skrin nemam dostatecne diskretni prostor.. a proto se z te 150W snazim dycky vybouchat co nejvic..
btw. babicka bydli sama v dome, ktery s mym tesne sousedi.. jsou tam nevyuzite 3 sklepni mistnosti.. jinymi slovy muj prechod na vyssi wataz zavisi na generacni vymene :)
tagze - jeste o mne uslysite :D
Erixon
První bylo 36w (25w coolwhite + 11w warmwhite úsporky). Inspirovaly mě tenkrát pokusy s barevným spektrem co dělal expiry_date1, jahudka! a další
Bylo to ve vykuchaný bedně od pc, 20cm od hlavy když jsem spal, plný pc větráků, vytapetovaný hliníkovou fólií :). Naučil jsem se na tom nepřelejvat, nepřehnojovat. Nenechat přerůst - ona ta svině začala po přepnutí růst že jsem musel podkládat víko :D
Zajívavý experimenty s hnojivama, tehdy na groweru masivně prosazovaný wuxal, obm a spousta dalších.

Pak mi kámoš pučil 100w hps, rychle jsem rozjel 1.in (je tady zdokumentovanej :punk:). Protože se mi to zdálo málo tak k ní přibyla po pár tejdnech 150w hps kterou se povedlo sehnat tady v bazaru za 4kila komplet.
U 250w jsem dodnes, esi neseženu jinej prostor tak na furt :)
Matrixx
250 -> 400 -> 600 -> 2X 600 -> 6x 600 je to naprosto jednoduché, čím díl to dělám, tim je to horší :D
citace:
Původní příspěvek od Matrixx
250 -> 400 -> 600 -> 2X 600 -> 6x 600 je to naprosto jednoduché, čím díl to dělám, tim je to horší :D


Zdravim
No hezký služební postup :D že by indulona :D
2*600 paráda no ale 6x..? To máš spotřebu jak piliňoky ne? :D
Jestli tak nasměruj mě na to,rád bych se kouknul.....
Ne že bych takovou masařinu neviděl ještě,ale tvoje growy co jsem viděl parádní tož tak.

Zdar
dokktor
250sodík > 70sodík+23úsporka na matku :D pěkný postup ne?
Jpt
Nejdriv pekne 23w usporka....pak 2X18 w......pak sem sehnal 70w sodikovky ale bez starteru......tak ze sezenu vecicky k tomu a narazil jsem na 250w za peknej peniz...tak proc ne.......ted jedu 400w a premyslim ze po sklizni prestavim pestirnu na 2x400w nebo 1x1000w


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma