Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Zmeny ega pri dlhodobom a intenzivnom uzivani THC? - Klikni zde pro originální téma
Hella,
zaujimal by ma vas nazor co si o tom myslite, s vlastnej skusenosti a aj ked si clovek v podstate precita grower:) si myslim ze zmeny ega a viacmenej povysenecke spravanie sa celkom casto ukazuje ako dopad THC... styl ponimania okolia, istota vo svoje nazory...clovek je sice na prvy pohlad free a otvoreny, iny nazor nedokaze akceptovat... viac menej si mysli(kto si to prizna hm:)?) ze vie viac ako ostatni a je dalej ako oni... svojim chovanim to velakrat dava najavo... niecim ako pohrdanie? Su to povacsine nadpriemerne inteligentni ludia s lahko introvertnymi sklonmi... Ak si myslite ze je to tema skor do Lecitelstvi, poprosim o presun...
Grind
myslis, ze ta zmena prichadza po poziti, alebo pri dlhodobom pozivani konope.
to ze je zmena zapicinena prave konope je blud ak to nedokazes
ludia, co sa spravaju povysenecki alebo pohrdaju inymi niesu nadpriemerne inteligentni...
stale neviem preco s tym spajat konope...
citace:
Původní příspěvek od Grind

ludia, co sa spravaju povysenecki alebo pohrdaju inymi niesu nadpriemerne inteligentni...
- na to si prisiel kde?

Myslim jednu imho velku a celkom specificku skupinu ludi... dlhodobym uzivanim... nie momentalym uzitim
awokado
zahradkee : covece, asi s tebou souhlasím...alespon na základě zkušeností z mého okolí...
SaMoLeBKa
jj určitě se člověk změní dlouhodobym užíváním.....ale pokud je inteligentní měl by se stím prostě naučit žít,ale mě je to tak fuk,radši řeším otázku pěstování:wink:
TH!
když se nad tím zamýšlím,tak na tom určitě něco bude.už tak trochu podle sebe,i když si myslím že se nechovám povýšeně,jenom se snažím víc prosazovat své názory,ale to odjakživa,prostě mě hodně baví diskutovat v podstatě o čemkoli.A tím že není s kým diskutovat,tak zkouším nadhodit svůj názor jako podnět pro diskuzi.a potom to může vyznít tak,že dělám chytrého a chovám se povýšeně.
Ale ze svého okolí znám pár lidí kteří mají trochu větší sebevědomí..ale žádná hrůza,podle mě hodně záleží na člověku..ale každopádně se hulením ego mění.
wasco123
Zmena Ega bola zo zaciatku. Ale potom sa na to da zvyknut a clovek posobi tak viacej vyrovnanejsie a sebavedomejsie. Toz moj nazor
kvasimodo
ja presviedcam o svojich nazoroch len ked som opity ... ale ked som zhuleny tak sa snazim svoj nazor co najlepsie vyjadrit ale nevnucovat ho ...a ak meni hulenie ego tak snad len k lepsiemu :) a ci je clovek namysleny alebo povysenecky asi na trave nezalezi ... mozno sa zmeni to ze clovek pri dlhsom huleni berie vsetko tak trochu s nadhladom ? :)
mirosk
Vaše ego sa mení už pri prvej cigarete, poháriku , prvom zhúlení, vlastne pri každej novej skúsenosti s "drogou". Nie je to o egu, je to o vnímaní sveta samotného pri prvej cige, pri prvom na zdravie, pri prvom všetkom.... :D
citace:
Původní příspěvek od mirosk
Vaše ego sa mení už pri prvej cigarete, poháriku , prvom zhúlení, vlastne pri každej novej skúsenosti s "drogou". Nie je to o egu, je to o vnímaní sveta samotného pri prvej cige, pri prvom na zdravie, pri prvom všetkom.... :D
- presne takto som to nemyslel... JE to PRESNE o egu.... skus si prosim poriadne precitat ten prispevok;)
Sinuhet
Clovek se meni i pouhym zitim. Staci samotny cas. Jak odlisit co jsou zmeny zpusobene hulenim a co zmeny zpusobene zazitky behem naseho zivota?
citace:
Původní příspěvek od Sinuhet
Clovek se meni i pouhym zitim. Staci samotny cas. Jak odlisit co jsou zmeny zpusobene hulenim a co zmeny zpusobene zazitky behem naseho zivota?

Diky Sinuhet, ked mi prisiel mail ze si odpovedal k tematu, presne som cakal podobnu polemicku odpoved... Suhlasim ze sa clovek meni cimkolvek, kazdou myslienkou je iny... Narazam na specificke odklony, snazil som sa ich popisat... povedzme ze je to jeden s faktorov s vyznamnejsim podielom pri danej egodeformacii:)?
Hyde
Tak to cítím taky. Určitě mi každodenní hulení za ta léta změnilo životní priority a nahlížení věcí. Jenže ve věku, kdy by člověk moh´být regulérně děděčkem, se mi nedaří objektivně zhodnotit, CO by v mém životě muselo být jinak, aby...
Poměrně časté stěhování, nové vztahy, profesní změny, ztráty přátel, nalézání nových, záliby adekvátní daným vývojovým obdobím,... těch kotrmelců je tolik, že mi nablízku po celou tu dobu nestačila zůstat jediná osoba, která by byla schopna to odlišit.
Nechávám se tedy ukonejšit pocitem, že důležité je TEĎ, a snad to není tak zlé. Ergo EGO jak hrom.

support Sinuhet

zahradkee: k vstupnímu příspěvku - to chování lidí na G rovněž může a také nemusí souviset s obsahem THC v jejich mozkových receptorech. Dal bych to za vinu spíše fenoménu zvanému internet. Anonymita sdělení z nás dělá občas stvůry, stejně jako příležitost ze slušného člověka zloděje. Jekyll by mohl vyprávět... jen je třeba mít stále na paměti, že ON je mou hlavní podstatou, a já pouze Jeho součástí. Tvými slovy "ja som jedným z faktorov s významnejším podielom..."
Hyde
DEVIATIO
jasne,meni to priority,jde o to jestli k lepsimu .
ja a dost lidi si myslime ze ano.
Neni to ani tak huleni jako takove ale tim ze se zacne trebas poslouchat jina hudba,s tim je spojeno poznavani novych lidi a s nima mnohdy zmena zpusobu zivota a tech priorit.Naprosto si nemyslim ze by trebas po huleni clovek zmenil charakter a stal se z nej povysenej clovek,mozna tak nejaci primitivove kteri si daj jesdnoho praska a rikaj ja jsem vic bo hulim a ty ne.
jenze to neni o huleni ale o jejich blbe povaze.jednoho takoveho jsem nedavno potkal v hospode.nejdriv si chtel zahulit a kdyz jsem mu rek ze s nim hulit nejdu tak si dal jeste dvakrat kofolu a prisel prudit.uz to mi bylo jeste vic odporne pac nechapu agresi u lidi co hulej,jsem rad ze jsem s nim nesel,lidi se kteryma hulim si muzu vybrat a taky to delam.jezis,jsem se nedrzel tematu zase.
no,proste schrnute: lidi se menej,s tim nic nenadelas(mam pro to dukazy ze sveho zivota).Ikdyz jsem slisel snad milionkrat tvrzeni ze lidi se nedokazou zmenit(at uz televize nebo holky)
mejte se DEViANT
MastaHBlastaH
Suhlasim s niektorimi,ktori pisali,ze ganja dokaze iniciovat zmenu len zo zaciatku,vdaka tomu,ze nam poskytne inu perspektivu vnimania nasho okolia a prehodnocujeme nase dovtedajsie priority.Toto samotne je dostatocny podnet na zmenu nasej osoby,ALE nesuhlasim, s tym,ze dlhodobe uzivanie by nieco menilo na smere vyvoja danej osoby.Samotne slovo "dlhodobo" zmeni imho nas charakter viac ako "uzivanie".
Ad. povysenecke spravanie: casto u ludi naoko vznika,tym,ze logicky opodstatnuju dovody,pre ktore by mal clovek,s ktorym sa rozpravame prehodnotit svoje priority a postoje,v pripade,ze ten,ktoreho sa snazime presvedcit na racionalne konanie,nie je schopny pochopit,a preto povazuje nase spravanie za povysenecke.Kazdi z nas sa urcite v praxi stretol s misinterpretaciou jeho myslienok,na zaklade,ktorej vznikaju taketo mylne dohady.
Nevidim,ale ziadnu spojitost medzi hulenim a tymto spravanim,ovplyvnuje to plno udalosti v zivote a hulenie moze byt len jedna z nich.
Dr*Skunk
tak je to blbosť lebo každý sa mení a nieje to spôsobené M ale vekom_!
citace:
Původní příspěvek od Dr*Skunk
tak je to blbosť lebo každý sa mení a nieje to spôsobené M ale vekom_!

Nepochopil si ma, ide o velmi specificke zmeny odlisitelne velmi zretelne, ano tolerujem nazor ze je tazke zmeny vyvolane zivotom rozlisovat nejako medzi sebou, podla mna vsak prave THC robi jeden specificky odklon u ludi akych som popisoval v prvom prispevku... Myslis ze je to blbost, ok, v tom pripade sa clovek meni vekom alebo prezitymi skusenostami? Je tam medzi tym ista priama umera, to samozrejme, ale vek sa nerovna pocet prezitych veci co Ta ovplyvnia... Skuste menej hypotetizovat, zober si okruh ludi co lepsie poznas a skus sa zamysliet... Jedna sa o ludi v podstate citlivych, inteligentnych a hlavne fakt intenzivni a dlhodobi uzivatelia...
mettatron
ono kdyz se nad tim clovek zamysli .. ganja, podobne jako jakkoli jina podobne vyznamna zkusenost .. muze prinyst novy zkusenosti do zivota a na zaklade nich se kazdej meni podle toho jakej je .. me prijde takze urcite te muze smenit koureni travy. stejne jako te zmeni kdyz budes vysedavat kazdej vecer v hospode .. nebo jako kdyz budes vecery travit ve hvezdarsky observatori na stridacku s hranim sachu .. z toho ale taky logicky plyne ze kdo huli tak ma zazitky ktery trebas do ty doby nemel a muze si myslet ze je nema okoli. z toho by mohla plynout rekneme odlisna reakce na ruzny bezny podmety a tvoje interpretce v urcite povysenosti. co kdyz je to proste zamereni se na to svy. a ostatni se nestaras. je to povysenost? nebo je to proste starani se o svy a respekt i kdyz nekdy nezajem o to co se vsude kde kolem deje ...
MadEGGA:()
cannabis je halucinogenni droga. takze po jeho uzivani se clovek na veci kouka trochu z nadhledu. vetsinou i vic premysli a tribi si svoje nazory. tot muj pohled na vec ;)

vemte si, kdyz treba chalujete houby, tak s ganjou je to podobny, akorad ze daleko mirnejsi a ne tak moc vyletovy..

jinak souhlasim, ze je to zpusobeny kazdou novou zkusenosti. pro me byla zkusenost s marihuanou dosti zasadni. ovlivnilo to zasadne muj zivot, moje mysleni, postoj k problemum atd.. reci typu je to vekem a ne brkem.. to je polopravda. marihuana nas utvari stejne tak, jako okoli, cas, atd..
macabo
Ego je len strasak ktoreho mame vsetci v hlave, nahovara nas na totalne nezmysly, stale nam otravuje mysel, hovori nam koho mame mat radi a koho ne, neustale nas s niekym porovnava a kazi nam kazdu zabavu. Ale co v skutocnosti je ego??? Odpoved je jednoducha - NIC.Ego nema ziadny tvar ani objem, je to len zla myslienka ktora nam stale beha po rozume.Ego je parazit. Ked sa oslobodime od svojho ega tak zrazu vnimame vsetko jasnejsie a intenzivnejsie, sme schopny sa lepsie sustredit na vsetko co robime a tym padom sme aj vykonnejsi. Zbavte sa aj vy vaseho parazita, prestante ho brat vazne a smejte sa mu. Zacnite veci skutocne citit bez toho aby ste nad nimi zacali hned premyslat. Naučte sa verit svojim instinktom
mettatron
macabo .. aahh .. takle divoce, takle po ranu :D .. co rika opice lidi tezko pochopej .. pac si nerozumej .. o jednom a tom samym se da rict dost veci, pro diskuzi rek bych je fajn kdyz jedno navazuje na druhy .. myslis ze o cem mluvis je zrovna neco co navazuje na to o cem mluvil zahradkar? .. nevim nevim :) .. btw. trochu cernobile videni .. a ze by ego byla zrovna myslenka, nevim, no ze se projevuje v mysli, to zadna ..

rek bych ze zmineny efekt popisovany zahradkarem by mohl byt v nekterejch pripadech zpusobeny zajmem o ponekud jiny temata a veci nez jsou obvykli .. tzn. nebavi diskutovat o necem co jasny, zazity, prozity, zejmena kdyz by to znamenalo zbytecny dohadovani se s nekym .. navic spousta veci de tezko rozebirat bez uricte praktice zkusenosti .. a to si proste pripustme ze thc muze zprostredkovat zkusenost ktera se castorkat vymyka bezne .. to je podle me zakladi duvod jevu o kterym se zhradkar zminuje .. ftipnou otazkou je .. ci ego je vlastne hutnejsi, mocnejsi, jestli toho kdo ma pocit ze se nad nej nekdo povysuje .. nebo toho kdo se jako ze povysujue .. :)
macabo
to mettatron
pro diskuzi rek bych je fajn kdyz jedno navazuje na druhy - v tomto vobec nemas pravdu.Pokial do diskuzie nevlozis novu myslienku alebo pohlad tak diskusia aj velmi rychlo skonci. ale vobec sa necudujem ze mi tu pises to co mi tu pises lebo nato aby si dospel k takemu nazoru ako ja musis hodne sledovat svoje myslienky a ludi v tvojom okoli.Len tak si schopny si uvedomit ze sam sebe nesefujes a ze ta riadi nieco co do teba vtlkali vsetci okolo teba uz od narodenia. Ver mi ze to mam vsetko nastudovane. ked chces tak si skus najst nieco cviceniach na zastavenie vnutorneho dialogu, zlepsenie koncentracie, zbavenie sa parazita ( ega ). alebo si najdi nieco o toltekoch, indianoch ale aj o budhizme a podobnych vychodnych filozofiach a zistis o com hovorim. a k tomu huleniu....toto je ta vec pre ktoru vlastne vsetci hulia akurat ze si to nikto neuvedomuje - ked sa zhulis tak parazit nad tebou scasti straca moc a na tu chvilu sa stavas svojim panom
mettatron
macabo .. o cem mluvis je jedna z mnoha veci kterymi se muzes v zivote zabejvat .. to o cem pises ze trava dela tak je zase z moji zkusenosti jedna z mnoha veci ktere muze delat .. eh a asi mi neni presne jasny jak navazuje co si rek na diskuzi pred tim. takze kdyz rikas ze navazuje tak zrejme mas vic nacteno nez ja a me neco unika .. se mi stava :D .. muj dojem byl ze si chtel rict co je dobry a co je uzitecny podle tebe .. a navaznost na to co psal zahradkar me nedosla. parazit .. parazit bez kteryho by sme neprezily ani chvilinku .. a mimochodem, my je u tebe kdo? co? co ted pise ses ty? nebo ten tvuj parazit? ;)
macabo
ja som napisal ze vkladam novu myslienku do diskusie a nie ze nadvezujem na povodnu ( aj ked urcitu naveznost to ma inak by to bolo uplne od veci ), ale to by si musel pozornejsie citat co som napisal. jak tak citam tvoju odpoved tak je mi jasne ze si sa ani len nesnazil pochopit co som tu napisal a ty to vlastne ani NECHCES pochopit tak tym padom nevidim dovod aby sme v tejto debate pokracovali.ty si mysli svoje a ja si budem svoje. seeya
citace:
Původní příspěvek od macabo
ja som napisal ze vkladam novu myslienku do diskusie a nie ze nadvezujem na povodnu ( aj ked urcitu naveznost to ma inak by to bolo uplne od veci ), ale to by si musel pozornejsie citat co som napisal. jak tak citam tvoju odpoved tak je mi jasne ze si sa ani len nesnazil pochopit co som tu napisal a ty to vlastne ani NECHCES pochopit tak tym padom nevidim dovod aby sme v tejto debate pokracovali.ty si mysli svoje a ja si budem svoje. seeya



Tak, len velmi v skratke a v rychlosti, nestiham:) Skus si po sebe precitat Tvoje prispevky... Uplne agresivnym sposobom nas presviedcas ze ego je strasiak, musime to pochopit, preberte sa:)) nevsimol si si ako povysenecky to pises? ze prave Tvoje Ego Ti dava nejaky pocit ze vlastne ziadne ego nemas? Nevsugeroval si si to nahodou? Viem co je to clovek bez ega, parkrat som ho stratil uz komplexne a myslim ze ma ego udrzuje pri zivote.... A MY TA NECHCEME POCHOPIT, sme uplne obmedzeni ludia s egom... Nie sme tak daleko ako ty... prepac ze niekto nie je schpny akceptovat Tvoj nazor...
macabo
citace:
Původní příspěvek od zahradkee



Tak, len velmi v skratke a v rychlosti, nestiham:) Skus si po sebe precitat Tvoje prispevky... Uplne agresivnym sposobom nas presviedcas ze ego je strasiak, musime to pochopit, preberte sa:)) nevsimol si si ako povysenecky to pises? ze prave Tvoje Ego Ti dava nejaky pocit ze vlastne ziadne ego nemas? Nevsugeroval si si to nahodou? Viem co je to clovek bez ega, parkrat som ho stratil uz komplexne a myslim ze ma ego udrzuje pri zivote.... A MY TA NECHCEME POCHOPIT, sme uplne obmedzeni ludia s egom... Nie sme tak daleko ako ty... prepac ze niekto nie je schpny akceptovat Tvoj nazor...


Neviem kde si zobral ze vas presviedcam ( a este k tomu agresivne )len som vam tu napisal svoj nazor.To s tym ze to musite pochopit a preberte sa si si asi precital v prispevku od niekoho ineho bo vo svojich som to nenasiel. To ze tebe to pripada povysenecke je prave problem tvojho ega, pretoze to vobec povysenecky myslene nebolo( ani len naznakom som nepisal ze by som si myslel ze ste nieco menej alebo viacej podla mna ).Cele je to len o tom ze som sem napisal nazor a metatron ( neviem ci som to meno napisal dobre ale vieme o kom hovorim ) ma tu silou mocou presviedca ze je to od veci a ze nemam pravdu. A to s tym ze ma nechce pochopit bolo urcene len jemu neviem preco to vztahujes aj na seba ale sak to je tvoja vec.No a este k tomu zaveru (na tom som sa fakt zasmial,dik :))) ) - odpustam ti ze si neni schopny akceptovat moj nazor, spokojny? seeya manus
mettatron
zahradkeee .. bod pro tebe ;) .. at zijou paraziti nejrotodivnejsich forem, barev, tonu a duchovnich bleblekotu .. :D

macabu .. ze nemas pravdu? v cem? mluvil sem o necem jinym .. souvislost kterou sem nepochopil si sam vice mene poprel a tak sem navazal na tebou uvedene nove tema .. a znova se te ptam .. ty, macabo, kterej tady pise do tyhle ty diskuze, je podle tebe projevem toho parazita, nebo je projevem ceho? predem diky za srozumitelnou a vecnou odpoved k otazce.
macabo
mettatron....to vazne cakas ze ti tu budem nieco vysvetlovat ked si tu robis srandu z toho co hovorim ( at zijou paraziti nejrotodivnejsich forem, barev, tonu a duchovnich bleblekotu )?A naco aby si si mohol robit dalsiu srandu?Ja nemam potrebu si presadzovat svoj nazor za kazdu cenu, takze koncim.( ked chces ber to akoze si vyhral, alebo co , mne je to jedno ) seeya a prajem dobry grow
mettatron
macabo .. o svoje nazory se bojis? .. fajn. jinak ale otazka porad plati. kdo je ten macabo, kterej sem pise ze si z nej delaj srandu, ze nema potrebu prosazovat svuj nazor, ze konci, ze sem vyhral a je mu to jedno??? .. ;) .. ego jako takovy podle toho co ja vim, je soucasti naseho byti tu, bez neho by jsem tu nebyli .. neni proto nejak zvlast aktuelni se ho zbavovat. to by ses nejdriv musel zabavit tohodle tela. a pak ostatniho a ego by prislo na radu jako posledni. v jakem stavu se tvoje ega nachazi a v jakem jsou tvoje dalsi moznosti, schopnosti, kde se nachazis .. jestli jsi ty kdo ego ovlada nebo ono ovlada tebe .. na tom aspon pokud sem cet .. zalezi to o cem si mluvil. vnimani toho co je bez zbytecneho mysleni. takze pokud je tvuj nazor (vyctenej?) takovy ze ego je vsechno spatny a ze je ho treba se zbavit .. tak je to jako bys rikal tvuj ptak muze za to ze te pritahujou zensky a proto si ho useknes a bude vsechno v pohode.
Hyde
citace:
Původní příspěvek od macabo
Ked sa oslobodime od svojho ega tak zrazu vnimame vsetko jasnejsie a intenzivnejsie, sme schopny sa lepsie sustredit na vsetko co robime a tym padom sme aj vykonnejsi.Zacnite veci skutocne citit bez toho aby ste nad nimi zacali hned premyslat. Naučte sa verit svojim instinktom

Tak to jsi byl Ty, ten instalatér co nám vloni spravoval septik? Nějak neuváženě se nám osvobodil vod svýho ega,... ty prkna už byly taky pěkně shnilý,...načež velmi jasně a intenzivně ...prve cítil... a teprve potom silně přemýšlel...instinkt mu zřejmě napovídal...že má průser. :shooter:
nečítal som príspevky ..asi som tolerantnejší a benevolentnejší ...a som tu asi foter ...
Everl0st
já si myslim, že se mi ego krapet změnilo :)
flegmatismus a lenost...to se na mě trošku odrazilo... :)

a veřim, že v tom nejsem sám :D:D
Trawa.cz
k tomu rozovoru zahradkee x macabo:
Oba asi už hulíte dost dlouho na to, aby vaše Ego tvrdilo, že ste to vy kdo máte v týhle diskusy pravdu, i když neni žádnej způsob, jak si svou doměnku ověřit.

2 marcabo: nezdá se mi, že by se byl kdokoliv schopnej "osvobodit" od svýho Ega, protože Ego neni nějaká jedna zlá myšlenka, je to složenina SuperEga a Id (Id vám řiká: "Servy z tý ženský hadry a rozdej si to s ní v tý škarpě", ale SuperEgo trvdí: "Ne. to neni správný") a podle toho, jak se tady vyjadřuješ mi spíš příde, že jsi jenom potlačil Id, takže si teď myslíš, jakej seš hodnej a osvícenej, ale Ega se jentak nezbavíš, jenom ses zaměřil na to, co ti připadá správný a to je celý vo tom Egu, jak se ti mění, tak se ti mění hodnoty.


Jinak co se týče namyšlenosti, tak pozoruju u jedno kámoše fakt extrém od tý doby co začal hulit si myslí jakej je strašnej borec naprosto ve všem.
Pokud správně chápu původní dotaz, tak ano, pozoruju, že lidi, co dlouhodobě užívají konopí, se stávají spíš takovými jakoby tvrdšími
a naopak po určité době tzv volnomyšlenkářství, kdy jsou více schopni tolerovat jiné názor, postoje, se spíš dlouhodobí konzumenti stávají tak nějak zastavči té své pravdy, a také špatně snášejí, když věci zrovna jsou jinak, než by dle nich měly být. Ono je to logické, kouření konopí ve velké měřítku oslabuje vůli, a co jiného je, než použití vůle, když se v životě musíme srovnávat se situacemi, že je něco jinak. A to, že je něco jinak, tak to je celkem běžné, to se děje furt a neustále, takže dlouhodobý kuřák konopí je v důsledku ve větším presu, protože tlak na jeho oslabenou vůli je větší, takže to vede v tom konečném důsledku ke zvýšení jakési agresivity (v tom obecném smyslu, spíš toho pocitu nasranost, špatného vyrovnávání se se změnami) Toť mé pozorování.
Trawa.cz
úplně souhlasim s Pavlikem.

ad vůle:
Ale vo to je hezčí, když to překousnete a uděláte si to tak jak to chcete
Hyde
Trawa.cz: zasek jsem se na Tvém příspěvku dobrých 15min. :jumper: ...taky souhlas s Pavlíkem, ale nedošlo mi co mám kousat a dělat po svém...?

Pavlík: Pokud se bavíme o dlouhodobém kuřákovi, pak bych raději precizoval - stejně jako alkoholismu je několik typů, anglosaský, apod., (porovnej slezsko vs. mikulovské nikdy střízlivej, nikdy ožralej...), tak i tebou zmiňovaný "konečný důsledek" hulana je individuální, daný způsobem užívání.
Dnes jsem zodpovědně dlouhodobým kuřákem, a konopí i přes to je IMHO hlavním iniciátorem v mém pochopení a scvhopnosti vyrovnání se se změnami. Troufám si tvrdit, že konopí mi dokázalo pomoci určité věci snad i předvídat, čímž zbrousilo hrot překvapení z nastalých změn...
Niméně předpokládám, že Tebou popisvaný konečný důsledek je mnohem častější.
Nezbývá, než si přát, aby se i G nestal toho smutným důkazem...
Trawa.cz
Hyde: "Překousnout" jako něco dokázat vůlí, i když se vůle po dlouhodobim hulení ztrácí
PalYno
RAZ SI HORE RAZ SI DOLE,TYM V ZIVOTE PLATIS,SA NEVYVYSUJ NAD OSTATNYCH,SAM SEBA ZATRATIS :)
moje pozorování souvisí víc s tim kde danej hulič žije. mám na mysli lidi co netripujou ani nějak jinak si nerozšiřujou vědomí, pouze konopím. čim víc se to blíží velkoměstu tim víc je to "Pavlikuv model" ale naopak čim víc je to klidnej venkov tim víc je to v poklidu s minimem negativních změn

hele a stim egem bych to neviděl tak černě. nebejt ega tak sme všichni stejní. nebejt ega tak sme roboti. někdy ego brzdí, někdy jě potřeba. proč bysme měli ego kdyby bylo tak zbytečný jak píšeš, macabo. souhlasim s tim že to brzdí v duchovním rozletu, ale to neznamená že je ego jenom špatný. najdou se i dobrý věci. zřejmě si nedávno měl trip a lecos četl a hnedle při každý příležitosti všude vykřikuješ jak je ego špatný...(ten první příspěvek o egu na mě tak působí)
Hyde, jasně precizovat, nemyslel jsem to, že tak to je u všech a vždycky, ale tohle je podle mýho pozorování takový jedno z hlavních rozvětvení člověka, kterej kouří konopí dlouho a často. Jsem přesvědčen, že to pak tu životní energii víc bere než dává a většinou to bere ten druh energie, kterej nám pomáhá v tom aktivnějším smyslu-nějakej vývoj pracovního postupu, kariéra, sebevzdělávání, rozvíjení zájmů. Skuečně jsem přesvědčen, že u hodně lidí, co hulí dlouho- třeba 15 let a hodně=denně, dojde s píš k degradaci osobnosti než k rozvinutí.
já myslim že každá nová zkušenost člověka mění a stejně tak tráva. možná se člověk cítí trochu víc nad věcí. osobně ale když jsem zhulený tak zažívám 2 protikladné pocity buď navýšené sebevědomí anebo naopak sociální fóbii takže si myslím že je tohle působení taky dost individuální. taky se mi zdá že tráva hodně lidem pohled na svět posunula do polohy, pohoda klid nikam se nehnat, ale když potřebuju zabrat, tak zaberu pořádně a stojí to za to..
...kdyz uz nahodou zaberu,zaberu poradne a stoji to za to...

...kdyz potrebuju zabrat,nezaberu a nezaberu...
Celller
Jo, taky kdyz se zhulim, tak se mi nechce nekam kde je moc lidi, radsi mam venkovni akce, nebo v kruhu znamych a kamaradu, nemam rad preplnena mesta, obchody, akce
Nedavno sem byl v Boleslavi v obchodaku, dva dny predtim sem tezce kalil, celej sem byl spinavej, cejtil sme se tak trapne, az mi z toho bylo blbe, tak sem musel jit ven, sednout si na lavicku, nechtel sem, aby si nekdo myslel, ze sem nejaky hovado praseci, necitil sem se tam dobre, jako ze na me lidi asi koukali
citace:
Původní příspěvek od xerthon
...kdyz uz nahodou zaberu,zaberu poradne a stoji to za to...

...kdyz potrebuju zabrat,nezaberu a nezaberu...


pžesně tak :D si to přesně vystihl a tim mě rozesmál ;)
mettatron
mhm .. nevim jestli sem to tu nekde nepsal .. krom jinych efektu, ktery se u kazdyho projevujou v zavislosti na jeho vlastnim setu, osobnosti apod .. je jedna vec u konopi, co sem cet, ze muze pomahat vnimat svet bez naucenejch mentalnich stereotypu .. videt veci bez jejich naucenejch, kulturnich a pod vyznamu .. bez tzv socialnich memu .. bo tydle veci oslabovat .. a tim prispivat k zminenemu .. dusledky muzou byt ruzny, u kazdyho jiny, ale mimo jine to muze v dusledku pomoct odhalovat cloveku jaky kdo jsme bez toho co nam vtloukli tak ci tak do hlavy o tom jaky by jsme meli byt a co by jsme meli delat .. a jak to tu funguje ..

takze to muze pomoct individualizaci .. u jednoho .. a nebo zborteni a zabloudeni u druhyho .. jako kdyz se sunda umela kostra u nedostatecne srostly meky patere .. nebo naopak, se zahodi maska ktera zbytecne branila a omezovala vlastni individualitu a vyvolavala konflikty .. skala mezi jednim a druhym extremem je jako obvykle, rek bych, spojita a plna nekonecnych moznosti .. tj. rozhodne tim neni mysleny nejaky cerno bily ..
Mettatron, jistě konopí pomáhá v tom počátečním období k bourání těch mentálůních stereotypů, o tom snad není třeba pochybovat, ale co jiného, než nový mentální stereotyp je každodenní kouření konopí po dobu deseti let? :) Jedinej možnej model je, pokud to na člověka působí psychedelicky (coženepůsobí na každého) je po tom počátečním krátkém období, kdy mu konopí pomůže vidět, že je leccos jinak, se na to hulení vysrat a zpracovávat ty poznatky, jinak se nahradí jeden stereotyp jiným-což znamená zase nesvobodu. A ten mozek zakrňuje, když je naučenej si pomáhat tím hulením, ne že ne.
cajovnik
je tezke porovnavat zmenu ega pri dlohodobem uzivani konopi, pac nezname jake je ego pri nepouzivani konopi, to sou dva stavyvedomi, ktere je tezke zazivat soucasne, jak tedy muzeme pozorovat zmenu se ptam?
muzeme odpovedet, ze delame veci, ktere bysme normalne nedelali, kdyz hulime, ale jak vime ze bysme, nedelali uplne jine veci, kdyby sme nehuli??
te je TEZKA polemika :D:D
mettatron
pavlik .. jestlis to myslel takle, tak jo ze se z toho muze stat stereotyp .. a ze pak je lepsi nehulit .. zas na druhou stranu se z toho stereotyp stat nemusi, podle me .. jednak a druhak se da pracovat ve stavu pod ganjou ktera co muzu ja rict nektery veci neusnadnuje, nepomaha jim, daleko spis bych to videl jako cviceni se zatezi .. tj. muze pomoct rozvoji schopnosti .. ve svym dusledku, pokud dotycnej najde vuli a jde tim smerem .. coz uznavam tezko bude pravidlo pravidlo .. ja to osobne neberu jako pritez, nebezpeci, ulehceni, ale jako hracku, jednu z hracek tady toho sveta .. a zalezi na kazdym jestli se jako mlsna moucha utopi v medu nebo ho bude upatrne, s respektem a vdekem ucucavat kdyz bude chut .. ono naucit se balancovat na ostri noze je, rek bych taky jedna z veci ktery .... mhm? nechci tim vyvracet cos rek, spis vyvratit jednoznacnost a pridat dalsi moznosti .. svet je, podle me, plnej moznosti .. co plati pro jednoho neplati pro druhyho a naucit se rozlisovat co je pro me a co pro druhyho .. je mozna taky jedna z veci ktery .. :)
No tak jasně, já se v tom svým pohledu stále držím tématu "dlouihodobé a intenzivní užívání", což už podle mě je stereotyp, kterej spíš bere než dává. Určitě je taky spousta lidí, co dlouhodobě a "zlehka občas" si zapálí, ale co jsem pozoroval, tak víc lidí do toho zahučí, stanou se huliči, nebo na druhou stranu postupem času přestanu úlně-kariéra, rodina. Ono to hulení je prostě droga, sice měkká, ale přece.
mám 44 rokov , nepracujem , lebo už nemusím ..s Pavlíkom úplne súhlasím ..už len z hladiska veku viem o čom je reč ...vela ludí tu má mladších rodičov..
mettatron
pavlik, jjaman .. jj, kdyz kazdej den, deset let, i rok, souhlasim, pude nejspis o stereotyp .. co k tomu dodavam, ze ani dlouhodoby huleni ale bejt stereotyp nemusi jednak a druhak ze ani dlouhodoby nemusi vic brat nez davat .. zalezi jak to si to clovek posteluje, kdyz to reknete kategoricky ze bere tak to vyzniva cernobile a absolutne .. nechci se ptat a zpochybnovat jak to muzete vedet, kolik znate lidi a kolik jich neznate co hulej dlohodobe a pravidelne .. ani nechci vsazet boty ze tech prvnich bude radove mene nez tech druhejch ;) .. na takovyhle jasny soudy.

jo teda napadlo me, ohledne tech stereotipu, neni nase existence v podstate tak trochu spojena s odhalovanim ruznych stereotipu, iluzi, falesnejch predstav, neni to vyvoj .. jak potom rict, ze to je v pocatecnim obdobi .. a dal uz ne? .. asi ze ve vetsi mire, jednoduchejch ale i dal myslim ze tenhle proces pokracuje .. tak nebo onak .. ?
No já nevím, ale teda já osobně jsem měl tak první dva roky, kdy se mi otvíraly ty nové pohledy. Ale ono se to opakuje, těch nových vhledů není nekonečně, tahle doba prostě jednou skončí a člověk zjistí, že už OPaKUJE jen pro toi potěšení, aby to bylo bezva jako minule a ne, že se dostaví něco nové a dosud nepoznané. No a v tento okamžik prostě skončit. :)
Hyde
V zásadě celkem souhlas, ale... mettatron měl možná víc vypíchnout ono "poštelování".
Pokud strávím mládí mezi motorkama, bude pro mne pach spáleného ricinu rajskou vůní nadosmrti.
Pokud bude moje první brigáda v čokoládovně, po 14ti dnech mám naopak zaděláno na celoživotní odpor - závislost nezávislost.
Když sednu poprvé za volant, jsem plný nových vjemů, ale ani po letech mi to neubere příjemný pocit z jízdy, stereotypem se stává spíš řízení auta než pocit z jízdy...
V případě konopí, coby povznášejícího aditiva bych řek že to bude přirovnatelné k tomu vinařství - pokud si to člověk "pošteluje" a udrží se na vratké hladince "nikdy opilý, nikdy střízlivý, potom těch vhledů nekonečně být může, a ta doba prostě nikdy neskončí... Ovšem to předpokládá vztah k dané věci, tzn. alfou i omegou je pro mne pěstování, hulení zůstává jen odměnou. Pokud někdy v Budoucnu rozsvítím lampy jen pro to aby bylo co hulit,... ende. No happy. (stejně jako vinař nad nepodařenou úrodou do sebe nevrazí litr rybízáku z lídlu jen pro to aby "ji měl")
mett to vystihnul docela dobře - taky si myslím, že tenhle proces pokračuje. Tak nebo onak. :leaf:
Hyde: No čoveče nevím, že těch vhledů bude nekonečně, podle mě podstatná část toho vhledu je to ono "poprvé". Lidi mají samozřejmě různě pestrej život, ale přeci jen dělají "konečný" okruh věcí, takže ty nové pohledy na věci, co děláme, mají určitý počet. Chodíme do práce, posloucháme hudbu, jezdíme mhd, autem, chodíme na výstavy atd atd, většina věcí se stejně časem opakuje- u někoho dřív, u někoho později, ale přece. Pokud člověk teda není absolutní globetrotl :)a nependluje po celý zeměkouli, aby nových podnětů měl stále dost. :)
Takže si myslím, že člověk si po nějaký týhle době si ty základní "nové pohledy" na věci nám známé prostě odžije. Stejně po čase zjistí, že za vším je ten jediný základní princip a že se vše stále opakuje v kruzích :))
Ještě bych dodal, že to tvoje poštelování je spíš pro mě jako si umět dobře a bez většího rizika "užít", což je ale jiná věc
a do toho bych nějaké pseudoduchovní záležitosti netahal :)
mettatron
hyde .. zajimave rozvedeny.

pavlik .. hele jestlis to myslel z tohodle duvodu, ze je jednou konec podmetu, novejch veci, vyvoje poznavani? .. tak ja si myslim ze opakovanim jednoho a toho samyho muzes objevovat hloubky, tzn. mimo jine rozvijis, prohlubujes, poznavas co znas .. bo nemusis .. a to o cem mluvis ty, objevovani novejch veci .. je mozna trochu nerealny si myslet ze kazdej dojde na konec kruhu kterej nebude pokracovat dal .. ?? .. jako ze uz nebude co poznavat? .. kdyby to nekdo o sobe rikal, dost by me zajimalo co na tom je .. ty mas takovej pocit?? nebo si jen tak teoretizoval ;) .. podle myho proste furt poznavas novy veci, nebo mas moznost a ty co znas muzes prohlubovat .. je jedno jestli cestujes po cely zemekouli nebo si z cech nevytah patu ..

zakladnich principu je dost mozna vic .. a jednim z nich by hadam mohla bejt i neustala zmena a vyvoj ... ;) .. otazkou jestli to o cem mluvis ty, dojiti na konec moznosti, jestli to neni konec vlastnich moznosti, za dany situace .. v souvislosti s travou. a me fakt neni jasny proc si myslis ze co rikas plati obecne ... ???? podle myho to dobre muze bejt u jednoho, ze dojde po case na konec uzitecnosti huleni, nekomu treba ani zacit nic neda .. a druhej, nezacina nekonci a takovyhle neresi ale hodnoti to podle toho co dava a nedava .. kdyz sez v normalu agresivni, asi to nebude dobry = brzda .. kdyz ses i jinak v pohode a spokojenej s tim jak to hulis .. pak co, rikas ze to tak neni? ze je to iluze? navyk? stereotyp? nebo co takovymu povis?? muze to davat lecos, urcite, v zivote jenom jeden sex bude prvni .. no a co, proto je podle tebe ten tisicej o neco horsi?? hadam ze by to mohlo bejt o necem jinym ... ale to je asi tak vsechno co by si dovolil obecnyho hadat .. :)
mettatron ..sex ta prestane baviť..
j
Metta, asi takhle: U mě například konopí otevřelo svět výtvarného umění, pochopil jsem ty obrazy. Ten vhled si nesu samozřejmě dál i bez toho hulení, už vím i střízlivý, jak se na ta díla koukat, jak je chápat atd. No a co myslíš, řeknu já si, no to je super, díky konopí už vím ten vhled, jak na to, tak teď na sobě budu pilně pracovat, abych i střízzlivý zažil ono magické vtáhnutí do toho díla, do těch souvislostí? Ne, já netrpělivec nechci čekat několik let svého rozvoje, nekouřit, pracovat na svém duchovním vývoji, abych stimuloval příslušná centra mozku a byl schopen toho dosáhnout i střízzlivý, ale radši si dám toho džojnta a užiju si tu výstavu už teď. Důsledkem čehož samozřejmě je, že bez toho hulení, pokud se na něj nevyseru, to nebudu nikdy sám o sobě umět. Toto mám na mysli, v tomto podle mě to hulení pak už škodí. Člověk by se měl naučit ty stavy si dělat i za střízliva, protože pokud dlouhodobě je dociluje pomocí konopí, tak ten mozek prostě zakřňuje a to bych řekl, že už je obecná věc fyziologie fungování mozku obecně, bez ohledu na to, jaké jsme všichni výjimečné bytosti a neměli bychom zevšeobecňovat. :) Vše je myslím otázkou získávání správných návyků, no a když něco necvičíš, správný návyk mít nebudeš.
Metta a ještě bych dodal, jak srovnáváš třeba ten sex s tím hulením,
no jo, ale hulení škodí!!! je pro organiznus jed, nepřirozená věc, to se nedá srovnávat, když budeš intenzivně sexovat-cvičit tantru třeba, tak budeš dobrej v tom sexu a nijak ti to neuškodí a budeš to umět pouze ze svých vlastních zdrojů a to je jedině dobře, o to jde. Když budeš intenzivně hulit, tak se zničíš, hulení není přirozený stav. Kromě toho každý hulení jednou dojde a co pak?
mettatron
jjaman .. hmm ... myslis? ja se necham prekvapit .. jednak a druhak, zase, na zaklade ceho to chces tvrdit obecne? .. kolik znas lidi, zrejme vcetne sebe ;) ktery to prestalo bavit? vsadim boty ze lidi o kterych nic v tomhle ohledu nevis bude jako pisku v pousti v porovnani s tvojema peti babovickama, nebo deseti? nebo dvaceti? nebo padesati? je to dulezity? .. proste takovyhle veci se daj tezko obecne tvrdit .. myslim :) .. co ja vim, bez problemu, te neco postavenyho na sexu muze bavit a hodne lidi bavi az do smrti (obvykle se to vyviji a nebude to co to bylo na zacatku, jinej prozitek, jiny podmety, jina intenzita atd.) ... eh

pavlik .. co v tomhle smeru skodi je podle me dobry naucit se rozpoznavat kazdej sam, kdyz mas pocit ze ti to takle funguje ze si davas z lenosti a ze v normalu nerozvijis = rozhodne duvod k zamysleni. stopce. jinak souhlasim s tim ze je fajn spojovat, prenaset stavy jak rikas .. vlastne to je jedna z celkem uzitecnejch veci :) .. jinak taky, chapu, usnadnovani a zakrnovani .. na durhou stranu se to ale da pouzit i jako zatez, huleni jako zatez, kde jit si za svym muze byt sloztejsi, narocnejsi, tezsi .. sledovat nit .. byt tady a ted .. neulitnout .. to by mohlo bejt slozitsi co? a potom to muze dost dobre taky naopak, i do realu, realnyho vyvoje kdyz to chces oddelovat ti to dava, nezakrnujes ale rozvijis .. takze zase, zalezi :)
mettatron
pavlik .. neni mluva o intenzivnim huleni .. spravna pripominka, v tom co dava a bere je zdravy jedna ze zakladnich veci a uplnej souhlas ze je, pro kazdyho asi trochu jina, mira kdyz sou negativni dopady na zdravy rozpoznatelny = pribrzdit, prestat, omezit by bylo nanejvis rozumny bud a nebo mit sakra dobrej duvod pokracovat (by me zajimal jakej) .. na druhou stranu, co mas konkretne na mysli krome plic, ktery obvykle souvisej hodne s tabakem nebo nemirou?

jinak thc jako takovy, na rozdil od nikotinu, alkoholu a ruznejch jinejch drog je latka ktera je vice mene telu vlastni. je to rostliny canabinoid. telo si vytvari vlastni, endocanabinoidy, anandamin napr., jde o velmi podobny a velim podobne v lidskym tele fungujici latky .. lidsky a ne jen lidsky telo ma vlastni, endocanabinoidni system na kterej thc a dalsi canabinoidy z travy prirozenym zpusobem pusobej ... pokud bys myslel jde v zaklade o jedy ... neni to tak.
Hyde
Rozuměl jsem, že byly myšleny jedy vzniklé spalováním molekul uhlíku.
mettatron
aha .. ? .. no takovejch ruznejch vedlejsich ale kolem nas asi bude povicero, empiricky vyzkumy v tomhle smeru jsou, at neoretizujeme a skodlivost je za urcitych pravidel celkem prijatelna .. podstata efektu a jeho pusobeni je nicmene v ramci endocanabinoidniho systemu prirozena .. takze efekt travy neni vysledkem otravy, intoxikace jako napr u alkoholu ..

jinak jeste me napadlo a du spat :) .. ze jak pavlik mluvi o svych zdrojich, neprirozenym stavu kteryhos nedosh vlastni silou ale pomoci z venci .. kdyz to vidis takle a trapi te to, rozhodne dobrej duvod nehulit .. nebo se na to muzes koukat jako na nastroj, kterejch kazdej pouzivame vsude kolem spoustu a usnadnujou nam zivot .. auto, mobil, knihy (nepoznals sam, neobjevis - prichazis ctenim o moznost to sam formulovat, zakrnujou tvoje schopnosti, dalo by se to rozvadet na tisice variant ...... ) a jak je hadam zrejmy, treba ty knihy ti muzou neco dat a tvoje jiny schopnosti a moznosti posunout dal ....... stejne jako trava, neco ti muze zakrnovat a neco zase rozvijet .. zalezi jen na tobe co vyberes, co das, co chces, co je dulezitejsi ... zkus treba konkretne rict, at naberem svezi vitr do diskuze, jaky dusebni schopnosti ti trava zakrnuje?? (pls neco jinyho nez pamet a lenost)
no mě to nijak netrápí, jen si to uvědomuju, jako ostaních pár svých slabostí, se kterýma žiju, jen si prostě nenamlouvám, že hulit celej život je přínosný, podle mě není, prostě se naučíš dopovat svoje zdroje něčím zvenčí, což je vždy horší varianta, než to umět sám o sobě.
Větší svoboda přeci je, když k dosažení toho, co chceš už nepotřebuješ kromě sebe nic víc, ne?
Nemůžu napsat jaký konkrétně, prostě obecně, tím že hulíš, tak o to míň stimuluješ svoje zdroje, to je přece jasný, ne?
No a jak si psal o tom, že tělo si tvoří vlastní podobné látky jako to hulení, no jo, ale když právě hulíš, tak tělo zleniví a přestane si v takové míře-odnaučí se to-si ty látky vytvářet a pak když se přestane hu¨lit-je problém, musí se to znovu učit, prostě to zpomaluje v dlouhodobým hledisku ten osobnostní vývoj, za tím si stojím
mettatron
pavlik .. hulit je prinosny kdyz je prinosny a v ostatnich pripadech to neni prinosny .. takze nekoze hulit cely zivot, to samo o sobe nevim proc a jak by melo bejt prinostny .. pokud hulis a hulis a je to prinosny necim .. a neprestane to byt prinosny a je to dal prinosny trebes necim jinym .. pak to treba prestane byt prinosnym .. a nebo ne a hulis dal a dal .. tak si po dvaceti letech muzes zrekapitulovat co ti to dalo ale nebude to tim zes jako ze vydrzel, nebo zeby jakkoli obecne platilo ze proste kdyz hulis furt ze ti to furt neco musi davat ... chapem se, nebo sem mimo ale me to takle prijde prirozeny .. ja ziju tady a ted a jestli je pro me huleni prinosny ted a tady nehodnotim podle toho jestli hulim jako ze moooc dlouho .. a uz bych mel prestat protoze jinak .. se oslabuju a nerozvijim co bych rozvijel jinak ..

jinak jaks psal ze tim ze hulis, stimulujes min svy zdroje .. tomu ja rozumim, obecne jako myslence, jenze myslenka je neco jinyho nez realita, v realite se promytaj vsechny mozny myslenky, a vetsina jich obvykle byva takove povahy ze vubec nevime a netusime .. tak, zkus me rict co, z praxe, z realu, si objevil ze ti dlouhodobym hulenim, jaky zdroje, si spozoroval ze se ti oslabovaly??? protoze nejak si na prisel, na zaklade neceho realnyho, takze jestli je to neco jinyho nez pamet a snizena aktivita v ruznech ohledech .. rekni co????

hmmm, ze si ty latky telo prestane vyrabet bo se oslabi jeho schopnost ty latky vyrabe .. to sem si rikal taky a samosebou nevim jak to je :) .. a prave proto s tebou nemuzu nejak extra souhlasit, co kdyz je to stylem, hmm, voda neni pro cloveka prirozena, plavani to je neprirozeny pohyb ktery oslabuje ostatni svaly pro cloveka prirozene, nutne k pohybu na sousi..a pod a presto se o plavani mluvi jako o temer idealnim kondicnim sportu?

bo co teba vitamin D (bo coe v rybim tuce) u vegetarianu, telo si umi syntetizovat z jinejch latek a presto by te asi nenapadlo ze kdyz ho telu dodas a ono si ho naprimo zpracuje, ze to bude jakkoli spatne? a proc si to samy myslis u marihuany? .. jestli jenom pro to nehulis, no taky dobry, proste dokud to takle budes videt bude to pro tebe prekazka si zapalit a je mozna pozitivni vec ze si nezapalis, ze budes jednat v souladu s tim jak to ty sam vidis .. jenom, proc to prohlasovat za obecnou vec???
No já se teda jako furt držím tématu "dlouhodobé a ntenzivní" to bych jako prosil brát v úvahu, pokud čteš mé výplody. takto relativizovat jako s tvým příkladem s plaváním jde všechno, to nikam nevede.
Já jen tvrdím, že ten kdo "dlouhodobě a intenzivně, tak si prostě škodí.
Intenzivně a dlouhodobě brát drogy prostě tělu a mozku neprospívá,
o tom snad byl původní dotaz snad nějakého mládence, který chvíli hulí, nic špatnýho mu to nedělá, tak se ptá jak je to dlouhodobě.
Mimochodem neznám nikoho dlouhodobého a intenzivního ve svém okolí, který by stál za následování. Všichni, koho znám, kdo propadnou tomu "dlouhodpbě a intenzivně, tak jdou s kvalitou života spíš dolů.
Dlouhodobě myslím třeba 15-20 let. Mně je 37 a když si uvědomím své kámoše, se kterýmy jsme začínali kouřit, tak ti co se dostali do stádia "dlouhodobě a intenzivně" tak bvětšinou po těch letech mají problém na všech frontách, ve vztazích,v práci atd, jsou zcela jasně míň vyzrálí, páč ten kdo "dlouhodobě a intenzivně" tak většinou prostě nezíská ty správný životní návyky zvládat různé stresová a mezilidské záležitosti, kterýcch nám život dopřává nepočítaně pomocí těch "svých zdrojů" Sice je to jen pouze má empírie, nicméně...
mettatron
pavlik .. uznavam obcas odbocim ale snaha je :) .. nicmene, zrovna plavani a vitamin D jsou priklady z praxe reagujici na tvoji teoretickou uvahu o canabinoidu ktery dodas z venku a tim padem to znamena cosi spantyho protoze se utlumuje schopnost tela produkovat to same .. coz je proste spekulace a z praxe, ty dva priklady napr. jsou znamy taky jiny modely.

fajn zes zminil nejaky konkretni oblasti kde podle tebe intenzivne a dlouhodobe huliic clovek ztraci .. vztahy, prace .. umim si predstavit velice zive ze to muze hodne primo souviset s 1/ pameti a 2/ lenosti .. ne? a nebo to muze souviset s cimkoliv jinym, samo sebou .. kdyz o tom tak premejslim, teorie:

--podstatna cast lidi, by hulit vubec nemuseli, nehulej a kdyz tak jim to nic zvlast neda, mozna sranda .. neco jinyho ale nic zasadniho a dulezityho, jeden z mnoha zazitku .. ty obvykle k huleni netihnou

---pak je dalsi podstatna cast lidi ktery by ani hulit snad nemeli .. rozhazuje je to, nemaj pevnou strukturu osobnost, hodnot a pod .. no nekteri s vetsim pudem sebezachovy z huleni a pod rychle vycouvaj, ale je rek bych podstatna cast lidi s zminenejma charakteristikama ktery je resej (treba tim ze se vyclenujou z bezny spolecnosti, protoze v ni moc nefungujou) pod vlivem travy .. kam to vede, zalezi, ale spis to nema pozitivni prubeh .. mozna par z lidi v tvym okoli by mohla fungovat takle?

---pak je, v porovnani s vyse zminenejma, spis mensinova skupinka lidi ktery si huleni umej postelovat tak ze jim prospiva .. tak ci onak a dlouhodobe .. o tom neni pochyb, sou takovy .. otazka je jestli u nich plati slovo intenzivni .. jasnym zakladem takovyho pristupu je ze oni jsou panem a huleni slouhou .. tj. prestavky, nepravidelnosti .. me do toho logicky zapadaj .. prestat na trvalo je spravny reseni kdyz je ten pocit .. na trvalo ale znamena co? neni to potom uz spis predsevzeti vylecenyho fetaka? co ti udela huleni jednou za mesic? .. proste prestanes, na libovolnou dobu jakou bude potrebovat a chtit ..
PalYno
To mettatron:PRESNE TAK!
Metta, no právě, já si myslím, že ta menšinová skupinka, co si to umí poštelovat, tak to poštelování objevila v tom "ne intenzivně" :)
mettatron
...mhmm..esli intenzivne nebo ne je u me tak trochu druhotnej efekt,dusledek ne pricina ale hadam ze sme se vice mene shodli, fajn vec :)
Pampalini
citace:
Původní příspěvek od jjaman
mettatron ..sex ta prestane baviť..
j


S tim bych nesouhlasil
Je to velice individualni
Obklopuji se lidmi vsech vekovich kategorii a reknu ti je v tom opravdu rozdil.
Napriklad muj byvali Boss o 11 let starsi nez ty to roztaci jak ,kdyby mu bylo 20 a dve holky v posteli denne jsou pro nej minimum a takovejch lidi znam vic
Je my jasny ,ze pri tvem cestovani jsi si uzil az az ,ale nekoho to opravdu bavi az do smrtelne postele a nekoho to opusti uz ve 30
iste to je individuálne , ale ked som bol 2 roky vkuse sfajčený , tak ma to extra do postele netlačilo , snažil som sa sex posúvať na neskoršie...na sex som myslel , len sa mi nechcelo pohnúť...to sa mi predtým nestávalo, bez trávy sa milujem ovela častejšie..ja píšem , len svoju skúsenosť , nikoho zo svojho okolia v mojom veku tak často sfajčeného som nepoznal
Pampalini
citace:
Původní příspěvek od jjaman
iste to je individuálne , ale ked som bol 2 roky vkuse sfajčený , tak ma to extra do postele netlačilo , snažil som sa sex posúvať na neskoršie...na sex som myslel , len sa mi nechcelo pohnúť...to sa mi predtým nestávalo, bez trávy sa milujem ovela častejšie..ja píšem , len svoju skúsenosť , nikoho zo svojho okolia v mojom veku tak často sfajčeného som nepoznal


Ja mam kliku, nikdy nevydrzim na miste porad neco musim delat i kdyz jsem zkourenej rekl bych ,ze jsem dost hyperaktivni.
No a vidis ja to mam naopak Sex mne bavi vic zkourenej a to nemluvim o par letech,tim myslim vic jak 10 ,takze pro mne nic noveho
Ono
Povedal by som, že vždy je to o postoji. Niekto môže dosahovať rozvoj aj dlhodobým a intenzívnym užívaním THC, prečo nie? Asi nie je ani správne tvrdiť to, že dôjsť k rozvoju osobnosti je lepšie bez akýchkoľvek "podporných" látok, keďže možno údel toho-ktorého človeka je byť v spojení s tou rastlinou. Ľudia sa často príliš separujú od prírody... Začínam byť trochu OT, tak pokračujem k téme.:teef: THC užívam nie veľmi intenzívne a to po dobu cca 3 rokov. Ale k určitým zmenám EGA došlo, to som si uvedomil. Ale to by sa možno zmenilo aj bez THC.:) A jeden kamarát fajčí marihuanu cca 7 rokov a intenzívne a nezdá sa mi, že by sa mu EGO nejako výrazne zmenilo.:)
já pozoruju na svých dobrých kamarádech že poslední dobou je nic jinýho než tráva nezajímá..lidi co byli dřív v pohodě a byla s nima prdel se ted dokážou bavit jedině o ganji...cestou do školy mi hustí do hlavy s kým včera hulili,koho zhulili, kdo je zhulil,jak hulili,kde hulili, jestli zahulit ted nebo az potom,kde sehnat trávu,co delat hodinu na zastavce kdyz neni trava atd. atd. večer sms od kámošky..aniž bych ji četl tak přesně vím co tam bude stát "nevím jestli mám zapukat na noc blabla.." pak třeba někdo přijde s tím že "neska nepukám" (jako třeba dnes jeden můj kamarád kterej měl dopisovat dvě písemky aby nedostal N) a co myslíte? po druhé hodině zpukanej...po čtvrté hodině...zase zpukanej..a po škole? zas...
neodsuzuju je že hulej několikrát za den 7dní v tejdnu...i mě nedělá problém hulit každej den třeba měsíc v kuse ale přece o tom nemusím furt žvanit...taky se třeba rád v klidu vyseru..a vyprávím to snad někomu :) ? když si řeknu že si dám pauzu tak bud vím že nejsem troska a vydržím to a nebo to přece neřikám... do nedávna sem si nemyslel že by tráva mohla člověka nějak změnit (krom té paměti a občasné otupělosti) ale je fakt že všeho moc škodí a díky těmhle lidem si radši fakt zahulím sám nebo s někým úplně neznámým..
Ono, každe jsme jinej, ale jak napsal kolega Medvěd, všeho přece moc škodí, nevím proč by zrovna "moc trávy" mělo bejt výjimkou a neškodit.
Já bych si fakt nic nenamlouval, aby mě to pak nemrzelo :) On už Ram Dass řekl, že v nemá nic proti tomu, aby nějakého duchovního pokroku a rozvoje někdo dosáhl psychedelickou cestou, ale zároveň v jedný větě dodal, že ale nezná naprosto nikoho, komu by se to povedlo. :)
No já si myslím, že je samozřejmě správnější, když člověk dosáhne rovoje pomcí sama sebe než s pomocí podpůrných látek. Ono když pak dojdou podpůrné látky, tak po tom "dlouhodobém a intenzívním" pak človk zjistí, že se sám o sobě podpořit neumí a něco tam chybí=většinou pak je problém. Úděl bytí s rostlinou? Tak tomu bych řekl že to je přání otcem myšlenky, úděl máme takový, jaký si zvolíme :)
mettatron
pavlik .. hele ram das je pro tebe nejakou osobnosti .. a ja zase vim o cloveku o jehoz nazorech, poznani mam vysoky mineni kterej zminuje specielne uzivani prirodnich latek, samosebou je nutny rozlisovat, lakty neni nic .. kazda kytka, houba, je unikatni .. ale tak obecne byli jmenovany houby, trava, kaktusy ve smyslu ze nemusi pokud je jejich uzivani na miste, pro danyho cloveka, danym zpusobem, nest spatne vysledky ... jednak a druhak je to ozkouseny. duchovni kazatele ktery kazou o demonech drog tak delaj z nejakeho dobreho duvodu, pro neci usi .. a zda se ze prave pro tvoje ;) .. mhmm a tvoje usi nejsou usi nekoho jinyho, hadam? ... ;)
No asi jsi to nepochopil, nebo je zase jiné tvé přání otcem tvé jiné myšlenky, ale teda fakt si myslím, že z toho mýho příspěvku je jasný, že o žádným démonu drog tady není řeč... A zase opakuji téma "dlouhodobě a intenzivně", což si právě myslím, že v případě užívání drog je právě ono "není na místě" To už se týká nějakého obecného fungování fyziologie mozku a organizmu a působení drog na tělo obecně bez toho, jaké jsme kdo unikátní lidské bytosti, jejichž psýcha reaguje na drogy samozřejmě různě. Ale já si právě myslím, že u toho kdo hulí dlouhodobě a intenzívně se pak začnou více a více projevovat ty negativní aspekty působení látky na organizmus jako takový.
mettatron
pavlik .. myslim ze si spis vyjasnujeme urcite nuance nez zasadnosti .. ale kdyz citujes ... "nezna nikoho komu se to povedlo..." ... je to jednoznacny a rikas tim neco ve smyslu ze drogy v duchovnim smeru nemaj zadny vyznam .. protoze se to nikomu nepovedlo aby ho meli .. podle Raam Daase .. coz s "dlouhodobe a intenzivne" souvisi, trochu vzdalene a taky proto jsem psal ze podle mejch zdroju to tak neni :) ..
to si teda děláš dedukce, které ale vůbec z toho nevyplývají.
Z toho přeci vůbec nevyplývá, že by neměly drogy ve vývoji žádný význam, jen asi nemají ten význam,
že by se pouze skrze ně někdo realizoval jaksi kompletně.
Však on sám Ramm Dass byl pěkná smažka, takže ho ty drogy zcela jistě nasměrovaly k něčemu, kde teď je-A ano může to být i to nasměrování, že lepší to je stejně nakonec bez drog.
No a to mi přijde význam jako prase, ne?:) Ty jsi celkem dobrý v podsouvání významů, které tam nejsou, rozhodně přece z věty, že Ram Dass nezná nikoho, koho drogy realizovaly, vůbec nevyplývá, že to znamená že drogy nemají žádný význam. A s tím dlouhodobě to právě souvisí velmi úzce a to tak, že dlouhodobě s největší pravděpodobností v tom vývoji pak není přínosné.
stream
no tak nevim jestli to jje zmenou ega spojenou s kourenim bluntu nebo tim ze starnu, ale posledni dobou se nedokazu uz tolik bavit jako drif mozna to je tim ze nepiju zadny alkohol , ale kdyz sme treba vecer s klukama v hospode du domu vzdycky mezi prvnima protoze me proste nic nebavi...
mettatron
pavlik .. jasne, si to nemyslel az takle ale logicky to z citatu Raaam Daaase plyne .. navic to neni jedinej z tehlech duchovnich smeru ktery neco takovyho rika .. az na ucity vyjimky se obvykle rika ze drogy ti duchovne obecne vzato vic vemou nez daji .. hacek je v tom obecnym vyjadreni a v tom aby clovek rozlisil kdy to plati a kdy ne, je uzitecny o tom vedet .. bo jeste lip umet :D .. jinak s tim nasmerovanim se shodnem a co to bude pro cloveka dal, rek bych zalezi prave na tech ruznejch dalsich okolnostech .. proc by to nemohla byt jedna z prijemnosti tohodle sveta .. hele, mejes si zadek ledovou vodou? ne? to bys mozna mel protoze bude hodne otuzilej, pevnej a zdravej .. a tepla voda te o ti ho zmekcuje .. podobna logika ;) .. kdo dela vsechno jak by mel, bylo by idealni, spravny, zdravy? nikdo.

hele a nevim, ted si to ctu znova, beru jaks to napsal a kdyz .. nema nic proti tomu aby se realizoval duchovni pokrok psychadelickou cestou ... a v zapeti pises, ze nezna nikoho komu by se to podarilo ... me vyznam prijde celkem jasne zdeleny ;) ... tj. jako bys rek, nemam nic proti tomu aby sis cistil zuby vrtackou, ale neznam nikoho komu by se to podarilo .. :D

stream .. hele, u sebe taky pozoruju ze me nektery veci co me bavily driv, ted tak neberou .. dulezity pro me je jestli sou veci ktery me baveji a jestli to pripadne dava nejaky smysl .. ono jak si predstavit vyvoj, posun nazoru, k tomu muze zmena v tom co te bavi patrit ne?
stream
no jasne ale obcas mi pride ze to zpusobuje spis to konpi si tam ubalime ve dvou gramovyho a me se v 11 chce hrozne spat :)
mettatron
hele, hadam je sikovny takovy veci sledovat .. ja kdyz mam pocit ze huleni bere nez dava, zaridim se a zapalim kdyz spis dava nez bere, omezim, pro chvili prestanu .. a neni spani obcas lepci nez verbalni hospodskej lomoz :) .. ja k podobnymu zaveru dochazim celkem pravidelne :D ..
Metta- no ve smyslu, že ten Ram Dass jaksi ideově v principu není proti, abys "to" dostal bez práce pomocí drog, ale z toho co mohl za svůj život poznat a zažít, tak prostě pochybuje, že to je možný. To není nic proti. No to s tím čistěním zubů vrtačkou je krapet mimo, to si celkem každej dovede představit, že to nejde. Samozřejmě že já v zásadě nemám nic proti tomu, aby sis čistil zuby vrtačkou, nelpím nijak na kartáčku, ale na druhou stranu jsem ještě nepoznal nikoho, komu by se to tou vrtačkou dařilo dlouhodobě úspěšně provozovat. Tak si to přeber, jestli já mám něco proti vrtačce :)
stream
metta> jo jasne obcas je lepsi ale kdyz jedes treba na nejakej konzert nebo akci tak neni moc ok kdyz se ti chce v 11 spat a ostatni radej...to ja spis kdyz jedu na akci kterou si chci uzit tak nehulim
mettatron
stream .. hele ono taky zalezi co se na ty akci deje, me treba obcas nebavi, unavuje recneni .. trsat a pod naopak o to vic .. jo a teda, sakra rozdil v ruznejch modelech a ne vzdycky vic je lip .. obvzlast kdyz chces komunikovat :D ..

pavlik .. no vidis :) .. presne, nemas nic proti ale myslis si ze to s vrtackou nejde .. a to sem komentoval v tom od Ram Daaase. ja rikam ze to je za urcitejch okolnosti mozny, ze to jde .. jinak jsme se uz shodli ze proti vrtacce nic nemame :) .. ted sme ale probiraly jestli si s ni vycistis zub, dva .. nebo celou pusu od zubu :D .. hadam by sme se ale mohli zasejc shodnout, v tom ze to muze jit ale ze to bude krapet slozity a ze na cisteni zubu jsou jinaci vhodny nastroje .. a pravidelny cisteni zubu vrtackou ze je pro jedince kery maj pro vrtani pravzlastni cit .. :rasta:
to máš naprostou pravdu, akorát že když to 99,9 procenta lidí z toho čištění zubů vrtačkou vylučuje, tak to sice znamená, že nemůžeme obecně říct, že vrtačka je sama o sobě nepoužitelná, ale vzhledem k té statistice je na čištění zubů vhodnější nástroj. No a to samý si já myslím o tom dlouhodobým hulení, určitě je pár lidí, které hulení dvou jointů deně po dobu dvaceti let povznese směrem ke kvalitnějšímu životu, ale mám-li to zasadit do reálné praxe mezi reálné obyčejné lidi, tak jsou na to vhodnější způsoby než braní drog :) A tak nějak vo to mi spíš jde, než že jako někdo zná jedno člověka, kterej je OK... Podobnou debatu sem vedl s pikařema, který tvrdili, že piko není špatné nebo dobré, že záleží na síle osobnosti člověka, jak to na něj působí.Což je sice takhle ideově teoreticky pravda, ale prakticky k hovnu, když to 999 lidí z 1000 semele...
gyzm0
no ego sa hulenim asi nezmeni,ale celkovo povaha a pristup k veciam sa ti meni... podla mna ti co hulia su ovela viac vyrovnani ludia.s tym povyseneckym spravanim to podla mna nie je tak ze by ho sposobovalo hulenie,len niekedy si tak speckovany ze nevladzes ani odpovedat tomu druhemu:D a to zalezi aj na tvojom pohlade na toho oneho cloveka,ktory tak na vonok sice moze posobit,ale pritom je to celkom priatelsky clovek ktory je poste len moc speceny...
Ono
citace:
Původní příspěvek od Pavlik
Ono, každe jsme jinej, ale jak napsal kolega Medvěd, všeho přece moc škodí, nevím proč by zrovna "moc trávy" mělo bejt výjimkou a neškodit.


Ahoj.:) Nič také predsa netvrdím a ani nevravím, že veľké množstvo zrovna marihuany by malo byť výnimkou.:leaf: Ja som sa skôr zamýšľal nad tým, aký je skutočný dôvod tvrdení, že všetkého veľa škodí... Áno, v mnohých prípadoch to platí, ale je to podľa mňa príliš zovšeobecňujúca myšlienka, čo sa týka aj množstva, aj užívateľov. Z čoho plynie presvedčenie, že všetkého veľa škodí? Možno to bude tým, že väčšinou užívatelia to veľké množstvo nezvládali, a zlé informácie sa predsa šíria lepšie ako dobré.:) A o tých, ktorí zvládali/-jú väčšie množstvo, možno len nevieme...

Napriek tomu, čo som napísal, sám na sebe pozorujem, že mi väčšie množstvo marihuany pri dlhodobejšom užívaní nesedí.:) Ahoj.:smoker:
Ono, no tak jasně, že se nedá nic říct s naprostou jistotou, že vždycky bude nějaká výjimka, která se zrovna bude vymykat nějakému obvyklému vývinu věcí, ale takovéhle relativizování všeho podle mě nikam nevede. Pokud z 1000 pikařů to 999 semele a jeden výjimečný psychonaut to zvládá, tak pro mě osobně to stejně znamená, že piko je na hovno, i když takhle teoreticky samozřejmě nemůžu říct zevšeobecňující myšlenku "piko je na hovno" když víme o tom jednom, co to zvládá :) Ale tak nějak v tom praktickým životě je takovéto uvažování celkem k ničemu, to je dobrý jako akademické cvičení
v diskuzi a argumentaci v kavárně. A to samý s tím hulením....
A kromě toho si myslím, jak se thc ukládá v tucích a odbourává pomalu, tak když to někdo do sebe šlape denně mnoho let, tak to potom ten organizmus ovlivňuje už prostě čistě chemicky, pychika nepsychika.
Samozřejmě nemůžeme takhle zevšeobecňovat a říct že na každýho to tak bude působit, když určitě je někde nějakej jedinec
s výjimečným metabolizmem, ale víš co...
mettatron
pavlik .. to ale ciste teoretizujes .. jak jsi prosimte prisel na 99,9? .. vidis, vidis, co rek Raaam Das bylo pro tvy usi, porad se kolem ty podstaty tocis .. proste furt myslis ze to nefunguje a kdo rika ze to je jinak tak si podle tebe lze do kapsy ;)

priklad s pikarema, pokud mas travu zarazenou do stejny skatulky ve svy hlave .. nedivim se tvym soudum. to kam sis ji zaradil zalezi na tvy zkusenosti. cos hulil za modela?? ;) .. krom toho jsme se myslim shodli ze vyjmenovat nejaky konkretni spatny dopady bylo trochu obtiznejsi .. takze bych byt tebou na to navazoval .. at se nevracim k necemu co sme uz probrali ..

chachaa :D :D .. ses vyjmecnej psychonaut kdyz si das v hospode pivo, budes trochu ukecanej a po ceste domu zvravoras? ... :shots:
No Ramdasovo pozorování je jen prostě stejné jako moje,
nic víc za tím nehledej.
Piko nemám ve stejný škatulce, ale hovory s pikařema na toto téma byly v podstatě stejný, uvedl jsem to jen jako principiální příklad, abys pro větší názornost pochopil, jak to myslím s tím mým "zevšeobecňováním" že jako nemůžu říct, že dlouhodobý hulení trávy je samo o sobě špatný, když holt ty znáš jednoho, kterej...
Jo taky nemůžu teoreticky říct, že dlohodobý a intenzivní hulení je samo o sobě špatný, když támhle Pepa zná Jardu, co hulí furt a je v pohodě, že záleží na člověku, nicméně jak jsi psal to s tou nevhodnou vrtačku, jsou prostě jiné metody, jak být v perspektivě celýho života spokojenej a kvalitní člověk, než ten život celej prohulit.
Jo určitě jsou i tací, ale holt si myslím, že nebezpečí týhle drogy je právě paradoxně v její měkkosti. Což má právě příčinou spuvislost s tím dlouhodobým hulením, kdy se začínají projevovat negativní aspekty.
Špatný dopady dlouhodobého a hlavně intenzivního hulení (myšleno samozřejmě u nějakého obvyklého spektra lidí) například v první řadě psychická závislost, ztráta zájmu o netrávový věci, zhoršení sociálních vazeb, zvýšená nekompatibilita s okolím, celková mentální pomalost a nepružnost, psychická nevyrovnanost, labilita, paradoxně zvýšená agresivita atd, atd...
mettatron
pavlik .. aha .. takze to myslis takle .. kdyz hulis a ses spokojenej je to neco spatnyho .. kdyz pijes, jis cokoladu, sukas zensky, preziras se, drbes se rad v zadku, chodis plavat, ulitavas na kole, ctes po vecerech bibly, hrajes sachy a ses spokejenej je to v poradku ... rozumim. ja neberu huleni jako neco vyjmecnyho. beru ho jako jednu z mnoha, tisice, nekonecne fajn veci ktery tu jsou a kterejma se muzes zabejvat a ktery ti muzou neco dat .. a nebo vzit, kdyz nedas bacha. a jestli ti daj neco dobryho, pro tebe, nezavisi na tom jestli sukas, drbes se, ctes bibli nebo hulis .. ale na tobe. furt se snazis delat obecnej zaver na zaklade svoji zkusenosti i kdyz pripoustis ze to je individualni zalezitost .. podle myho proste neni finalni rozsudek.

z tech konkretnich veci ktery si menoval, bych souhlasil .. muze bejt .. u nekoho neco .. vyjmecne vsechno dohromady .. u nekoho nic z toho .. u nekoho opak toho cos popsal .. proste, zalezi .. :smash:
No prostě záleží, to jo, ale pokud se někdo rozhodne dlouhodobě a intenzivně užívat čokolodádu, tak to pro drtivou většinu lidí znamená, díky vlastnosti tý čokolády, že budou tlustý. No a pokud už se někdo rozhodne dlouhodobě a intenzivně užívat to konopí, tak já si prostě myslím, že díky způsobu působení toho konopí na lidský organizmus, to taky bude mít ty ony obecné dopady na lidský organizmu právě proto, jak to konopí při tom nadužívání působí na to tělo, psychika nepsychika. Stále dse ržím tématu., Moc a dlouho.
mettatron
pavlik .. jasny na spravny mire sme se uz shodli .. jen bych rad upozornil ze spravna mira je velice individualni .. jak s cokoladou, clovek co se furt hejbe, prizpusobi jinak jidelnicek, si ji muze davat kilo denne a bude to mit jiny nasledky nez zenska jejiz nejprudci pohyby sou kdyz se rve do tesnejch kalhot :D .. a jinak si sni na co prijde .. zalezi na hodne faktorech, ktery se navic scitaj a odecitaj .. jednoznacnej a obecnej soud proste podle me neexistuje. coz neznamena ze by nedalo jednoznacne rict u konkretniho cloveka ze by mu prospelo kdyby prestal na chvily hulit .. nebo ze huli moc a dlouho :)
No rozumim ti, ale já spíš uvažuju tak, že ta čokoláda má pro každýho v podstatě stejný následky-na x kg hmotnosti dodá x kalorií, což je hodně obecná a pro každé tělo tak nějak velmi podobně platná věc, protože až na výjimky fungujeme jako organizmy stejně. Pak samozřejmě záleží na tom, jak kdo ty následky umí minimalizovat tím pohybem, ale to, že moc tý čokolády je špatně, platí i pro toho, kdo se hodně hejbe, protože když žere tý čokolády fakt moc, tak se už pak musí hejbat jen proto, aby neztloustnul z nadměrnýho žraní tý čokolády, ta zátěž organizmu tam stále je, i když ji někdo umí minimalizovat. A to samý si myslím s tím moc hulením, moc hulení působí na organizmus každýho negativně, jen někteří ho umí odvrátit či minimalizovat, ale ten zbytečný výdej tý energie na to, abych teda "neztloustnul" je právě to, co si myslím, že pak potom v tom dlouhodobým výhledu v tom životě docela vadí. Že je prostě lepší míň hulit a nemuset pak vynakládat tu energii na to, aby člověk mohl fungovat, jako kdybych moc nehulil, když stačí tolik nehulit. :)
mettatron
pavlik .. hele ja to chapu ale co dal .. dal to podle me pokracuje tak ze zatezi organizmu je vsude okolo mraky. neustale podnikas neco co te zatezuje. prace te zatezuje. sex te zatezuje. jenom sukat a nejist, umres. jezdeni autem je zatez, neprirozeny, sledovani televize je zatez, neprirozeny, dychani znecistenyho vzduchu je zatez neprirozeny, piti alkoholu je jed, zatez, neprirozeny, atd atd .. a co? nic. ze je neco zatez moc vlastne neznamena .. jak si kdo svy zateze posklada je jenom jeho vec. dulezitej je vysledek. ten sportovec kterej bude zrat kilo cokolady, rikas ze to je umely, ze se bude muset prizusobit, ze to je spatne .. ale ja rikam, proc? cokolada je energie, predevsim, tu sportovec potrebuje, kdyz ji doda formou cokolady fajn. tecka. pro nekoho jinyho bude tahle energie prebytecna. bude tloustnout. tecka. mam pocit ze se furt snazis delat takovej nejakej obecnej zaver ... :) .. kdyby to takle fungovalo, tak bys mel delat vsechno mozny min .. abys byl min zatizenej. vlastne bys mozna nemel delat nic co nemusis, aby ses zbytecne nezatezova, co? ;) .. a to je o cem mluvim, o tom zivot neni, aspon ne muj. ja delam spoustu veci co me zatezujou, co nemusim kdybych sam nechtel .. delam je poroto ze me bavej. a tak nejak je to i hulenim. neni to nutny k preziti. je to radost (pro nekoho, pro koho to je). a nejak te zatezuje. ma to urcity rizika (a ganja je hodnocena jako podstatne mensi zatez nez alkohol a tabak, napr.) a to je dobry vzit v potaz a to je asi tak vsechno, dal je to o tom jestli chce nebo nechces .. :leaf:
roll
Ano z vlastních skušeností mohu říct že se ego mění, po intenzivnějším užívání to sám u sebe pociťuji asi tak ještě 14 dní po "vysazeni". Náhled na svět, se zpětném ohlédnutím se za sebou, shledávám jiným. nevadí mi to. Chci tím říct že (alespoň u mě) jsou všechny změny dočasné. Upozorňuju že mi to ale vůbec nevadí :-D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma