Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
Meďuldova skříň - Klikni zde pro originální téma
medulda
Historie téhle skříňky je delší než rok. Tehdy jsem měl možnost z jedné rekonstrukce odnést hromadu prkének 65x11cm, které by se jinak vyhodily. Shodou okolností jsem měl pod stolem akorát 70cm místa. Konstrukce je tvořená trámky 4x4cm, na které jsou prkénka přišroubována. Celkové rozměry jsou 65x44x35cm (všh).

Osvětlení bude možné podle nálady měnit (20W úsporka warm, 70W sodík SON-T pro). Zatím svítim jen úsporkou, pro sodík nemám ještě hotový předřadník. Pro snadnou zaměnitelnost je stínidlo vybaveno klasickou zásuvkovou zástrčkou. Předřadník bude umístěn v krabici od PC zdroje vybavené normální zásuvkou. Bude-li osazena úsporka, píchnu zástrčku přímo do spínáček, bude-li se svítit sodíkem, mezi spínačky a stínidlo jednoduše vřadím předřadník.

Zatím mám jednu rostlinku (safari mix od Mandaly), která má za sebou 10 dní života. Abych šetřil energii, pěstuji kombinovaně s windoor: Přes den je rostlika na okně. Jakmile se setmí, dám ji do škříně, která sepne v jednu hodinu ráno. Když ráno vstávám, dám rostlinu zpět na okno a skříň se vypne. Postupně sem budu nahrávat další detaily skříně a samozřejmě fotky mé kytičky.
Zedy
Píšeš že na rostlinu svítíš od jedné hodiny ráno a při svítání už ji zase dáváš na okno, kolik to vychází hodin světla pro tu rostlinu? Není to zbytečně moc? To chceš asi mít jako 18/6, růstovou fázi že.
medulda
Počítal jsem to, aby to vyšlo - západ slunce je někdy kolem po 19. hodině, ale my máme okno na východ, takže večer už nám moc nesvíti..
Zedy
I když moc nesvítí, tak je pořád trochu světlo a rostlina potřebuje k odpočinku naprostou tmu.
ENYCE
zabudol si na tie fotky:jumper:
medulda
Tak tady jsou - musel jsem ráno do školy:

1. Kytička dnes ráno - 10 dní od zapíchutí semínka do hlíny
2. Skříňka schovaná pod stolem (vnitřní detail nebyl moc k použití, takže bude v další aktualizaci)
3. Homemade stínidlo. Je vyrobeno z pozinkovaného plechu. Snad se tu o něm taky orzepíšu
4. Stínidlo z druhé strany
ENYCE
mam jednu otazku:einstein: to mas len jednu kvetinku a co ked do bude samec :david: to si radsej zasad este nieco lebo ked zistis ze to je samec tak to budes muset zasa dost dlho cakat...peace:afro:
medulda
Ano, mám jen jednu. Mám ji jen tak pro zábavu a na odladění té skříně. Pořádně se do toho obout chystám až někdy v prosinci, abych pak měl řízky na out. Když to bude samec, tak nevadí - schovám si pyl a udělám mastičku ;)
medulda
Tak tu mám další aktualizaci - dneska popíšu zapojení elektřiny. Jak už jsem psal, budu střídat HPS a úsporku. Aby to bylo co nejjednodušší, vymyslel jsem to takto:

Ke stínidlu vede jen šňůra a na jejím konci je obyčejná zástrčka do zásuvky. Předřadník jsem vestavěl do plechové krabice od PC zdroje.

Je v ní dost místa na tlumivku - upevněná na stojáka pomocí dvou šroubů, které pasují přesně do děr v tlumivce. Potom se do ní vešel startér - ten jsem oboustanou lepící páskou přilepil ke dnu krabice, díry na šrouby bohužel nemá. Kondík zatím nemám, čekám, že místo na něj získám posunutím zapalovače. Do krabice se už bohužel nevešlo zvonkové trafo pro napájení větráčků, takže tento okruh zatím zůstává stranou. Výstup z předřadníku je vyveden na klasickou zásuvku, takže do ní můžu přímo zapojit stínidlo se sodíkem.

Není to úplně nejblbuvzdornější řešení - hrozí připojení sodíků přímo do zásuvky nebo naopak úsporky přes předřadník. Výměna ovšem nebude prováděna příliš často. Navíc způsob jak zabezpečit univerzalitu stínidla a přitom ochranu před chybným zapojením mě nenapadá.

přikládám fotky: vnitřek předřadníku, vstupní část, výstupní část, detail připojení zásuvky - použit systém WAGO svorek (zásuvka je reklamní vzorek), celkový pohled.
medulda
Díky :) Je uzeměná - když koukneš na první fotku, tak uvidíš ještě jeden drátek, co vede z toho přívodního konektoru směrem dolů, pod jeden ze šroubů držících tlumivku.
LIX
nezabúdaj na to že ked budeš mať pustený sodík, tá skrinka od pc zdoja bude celá horúca, by som tam dal ventilátor
medulda
Zkoušel jsem to zatím asi dvě hodiny a skříňka nebyla teplejší než kdžy je uvnitř normální zdroj. Upevnění tlumivky do skříňky má z tepelnýho hlediska dvě výhody - tlumivka je v prostoru, skříňky se dotýká v místě dvou šroubů. A navíc má skříňka mnohonásobně větší plochu, takže teplo, které na ni vyzáří tlumivka se rozptyluje výborně.
medulda
Tak je tu další aktualizace. Tentokrát fotky z 21. dne. Zprovoznil jsem konečně sodík, takže v noci (od 1 do 7:30) už nesvítím úsporkou. Kytička pěkně povyrostla. Ve středu jsem ji přesadil do pořádnýho květináče.
Hanizek
Sice nevím, jaké napětí vytvoří ten zapalovač, ale nemáš strach, že ti při startu ten kabel "prorazí"?
medulda
Mělo by tam vznikat 1-2kV. Proražení se nebojím, protože "Z hlediska ČSN 33 0420 musí elektrické předměty instalované v sítích nn vydržet vrcholové hodnoty impulsního napětí až 6000 voltů." (zdroj www.eon.cz). Zapaluje to v pohodě.

Dneska se přihodila nemilá věc. Při instalaci výbojky jsem ji nechal moc blízko a kytička se do rána spálila. Horní patro je tak z 60% zhnědlý, lístky pokroucený... Poskytl jsem okamžitě první pomoc v podobě zálivky a zvýšený vlhkosti pomocí zavařovačky. Snad se vzpamatuje...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma