Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
§ 188a, odst. 2 – KONEC SVOBODY ! - Klikni zde pro originální téma
Kmenet
V roce 1989 mi bylo jedenadvacet. Byl jsem jeden z těch, kteří na náměstích českých měst aktivně projevovali svoji nechuť žít v totalitním režimu. Mnohým z nás šlo o svobodu slova, svobodné vyjadřování. Číst, myslet, říkat a psát, co si myslíme. Bez rudé cenzury a rudých cenzorů.
Zhruba v roce 1994 bylo už mnohým jasné, že všechny ideály skutečně svobodné společnosti, zatím nejsou dosaženy. Snad někdy v blízké budoucnosti. Komunistická minulost sice plně nevyvanula, leč i přes všechny nepravosti tu bylo cosi, za co snad mělo cenu novou dobu chválit a blahořečit ! A toto cosi byla svoboda informací. Ať bylo něco úředně zakazováno, měl jsi plné právo na nezávislé informace, informace od lidí, kteří byli třeba v opozici k tomuto oficiálnímu postoji (viz např. kniha Marihuana od JXD). Je pravdou, že se tato svoboda mnohým nelíbila (jako mojí „soudružce tchýni“), ale v tom je právě podstata svobody – SKUTEČNÉ SVOBODY).
Pár roků přešlo a byl tu rok 1999 a s ním v platnosti velmi kontroverzní zákon – § 187a – o zákazu držení omamné látky v množství větším než malém. Demokracie, svoboda dostala první, opravdu citelný kopanec !
Bolelo to, ale dalo se to vydržet. Přece, alespoň byla ta – SVOBODA INFORMACÍ !
Přešla další tři léta a máme tu rok 2002. Současnost. A s ní § 188a, odst. 2 = CENZURA NEPOHODLNÉHO!
Kopanec přímo do hlavy ! Přeražený nos, vymlácené zuby, proražená spodina lebeční !

Demokracie a svoboda jsou v komatu !
Nazaretského právě přibíjejí na kříž !
Na věži kostela odbíjí půlnoc.
Nastává dlouhá tma.

A co já, vy , my – budeme proklínat tmu, nebo ZAPÁLÍME POCHODEŇ !!! Záleží na nás !


---
Všeobecná deklarace lidských práv, článek 19 : Každý má právo na svobodu přesvědčení a projevu; toto právo nepřipouští, aby někdo trpěl újmu pro své přesvědčení a zahrnuje právo vyhledávat, přijímat a rozšiřovat informace a myšlenky jakýmikoli prostředky a bez ohledu na hranice.

článek 28 : Každý má právo na to, aby vládl takový sociální a mezinárodní řád, ve kterém by práva a svobody stanovené v této Deklaraci byly plně uplatňovány.

[Edited by Kmenet on 29-03-2002 at 04:18 PM]
Avitas
Tak mi nějak mluvíš z duše, chlape.

Bylo mi v tom roce 1989 ještě o nějakej rok víc. Tu dobu prvního temna, kdy nesměl říct nikdo co si myslí jsem kouskem prožil a nevěřil jsem, jako nikdo tenkrát, že se to někdy vůbec změní. Ale změnilo a zpočátku to vypadalo jako na dobré cestě. Něco bylo lepší a něco horší, ale svoboda slova byla úplná. Také jsem si v té době pochvaloval našeho prezidenta, ktetrý v těch časech za svými ideály svobody skutečně stál neoblomně.

Ano, první signál, jak správně píšeš bylo "menší než malé množství". Zákony jsou dobré, pokud se na jejich základě dá přesně určovat. Také nikdo nespecifikuje v daňových zákonech větší než malou daň, ale jsou tam procenta a sazby. Byť třeba příliš velké, o tom lze diskutovat, ale jsou konkrétní a měřitelné.

Pro mne je druhým signálem odsouzení vydavatele knihy Mein Kampf. Nejsem rasista, nejsem fašoun a nacistické Německo je pro mne symbolem nejhorší hrůzy dvacátého století, jako pro drtivou většinu rozumně smýšlejících lidí. Přesto trvám na tom, že nemůže být trestné vydat historický dokument, který z minulosti vymazat nelze. Po jeho přečtení se z člověka nacista nestane a ostatně jsem přesvědčen, že "panáčkové" si tuhle knihu ani moc nekupovali.

Dnes tedy ztratili svobodu slova milovníci travky, zítra to budou možná příznivci hokeje, pozítří plešatí ...

První krok k omezení svobody je obtížnější. Ty další mohou následovat jeden za druhým.

O svobodě se hodně zpívá, hodně mluví a hodně píše. Já osobně teď cítím cenu svobody asi ještě víc než před těma třinácti lety. Snad je to tím, že jsme se narodili v nesvobodné zemi a potom nám bylo dáno ve svobodné zemi začít opravdu žít.

A máš pravdu, neměli bychom si ji nechat vzít !
knizeRohan
Zdarekk lidičky! sedím, čtu, poslouchám to dění kolem novely zákona o...však víte sami...kladu si několik otázek? sdruží se už konečně huliči v ČR, aby ukázali, že mají sílu? ,před blížícími se volbami taky voličskou, budeme jen dál tiše sedět a akceptovat, co se děje?, v naší plenkové "demokracii"...založme občanské sdružení, pojďme s věcmi něco dělat, řešit je a ne jen nadávat, po punkersku, v hospodách s kamarády...Máme pár týdnů do voleb, mediálně vděčné téma, mediálně vděčná skupina lidí, ne malá, pravdivé informace pro společnost v ČR...co třeba uspořádat demonstraci a říct lidem jasně, jak to vidí huliči? a nebo jen dál rezignovaně sedět???? Je asi čas činů...
Graetar
Vzpomínáte na starou píseň od SPS nazvanou Svoboda? V devětaosmdesátém mi bylo teprve patnáct, takže jsem teprve pobíral rozum. Lidi se vzbouřili a bojovali za svobodu. Pro mě to tenkrát bylo "cool". Následovala léta na gymnáziu, vlna punku. Mezi tím vším se vynořila Svoboda od SPS, píseň o tom, že tady "BYL pohřeb tý lidský svobody..." A to máme zažít znovu? Na světlo se dostávají další cenzurní novinky, nejde jen o 188a.
V druhé sloce se zpívá: "... chceme uznávat svoje názory / a budeme je bránit a budeme je ctít / a budeme se bránit když nám je půjdou vzít..."
Jasně, SPS jsou možná pro někoho "jenom" pankáči. Ale říkají jenom to, co je napsáno v Listině základních práv a svobod. V Listině, která byla po devětaosmdesátém začleněna do naší ústavy.

Nemůžeme přece přihlížet pohřbu svobody. Svobodu je třeba podpořit a bránit. Nejlépe bude přijít 4.5. na Letnou - čím víc lidí se objeví, tím líp.
Nazaretského teď přibíjejí na kříž. A jak je dobře známo, ten po třech dnech vstal z mrtvých. Pojďme se tedy pokusit vzkřísit svobodu, než ji čas obrátí v prach.
drevonos
Zdarec. Moh by mi nekdo poradit kde sezenu presny zneni puvodniho zakona 188a odst 2b, a tu zcestnou novelu.
Chtel bych se zapojit do boje proti predsudkum referatem na tohle tema ve skole.
Diky
Al-Ban
Tak třeba zde http://www.koukat.cz/text.php?id=pruservl.txt
Era
Já blbec - všude si píšu, že jsem realista = pesimista, ale tady bych to viděl spíš optimisticky. Počkám, až bude dle tohoto paragrafu první obviněný, ať víme, jak naše justice jeho znění chápe. Nebude-li to za přímo :"milé děti, hulte trávu, bude vám dobře, tady máte", nebo něco podobnýho, pak je opravdu svoboda ohrožena a vyjdeme do ulic. Pořád jaksi tuším, že nikdo zatím nedělá nic, za co by, až to začne platit, mohl být obviněn.
No ale zákon je to na <|> ve více bodech, nejen totok > :(
kjegel
.... presne podle nazvu clanku v Reflexu, protoze plne vystihuje podstatu veci. Velmi doporucuju si ten clanek precist, je od B. Pecinky v jeho pravidelny REFLEXY. Zminuje se o novem, ted tolik diskutovanem trestnim zakonu. Samozrejme tam zminuje pro nas tak dulezity paragraf 188. Dale vsak novy trestni zakon obsahuje dalsi podobne paragrafy.
Dovolim si par uryvku z clanku....
"Napriklad podle jednoho z nich muze byt prakticky lekar odsouzen az na tri roky nepodminene za vystaveni falesne nechopenky. Gumove formulovany paragraf dava do rukou policie klacek na lekare, ktery nikdy nemuze presne zjistit diagnozu kazdeho simulanta. Podobne do vezeni muze jit soudni znalec, jenz vyhotovi neuplny znalecky posudek napriklad z autonehody. Co kdyz si ale nekterych veci na miste nevsimne ? Maji mu byt navleknuty vezenske teplaky?"

Tolik kratky usek z clanku. Tady nejde jenom o jeden paragraf, zavadejici cenzuru. Tady jde o snahu omezit svobodu lidi. Mimochodem o tomto novym zakone ( predevsim tedy o zminovanem par.188) se reflex zminuje na plnejch
dvou stranach. A to je dobra zprava
kjegel
tady je ten clanek celej http://www.reflex.cz/Clanek20056.htm


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma