Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
Box 150w - Klikni zde pro originální téma
pejsek
Zacinam s vyrobou boxu s vnitřnim rozmerem zakladny 450x440.Bohuzel vic mi nedovoli material ktery jsem nasel doma. Kupuju cooltube protoze pozdeji chci prejit na vetsi vataz. Vyska cele skrine nemuze byt vetsi nez 100 cm a tak rozmer mezi cooltube a kvetinacem bude maximalne 600 mm. Jsou tyto rozmery o.k? Vzduch v cooltube chci prohanet dvema ventilatory z pc 120mm. Vetrani ve skrini 6 x ventilator z pc 120mm. 3 in a 3 out.
V brzke dobe dodam nejake fotky. Je to muj prvni pokus o indoor a tak by me zajimalo jestli jsou ty rozmery v pohode.
pejsek
Oprava... bohuzel ty rozmery budou jen 430š x430hx1000v.
pejsek
Na druhou stranu myslim ze kdyz budu mit cooltube tak nemusim mit tak kvalitni odtah... Kdybych nemel ct tak to nejspis neuchladim pc vetrakem. Na netu jsem se dival ze CT ma celkovou delku 48 cm. V tom pripade by mi trcela kousek na kazde strane z boxu. Svetlem bych nehybal ale zvedal a spouxtel cele kvetinace. Jeste dotaz: jak poznam kremikove sklo ze ktereho je CT? Mam moznost mit sklenenou trubku D90mm a stena 5mm. Pouziva se v potravinarskem prumyslu. Mozna je to obyc sklo...
PsYcHo84
pejsku poslechni Hlavu a vyprdni se na CT.. to uchladis i bez.. nekomplikuj si to zbytecne..
kremikove sklo okem nepoznas.. musis si to nechat udelat.. jmenuje se to simax sklo, nebo borosilikatove sklo.. objednaval jsem si ji kdysi 300x120x3mm za necele 300kc, ale trvalo to 3 mesice.. paxem zjistil, ze ji nepotrebuju a v soucasne dobe chladi jednu 250w jednoho kolegy odtud z G.
pejsek
V tom pripade tam dam stinitko hobby ale neni mi jasne cim to tise a dobre chladit. Zaroven si nemuzu dovolit aby ty kytky vonely v mistnosti takze to bude chtit pachac... myslite ze staci na odtah euro 1 nebo euro 2 a na ofuk maly vetracek z obi... ten pripinaci...?
Nepro
já chci teda jen říct že jsem toják a vim o tom kulový...ale CT bych volil taky.Ten filtr to dost mění.Jdi do CT :)
_________________________________________________________
Jsem moc,sry...:)
pejsek
no ja si myslel ze kdyz budu mit cooltube tak to udelam tak aby prez ni proudil vzduch z venci a tim padem nebudu muset investovat do ventilace ve skrini protoze vetsinu tepla odvedu cooltube ven. Tim padem mi mozna staci euro1. Mimochodem staci pro moji skrin euro 1 za predpokladu ze budu mit i pachovy filtr?
Loopuch
čau...pokud se nepletu tak euro1 protáhne 90m krychlových/hod. a pacháče se vyrábý od 150m výš(pokud si pacháč vyrobíš sám tak by ti to mohlo šlapat)
Radši bych zainvestoval do té ventilace a CT vypustil,jak už ti radili zkušenější..
pejsek
V tom pripade tam dam nejspis to male stinitko hobby-pokud vite o necem jinem tak piste... u pachace nevim... bud nejaky koupim nebo vyrobim... pokud se teda vyrobeny muze rovnat koupenemu. Nesmi to vubec smrdet a taky by box nemel byt hlucny.
pejsek
Procitanim jinych threadu jsem se dovedel ze pri indoor pestovani vznikaji dva problemy. Ze pokud nemam odtah do kominu (coz nemam) tak bude v mistnosti kyti vonet i za pouziti filtru a taky ze vlhkost bude v cele mistnosti. (tim padem se nevyhnu plisnim). Muzete mi nekdo tuhle informaci potvrdit nebo vyvratit. Klidne pujdu i na 70 W jen abych nemel v mistnosti vlhko a smrad. (panelak).
pejsek
V nekterem threadu jsem cetl ze je nejlepsi pustit odtah do ventilacky nebo do komina. Pachovy filtr pry nepohlti uplne vsechnu vuni. Muzete mi doporucit nejaky filtr a ventilator na odtah k me skrini. Rozmery 43šx43hx100v. Svetlo 150w pokud kamos prestane pestovat tak levny cooltube jinak stinitko hobby. Hlavne at je ten ventilator tichy a profoukne filtr.
Hy3nA
citace:
Původní příspěvek od pejsek
V nekterem threadu jsem cetl ze je nejlepsi pustit odtah do ventilacky nebo do komina. Pachovy filtr pry nepohlti uplne vsechnu vuni. Muzete mi doporucit nejaky filtr a ventilator na odtah k me skrini. Rozmery 43šx43hx100v. Svetlo 150w pokud kamos prestane pestovat tak levny cooltube jinak stinitko hobby. Hlavne at je ten ventilator tichy a profoukne filtr.



jestli hledáš tichý ventilátor tak Euro to nebude...
pejsek
Takze tady mam seznam dilu ktere pouziju...
Pokud se da neco vyresit jinak tak piste

Svetlo: Sodik z prace 150W + nova vybojka +- 400kc
Stínidlo Powerlux 750 kc
UFO 160 m3/hod - průměr 100 mm 2600 kc
Koncový filtr 160 m3/hod Home 900 kc
teplo vlhkomer 500 kc
Zvlhčovač vzduchu - Professor Z-14 550 kc
Spínací hodiny digitální 2ks 500 kc
Folie Diamond reflect A-gro 2bm 600kc
na ofuk 4x pc ventilator
-------------------------------------------------------------
6800

Mam doma jeste 250w komplet sodik a udelat novou skrin vetsich rozmeru u me neni problem. Jen do vysky se nejak poustet nemuzu (ta musi zustat mezi 100 a 120 cm. Z duvodu mozneho prechodu na 250w prehodnotte jestli by nebylo dobre koupit tu coolltube. Rozdil v cenen neni tak vysoky. Skrin bude v pokoji kde spim a pohybuji se lide kteri by opestovani vedet nemeli. Prioritou je tedy dobrypachovy filtr a tichy ventilator. Diky za vase rady.
Hy3nA
citace:
[i]
UFO 160 m3/hod - průměr 100 mm 2600 kc
[/B]


mixvent td 160/100 vyjde cca na 2300, průtok stejnej, hlučnost pouze 18dB
pejsek
Nechci tady zbytecne rozvijet tento thread dokud nemam zadne fotky ale myslite ze ten ventilator ma pri tom vykonu opravdu 18dB? Vtompripadeje uplne neslysitelny a hluk se rovna hluku pc ventilatoru 120mm. Tak to je krasa. DOufam ze vsechny komponenty jsou pro tuto pestirnu optimalni. Diky za tvou reakci na ventilator.
Loopuch
Na tohle ti můžu odpovědět celkem přesně,TD 160 je sám o sobě docela nehlučný jen takové vrnění ale hlučnost dělá proudící vzduch(nasávání/výfuk) kdybys si stím trochu pohrál tak u toho aj usneš,ale slišet bude určitě...a pachač profoukne jak nic...
V mém případě při zapnuté 150tce+TD 160 se teplota pohybuje v rozmezí 22až28 podle teploty v pokoji ..myslím že je to dobrá volba
Intergalacticc
já bych taky nedával CT pokud máš takový prostor tím ufem 160m/3 nebo tím td-160 to vpohodě uchladíš i 250w ale koupil bych si nejlépe stínidlo z vrchním odtahem vím z vlastních zkušeností :) jel sem ve svoji skříni 50*50*120 ideální rozměry pro 250w jestli máš 43*43*120 tak mužeš být vklidu :) teplota nejvyšší byla 28°c zvlhčovačka ti udělá taky svoje ;)
Calzone
No, já bych tomu TD 160 u 250W moc nevěřil. Oni mají totiž TD ventilátory dost mizerné tlakové charakteristiky oproti třeba UFU a to je proč se moc při pěstování nepoužívají. Já mám 250W, TD250 a dokonce i tu CT a uchladí to jentak, tak bych řekl. A v létě se to ani nepokouším zapnout. Já to TD zvolil pouze kvůli nízkému hluku...

Pokud to budeš mít někde ve stále chladné místnosti, tak bych to možná riskl, ale pokud chceš pěstovat třeba i v létě, tak na to můžeš IMHO zapomenout.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma