Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
Za marihuanu mají být mírnější tresty! - Klikni zde pro originální téma
grosancho
Kuřáci marihuany či konzumenti omamných houbiček i lidé, kteří pěstují konopí jen pro léčebné účely, si budou zřejmě moci v příštích letech částečně oddechnout. Autoři chystaného trestního zákoníku pro ně navrhují výrazně nižší tresty, než je tomu nyní. Dokonce uvažují o tom, že pěstování konopí v malém množství a pro vlastní potřebu bude beztrestné.

druh drogy množství větší než malé
heroin 0,15 gramu (asi 5 dávek)
kokain 0,25 gramu (asi 5 dávek)
marihuana 15 gramů (asi 10 dávek))
hašiš 10 gramů (asi 10 dávek))
LSD 10 tripů (asi 0,0005 gramu)
pervitin 0,5 gramu (asi 10 dávek)

Větší než malé množství

V nynější normě se operuje s pojmem větší než malé množství drogy, které stanovuje hranici, kdy má uživatel drogu k vlastní konzumaci či k distribuci. pojem není nikde definován.

Vláda do budoucna chystá nařízení, které bude menší a větší než malé množství definovat. "Toto nařízení se bude připravovat v návaznosti na trestní zákoník a bude ještě dost času i pro odbornou veřejnost, aby se ohledně určeného množství drogy vyjádřila," dodal Šámal.


zdroj: novinky.cz/krimi/za-marihuanu-maji-byt-mirnejsi-tresty_121472_bp89f.html
Lahvan_FlaskiCZ
:bravo: Taky jsem to četl. :bravo:
Zedy
Jo jo, taky sem to dneska už četl a mám z toho radost!!! Teď jen záleží na tom, jak se to nakonec vyvine a jak to dopadne, musíme držet palce!
mam dojem ze naposled ten zakonik neprosel kuli uplne necemu jinymu, takze by to mohlo vyjit, jestli to projde... to to bude fajn
TH!
jo to by byla krása..ale vidím to spíš skepticky..ale snad se pletu a bude pohoda a travka mě bude růst na zahradě.
wasco123
Skoda ze to na Slovensku nasa vlada este nechape
danihel
wasco123: ale chape:p:, len nejako naopak...
DeathCell
tak by bylo dobry...ale nevim,mam taky pocit že to stejně nevyjde ale dyby jo tak bych byla spokojena:cool:
jj, není nad dobrou zprávu po ránu...:-)
a ještě (jestli se nudíte), podívejte se do diskuze pod článkem...nehoráznej THC X alkáč flame :-))))))
wile
Mna ta sprava celkom potesila, uvidime ako to dopadne.
Inak pred chvilou som dostal od jedneho chalana link - http://www.novinky.cz/krimi/za-mari...1472_bp89f.html a teraz pozeram, ze sa to uz aj na groweri riesi.

Myslim, ze by to mohlo vyjst v cechach(bolo by fajn, keby aj na slovensku:() Nuz, snad casom...
TH!
citace:
Původní příspěvek od mugli
jj, není nad dobrou zprávu po ránu...:-)
a ještě (jestli se nudíte), podívejte se do diskuze pod článkem...nehoráznej THC X alkáč flame :-))))))


Ta diskuse tam to je hrůza..Ale to je vždycky.tam nemá cenu přispívat,když tam jsou lidi kteří si myslí že to je snad horší než herák.
se divím že tam ještě nikdo neplete politiku,když to cpou i do diskusí které jsou úplně mimo politiku.Ale pravda je že sem četl jenom kousek,tak nemůžu dělat závěry.
TeCZko
zatim bych se neradoval a pockal az to bude schvaleny... ale zprava je to krasna, to zas jo :)
garfield_cz
Teda panové, já se nestačím divit: marihuana 15 gramů = 10 dávek ???

Tohle musel sestavovat někdo velmi Gandžafriendly. Kdybych měl najednou vykouřit 1,5 gramu tak jsem na kaši, to by nebylo brko ale raketa :rasta:
Pflusik
CHachá 1,5 g :D chtěl bych vidět Paroubka po 1,5 g :D
wile
citace:
CHachá 1,5 g chtěl bych vidět Paroubka po 1,5 g

:D RE5PEKT - to by som ho aj ja chcel vidiet:D
no, mam takovej pocit že to zrovna navrhujou socani
btw, ty už taky neví co a komu se zavděčit...
DEVIATIO
tak to je haluz 1,5g na jointa,oni asi hulej vodarnu,tam by to odpovidalo.-D
pozitron
Neviem comu sa tak radujete. Kto z growerov ma doma v ladnicke, growroome, alebo vonku na policku mnozstvi vetsi nez male? VSETCI. Taky zakon postihne kazdeho growera, a podla mna podporuje dilerov a socky co nepestuju - len oni nemaju mnozstvi vetsi nez male.

Zahrat to na "vlastnu potrebu" je prijemne, ale kto vam uveri ked mate po sklizni doma 10L box plny travy?

Ale aspon ze sa nieco deje. Aspon u vas.
Mesias
pozitron: Počkej ty asi nechápeš o čem má ta novelizace trestního zákoníku být... Nejde jen o to množství, které se tam nějak stanovuje, ale o celkoví pohled politiků a společnosti na marihuanu. Když bude v zákoně konečně rozděleno Měké a Tvrdé drogování, tak snad i společnost časem začne rozlišovat. Je to jednoznačně krok k lepšímu. A co se toho množství týče, tak co komu je do toho kolik toho mám doma, když nikdy neprodávám a u sebe nebudu nosit nikdy víc než zákonem povolené množství... Pěstovat pro svou potřebu si bude za chvíli taky moct. Každopádně základem je aby to všechno pěkně odsouhlasili¨... Není tady nějaký politolog, který by nám mohl udělat prognozy jak to s tímhle zákonem dopadne?
pozitron
Mesias: jasne ze chapem, ma to obrovske vyhody. Pre mna ma zmena pohladu verejnosti na MJ ovela vacsi vyznam nez zbytok vyhod takeho zakona. Akurat sa na to pozeram pesimisticky (realne?).

"co komu je do toho kolik toho mám doma, když nikdy neprodávám a u sebe nebudu nosit nikdy víc než zákonem povolené množství". Sorry ale ruka zakona to dokaze obratit v tvoj neprospech vzdy.

Inak ake prognozy by mal politolog pre SR? Kedy schvalime podobny zakon? Az ked padne USA? :)
DEVIATIO
podle me úprave naopak,kdyz si kazdej bude moc pestovat,bo radobi nosit u sbe dejme tomuz tech 15g,tak se prave prodej jeste usnadni a ceny mozna pujdou dolu ale vo cem to je?
A legalizaci nechci,jedine ze by byla jen pro cechy,nechci tady zhuleny nemce co mi chcijou na zahrade...
teaman
Držím nám palce... Když to nevyjde teď, tak doufám, že do třetice...
Calzone
Chtěl bych se zeptat, četl, nebo ví o tom někdo něco víc? Kdy by to tak mohlo být schválené? Přibližně...
Hy3nA
citace:
Původní příspěvek od pozitron

. Sorry ale ruka zakona to dokaze obratit v tvoj neprospech vzdy.

I


nj ale po týhle novele by mu za to hrozilo o moc míň než teď, o to de..
bomboliny
to de ale lepsi by bylo kdyby legalizovali konopi
Rory
já si myslím že legalizaci jako takové schází spíš loby, někdo kdo by podmázl dostatečný počet poslanců, aby byla marihuana "zlegalizována" a okamžitě byl zaveden monopol na tuto komoditu ve prospěch onoho "investora". řeší se tu blbiny a kdy se bude projednávat se těžko dá určit, když už si odhlasujou že to zařadí do programu k projednání, tak si zas neodhlasujou že podle programu budou jednat
Mozdik
No Slovensko sa môže ísť zahrabať ! U Vás sa už môže aspoň pestovať, a teraz budete môcť ešte aj riadne pred Polišmi "jointovať". Koniec... Sťahujem sa do ČR. Hladám si prácu ako zvárač.
citace:
Původní příspěvek od DEVIATIO

A legalizaci nechci,jedine ze by byla jen pro cechy,nechci tady zhuleny nemce co mi chcijou na zahrade...
:rolleyes: to je teda ultra duvod pro souhlas ke kriminalizaci kuraku a pestitelu konopi :david:...nikdo nema pravo nam zakazovat uzivani lecive prirodni byliny a uz vubec ne nekdo kdo vyrabi a kseftuje s chlastem a tabakem ve velkem
DEVIATIO
deth. jo jasne,ja spis myslel na to ze by to bylo jen pro lidi s obcanstvim s CR.-) Vlůastenec jaxvina

A navic jsem nenapsal ze souhlasim s tema zakonama co tu ted jsou ale dekrim je preci neco uplne jineho...

Ted koukam na tu tvoji karmu cece,uz od dob co ctu grower si ji mel bagl ale tohle je moooc.-)
ti musej udelat dalsi kolonku.-D
Expiry
Bylo by to super,ale myslim si,ze to neprojde a nebo jenom s obtizemi,kvuli tem "tvrdejm" drogam co jsou tam vypsany,trebas jako Pernik atp.Je to asi jenom nejaka prvni verze,tak snad to hosi nejak prepracujou.Me by se teda moc nezamlouvalo jako sporadanemu obcanovi,aby bylo legalni nejaky mnozstvi Pervitinu a jinejch keklu.
Hy3nA
citace:
Původní příspěvek od bomboliny
to de ale lepsi by bylo kdyby legalizovali konopi


hm, zamysli se, chlast a cigára sou legální .. každej chlastá a kouří, dekriminalizace malopěstitelství by uplně stačila
Calzone
Expiry:
já si myslím, že by neměl být nikdo stíhán za držení jakékoliv látky. Jestli to něko bere, tak je to jenom jeho věc. To, že kvůli tomu někdo třeba krade je věc jiná. Nechci tu žádné omezování lidské svobody a omezování v pouhém držení nějaké věci je pravý opak toho co by svoboda měla znamenat. A to jejich udávané minimální množství neni rozhodně tak velké, aby byla velká šance, na to, že to vlastní zrovna dealer. Až teda na ty tripy, to je extrém. :D
Expiry
Souhlasim s tebou v tom,ze abysme byli svobodni,tak by nesmelo byt frzeni zadne veci ilegalni.Na druhou stranu budu radsi,kdyz nebude mozne,aby nekdo prechovaval latky jako je KOkain,Pernik a jiny mrdky.Me by bohate stacilo legalizovat pestovani v malym mnozstvi a drzeni huleni,to je porad vec co si vypestujes a pak to zhulis,dost se to podoba chlastu a tabaku,ale trebas ten Trip dost zmeni chovani lidi a pak z techhlech lidi vznikaj ruzny sebevrazi a podobny kreteni.Myslim si,ze jestli se nekdo hodla v nasem state prosazovat prava a svobody,bude muset zacit jinde,protoze tohle omezeni mi prijkde zrovna jako v tomhle ohledu nepodstatny.
DEVIATIO
je dobre ale ze se to resi kazdej rok pomalu,tak snad jednou.-)
mus4k
Moc tejhle novele zákona fandim:)když sem si to přečet v novinách hned mi stoupla nálada o 100%.....Bylo by to moc fajn kdyby to dopadlo:jumper:jen mě docela zarazily ty tvrdý drogy to se mi teda ubec nelíbí:eek:je pravda každej si může dělat se svym životem a zdravym co chce je to přece jeho věc ale na druhou stranu potkávat furt někde nějaký sjetý lidi to bych asi nepřežil:mutant:
Tak ať to dopadne ...
zlegalizovat marihuanu....pritvrdit s chlastem a brutalne pritvrdit s latkama jako piko nebo heroin
tekknou
JJ myslim ,že tady deth. to shrnul za většinu z nás..!!Tvz. "ručně ,stručně,výstižně"!!:bravo::punk:
s předposledním příspěvkem se taky dost ztotožňuji
Mozdik
Čo sa týka Slovákov :

Možno, keby boli Slováci ( aspoň growery ) trošku viac "zbehlí", tak by sa dal presadiť aj zákon o dekriminalizácii konope, a pri troške štastia aj zákon o marihuane pre vlastnú spotrebu. Legalizáciu nečakajte, to by ste boli príliš naivní.

Ja by som aspoň každý týždeň posielal listy a stažnosti prezidentovi a na ministerstvo spravodlivosti ( Ja osobne si myslím, že s Harabinom by sa dalo možno niečo poriešiť ), aby sa dal takýto zákon presadiť. Existuue veľa organizácií, ktoré sa toto snažia už dávno, ale nanašli podporu veľa ludí. Napr. http://www.konopa.sk/ , http://www.slobodnavolba.sk/ !!!

Takže ide tu o to, že keď sa nikdo nesťažuje, asi to každému vyhovuje. Pozrite sa, ako je možné, že češi si marihuanu dokázali vybojovať ? Proste treba spisovať petície, organizovať veľké osvetové stretnutia, na ktorých by sa zdôrazňovalo, že ( Pre tých normálnych ), že marihuana má dokázateľne liečivé účinky a pod. ( Pre tých nábožensky ladených ), že Boh dal človeku slobodnú voľbu, a tým, že niekdo užíva marihuanu nikomu vlastne neškodí, narozdiel napr. od alkoholu, ktorý je známim rozbíjačom rodín !!! A ludia ( aj tý v politike ) by vydeli, že ludia to chcú a dokonca by sa na tom pre nich aj dalo zarobiť, tak by sa tomu určite aspoň začali venovať. KDH už vo vláde neni, tak prečo to neskúsiť znovu ? Osobne si myslím, že HZDS by problém nebol, pretože za Mečiarovej vlády bola marihuanna pre vlastnú potrebu povolená resp. beztrestná ( pri sebe 10g, doma max. 400g ). Potom už len ostáva vysvetliť to prepitému Slotovi, a najhoršie by to bolo s Ficom, ale ja si myslím, že tento zákon by ho asi ani moc nevzrušoval. Max. by poznamenal, že to bolo rozhodnutie Ministerstva spravodlivosti a on sa od toho dištancuje. Takže všetko záleží len a len na luďoch. Chodte do miest, vylepujte všade plagáty, zbierajte podpisy, hladajte kontakty... A po čase uvidíte, že a tu v tomto "prašivom" Slovensku sa to začne obracať.

Takže jednoducho : "Treba bojovať !!!"


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma