Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
Kokos versus Rockwůl - Klikni zde pro originální téma
Zdrawim Hydro-Skunkaře ...


Zajímalo by mě jakej je Váš názor a zkušenosti v porovnání kokosů a rockwoolu . Zatim mám zkušenost jen rockwoolem...
Na rockwoolu mě přijde špatný že se musí předem upravovat Ph, kokos rohože už ho maj srovnaný a navíc sou obohacený a tridochermu což je výhoda .
Další věc je dáj se v kokosu použít klasika hnojiva třeba Ah nebo musej bejt speciál na kokos ?
Jak je to s hodnotama Ec vyšší nižší stejný ???

Prostě kdo by u Vás zvítězil v DUELU kokos vs rockwool ???
Macek001
Myslim, ze v rockwoolu budes mit lepsi vysledky, jak v kokosu. Rekl bych vic kysliku ke korenum a navic je to totalne inertni medium, budes to mit lepe pod kontrolou. Na druhou stranu chut bude urcite lepsi z kokosu. Sam jsem jel dlouho v kokosu drip a zamlouvalo se mne to. Ted jsem presel na aero rainforest2 a je to dost o necem jinem. Vracet se urcite nebudu. Hnojky urcite lepsi specialni pro kokos. Preci jen kokos uplne inertni neni a hnojky pro kokos maji odlisny pomer NPK oproti hnojkam pro hydro, nebo hlinu.Myslim, ale ze i s "obycejnymi" hnojivy to pujde bez problemu. Akorat bych misto AH doporucil spis GH. Pokud by jsi chtel hnojivo na kokos, mel jsem vyborne zkusenosti s dvojslozkou Bcuzz COCO. Navic bezkonkurencni cena.
Mno uvídíme teď mám GH a právě mě zbyla jedna RW rohož (mám dva truhliky) tak mě napadlo koupit jednu kokos a udělat srovnání .
Samozřejmě zě by to mělo stejný hnojky takže to nechci nějak zkurvit kdyby se na koko muselo používat spešl hnojivo .
Zkušel někdo GH ???
Teď kouknul na obal od GH a maj tam kokosové vlákno takže by to mělo šlapat .
A kdyby to měly stejnou zálivku a podmínky rozdíl se musí projevit , ne ?
Stejný to nebude .
Za pokus to stojí ale až další sklizeň ...
Caligula
Zdarec, už dva roky používám Rockwool a muj dobrej kamos zacal pouzívat Koko, obadva pouzivame BioNovu a to se jen vymění BnHydro za Bn Koko, tot vše, ale osobne budu volit koko, je to lepsí, i když trochu nákladnejsí ale lepší, osobne doporucuji koupit kokos v pytli, jako drcenej a mít to normálne v kvetináčcích, jelikož se kolikrát stalo ze ty rohože po porlití vodou nekde nenabobtnaly, tak bach na to.. :)
growmaker
cusik..no ja osobne jsem zkusil kokos jen jednou..neni spatnej ale u mne vitezi RW...navic si myslim ze je to lepsi i ohledne hmyzu..prece jenom toho ma kokos vice spolecneho z hlinou,raselinou nez RW a tudis je pro hmyz prirozenejsi..ale treba ne..nevim je to jen takovej muj nazor..jak pises vyzkousej jeden v kokosu a druhej v RW..uvidis co ti bude vic vyhovovat..je to takova vec nazoru:)jinak AH pouzit muzes ale myslim ze existujou i lepsi hnojky primo na kokos..treba HESI COCO...hodne zdaru!
Atheas
Zkoušel jsem oboji a oboji ma neco...ale v lepším světle mi vychází RW (samozřejmě se bavíme o značkových výrobcích Grodan nebo Plagron) Zkusim nastínit proč. Obojemu je nutny na začátku srazit PH..(řeči o tom že kokos ma srazeny PH je nesmysl, jak rohože tak sypanej v pytli ma PH urcite nad 6.7 ). Rw je navic na zacatku uplne cistej, zadny musky, nebo jiny potvory. Jak uz tady někdo psal tak kytky v RW dostavaj vic kysliku, což je asi to nejduležitější...v coco se musi hrozně hlídat dávkování vody parkrát dáte trochu víc a plíseň kořenovýho krčku je doma.(mimochodem zkvěle se mi na ni osvědčil Vital tušim od Bionovy ale i tak jsem jedný třetině úrody udělal pápá)To se vám v RW stane težko.
Tak to trochu zhrnu zatim to je 3 ku 1 pro RW .
Výhoda RW : sterilita média , víc kyslíku kořenům , lepší odvod vody (nedochází k plísňím)
Výhoda COCO : zatim jen lepší chuť
I když si myslim že kokos je taky sterilní už z výroby a s tim Ph viděl sem rohože s už srownanym Ph + tridocherma ale záleží na výrobci .

Mno uvidíme až dojedu sklizeň podniknu srovnání stejný hnojky systém akorát 1 kofl RW druhej Kokos .
citace:
Původní příspěvek od Macek001
Na druhou stranu chut bude urcite lepsi z kokosu. Sam jsem jel dlouho v kokosu drip a zamlouvalo se mne to. Ted jsem presel na aero rainforest2 a je to dost o necem jinem. Vracet se urcite nebudu. Hnojky urcite lepsi specialni pro kokos. Preci jen kokos uplne inertni neni a hnojky pro kokos maji odlisny pomer NPK oproti hnojkam pro hydro, nebo hlinu.Myslim, ale ze i s "obycejnymi" hnojivy to pujde bez problemu. Akorat bych misto AH doporucil spis GH. Pokud by jsi chtel hnojivo na kokos, mel jsem vyborne zkusenosti s dvojslozkou Bcuzz COCO. Navic bezkonkurencni cena.


To Suck a Caligula vy ste ty týpci co čtou poslední příspěvek a nečtete celej dread !
Čtetě prosím od začátku. Pokud ste měli možnost srovnat výhody a nevýhody kokosu nebo rw napište sem svoje poznatky.
Zdar já sem skoušel oboje a rockwol u mně zvítězil. Každopádně se to snad ani nedá přelít.A co se týká chuti přijde mi to stejný.A rw je oněco levnější.
letnak
jedu kokos, RW, hlinu a nft a kazdy ma svoje pro a proti ale RW je asi nejlepčí co do pohodlnosti (pro kytky na květu) ale přelít se to dá - záleží třeba na jeho struktuře, kokos mám pouze v matkárně a na kvetu sem ho jel jen jednou a to v dřevních začátcích meho indorpjestu takže nemohu sloužit jen vím že sem tehdy byl spokojenej
Janiki
zkousel jsem oboje naraz. tzn 2 truhliky kokos a 2 RW.
Na konci sklizne nebyl zadny rozdil an v chuti ani v objemu.Podotykam ze jsem jim daval stejnou hnojku.

Shrnuti:

Rockwool
vyhody:
- je cistejsi prostredi. Pri uklizeni jednoduse zbalis a vyhodis
-levnejsi nez kokos
Nevyhody
- vysoke PH, kt musis srazit nez das rizecky. Problem je zde v tom, kdyz to zalijes a pak zasadis rizky, tak budou ze zacatku prelite diky mnozstvy vody nacucane v RW.

Kokos:
vyhody:
- ma skoro srovnane PH. Podle me nemusis ani srovnavat, jeliko zalivkou se to srovna samo.
Nevyhody:
- drazsi
- pri sklizni a nasledne likvidaci vice zaspini okoli. vysypany kokos vsude.


Pouzivam RW, i kdyz na zacatku je vice prace s tim srovnanim PH....
BTW; nemate to nekdo nejak jednoduse vyreseny?
Myslim jak nejjednoduseji srovnat ph v RW?

Dik
Atheas
Moje zkušenosti s prolíváním jsou... Napustit sud, přridat hnojky(ec1,1), srazit PH(5.2) Nechat odstát minimálně 1 den, Přeměřit PH (je tak kolem 6ky:) srazit(5-5.2 ho počkat půl dne (ted už by to mělo sedět) a namočit rohože alespon na 24 hod.. pak je to většinou v cajku..ale je to pakárna..

PS: Kamos ted zkouší RW drť v Květináčích (2.5-3l) a ty kytky vypadaj fakt parádně...
Tady tvrděj že kokos je lepší než vata http://cz.canna-server.com/content/view/2020/1342/
Co vy na to? Nemá s tim někdo zkušenost?
cannabi88
zdravim! Právě teď jedu koko a jsem s ním spokojenej! Koupil jsem kokopres(takový slisovaný kostky kokosu) přilil vodu nechal nabobtnat rozmělnil, přidal agroperlit zasadil řezana zalil deci zalivkou s hnojkou a už to jelo! Ta kostka mě stála asi 35kc(měli by to mít v každým zahradnictví) to mi nepříjde až tak drahý. Jinak živočichy sem s tím do pěstírny taky nenatáhl. Hnojku používám hydro místo koko protože původně sem chtěl jet taky RW a bez problémů takže myslim že by AHčka nevadili podle mě je to jen reklamní tahák aby výrobci ukázali že maj soil hydro a koko hnojky. Každopádně má každý medium něco do sebe a je těžký rozhodovat co je lepší a co horší!
citace:
Původní příspěvek od Janiki

BTW; nemate to nekdo nejak jednoduse vyreseny?
Myslim jak nejjednoduseji srovnat ph v RW?

Dik


Myslim že ve FAQ je otočit odtoky a zalejt vodou s upraveným PH 12 hodin nechat odstát moje zkušenost je taková že při tomhle setupu sme museli truhlíky takhle napuštět 3X aby se dosáhlo požadovanýho PH.

Mnohem víc se mě osvědčila stará plechová vana do ní ten nejvetší Atman(čerpadlo) ze závlahy aby se zajistil pohyb vody pak už jen kapeš kyselinu a dosáhneš požadovaného PH.
Dudman
Zdar...nechcem zakladať novú tému a myslím že sa to celkom hodí aj tu...ako je to s tým rockwoolom vlastne ??? Nechápem prečo a ako sa využije rockwool v hydroponnom systéme...na čo je tam potom keramzit ??? A ako vlastne zasadiť rastlinku do rockwoolu (ak sa tam vobec sadí) sry ak sú to blbé otázky ale s týmto nemám absolútne žiadne skúsenosti...dik :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma