Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
Podvazování kytek - Klikni zde pro originální téma
dztd
Ahojte, predem se omlouvam jestli to uz tady nekde je, ale pres search jsem nic nenasel (kdyztak to tady smazu). Kazdy rok mivam problem s tim, ze se mi lamou kytky(jde teda hlavne o bocni palice), jedna moje ma pres 2m v prumeru a bocni palice taky pres 2m do vysky, jelikoz to vypada, ze to budou fakt poradne salamy, ocekavam stejny problem i letos. Navic jsou ty stonky docela tenke :( a tak mam o to vetsi starost. chtel bych se zeptat jak tohle resite vy? jestli je na to nejaky "zaruceny" figl. Napadla mne nejaka pevna a tuha guma,.... ale nevim. Minule jsem volil obycejny spagat, ale ten se pak vlivem silneho vetru do toho stonku moc nehezky podepise a pak se na odrenych casti chytaji plisne. Vite nekdo o necem lepsim?
bonkwodny
ano,mas pravdu uz to tu je viz thread "Rastlina je moc krehka, lahko sa zlomi" v sekcii nemoci kytek a problemy
Hanulkááá
Tak ty boční větve nečím podepři ne? pár dřevěných tyček to spraví,ale pokud to máš kčemu nahoru přivázat,tak to bude asi lepší řešení...
dztd
bonkwody - chm, tak pod timto bych to teda fakt nehledal...

Hanulkaaa- chm, to asi tezko... kdyz tady zafouka vichr, tak jdou palice k zemi i s tyckama, drivkama, a ja nevim s cim jeste :) leda jen nejak privazat ty bocnaky k hlavnimu stonku. jinak nevim
Marihouba
na privazovani nepouzivej spagat, ale zkus lekarske obvazy, nejsou ostre a nerezeou,.. kdyz tim pripevnis nejakou vyztuz, tak by to melo udrzet, problem bude mozna v tom, ze ta kykta bude trochu napadnejsi >D, a tudiz jestli aplikujes zelenou batiku, tak se ti to nadherne ztrati,..
Dr.Shadow
Přivaž je jako se vážou rajčata k tyčkám a budeš mít vystaráno:)

Ke stonku to nevyvazuj, to by se ti při větru zlomila ne větev, ale celá kytka. Tyčky, na který to přivážeš, ponesou část zátěže i při větru...;)

Peace, out.
Hanulkááá
Podobně jak říká shadow...

edit:fotky jsou staženy odtud http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=28635&page=1
dztd
shadow- no to bych tam musel dat nejakou 3 metrovou tyc :) a to fakt nemam. minuly rok jsem tam mel tyc od plotu a v tom jeste jednu drevenou. zkusim to nejak pokombinovat. Nemam strach ze by se zlomila cela kytka... Kazdopadne dekuju za rady ;-)

marihouba- jo, nejake maskovani bude asi potreba ;-) dikec
dztd
pro ilustraci
Hanulkááá
Krasny keře;) co to je za genetiku a jak jsou vysoky?

A co to udělat podobně,jak jsem ti tam davala to foto,zabouchat 4 dřevěny kuly kolem každe kytky do čtverce,natahat okolo nějakej silnější provaz a ty bočaky to udrží...
dztd
Hanulkaaa- jo akorat to prochazim. neni to spatny napad, jen je nad tim potreba trochu pospekulovat a pak to nejak realizovat :) jeste mam tak 14 dnu casu nez to zacne nabihat... ta prostredni ma tak 3 metry(bocni vetveni tak 2,5)
tezko rict co je to za genetiku :) mel jsem minuly rok passion1 x bigbud, a myslim ze mne to oprcal bud jeden noname, nebo mozna superskank, ale spis ten noname :) takze tak neco z toho :) vyroslty z tech semen 3 kyti, ty dve krajni jsou fakt bejzbolky uz ted, ty se nezlomi, ale o tu prostredni mam malinko obavy. ja to nejak vymyslim. nenecham ty svoje princezny prece polamat :D
bonkwodny
dztd-ja som to tiez dlho hladal,nasiel som to len preto,ze si ten thread pamatam
a tie kricky mozes omotat nejakym tvrdym drotom o tycku,samozrejme nie na tesno
Dr.Shadow
Hanulko good idea, jen provaz bych nahradil nějakou buď kulatinou nebo bych tam natáhnul třebas zahradnickou hadici...přes špagát se ti to spíš "přebrousí" při vichru, než přes násadu od lopaty...;)

Samosebou, kdyby to bylo někde indoor, tak provaz taky stačí.

dztd: Pěkně ti holky vyrostly, klobouk dolů...jak to děláš, když si chceš přivonět? :D nebo za bouřky, máš hromosvod?:D Kdybys měl nějaká semena tohodle monstra nazbyt, rád vyměním za něco mého....;)

Hanulkááá
Dr.Shadow:děkuju,jsem ráda,že jsem trošku pomohla,ale moje názory berte trošku z nadhledem,přeci jen jsem ženská=ne moc technickej tip:)
Lahvan_FlaskiCZ
Nestačila by velká trojnožka? Nemusíš nic zatloukat.... :wink:
Podobně se fixují i stromky.
Dr.Shadow
LFCZ: to by potřeboval ještě delší tyčky, než ty 3 metry..;-)
citace:
no to bych tam musel dat nejakou 3 metrovou tyc a to fakt nemam


Ale myslim že tim by se to vyřešilo. Nebo by se to dalo udělat i jinak,
třebas jako hanojský věže..;) ...základna a na ní menší a menší
kvádry, resp. jen jejich obvodový spoje, k tomu by se daly kyti přivázat celkem easy...

To by drželo i za bouřky..;)
Hanizek
Mě se letos taky na jedné kytce ulomilo pár spodních větví. Ale v pohodě to rozdýchaly - udělalo se tam kolínko a kytka se krásně rozprostřela do šířky.
bonkwodny
rada do buduceho roku-vyskusaj supercropping ;)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma