Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
Obhaj si svůj názor - Klikni zde pro originální téma
Muf
Chtěl bych, aby tu byl ucelený přehled, jak odpovídat na všelijaké bludy a hovadiny, které si na nás vymýšlejí ostatní lidé. Na většinu těchto "argumentů" své protiargumenty znám, ale pak se do toho tak zamotám...kdybych si v tom udělal přehled, bylo by to určitě o něco přesvědčivější.

Měli jsme ve škole (střední) protidrogovou přednášku. Vykládala to mladá (26?) těhotná paní. Napřed se mluvilo o tvrdých drogách, o houbičkách... to jsem se vším souhlasil. x houbičkám nic nemám. Nevyskoušel jsem je, ale věřím, že při zanedbání settingu se člověk může prolítnout.

Pak jsem jí řekl, ať nám řekne rozdíl mezi alkoholem a marihuanou. Při její otázce, kdo je pro legalizaci marihuany, se přihlásili dva lidé (já, jedna holka).

Celá naše třída druhého ročníku gymnázia je proti marihuaně:rocket:. Vůbec nevim, kam jsem se to dostal. Jsme báječná třída, ALE ...
Z kluků:
někdo na to prostě neni (nenutim, chápu);
pak jsou takový se zájmem o fotbal (a tak), kteří si to pivo dají a nedokážou pochopit, že mě jiné drogy než konopí (popř alk) nezajímá! (a jiné huliče taky- nutnost rozeznat poctivého huliče a ne smažku, která si dá brko)
Holky: až na dvě nepoznali o co jde, tak opakujou, co slyšely na podobných přednáškách

Už si to přesně nepamatuju, takže otázky a odpovědi:

Měli jsme říct, proč konopí legalizovat.

Hned bych se zastavil u slova !legalizovat!
Jak už se na G psalo, legalizovat by se mi taky nechtělo.
Jde o to, vysvětlit jim, že by bylo daleko nenáročnější snížit tresty spojené s užíváním a pěstováním (s prodáváním méně) na určitou (s jinými tresty porovnatelnou) hranici. Nejspíš menší pokuty. A pak někdy zrušit tresty a .......:pimp::pimp::pimp:

Proč tedy ano?
"Konopí může sloužit nemocným...", řekl jsem, "...mastičky ; na snížení bolesti (rakovina), ..... " atd.
Mladá paní řekla, že mám pravdu u těch závažnějších nemocí. Nemocní se PRÝ (jak je to?) k lékům dostanou přes zahraniční pojišťovny. Toho by se tedy nebála. A pak řekla, že tohle stačí, je to od konopí velký dar. Poté vesměs prohlásila, že ostatní léky nefungují. Myslím tím třeba masti. Nefungují, nebo krmila?
"Pak různá alternativní využití" (nějak souhlasila)
"Protože užíváním člověk nikomu neškodí."
..
..navážu
..
Proč ne?
Jedna slípka ze třídy prohlásila: "protože konopí je startovací droga"
říkám: "to neni pravda"
Paní řekla: "Ne, konopí je startovací droga." Řekla to tak důrazně, že by jednoho přesvědčila.
Začala vyprávět, že měla přátele a bydlela s nima rok v lese. V chajdě meditovali. Někteří si pomáhali trávou. Ona ne. Pak ti kluci, její přátelé přece, kouřili jenom trávu. O chemii nechtěli ani slyšet. A jeden už nežije a jeden je v těžké závislosti na tvrdých drogách. "Teď byste mohli říct, že to neni vaše věc, že on tím nikomu neškodil", řekla," Ale oni mě požádali o pomoc. A já jsem několik dní potom brečela."
Takže neplatí, že kouřením trávy človek neškodí svému okolí.... Co na to říct?
Pak kámoš prohlásil, že:
Děti na základkách by nezačínaly kouřit cigarety, ale trávu.
Co mu na to odpovědět?

Co říct na to, že se po marihuaně zapomíná.???
Jde spíš o množství soustředění. Na něco koukáš, zamyslíš se a něco jinýho zapomeneš. Máme ve třídě kluka, kterému marihuana smrdí. Student nad průměrem. Jenomže si nedokáže přinést čip na obědy. Za pololetí ztratil asi 2. Třetí hledá. Nepřinesl ho totiž asi 14 dní (pokaždé zapomněl). Už je mu blbý chodit si do kanclu pro papírky. Radši si odhlásil obědy. Nervově to nezvlád:wink:. Kdo je tady zapomnětlivý???:flick:

S mladou panítam byla ještě jedna (posluchačka). Obě vyskoušely marihuanu a poblily se z ní. (to se stává dost často při prvním užití, že jo? :rolleyes

Co jim říct:
Kdyby byl kuřák trávy v jednom pytly s alkoholem a cigárama, těžko by se dostal k heroinu, pervitinu, protože ty jsou v úplně jiném, vzdáleném pytly. Pro zarytce bych to uměl i nakreslit:D.
Kdyby si člověk (hulič) mohl beze strachu pokecat o hulení, pěstění, alhoholu, opicích s kýmkoli, kdo nehulí...třeba si míň lidí našlo za přátele feťáky, nebo jasný budoucí trosky.
Pamatuju si, jak si naši s přáteli vyprávěli, jak se kde opilí...a tak. Taky můžu říct, že si sdělovali feťácký zkušenosti. A neřeknu to. A taky nemůžu říct, jak jsem byl zhulenej. Proč? Protože ve většině rodin (u nás tedy zrovna ne:smoker: ) by to byl zážitek feťáka.


Až si vzpomenu na další perličky, tak je dodám.

Pište svoje argumenty proč ANO, či NE.
A hlavně s jakými lživými argumenty jste se setkali, a jak je vyvrátit.

Tohle téma má pomoct všem, včetně mě, kteří si nejsou jistí ve svých názorech a snadno by je mohl někdo zahnat do kouta. Prostě abychom se nebáli vrchnout se do diskuze zuby nechty.
:flamer::smoker::rocket:
:flamer::smoker::rocket:
:flamer::smoker::rocket:

[Edited by Muf on 24-03-2002 at 11:31 PM]
budvar
Čaudy Mufe,
když už si se tady tak pěkně rozepsal,přidám svojí troškou do mlýna.Takže čirou náhodou (jestli to neni tím, že chodíme do stejný školy) jsme tuhle besedu měli taky.Začalo se ani ne tak drogama jako spíš vycházením s učitely.Druhou hodinu jsme nakousili téma drogy.Těhotná slečna? začala mluvit o heroinu,pervitinu atp.....bez komentáře.A pak se začalo houbičkama.Poučila nás jak na ně a že to je slušnej úlet.Další téma : konopí.V tuhle chvíli se mi začala otevírat kudla v kapse.Mluvila o tom samém co jsi napsal ty (že by naučený monolog?).Začali jsme s kamarádem odporovat.Nějak neměla chuť diskutovat (proč tedy diskuse o drogách :confused: ) a tak nás smetla.Celkem nezáživný ale proč ne,fyzika v tahu:)

No škoda, že jsi nespad do naší třídy.Z kluků nehulí 4,z holek tak 10 (ve třídě nás je 30) ........tak zase někdy bye budvar :bandit:
Muf
Díky za podporu.:cool: Asi neumím moc psát, nemá to zrovna velký ohlas.:(
budvar
Spíš je to tim že za a)je to moc dlouhý a za b)moc lidem to neříká,protože nejsou od nás ze školy :)
viridis
Nazdar Mufe - neco jsem napsal na http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=2638 v 12-02-2002 10:46 AM.

Co se tyce tohoto - Mladá paní řekla, že mám pravdu u těch závažnějších nemocí. Nemocní se PRÝ (jak je to?) k lékům dostanou přes zahraniční pojišťovny. Toho by se tedy nebála. A pak řekla, že tohle stačí, je to od konopí velký dar. Poté vesměs prohlásila, že ostatní léky nefungují. Myslím tím třeba masti. Nefungují, nebo krmila? , tak tohle je takova smesice, takze postupne, podle mych zkusenosti:

1) u těch závažnějších nemocí - rekl bych, ze u vetsiny bolestivych stavu - docela slusny analgetikum.

2) k lékům se dostanou přes zahraniční pojišťovny - nemocni dostanou h0vn0, neni to v zajmu mistni farmaceuticke lobby. (Kdyz mi dojdou masti, event jine produkty, zeru 3 az 10 brufiku denne - je to smrt, protoze pak usinam. Co se deje v organismu na bunecny urovni, ani radeji nezjistuji, abych nezjistil, ze jsem jiz delsi dobu mrtvej)

3) ostatní léky nefungují. Myslím tím třeba masti - kdyz o tom vi prd, tak proc keca nesmysly. Masti funguji, stejne jako funguje mliko, pernicky nebo spek - latka je identicka. Jde jen o to, jak cilene a v jakem mnozstvi se pouzije. Znam i lidi, kteri si bud vyrabeji sami, ci mne o vyrobu pozadali. Nekteri jsou i lekari, byt v duchode. Pikantni je, ze treba revmatolog v duchode, s celozivotni praxi - a jen hulil dlouha desetileti (viz odkaz nahore). Nikdy vsak zadna mast, az letos, nahodou. Takze mam propachtovany sklenik za ucelem tvorby zazracny masti.
********************************************
Diskuse musi probihat mezi rovnopravnymi partnery. V okamziku, kdy jedna strana prohlasi cokoli z pozice sily a k argumentum je hlucha, nebo pouzije 'podrazove' manipulativni argumentace, je to k nicemu a je to treba presne rici. Specifikovat presne, co je na argumentaci spatne nebo podpasove a nejpozdeji pri druhem takovem pokusu diskusi (neni to uz diskuse) zretelne ukoncit. Dale se od takove manipulace viditelne a neprehlednutelne/nepreslechnutelne distancovat, nebot pak se vedome ucastnis manipulace s nazory ostatnich jako statista ci fackovaci panak. (viz http://grower.cz/forum/showthre...?threadid=3019)

A to je vse, co k tomu mohu rici.

[Edited by viridis on 28-03-2002 at 11:49 AM]
tahua
to muf:

Ganja je považována ze startovací drogu právě proto že je nelegální.Kdyby si doma mohl legálně každý vypěstovat a posléze i vykouřit své malé množství nemusel by docházet za dealerem, kterej mu dříve nebo později samozřejmě nabídne i jiné drogy. To je můj argument na startovací drogu.
Jinak neznám nikoho kdo se po ganje poblil-většina se poblila proto že do toho chlastali a nezvládli kombinaci ganji a alkoholu.
breeder
:wink: marihuana - startovací droga? :wink:

protiargument:
- startovací droga u nás, je v drtivé většině případů alkohol a tabák, nezáleží na tom jestli je či není tolerovaná,
jde o účinky na organismus a většina z nás je viděla skoro od narození ve svém blízkém okolí,
další drogy, které nás hodně ovlivňují jsou různé pilulky na různé problémy, jen se koukněte rodičům do tašek a uvidíte,
valí se na nás odevšad

docela dobrá citace z knihy Konopí zdraví na dosah-P. Benhaim
"léky, o nichž víme velmi málo, přivádáme do organismu,
o němž víme ještě méně, abychom léčili choroby,
o kterých nevíme vůbec nic"


- zapátrejte ve své paměti, a představte si, kterou drogu a kdy jste poprvé ochutnali (pivko od tatínka?:()


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma