Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
Čumbrk Sessions Vol.1 - GH RainForest SOG 600W - Klikni zde pro originální téma
čumbrk
po nejakem dovadeni s hydro systemy se mi konecne dostal do ruky tento slibny kousek od generalu. vortex sprayer zajistuje rovnomerne zavlazeni korenu a diky svemu jednoduchemu principu je zcela bezudrzbovy. nejnovejsi model rainforestu se dodava ve trech variantach - s sesti viky o jedne, trech a sesti dirach. system je tedy v podstate univerzalni a na jedne platforme muzete jet od sesti do 36 rostlin. zvolil jsem prostredni variantu: sada sesti vik o trech osmicentimetrovych dirach pro osmnact rostlin. kruhovy (resp. hexagonalni) tvar je osazen ve vnitrnim kruhu sesti kvetinaci s keramzitem a ve vnejsim dvanacti. pro test byly zvoleny indika dominatni odrudy od Mandaly, ktere by se mely vejit do 65cm. nejsou to vsak "single-cola" typy. po peti dnech rustu, kdy veskere rostliny prokorenily do rezervoaru a dosahly cca 20cm vysky bylo prepnuto na kvet. pripojene fotografie jsou z 5-teho dnu kvetu.

hard info:

general hydroponics rainforest (18 x 8cm plant sites) w/ vortex sprayer :drools:
hydrosystem size: 54 x 54 x 45 cm
hydrosystem volume: 70 l :shots:
lightz: hps 600w w/ cooltube :teef:
ventz: 275 m3/hod :whip:

soft info:

outercircle sitez: 12 mandala seeds hashberry (indica dominant pheno)
innercircle sitez: 6 mandala seeds white satin (indica dominant pheno)
nutez: vitalink (zatim 1/3 koncentrace grow) ph 5.5

current status:

room temp: d 24.5 n 21.0
vegetace: 5 d
kveteni: 5 d :eek:

čumbrkům zdar!
čumbrk
close up
WAMParjan
čau tak ja to mám taky ...a sem zvědavej jak to dopadne ja mám tu verzi s 6 dírama a mám tam solidní stromy cca 100cm ato to mám pod 220w RED NURTURELITE ....aty 600w na kupu lízátek jsem zvědavej jak ukočíruješ ten růst mě to dělalo i 5cm za den a to indyka...jinak tý vody to sežere v zaveru tak 5L deňe ......aeru zdar :smoker: :smoker: :smoker:
čumbrk
hlavo: je treba zvolit jednu moznost pri nakupu ;) ano, efektivni kapacita je cca 35 litru (po vycerpani prestane cirkulace a rozprasovani roztoku presto v nadrzi zustava dalsich 35 litru), uprostred kvetu to bude znamenat opravdu kazdy treti den doliti. kosicky nejsou zly, ale lepsi budou kokosovy kvetnicky, ktere gh dodava tez.

pro kroceni cumbrku v sea of green pouzivam sit. slouzi jak pro oporu ve finalni fazi, tak zejmena k rozprostreni cumbrku behem pocatecni faze kvetu tak, abych je rozlozil rovnomerne po cele plose a osvitil spodni cumbrky.
čumbrk
Wamparjan: mrkl jsem do tveho threadu a mas to slusne prerostly. to ti asi dvoukilo neusviti ;)... ja mam rad lizatka pekne uniformni a rovnomerne osviceny...

hashberry i white satin se maji tendenci celkem vetvit, takze roztazeni pomoci site neni na skodu.
DEVIATIO
nafotis prosim nejak radne to zavlazovani(vortex sprayer)...

dik


DEViANT
WAMParjan
doufám že se nebude zlobyt majtel treadu když předběhnu...tou tyčinkou je nasávána voda,střed rotuje a nasavanou tekutinu rostřikuje kolečko na konci tyčinky ....dyzajn vypadá dost komunystycky ...když jsem to nesl domů tak jsem tomu moc nevěřil :) :) :) ale hned jak jsem to doma poprvé zapnul tak se mé pochyby rozsplynuly ...je to šupa..nejlepší co jsem kdy vyděl...
čumbrk
Coz o to, zlobit se nebudu, ale mozna by neskodilo psat prispevky s trochu vetsim rozmyslem - preci jen tolik hrubek v jedne vete pri cteni fakt irituje...

Kazdopadne na Vortexu je dulezite ze se nejedna o cerpadlo. Motor vodu vytahuje trubici pomoci odstredive sily. A tady je prave trosku problem - vortex neni prilis dlouhy, takze pokud vam klesne hladina pod pulku nadrze - jste razem bez rozprasovani a cirkulace. Znamena to tedy, ze vam v RFku lezi tak 35 litru jen tak (v podstate) nevyuzitelnych.

A nyni nekolik fotografii z 30.dnu kvetu. Vyplneni prostoru je cca 75% takze pri pristi varce by neskodila delsi vegetace (anebo bujnejsi odruda). Kazdopadne i tak se rysuji velmi kvalitni a pocukrovane cumbrky. Od 20. dnu kvetu si uzivaji Vitalink Buddy (obdoba PKcka) a tez vlhkost 50-60% diky dodane zvlhcovacce.

PM-kem mi prisel dotaz na kolik tento system vyjde - je to cca sedmicka vcetne vortexu - nahradni vortex vyjde cca na ctyrku a tedy tvori nezanedbatelnou cast ceny ;).

Hned na prvni fotce vidite cooltubu coz je jedna z veci, se kterou spokojen nejsem - zabudovane stinitko je naprosto nevhodne a koncentruje svetlo do stredu site (vice nez 80k lux) zatimco kraje zustavaji nevysviceny. Neskodilo by vetsi rozlozeni svetla (ala A-wing), abych z Osram Plantastarky dostal maximum.
papaja.3
čumbrk
Souhlas CT je k hov....,Jak vysoko máš zavěšeno CT od vršků?Já to mám 30-40cm a střed mám přesvícený,viz foto na mém treedu.U tebe nic podobného nepozoruji.Pěstu zdar
SATISFACTION
nazdar tiez som objednal tento systemik buduci tyzden ho mam tesim sa na neho

mas to pekne korene krasne jak sneh :) zvedavy co z toho na konci dostanes, nech sa dari

ja pouzivam tienidla power plant reflektor a myslim ze fakt dobre rozptyluju svetlo.
čumbrk
Kvet se blizi do finale. Vse je v Rainforestu nejak rychlejsi a tak byly kytky zrale jiz cca 50-ty den. Palice White Satin jsou maximalne tvrde. Hashberry vsak formuje souvislejsi colu.
čumbrk
Den sklizne vysel na 55.den - Hashberry jsou akorat, White Satiny lehce prezrale (blizny se zbarvily do fialova). Sit byla vyplnena jen cca z 65% to znamena delsi vegetaci v pristim pokusu.

Relativni vlhkost ke konci byla drzena pod 25%, pH 5.2 - 5.5 a EC <1.5. Poslednich 5 dni probihalo cisteni vodou, na finalni 2 dny byl pouzito clearing solution.
čumbrk
Tezko tuhle akci shrnout aniz by to znelo jako z letaku GHcek... Nadprumerna rychlost rustu aera, minimalni narocnost na cas v prubehu growingu (za predpokladu ze mate pH monitor) a take snadne cisteni, reinstalace systemu a sazeni me opravdu prekvapily. Bubbler je fajn, ale koreny v posledni fazi v nem nikdy nebyly tak zdrave jako v RF hned napoprve - a to bez jakychkoliv vymen roztoku (mimo nahrazeni rustoveho mixu za kvetovy). Rozhodne me to tahne dal ke zkouseni "bare roots" systemu. Idealne v kombinaci s organickymi hnojivy.
čumbrk
Afganska pribuznost se nezapre, vysledek ma lehky hasisovy nadech. Efekt pomerne zdrcujici. Vynos rekl bych prumerny. Tvori souvislou colu ale zaroven se i slusne vetvi.
čumbrk
Kamenne palice s nevidanou tvrdosti. Na pohled male separatni budy, ale velmi tezke. Dobre se vetvi. Excelentne se trimuje :smoker: a "bag appeal" ma 10/10. Nadprumerne krystalicky. Efekt 50/50 head/body, neocekavejte zadny couchlock. Chut jemna. Vynos lehce nadprumerny.
Labbakan
chci se zeptat: vortex jede 24 hodin denně? neustálé rozprašování roztoku bo to je nějak zpínananý??? dík za odpověď
čumbrk
Vortex jede 24 hodin denně. V manualu k RF se pise, ze stridani mokrych a suchych cyklu je vhodne pro rizkovani.
Ak spravne chapem a podla manualu na nete vidim, je to zhruba do dvoch tretin zaplnene roztokom. To znamena ze dlksie korenu uz su potom v roztoku nonstop? Neni to potrebne estet prebublavt?+ Aku funkciu ma ta plastova rurka v strede s tym ciernym asi gumenym spodkom?
čumbrk
citace:
Původní příspěvek od sus3d
Ak spravne chapem a podla manualu na nete vidim, je to zhruba do dvoch tretin zaplnene roztokom. To znamena ze dlksie korenu uz su potom v roztoku nonstop? Neni to potrebne estet prebublavt?


O okysliceni se stara zminovany vortex dostatecne.

citace:
Původní příspěvek od sus3d
Aku funkciu ma ta plastova rurka v strede s tym ciernym asi gumenym spodkom?


Dobra otazka. Brani korenum prorust k pohyblive casti vortexu.
[QUOTE]Původní příspěvek od čumbrk
[B]

Chtel sem se jenom zeptat, jak se vtom meni roztok??? Je tam nejaka vypust?? Na strankach GH to nejde nevidet. Si rikam, ze stim pletivem to muze byt celkem fuska......

Jinak vim, ze tenhle report uz je starej....Dik za odpoved....
Kwjetoň
citace:
Původní příspěvek od wrboss
[QUOTE]Původní příspěvek od čumbrk
[B]

Chtel sem se jenom zeptat, jak se vtom meni roztok??? Je tam nejaka vypust?? Na strankach GH to nejde nevidet. Si rikam, ze stim pletivem to muze byt celkem fuska......

Jinak vim, ze tenhle report uz je starej....Dik za odpoved....



citace:
Původní příspěvek od čumbrk
Bubbler je fajn, ale koreny v posledni fazi v nem nikdy nebyly tak zdrave jako v RF hned napoprve - a to bez jakychkoliv vymen roztoku (mimo nahrazeni rustoveho mixu za kvetovy).


;)

takže měnit nemusíš..
GrowLAMA
Ahoj, hele chtel bych se zeptat z ceho je ten prostredni valec, kterej zamezuje prorustani korenu do vortexu ? Nebo alespon na jakem principu to funguje? Planuju podobnej systemek, ale s cerpadlem na dne a to ucpavani korenama jsem jeste nedokazal tak nejak uspokojive vyresit.
johny92101
chcu se zeptat jestli tady nekdo nema nejaky dobry matro na strel ve vetsim prijedu kamkoliv v cr kdyztak se ozvet icq 301025694 e-mail:cEpEk81@seznam.cz
voda se dá vypouštět hlídací trubicí na hladinu vody,nalejt se to dá vrchem, takže nejsou potřeba žádný přídavný čerpadla, jinak je tu malá chybka ten rain forest má obsah 5O litrů vody k maximální hladině, 70 litrů je celá nádoba, ůčinost toho vortexu končí při hladině cca 25 litrů, Ta trubice co chrání kořeny nedosedá až ůplně na dno, takže ji voda v podstatě zaplavuje ze spodu, v půli je nasávání vortexu, který vodu vystřikuje mimo trubici, takže dochází neustále k promíchávání vody v nádobě "od spodu". jednoduchý a vypadá to věčně. Ještě jedna věc dodává se ve dvou variantách : 220V a 24V .
Machoman
citace:
Původní příspěvek od masterblaster
voda se dá vypouštět hlídací trubicí na hladinu vody,nalejt se to dá vrchem, takže nejsou potřeba žádný přídavný čerpadla, jinak je tu malá chybka ten rain forest má obsah 5O litrů vody k maximální hladině, 70 litrů je celá nádoba, ůčinost toho vortexu končí při hladině cca 25 litrů, Ta trubice co chrání kořeny nedosedá až ůplně na dno, takže ji voda v podstatě zaplavuje ze spodu, v půli je nasávání vortexu, který vodu vystřikuje mimo trubici, takže dochází neustále k promíchávání vody v nádobě "od spodu". jednoduchý a vypadá to věčně. Ještě jedna věc dodává se ve dvou variantách : 220V a 24V .


GH jsou marní i AF přestává šlapat pokud roztok klesne pod určitou hladinu(pořád xx litrů tam zustává)

čumbrku kdybys ses sem náhodou mrknul,stačil ten týden proplachu? Jináč dobrá práce;)
DEVIATIO
-Pri vetsich kytkach plasty s kosickama nejsou stabilni a vyvracej se

-stred se prohne a vortex sprayer drhne

-vybracema se vortex naklani


jinak peknej thread o RF
citace:
Původní příspěvek od DEVIATIO
-Pri vetsich kytkach plasty s kosickama nejsou stabilni a vyvracej se

-stred se prohne a vortex sprayer drhne

-vybracema se vortex naklani


jinak peknej thread o RF


hele to stim drhnutim se mi nezdá, když zarazíš tu trubku jak má být až ke dnu tak mezi vortexem a trubkou je víc jak 5cm a o to se ten dekl neprohne ani náhodou, To samý že se vibracema naklání sedí v gumě dost fest takže se nemá kam naklonit .


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma