Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
400W, hlína a 10 x PwP - Klikni zde pro originální téma
GrowLAMA
Část 1. - popis skříně + nějaký fotky

Takže skříň je smontovaná z hoblovanejch latí (4x4cm) a tzv. HERO desek (původně 205 x 130 x 0,7 cm). Má rozměry:195 x 108,5 x 130 cm (V x Š x H) a je umístěna v kotelně/sklepě kde se teplota (pokud se netopí) pohybuje stále kolem 18°C. To považuji zejména v létě za dost velkou výhodu. Latě jsem měl od kámoše zcela zdarma a za desky jsem dal 700 Kč (4 x 150 Kč + jedna poškozená na strop za 100 Kč) Všechno je dohromady sešroubováno sádrokartonářskejma vrutama (z domácích zásob) o délce ca 2 cm. Zevnitř zatím vylepeno záchranou fólií.

Lampa je 400W Osram Plantastar s předřadníkem Layrton. Zatím jí mám pučenou od kamaradá, s tím, že jí zaplatím až budu mít :) Odhadovaná cena je prej tak 1500. Na to, že má nasvíceno 22 dní docela dobrej kauf :) Jako stínítko je použita klasika Cooltube 125 mm z pestovani.cz za 1200Kč.

O Vzduch se stará ventilátor Vortice (nebo tak nějak) konkrétně typ CA 125 VO D o hadicovém průměru 125mm. Písmenka VO v názvu značí Volitelné Otáčky, takže už v základu jde zapnout na 2 rychlosti (210 nebo 360 m^3/h) Ventík pochází z ventilatory.info Cena i s poštovnym 2650Kč. Jako další pomocník slouží stojanovej ventilátor Matsui (2 rychlosti, oscilace, 23 cm) a prachovej filtr z kombajnu (CASE) :-) kvůli zanášení CT prachem (ve sklepě dost velkej problem). O lepší klima uvnitř bedny se stará nebler umístěný v 60l kalfasu vně bedny :-)(až uvidíte fotky pochopíte). No a to je asi vše.

Jako pěstební médium jsem zvolil jílovorašelinový půdní substrát, kterej je údajně pro balkonove květiny jenž jsou náročnější na hnojení. pH 5,5 - 7. Bohužel jsem sázel celkem narychlo takže nebyl čas ani na perlit. Jako květináče jsem použil stavební vědra (30 Kč) o objemu 12l, do kterejch jsem samozřejmě vyvrtal drenážní otvory. Na dně každého kyble je ca 1l jemného štěrku (ca 5-8mm zrnitost).

Osazenstvo je 10x Power Plant (údajně), ale vzhledem z jakého zdroje pochází řezy (a neni to jeden nejmenovaný člen groweru , od ktereho byly naopak luxusni kousky) bych tomu moc nevěřil. No necháme se překvapit.

Zatím hnojím Florií na palmy a jiné zelené rostliny ca 30ml na 10l. Floria.cz Na hnojkách jsem musel bohužel pošetřit, ale příště už pojedu urcitě něco osvědčeného, nejspíš HESI.

Jenom dodam, že mám jestě spoustu dalších fotek, ale zrovna mam rozbitej monitor, takže musíte prozatím vzít za vděk tím co zůstalo na foťáku.

Kytky jsou foceny 14. den na růstu a vypadaji tak bídně, protože jsem je naivně svěřil do péče mému neandrtálnímu bratrovi, kteréj je za tu dobu dokázal dokanale přelejt a jako bonus jestě rozhodil hodiny. No když jsem přijel domu nemohl sem věřit očím, ale už dostal pořadný kapky :baseball: a instruktáž, tak to snad bude v pátek lepší.

V druhý části popíšu plánovaný změny a přiložim ty slibovaný fotky.

HOWGH domluvil jsem.
Jekyll
ZDarec...není to zlé, ale nezdá se ti ze más kytky ve skrince rozlozené na delku a lampu mas na sirku skrine ? At ti zbytecne neutikaj lumeny. Jo a ty "řízky", ty jsou teda hodně zvláštní jestli to má teda být řízek, páč je to nějaké moc malé....
Kaspars
Jakou máš vlhkost? Bylo by vhodné přikrejt prcky aspoň sáčkem, rychleji se chytí a vzpamatijí...
EXODUS
citace:
Původní příspěvek od Jekyll
nezdá se ti ze más kytky ve skrince rozlozené na delku a lampu mas na sirku skrine ?

Podle mě je to lepší, tak jak to je teď !!!

- Kytky a osvětlení na délku

- Kytky na délku a osvětlení na šířku
GrowLAMA
JJ taky si myslim, že je to lepší takhle. Někde na Groweru o tom byl i thread. Jenom pro informaci dodam, že třeba z letáku AWingu to je vidět taky.

A s tim igelitem uvidím v pátek, snad to nebudou potřebovat.
Moltres
zdar, tu vlhkost pořeš co nejlíp, potřebují jí ted jako sůl! Jinak ty řezy se asi zdají malé, protože je to ve 12l kýblech, což je hardcore! Jsem zvědavý, co Ti vyroste, 12 litrů je super místo pro kořeny. Tak ať to roste, M.
Carpy
Ale helemese co se tady rýsuje :-) dobrý systémek dobrý. škoda žes tak uspěchal začátek, myslím že kytky by perlit na provětrání půdy ocenily. no uvidíme. Ať se daří.
GrowLAMA
Část 2. - nový fotky + plánované změny na další kolo

Takže fotky jsou focený 22 den na růstu, ale vlastně pořádně rostou teprv tejden (viz 1. příspěvek). Od minula se docela zvedly a už začínaji docela mohutnět. No nebudu to nějak výrazně komentovat radši očekujte fotky. OMG jak teď koukam, tak jsem nafotil ty kytiz tak nějak na H.. No musí vám to stačit, příště se polepším. Jenom dodam že se jedná zhruba o největší a nejmenší kousek v pěstírně.

Na dalších fotkách si můžete prohlídnout celkovej layout pěstírny a pár detailů vybavení. Od minula jsem pouze dodělal plovák pro nebler, abych nemusel dolejvat tak často vodu. Plovák jsem zbastlil jednoduše z víka od kýble, do kterýho jsem vyříz díru pro malej květináč. Po prvním testu jsem ještě musel rantly toho víka vycpat proužkama izolační hmoty z izolace na trubky, tak aby se nepotápěl. Momentálně to funguje na jedničku :-)

Po zhruba třítýdením provozu jsem přišel na pár věcí, který do příště určitě změním nebo zlepším.

Za 1. to bude určitě výměna 4kila za 600w. S tím je spojená nepříjemnost v podobě slabejch jističů v kotelně, takže budu muset pořídit předřadník Powerplant, kterej má jenom 2,8A. No a když už bude to 6ti kilo tak si pravděpodobně necham i vytvořit (bo si udelám sám) A-winga pravděpodobně z leštěnýho antikora.

Za 2. proběhne změna pěstebního systému na hydro. Na 90% to bude klasika dripík do RW rohoží v Libra truhlíkách. Nejspíš pojedu 5 truhlíků a 20 kytek.

Zatím se majte a příští týden další aktualizace.
GrowLAMA
Část 3. - od teď už jenom pravidelné updaty :-)

Tak tady máte ten slibovanej update. Tentokráte jsem se zaměřil pouze na kytky, takže doufam že to oceníte :-) Od minulého týdne je vidět docela slušnej pokrok. Počítám že to necham jěště tak 10 - 14 dní růst a pak přepnu. Toť vše pro tento tyden.

Jestli máte nějaké (rozumné !!) otázky tek směle do toho :-)
Carpy
to je na pytel, vit, kámo, vědet co tam chceš a čekat ještě dva a pul měsíce. V tvým případě možná čtyři :-)
Jpt
Jou podle me je 14 dni na rust malo kdyz mas takove kvetinace...nech to dyl a budes mit hooooooodne zelene..


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma