Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
Novela trestního zákona - Klikni zde pro originální téma
strihorukyeduar
Zdravím Vás,
na netu jsem našel,že se sestavil nový trstní zákoník,o jehož schválení se bude hlasovat.

Zaujal mne hlavně tento odstavec:
Cituji
(1) Kdo bez povolení pro vlastní potřebu pěstuje v množství větším než malém konopí, bude potrestán odnětím svobody až na šest měsíců, peněžitým trestem nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.
(2) Kdo bez povolení pro vlastní potřebu pěstuje v množství větším než malém houbu nebo jinou rostlinu než uvedenou v odstavci 1 obsahující omamnou nebo psychotropní látku, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok, peněžitým trestem nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.
(3) Odnětím svobody až na tři léta bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 nebo 2 ve větším rozsahu.
(4) Odnětím svobody na šest měsíců až pět let bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 nebo 2 ve značném rozsahu.

Pokud vím,tak podobný návrh padl již v roce 2005,ale neprošel,protože politikům se nelíbil zákon o tunelaření.

Jelikož píšu o Pospíšilovi seminárku,rozhodl jsem se tomu věnovat víc a napsal sem mu e-mail.

Dobrý den pane ministře,
chtěl bych se Vás zeptat na několik otázek. Vytvářím velkou práci do školy a nový trestní zákoník se mé práce také dotýká.
Mé otázky tedy zní:

1) V novele trestního zákoníka navrhujete dekriminalizaci pěstování konopí pro vlastní potřebu (množství menší než malé),ovšem držet u sebe bude legální jen několik gramů této rostliny. Z jedné rostliny konopí lze získat kolem 20gramů marihuany ale legální množství,které u sebe může člověk mít je 15gramů. Takže bude legální si vypěstovat půl rostliny? Nebo si to člověk bude moci vypěstovat,ale pak bude nucen rostlinu vyhodit? Tomuto sem moc nerozuměl.

2) Kdy se bude projednávat schválení novely trestního zákoníku.

(dělal jsem ze sebe blbečka =) )

A asi za týden sem dostal odpověd a samozdřejmě,jak je dobrým zvykem,na něco uplně jiného než sem se ptal :))

Vážený pane,

k Vašemu e-mailu ze dne 5. 9. 2007, v němž se zajímáte o úpravu pěstování konopí v návrhu nového trestního zákoníku, uvádím následující. Osnova nového trestního kodexu zavádí novou skutkovou podstatu v § 258 – nedovolené pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku, kde se uvádí, že pěstování konopí pro vlastní potřebu v množství větším než malém bude potrestáno odnětím svobody až na šest měsíců, peněžitým trestem nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.
Problematika určení množství většího než malého bude nově – z důvodu sjednocení postupu v trestním řízení – řešena v nařízení vlády, které vstoupí v účinnost současně s novým trestním zákoníkem. V současné době je tvorba tohoto nařízení (určení hodnoty množství většího než malého u omamných látek, psychotropních látek a jedů, určení rostlin nebo hub) předmětem činnosti speciálně vytvořené pracovní skupiny odborníků.
K Vašemu dotazu týkajícímu se projednání novely trestního zákoníku, sděluji, že podle Plánu legislativních prací vlády má být návrh nového trestního kodexu předložen vládě ke schválení v říjnu 2007.


Z toho usuzuji,že svítá na lepší časy. A nemuselo by to trvat ani moc dlouho.

Mějte se
Mozdik
Nech to PROJDE !!!
sattva
jo mohli by s tím už něco udělat
Timer
Tak tak debatují o tom dlouho ale furt nic kur**a už mě to začíná štvát a nezbývá mi nic jiného než takovéto zprávy ignorovat :banned:
Hanizek
http://www.novinky.cz/domaci/minist...3998_k66hs.html
sattva
no.ale o konopí se tam nic nepíše.......
Hanizek
sattva: To sice ne, ale je to ono.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma