Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Pestoval jsem a nechal jsem to... anebo jako to dopadlo... - Klikni zde pro originální téma
Maxik
1. letos na jare vsichni zacali sazet seminka do kibliku aby pak to vysadili ven.. me se to hodne libilo, pozorovat jak rostou starat se o ty kiticky a t.d.
2. Tak jsem zacal cist na webu vsechny mozne informace o pestovani.. Na ruskych strankach jsem skoro nic nenasel, a tak zacal hledat jinde... Grower byl asi nejlepsi server kterej jsem nasel a tak jsem toho tady hodne precet, na neco se zeptal a rozhodnuti bylo kladne (PESTOVAT)..
2. Seminka uz se vyklicili, tak jsem si sehnal LAMPU 400W SODIK tesla, casovac mechanicky (naposled, uz me nebavilo zapinat a vypinat rucne), kybliky, hlinu na bile hore (njaky substrat pro pestovani s PH 6) kde je pekny kramik jenom s hlinou, no a pustili jsme se do toho ze spolubydlicem na koleji... Plusu bylo dost.. Elektrina zadarma, voda taky, tak ze jedine naklady byli na vybaveni...
3. Vsechno jsem uz mel.. a presadil kitky do vetsich kyblu dal jim vsechno co je potreba, olepil skrin' alobalem a svitilo to :) pekne... Vsechno slo lib nez se dalo predtavit, az na to ze teplota byla asi tak 30 C.
4...5..6...konec: nebyli to njaky super puper seminka a co jsme vypestovali bylo dost silne, nechutnalo dobre jako dobrej model ale byla to dvouprdovka... Polozite snad otazku a proc jsem teda toho nechal.... Odpoved' jednoducha... Nevydrim mit na pokoje teplotu 30 stupnju... nenasel jsem zadnou seedbanku kde odesilaji seminka na dobirku (nerad platim kartou prez net), na groweru taky nikdo ten krat nemel rizky ktery jsem chtel viz nez jaky koliv seminka (60 procent kiticek byli samcy zkurveny, ale mlicko nas vyridilo z tech listu :) ),neslo to zalivat kazdej den dvakrat, na automaticke zalivani jsem jiz nemel prachy (dobrej navod kde muzu sehnat kompressor a t.d. jsem nenasel)... a tim to zkoncilo.... Rad by se pustil nekdy znovu ale z jinym pristupem...
!!!!Kdyz pestovat tak pestovat poradne...!!!!
Co jeste chci dodat... chybi tu na groweru plnej postup... Od zacatku do konce... Krok za krokem ve vsech detajlech... jedinej navod na indoor pestovani s rozdilem na hydrofonie a hlinu... Je tu FAQ ale to neni ono... Neni tam vubec nejelsi mista kde se da koupit seminka, nejsou tam reseny problemy (zloutnou listy a plne reseni toho to problemu, kytky nerostou) anebo jednoduse receno navod pri presnem postupu ktereho nevznikne otazka ze neco neroste (vsechno bude rust jak ma)... a to je vse...
Jsem rad ze takovy server existuje ale nektere veci tu chybeji... profesionalni pristup k probemu.
To je vse... s pozdravem MAX
budvar
Profesionální přístup k věci ? A co to je ? Že budeš všechno dělat podle návodu, kterej snad ani neni ? Ale vlastně jo,GROWER je návod.A pěstování je hlavně o improvizaci......něco se stane=ty na to zareaguješ.Tak jakej návod ?
Kvetak
No to je fakt, to asi nejde udělat takovej ten system když se stane tohle tak udělat tamto a vyhnout se tomuhle(myslim teda úplně do detajlu). Grower dává návod jak by to asi mělo vypadat a rady čemu se vyhnout a myslím si, že i kdyby takovej návod byl, tak by se stejně něco pokazilo, protože ať chceš nebo ne tak přírodu nepřechytračíš, můžeš si to prostředí pouze poupravit podle potřeby, a když kytka udělá něco neočekávaného tak je asi nejlepší si odskočit na grower a vznést dotaz, protože určitě někdo z takhle velké komunity už asi měl stejný nebo podobný problém. Jo, ale jestli pěstuješ na koleji tak jsi u mě machr já bych si tohle nelajz něco se posere a můžeš to pěkně odskákat, ale hodně štěstí (teda jestli budeš pěstovat).
WiB
Když chceš profesionálí přístup, tak se seznam s nějakým dealerem, kterej má někde halu 10*10m, samý 1000W philipsky son-t agro, bomby na co2, zavlažování samo podle potřeby apod.
Ale jak sám píšeš, už nebyly peníze na další věci - to je problém dost lidí, že do pěstění nectějí vrážet moc prachů anebo je prostě nemaj.

Vše je o improvizaci, hledání a když něco nenajdeš, tak se zeptáš,Já v tom vidím ideální systém, samozřejmě by bylo lepší, kdybys přišel do growshopu a oni Ti prodali komplet vybevenou skříň, kterou dáš jen do zásuvky a za 3 měsíce sklidíš, tak to prostě nejde. Seedbanek, kde můžeš obědnat posláním peněz je plno, třeba seedsdirect.to

No zkus to podruhý, nějaký vybavení snad máš!
Více štěstí Ti přeju!
Aloo
musíš být fklidu, ne ??


přece , když se tady podíváš na fotky (galerie), tak ti musí být jasný , že to de, ne ??

tak co raplísh. Ať žije SCRoG !!!!!!

Aloo
Maxik
Ale naq pestovani rajchat jsou navody.. Jsou pekne knizky.... Na pestovani okurek se delaji knizky.... A je to tam pekne rozepsany....nejsou na groweru podrobny navody takovych veci jako TESTY! kde se prodavaji? je tu aspon' jedna adresa kde se da koupit test na ph a t.d.? pak vapnik je pekne slovo ale fakt me zajima co to ksakru je? (nesjem cech a nevim co to je VAPNIK, stacilo by chemicky nazev, vyznam se, anebo jestli je to prirodni tak kde to je)..... JAK moc kitkam vadi velka teplota ( 30 C ).... na co se dava sitka na nejakou vysku (v zadnem miste jsem nevidel navod na co to je ale na spouste fotek v galerii sit' se pouziva).... A jeste... Kamos nehnojil kytky, nemel super modly, a vsechny rikali ze tech 6 kytek co slizel v srpnu a huli i rozdava do ted'ka je lepsi nez FRESHovy skunk... proste to vyrostlo a ne pod njakema lampama, a u me z lampu obcas jsem to pohnojil kdyz me radili termin, staral jsem se o to a vono mi vyroste chciple.... Cim to je? Ty kytky pred sklizeni vypadali jako by je oplachly kiselinou... samy palicky a zadny list zivej.... :(
dexmon
jestli fuckt nechapes k cemu je ta sit i kdyz jsi to fsechno procet, tak se na pestovani vykasli a pestuj treba rybicky aspon zjistis kde prodavaj PH testry..(akvaristika...:o)
ale nic ve zlim, urcite jses dobrej v jinejch vecech..;)
Kvetak
Ono taky může bejt průser v tom, že se člověk snaží té kytce narvat všechno co je v té příručce (byť není plně kompletní).
Mělo by stačit si ty postupy přečíst ještě jednou hezky v klidu a brát je mírně s rezervou. Pane bože, žádnej učenej z nebe ještě nespad (nejednalo-li se o nehodu letadla :-).
sativa
FAQ obsahuje základní informace a né dokonalý návod bez chyb, jestli chceš podrobnosti, tak taky existuje hledání, nechci se tě nějak dotknout, ale tvůj názor je takový pohodlný, jako kdyby si byl líný.......
kdyby si dal HLEDÁNÍ- určitě zjistíš, že vápník na snižování Ph, je třeba taky Mletý vápenec, který seženeš skoro v každém zahradnictví nebo obchodu s květinami (nemyslím nějakej mini krám s růžemi)

Ph papírky se dají sehnat v akvaristice jak je tu psáno

.....a adresu na akvaristiky a květinářství snad nepotřebuješ, těch je podle mě poměrně dost

...jinak ty tvý krásně zpracovaný knihy o rajčatech určitě jsou, ale asi si opomně, že rajčata jsou LEGÁLNÍ

SÍTKA: kdyby jsi si to tu pečlivěji pročetl, tak zjsistíš, že ty "sítka" jsou pro udržování větví, vršků rostlin atd....prostě palic ve stejné výšce, aby byli dobře osvětleny a nestínily si, neboli v/scrog




[Edited by sativa on 03-04-2002 at 08:05 PM]
Maxik
No super.... ale kdyz rajcata jsou legalni a tisk o jejich pestovani je taky legalni... Ganja sice legalni neni ale tisk o ni legalni je... Tak v cem problem?
Kvetak
Maxik:
Hele o tom by se dalo polemizovat, jelikož tu máme problém a ten je vyhláška 188a. Už, ale nevim její znění, v každém případě tomu kdo konopí propaguje hrozí až 5 let, hlavně tiskem, medii a internetem. Plně postačí dát vyhledat - 188a - a vyjede tady na tebe pěkná fůra témat.
TheKeptn
ty woe , HLEDEJ! a nic nez HLEDEJ! je toho tady takovej ranec, ze nevim , kde je lepsi zdroj informaci o growingu nez tu. Nebudu se ,ale opakovat ,to uz tu zaznelo.
Všetky problemy ktore popisuješ sa daju vyriešiť, teplota, automaticka zalievka - takmer zadarmo, semienka... nevidim žiadny problem, ktorý by nešlo vyriešiť.

Ak by si rozpísal podrobnejšie ako presne si pestoval, konštrukciu a veľkosť skrine, spôsob vetrania, zalievanie, hnojenie, svetelný cyklus, a aké si mal konkrétne problémy, určite by ti niekto pomohol. Našla by sa chyba a určite by si mal nejaké návrhy a rady na vylepšienie. No takéto všeobecné "lamentovanie" nad pestovaním samotným ... to ti potom bratku tažko poradím... Indoor nie je ako pestovanie rajčín na záhradke :)
satori
Kým som to dopísal, nejak ma to samé odlhásilo... pôvodne to nemal byť anonym...
takže kto ma bude chcieť kameňovať pre predchádzajúci príspevok tak som k dispozícii ;) zdar všetkým.
satori

PS: nehádžte po prvom neúspechu flintu do žita (resp. do kvetín)
prophet
2 slik-indoor není outdoor?a co to je ?asi cannabis
netvrď mi že pod lampama do kytek neperete sračky/hnojiva veg-bloom,boostry...
kouknul jsem do tvý galerie,používáš snad kal.žížaly v hydroponii?
všechno konopí rostlo venku po sluníčkem než nějakej chytrák zavřel kytku do skříně/do vězení:)
indoory jsou bonsaje proti venkovním kráskám/i ve výnosu:)
rela
No já tam těch sraček tak moc zase neperu. Fakticky některý round hnojim třeba 2 - 3 x od zasazení do sklizně
satori
citace:
Původní příspěvek od prophet
...všechno konopí rostlo venku po sluníčkem než nějakej chytrák zavřel kytku do skříně/do vězení:)
indoory jsou bonsaje proti venkovním kráskám/i ve výnosu:)


Áno, slniečko a čerstvý vietor v listoch je krásna vec. Odkedy ale znameho fízli nakamerovali vonku pri zbere OUT, pozerám sa na to inak. Všetkým sa nám páčia prirodzené podmienky, no žiaľ musíme byť v undergrounde, pekne potme hlboko v podzemí rozžiariť svoje tajné svetlá a mimo dosah kamier zozjasniť náš život. Až raz bude vládnuť sloboda...
rela
Mluvil jsem l Indoorech. Opravdu tam těch sraček zas až tolik necpu... Jo a k původní myšlence. Máš samozřejmě pravdu. Přirozenost je krásná věc, ale připomínka nad touhle má taky něco do sebe.:crazy:
rela
Souhlas, ale taky jsou jak bych tak řekl hodnotnější (co do tý práce s tim) a vlastně je to určitě tak trochu věda vyšlechtit něco "nad"přírodního. Mě na tom bere právě ta nutnost mít dost informací. A proto je to dobrý
rela
Máš pravdu, samozřejmě že tady omílají všichni pořád něco dokola. Proto jsem taky nejzábavnějším shledal thready o prasatech, husách a podobně. Nutno dodat, že mi ani tak nevadí (přestože jsem tady novej) odpovídat stále na ty samý dotazy. Když ty lidi nemaj dost rozumu aby si to našli, tak ať se zeptaj, proto to tady přece je i když je to tady fakticky dost zaplácaný neustálým opakováním indoorově-samozřejmých faktů....
prophet
2 slik:máš to nějak duplicitní:)
chlapy naučte se pěstovat konopí venku,pak vám nepřijde indoor jako věda:)
myslíš že v zemích s konopnou tradicí pěstujou divoké konopí?
za ty tisíce let ho pěkně vyšlechtili
pouliční psy se neroděj někde v divočině,ale zprcávaj se na ulicích/žádný šlechtění
prophet
2Weedof:sodíkové lampy se snaží napodobit sluneční světlo
Cápci co potřebujou příručky si nevypěstujou ani rajčata na balkóně:flick:
2"slechti se prevazne indoor" -já jsem si přivezl z holandska semínka OUTDOORů:rocket: např.Early skunk,sensi skunk,ruderalis indica,mexican sativa,shaman,Voodoo apod.
a nejlepší jsou samosery indické/Cannabis indica/varieta konopí šlechtěná nadivoko v přírodě tisíce let
rela
Stejně je v tom podstatnej rozdíl. Něco jako s těma rajčatama:smoker:
Shaka
Co to plácáš, tady je úplně všechno, akorát nesmíš být líný a najít trochu té lásky ke kyti.
rela
Kdo co plácá? Tohle nějak nechápu... Neplácáš náhodou ty? četls to pořádně?
kcb
to Maxik : nevim o co ti jde. Podivej se do galerie na moje fotky, pripada ti to jako pestirna s profesionalnim pristupem ? Jedïne co potrebuje je prostor, svetlo, hlinu, semena a trochu prace na zacatek. Ja se priznam, jsem dost flink na nektere veci a diky tomu jsem poznal, ze nase kytky vydrzi v podstate vsechno.

Jeste k tomu tvemu hledani : moc si asi nehledal, jeste existuje Overgrow, coz je v podstate trochu jine kafe, nez tady / bez urazky, jen konstatovani /, na ruskych strankach bych to opravdu nehledal, ale ty jsi asi nehledal ani na groweru, protoze jsem nejak nepochopil, proc bys musel zalivat 2x denne ? K tem semenum a dobirce - zase vymluva, kdyz si zajdes do kterekoliv banky a seedbance nechas poslat sek v obalce i s objednavkou, tak se ti tam nemuze nic ztratit a semena mas za cca 2-3 tydny doma v CD, ale to se tady taky uz rozebiralo a rozebira snad neustale.
Porad tady omilas nejaky profes. pristup, ale kdyby jsi pouzil aspon chut neco hledat a zkouset, ale jak tak pozoruji ty by jsi potreboval nejspise kupovat instantni ganju - vecer zalit a rano po probuzeni sklizet, ale to nejde ani u tech rajcat.
Na co kupovat knizky o pestovani rajcat - moje babka, to nikdy nemusela delat, staci ji k tomu na jare okopat hlinu, nasadit, podeprit nejakym klackem, zalivat kdyz je sucho a sklizi podle vzhledu melouny a nemyslim si ze by pouzivala nejaky profesionalni pristup.
Shaka
citace:
Původní příspěvek od rela
Kdo co plácá? Tohle nějak nechápu... Neplácáš náhodou ty? četls to pořádně?


to nebylo na Tebe :) ale na zakladatele :) sorry že se Tě to dotklo
Maxik
No a co zakladatel byl zmatenej kdyz to psal...ot doby co jsem ten prispevek zalozil mam hodne procteneho a jedu znovu... Prave mam 3ti den rizku v kostkach... Snad budou a i fotky kdyz sezenu fotacek...
Shaka
nic jiného než přání více vytrvalosti než v předešlém kole, trpělivost růže přináší :) Ať se daří
Maxik
diky.... Jsem prave dneska se dozvedel o tom ze kostky museji by vlhke ale nemuseji stat ve vode, voda otsata, stale zastrikavam a hreje na ne 400w sodik 24/0...Üvidi se kdyz budou prvni koreni...
Shaka
citace:
Původní příspěvek od Maxik
diky.... Jsem prave dneska se dozvedel o tom ze kostky museji by vlhke ale nemuseji stat ve vode, voda otsata, stale zastrikavam a hreje na ne 400w sodik 24/0...Üvidi se kdyz budou prvni koreni...


hele nevím, řízky kupuju a ani jsem se tado po tom nepídil, ale není těch 24/0 blbost? Kdy budou odpočívat? já bych log. dal aspoň 20/4
Maxik
Myslim ze neni... Prave se to popisovalo v prispevku jak se delaji rizky(v indoor pestovani na zacatku)... A taky mam to jako radu od cloveka co za svuj zivot udelal asi 500 rizku...
Shaka
hmmmm, zajímavé a kdy že to máš přepnout na 18/6? Až vylezou kořeny z kostky?
Maxik
prej jo....
Maxik
No a uz mam kitky v hline... Nadherne se jim dari.... Fakt jsou pekny... Prepinam na rust!
Já taky moc zastříhal a v malé skříňce
mi to vybujelo, a taky zastřihuju neperspektivní
větvičky i s paličkama, ale mně to dělá radost,
protože to už teď luxusně zhuluje (WW).
Já to v podstatě nehnojim, tak je to O.K.
psilos
mezi náma , on teprve kořenil. A podle mých zkušeností je opravdu nejlepší 24/0. Jakmile vylezou kořínky z kostky (alespoň 2 cm u hlíny , 0,5 u hydra) ta přepnu na 18/6. 24/o při kořenění zabraňuje naqítání kořenících řízků a veškerou energii žene do kořenů.
Nemám rád naqetlý řízky od týpků co šetřej......


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma