Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
1. indoor 20W úsporka za postelí :D - Klikni zde pro originální téma
Trawa.cz
Zdravíčko groweři,

Pěstuju to jakoby mezi skříní a zdí - mám palandu a místo dolní postele skříň. Za ní je místo asi tak 100cm x 40cm a krásně se tam vejdou tak 3 květináče - přesně akorát pro mě a pár kámošů doufám.

Mám nějaký noname skunk střední čechy a nedávno mi teprve vyklíčil. Pěstuju v obyčejné kompostové hlíně a nenakličuju ve vodě, ale sázim to rovnou do hlíny (4/4 pokusy vyklíčili :) )
Svítí na to pouze 20W úsporka (se stínidlem), tak soufám, že mi z toho něco vyroste - je to opravdu mikropěstování.

Hnojim takovejma tšma tyčinkama, který sou vhodný prej pro všechny pokojové, ale i venkovní rostliny.

Dneska sem to přesadil do velkého květináče s hlínou, ale předtim sem to měl v malém květináčku z rašeliny, který jsem dal do toho velkého taky.

Na další kytičky zatim čekám, protože snad zanedlouho budu mít pár holand semínek (těšim se na superskunk). Plánuju eště koupit nějakou lepší úsporku (aspoň 30W), aby to za něco stálo a aby to rostlo.

Prosím nepište sem, že si mám koupit sodík - je to sice fajn, ale moc velká spotřeba a já to nepotřebuju, protože nehodlám pěstovat ve velkym.

Přikládám fotečky - je to fakt malý, ale je tomu teprv tejden a eště to pořádně nerozhodilo kořeny, i když už trochu prorůstali tím rašelinovým květináčkem, když sem to přesazoval
ENYCE
cau kaamo ja tiez idem na usporkach mam 2 jendu 23w a jednu 20w.
takze drtzim palceki
Tub
pekny, akorat bych zmenil:
alobal - vymenit bud za neco bileho, nebo rozstrihni plechovky od piva a vnitrni stranou si z nich udelej reflexni vrstvu (hodi se i na tvorbu stinidel) - k reflexni folii to ma jeste daleko, ale lepsi nez alobal nebo papir :)
jinac alobal casem zoxiduje a uz nebude moc odrazet, navic odrazi svetlo hodne nerovnomerne (zvlast kdyz je takhle pomackanej)

usporky - 20W je fakt malo, pod tim udelas pri trose snahy tak 2-4g, doporucuju vymenit za 2x25W nebo 2x30W - nejlepe 2700k(napodobuje spektrem/barvou svetla sodik)

odvetrani - s 2x25W neni problem udelat v takhle malym growboxu i 36°C, navic s mensim pruvanem se kyticky budou trochu pohupovat - coz jim pomuze zesilit stonky

hnojeni - dal bych si pozor zvlast ze zacatku kdyz sou takhle maly tak radsi nehnojit vubec (v kazdem novem substratu je dostatek zivin priblizne na 2-3tydny rustu), hnojenim takhle brzo by se kyticky mohly spalit
Trawa.cz
poradíš, kde sehnat tu spořivku, vo který mluvíš. Takhle specifický věci většinou nemaj jentak v tescu. Že by třeba Hornbach ?

S tim větránim - pěstuju to top secret, takže si nemůžu dovolit žádnj hluk, takže je to dost špatný, ale jinak ten growroom neni tak malej - má to na vejšku přez metr a půl. Pokud existuje nějakej větrák, kterej by fakt nebyl slyšet, tak by nebyl problém. Taky můžete něco navrhnout - fakt nevim, kde takovýhle peripetie shánět.

To hnojení teda stáhnu - dík za info. Třeba mě napadá, že bych to moh začít hnojit až po přepnutí na květ.

Jo a eště sem zapomněl zmínit, že nesvítim 24\0, ale jenom 16\8, protože jsem napřed slyšel, že se to má dělat takhle (I grow chronicle) a navíc si 24 nemůžu dovolit.
LordPepino
Zdravíčko ve spolek ty ůsporky sezenes v obchode neco jako svítidla nebo v normalnic napriklat v obchode Ikea mají ted akci na 2x 2O w stojí to dohromady njakych 179kc myslím.... jinak v tech svítidlech sezenes od 7w do 26w v nekterych i 30w....
Ty vetraky vem si aspon jeden z kompu a dej tam napajení treba ze stare nabijecky na mobyl.... nebo stary trafo na vláčky nebo cokoliv v čem proudí proud v rozmezí 4,5 - 12v když chceš tichej tak si sežen zdroj kterej má od 5-8v.... mnelo by to být tíšší ale taky celkem o hodně slabší..... a ten vetrak si dej na horu do skrine a dole si udelej dirky... a nebo celej box postav na tužky.. aby tam vznikla cca 1cm mezera to by mnelo stacit.....jo a skus svitit aspon 18/6 tech 16/8 se mi zdá dost málo.....
Bench_NM
nemas na mysli svietenie 24/0, 18/6 alebo 16/8 ??? :D
Tub
citace:
Původní příspěvek od Trawa.cz
poradíš, kde sehnat tu spořivku, vo který mluvíš. Takhle specifický věci většinou nemaj jentak v tescu. Že by třeba Hornbach ?

S tim větránim - pěstuju to top secret, takže si nemůžu dovolit žádnj hluk, takže je to dost špatný, ale jinak ten growroom neni tak malej - má to na vejšku přez metr a půl. Pokud existuje nějakej větrák, kterej by fakt nebyl slyšet, tak by nebyl problém. Taky můžete něco navrhnout - fakt nevim, kde takovýhle peripetie shánět.

To hnojení teda stáhnu - dík za info. Třeba mě napadá, že bych to moh začít hnojit až po přepnutí na květ.

Jo a eště sem zapomněl zmínit, že nesvítim 24\0, ale jenom 16\8, protože jsem napřed slyšel, že se to má dělat takhle (I grow chronicle) a navíc si 24 nemůžu dovolit.


asi nejlepsi na ten ofuk naky 120mm PC vetracky a k tomu nakej zdroj (treba tichej slabsi pc zdroj)..

no spis bych svitil 18/6 (18h svetlo, 6h tma).. aspon teda takhle ze zacatku potrebujou vic svetla, nekdo jede i 24/0 ale to uz je moc hardcore, kyticky potrebujou i trochu tmy..

zacni hnojit az tak po dvou tejdnech rustu.. na kvet by to pak chtelo neco vic s obsahem fosforu (ty rustovy hnojiva maj vetsinou min fosforu)

jinac to mas moc pekny, takhle secret..
mam neco podobnyho ale daleko vic hardcore .) dohromady neco kolem 285W v usporkach.. chci zkusit takhle jet par sklizni a pak v budoucnu porovnat se sodikem :)
jinak usporky opravdu nejsou spatny, kdyz zkouknes naky zahranicni grow fora tak treba v usa se takhle hodne (tajne)usporkovite pestuje i s docela slusnyma vysledkama..
usporky koupis skoro vsude, nejlepsi sou ruzny ty specializovany obchody na osvetleni.. ja jedu z vetsi casti na 24w Osram Duluxstar(2700k), nejvic co tam mam je jedna 26w Liteway(2700k)
Trawa.cz
tak teda dám na vaše rady a budu dělat novej krabicovej growbox. Hodlám ho zevnitř natřít, nebo nastříkat nějakou bílou barvou, zakomponovat větráček a dokonce i koupit ten sodík.
Asi to budu pěstovat tak, že na růst tam nechám tu spořivku (nebo spíš dvě) a pak na květ přepnu na sodík. Větráček budu mít asi 10cm velkej a budu tam pouštět 7V, tak doufám, že se mi rostlinky aspoň trochu pohoupou.
Dík za rady a určitě zas pošlu fotky, pokud mě někdo nevyhmátne.
Trawa.cz
asi pojedu teda 100W sodík v krabici - má malý tozměry, akorát na dva květináče vedle sebe a 40cm vysoká.
Myslíte, že bych jí měl nastříkat stříbrnou metalízou? nebo čim, aby to co nejlíp odráželo?
Z boku chci udělat díru a nacpat tam 12cm větrák napájenej 7V, takže se točí tak akorát a neni slyšet.
Myslíte, že v 40cm na vejšku bedně se to dá zvohybat a stříhat tak, aby to nedorostlo až k lampě a nebo je to naprostá blbost ?
LordPepino
no koukej kvetináč mají cca od 8-12cm aji víc ale dejme tomu ze budes mít 10 cm na vísku.... to uz más jen 30 cm na lampu potom jeste stínítko sodíku a sodík to ti vezme dalsích minimálne 6 cm to uz máme krásných 24... + nemůžeš mít kytky přílepený na výbojce tak bezpečnou vzdálenost dáme na 8cm.. když dáš dobrý vetrák tak 5 cm.. tak to máme 16-19 cm na kytku tak teda nevim... kdyby to bylo o 10 cm vyší tak by to už šlo.. a ješte jedna připomínka nedával bych sodík do EXTRÉMNE hořlavýho materiálu jako je Karton.... to si rovnou můžeš postavit krabici ze špejlí a výkresů A1 a budeš to mít vetsí....
2Bench_NM mám takovej pocit ze se používají poe 3 periody(pochopitelne se muzu mýlit)
24/0 kytky to stresuje ale mneli by vic růst
18/6 klasická letní perioda se nejvíc používá na růst.....
12/12 obdobý podzimu perioda na kvetení někdo používá i 10/14
ale tohle más vsecno ve FAQ já sem to od tud skopíroval vlastníma slovama.... :)
Trawa.cz
tak sem to prozatim přesadil ven, když tak krásně svítí teďka a chci to pak přesunou do nějaký skříně pod ten 100W sodík. Už mám i větráček, akorát fakt nemůžu nikde sehnat takovou skříň jakou bych potřeboval :( . Doufám, že mi to zatim venku nechcípne
Trawa.cz
tak mám takovou budku s elektřinou a osmi prázdnejma skříněma.

Zatim sem kyti přesunul do takový skříňky, kde jsou ze tří stran zrdcadla a poslední sem polepil reflexní folií. Svítim na ní 20\4 tou 20W úsporkou a 20W halogenem, ale chci tam dát eště jednu úsporku aspoň. Pak sem k ní do květináče šoupnul PC větráček a kyti se pěkně houpe.
Vidim to tak, že tady si udělám matkárnu (snad i s holandskejma modelama) a hned vedle je obrovská šatní skříň, kde chci udělat flowery room s 100W sodíkem, jen co budou zbytečný prachy.

Pořád to mám jenom v hlíně, ale vypadá to, že se jí konečně začíná dařit. Včera sem jí přesadil a byla celá schlíplá, že sem jí musel podepřít špejlí, ale dneska už krásně stojí a kynklá se ve větru. Navíc jí přez noc vyrašilo dalších asi 15 lístečků, takže paráda se na ní koukat, jak vyrostla přez noc.

Sorry za fotku - je mobilem
Evildoer
Covece ty sis tady snad vubec nic neprecet delas spoustu chyb zakladnich precti si alespon F.A.Q btw kolik ti je ze na vebu pises ze se bojis rodicu aby nevedeli ze kouris travu :D
LIX
nesvieť na to halogénkami, iba ťiarivkami, ofukuj ofukuj ofukuj a nech sa tomu vymieňa vzduch
Trawa.cz
citace:
Původní příspěvek od Evildoer
Covece ty sis tady snad vubec nic neprecet delas spoustu chyb zakladnich precti si alespon F.A.Q btw kolik ti je ze na vebu pises ze se bojis rodicu aby nevedeli ze kouris travu :D


Tak sorry, ale rodiče sou nekuřáci a kdyby se dozvěděli, že třeba jenom kouřim, tak mě asi sejmou.


Halogenku sem vyndal a teď tam mám tu 20W úsporku a 15W modrou úsporku. Větráček sem dal na plnej výkon, takže myslim, že to prozatim stačí, když se kyti houpe ze strany na stranu
Volta
fandim ti,ale rodicom sa priznaj ze to uz robis zopar rokov a ze to nemienis menit len nato budes menej minat ..vela stastia
LordPepino
hele zatím rodicum nic rikat nemusis dokud tam nemás sodík nebo njáky jiný hovado :D nemneli by to poznat ale casem se to urcite dozví.... taky mám rodice nekuráky a z matkou to slo pomalu nez mne za to prestala prudit a vyhorozovat ze si mám najít vlastní bydlení :D ale ted jí to vubec nevadí a pozoruju ze se dokonce zacína zajímat o to jak my to roste ne az tak moc ale vesrim tomu kdybych jel na tyden nekam pric ze mi to i zalije......


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma