Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie pod Sluncem

 
Drip-out system 2007 by rastajohn - Klikni zde pro originální téma
rastajohn
Takže jak sem kdysi kdesi sliboval, rád bych vám vážení kolegové a kolegyně představil letošní drip-out. Vše vzniklo tak, že jsem nedočkavostí sestrojil pekelné aero ale zatím ho nemám kde použít, tak jsem se rozhodl využit systémek trošku jinak ;)

Pokud jde o osazenstvo, tak jde o holandskou genetiku která vyrostla sama od sebe ze semen z minulého roku ;). Jenom myslim 7 kyti jsme s kolegou growerem dosazovali, šlo o mistra najse, big buda a matanusku myslim.

POPIS : Celý systém je napajén z 65L rezervoáru (respektive z mojeho oblíbeného maltovníku.

Čerpadlo fontánkové 1600l/h , jsem myslel že nebude stíhat, ale zvládlo by jestě určitě tlakovou ztrátu aspoň 10 tryskama, momentálně je rozvedeneno 20 kapačů, cca 13 m kapilár, a 20m 1/2" hadic.

"Konstantní" (v úvozovkách proto, že je skutečně téměř nemožné vzhledem k reliéfu terénu nastavit průtok přesně třeba z odchylkou +/- 5ml na požadovaných500ml) průtok je zajištěn pruchozími a koncovými kapači regulovatelnými v rozmezi 0-20l/h .Nastaveny jsou na 500ml zálivky denně.

Ty kapače které nedrželi jsem přivázal špagátem because nebudu utracet 2 kila za pár kusů plastu (viz držáky na kapiláry).



Jo u té poslední fotky, ten bílý obdelníček, to jsou vážky ;) :bandit:
rastajohn
Dalši photos...

PROBLEM : Vzhledem k tomu, že sem se snažil co nejvíce odlehčit čerpadlu a tím pádem volil umístění veškerých trubek aby byl vodní sloupec co nejmenší, podařilo se mi to, že na začátku hadice se kvůli svažitému terénu vytváří podtlak, který vysává roztok i přes vypnuté čerpadlo. K této skutečnosti by nedošlo, pokud bych používal jakékoliv jiné čerpadlo než fontánkové (jelikož tyto jsou poněkud exotické nestandartní konstrukce) např.pístkové nebo zubové. Takže po vypnutí čerpadla chčijou kapače dalších 5-10 minut :( .No ale tak přiznejme se že u vody je to celkem jedno, horší z pohledu ekonomického u roztoku.

SOLUTION : buďto nové čerpadlo (což asi nee) nebo EM ventil (což určitě joo... vyrovná podtlak),
kouba
no to koukam jak blazen ... krasny outd. muzu se zeptat cim ty tvoje krasky hnojís ? musis bydlet asi hodne daleko od civilizace kdyz si dovolis mit na zahradce takove křoví :) k+
Zdravim, mat tak taku zahradku. No aspon ze aj v prirode sa da nieco tak pekneho docielit, inak neni o com hovorit na tvoje rastliny, jedna radost sa na divat, a to na jesen bude tych radosti este viac:D
K+++
rastajohn
Dik moc kluci buci.

Hnojim jak out tak in Bcuzzama, ale out jenom rustovým stimulem a květovým stimulem.Nic du dolit zatim vodu, nebo mi ji svinak podtlak vsechnu vysosa a zhoří čerpadlo :(:) .
Mr.MEN
Tak to je velice dobrá zahrádka K+...:)
rastajohn
Tak jelikož nejde nahoře vidět jaky je to chřást, přináším vám exkluzivní fotky s měřítkem ;)
rastajohn
Panove nebyli by ste někdo tak hodní a neposkytli mi trafo na 24V/900mA? Dobre zaplatim nebo si ho budu muset nechat udělat tady

http://www.eshf.cz/

Nebo poradte s závlahovými elektromagnetickými ventily..... nikdo nic nevi...hruza
Zedy
Jakej máš problém s těma ventilama?
rastajohn
že nevim jaky, respektive ani kde se daji sehnat, a když už bych ho měl tak nevim kde sehnat trafo, protože VA je celkem atypické u těch ventilů
Zedy
Já sem do svýho Indooru kupoval ventil spínanej 12V, ale vím že úplně v pohodě koupíš ventil spínanej síťovým napětím 230V a stránek tady s těma věcma musí bejt nepřeberně, není možný že si nic nenašel co? No a určitě se budeš poohlížet po ventilu přes kterej budeš honit vodu ne?
rastajohn
jo tak sem pořádně prolezl net a našel sem celkem široky výběr elektromagnetických ventilu viz http://www.avetop.cz/automatizace/M...M/solenoidy.htm

zatim nejsou prachy takže, sem posunul vanu níže na úroveň posledního nejnižšího kapače, vyrovnal se podtlak, přikryl sem rezervoár a všecko funguje jak má.
Zedy
No zrovna tydle ventily sou spínaný 230V ne? Jen jestli nejsou zbytečně drahý?
No když to máš poešený, tak na co ventil:)
rastajohn
jsem perfeckcioanilsta, znas to ;)
Mr.haze
TAkže chlape máš to fakt suprový.......nádherný velký keře,no prostě out jak má být ale chci se zeptat jak ti to teda dlouho roste???? A tak krásných kytí docílis jenom bcuzzem a nebo máš něco speciálního v záloze (třeba ňáká fajn hlína,.......)! No a jestli to vyjde do zdárného konce tak myslim že budeš mít ůrodu jak prase......tak jo písni a dodej zas ňáký fotečky.
rastajohn
jo fotecky brzo budou, záleží na kolegovi, možna dnes večer.
Na otázku jak dlouho rostou nemůžu odpovědět protože vyrostly sami od sebe :) .Takže rostou tak dlouho jak příroda uznala za vhodne ;) .Hlína je prohnojená od slípek které tam dřív bydleli, ale jinak nic extra.Včera jsem se byl podivat a ta každodenní zálivka jim fakt krásně prospívá, jsou zelenější než dřív a ještě zrychlili růst některé.
Co se týče kvetení tak každodenní zálivka stimulem nadherně vyhnala šišky, což sem ani nečekal že se může stát, protože vrchy vypadali dost řídce.
Mr.haze
No jasný necháváš to přírodě...ale to je stejně nejlepší a jak to pak chceš udělat až to bude v pořádným květu?? BUdeš prostřihávat listy kvůli světlu(protože máš mega hustý keře:-)..) a nebo to zase necháš přírodě??? A jinak hodně zdar a hoď fota už se těším na ty tvoje holky!
rastajohn
Tak jsem tu o5 s novýma fotečkama, měl jsem k dispozici velice solidní foťáček a tak jsem fotil o 106. Jo nevíte někdo o nějakém prográmku co umi hromadně fotky upravit na stejnou velikost? Protože jinak je to jebačka jak prase.

Jinak k fotkám, ty menší kyti jsou na takzvané holandské zahrádce :) ,Mr.Nice, Big bud atd.

Mužete vidět jak to dopadá když se kyti napapá roundupu, nj příště provedu odborně postřik sám místo dědy. Minulý rok mi zas nechťa pokosil 5 kytek křoviňákem:rolleyes: , ale nakonec z nich byli stejně dvoumetrovky.
rastajohn
další photos.....

No tak tady můžete vidět, že bambus se dá vypěstovat nejen ve Vietnamu :)
rastajohn
další, další

















































Mr.Nice, isnt he nice ;)



































































rastajohn
bush
rastajohn
zas bush z ptačí perspektivy, je tu vyfoceny i rezervoár
PARANOIK
hm..no bush ako sa patri,so ty s tym krmis zver? ved take mnozstva sa nemozu dat ani skomnzumovat :)
TO MAS PRO ARMADU?HUKOT Kplus
rastajohn
2mr.haze : no prostrihavat nebudu vubec, protoze moje zkusenost je takova, že kytky to kotel oslabí. Minulý rok jsem zkousel neotrhat par kytek a ani jedna nezplesnivela. zbytek postihla celkem besne plíseň. Vnitřky taky moc neotrhavam, prostě podle mne ty listy kytka potřebuje, jinak by si je nedělala.

2paranoik : ne nekrmim, jenom kmeny davam coklum, ty velke kytky pujdou beztak všechny na polinu ;). Su zvedavy kolik z toho tak bude. Budu to muset udělat v nějakých sudech :) nebo nevim
rastajohn
Tak po 12 dnech nahrány další fotky. Jak je vidět tak zřejmě bouřky zlomily kytku přesně v rozvětvení, no žádná hrůza kyti sem podepřel a vesele si roste dál:bounce: :Pomalu se to zacina čím dál tím víc zašiškovavat, takže zlomených větví bude nespočet (nevýhoda bush growingu :rolleyes: ) .Na poslední fotce krásný mr.nice , je to samice ale ještě pořádně nekvete tak doufám že to stihne, plánuju ji oprcat K-2jkou co mi jede pod lampou, a takto získané semínka nasadit next year.
rastajohn
další fotky monster, příští rok seru na takové hovada, a pojedu jenom kvalitní genetiku v nějakých vetších květináčích, líp se s tím bude manipulovat, využití roztoku a manipulace při jeho zavádění bude jednodušší.Akorát budu muset nakoupit kotel hnojek, ale hnojit budu jenom tak každe 3 dny, zbytek bude čerpán z rezevoáru s čistou vodou. No prostě radši pracuju hlavou než rukama, znáte to :). Tak tady to máte :popcorn: :bandit:
peter07
hod dalsí
Pumpkin
ohledně toho zmenšování, já používám irfan view, tam je hromadná konverze a můžeš tam dělat hafo věcí, včetně zmenšování, jináč máš to krásný
hudson
Krasne kyti to si zaslouzi k+ kamo :leaf:
rastajohn
Takže milé growerky, vážení groweři, máme tu poslední photomasáž před hromadnou popravou.

Jediný problém který momentálně řeším je sušení, poněvadž žádnou velkokapacitní sušírnou nedisponuji, natož pak nějakým silem. Mno doufám že to nějak zvládnem.

Do týdne budou fotečky ze sklizně. Nu tak tu to máte :guitarist :popcorn:
rastajohn
next photomassage uploaded ;)
rastajohn
panoramátka doporučuju zvětšit páč nic nejde vidět jináč :bandit:
Dub-Teaser
Tag tohle je wrchol drzosti! :frog:
Ještě sem nikdy newiděl outdoor zalejvanej dripem to je šílený... :D
Ty jitrocely maj všechny příznaky strašnýho zbušovatění (ne george zbušovatení)! :eek: :D
Je to naprosto perfektní práce a já sem z toho unešen.
Objednávam,káčko je tvý...
Mesias
Taky tady chybí nějakej ten reportek o tom kolik toho bylo a fotky suchého, na to by se dozajista každý grower mrknul rád...
Tayem de Tox
NARVU TI DREDY DO PRDELE A ZASE TI JE VYTÁHNU DRŽKOU VEN :grrr: JESTLI TADY DO NOVÝHO ROKU NEUVIDÍM FOTKY TĚCH BRUTÁLNÍCH KEŘŮ S MEGA PALICEMA!!! :rocket: Vamp. :D
rastajohn
hehe. To nebyli zadne supa extra palice, ty nejvetsi kytky vyrostli sami(y) a byli to krizence takoveho ceskeho shitu a kvalitni genetiky.Takze ridke olepene ale obrovske. Zatim sem naplnil 2 velke tkane pytle siskama a 2 kyble sisek sli na icelotaltaroro ...kua ice-o-lator :). A jeste tak na 5 pytlu tam je ale vubec nemam cas je naplnit. A cedulku "SAMOSBER" bohuzel taky nemuzu nikde prilepit :)

Tedka se spise kocham jak se mi na druhy pokus povedlo aero ;) .Fotky budou, cas nebude

p.s.: dredy uz 4 roky nemam ;)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma