Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
hydro-organic fertilizers - Klikni zde pro originální téma
vrrn
Zdravim growers and growerins!
Mam dotaz ohledne organicke vyzivy rostlin v hydroponickych systemech nebo alespon jakehosi kompromisu (asi to nikdy nemuze byt srovnatelne, protoze organicke hnojky a aditiva do zeminy pracuji prave na principu postupneho rozkladu mikroorganismy v zemine, atd...), jelikoz se chystam prejit na cas nebo proste opet zkusit system propojenych bubbleru s jednim kontrolnim bucketem a externim reservoarem s zivnym roztokem viz tato idea z OG: http://grower.cz/forum/showthread.p...ontrolni+bucket
Takze na nasem trhu jsem neobjevila nic vyhovujiciho jen zahranicni konkretne americka hnojiva Pure Blend Pro prave pro hydro-organicke pestovani (maji Pure Blend pro zeminu a Pure Blend Pro pro hydroponicke systemy-oboje by mely byt organicke, i kdyz zde:
http://www.icmag.com/ic/showthread....onic+fertilizer
se resi jak to s tou organikou u Pure Blend Pro vlastne je;) ale jako kompromis by to snad stacilo...
Dale jsem narazila na hnojiva Earth Juice, take velice oblibena (hlavne Bushy Old Growerem hehe..).
Mate s nimi nekdo zkusenost? nebo vubec co si myslite o teto fuzi organickeho a hydroponickeho pestovani? Klady, zapory?(pH, EC, rozklad zivin, atd...)

vrrn:bandit:
pexeson
Osobně sem ty hnojiva nezkoušel.
Jak řikali no,nejsou organický,ale lepší než ostatní 100% chemky.
Tak psal i lucas:"Debata o organické hydroponii otevírá pandořinu skříňku.

Každopádně si myslim,že systém,který chceš použít je opravdu zajímavý.
Vyhneš se s ním drhnutí bubblerů a i jinak je i přes náročnější stavbu skoro bezúdržbový,výnosově bezkonkurenční.Problém bych spíš viděl,jak sem si to tak kresli,v množství hadiček,trubek a je potřeba i více místa,který ty bezesporu máš.Někoho by možná i odradilo to,že jakoby nevyužije dvě nádoby,z nichž jedna bude kontroler a druhá místem pro čerpadlo.
To se dá,ale šikovně zakamuflovat a věřím,že si s tím poradíš.
Jen by mě ještě zajímalo jestli uděláš ten cirkulační nebo ten kde není čerpadlo.
Budeš používat pojezd? To už by se mohlo vyšplhat na pořádnou gramáž.
vrrn
pexeson: diky moc za prispevek:)
Jeste nevim, jestli to udelam i s tou cirkulaci, nevim nevim, mam ted brouka v hlave..myslis, ze je to takovy rozdil s cirkulaci?
Kazdopadne na icmagu jsem nasla ten klasickej thread z OG od typka Blazeoneup, kde ma primo novy tutorial a je to skvele prepracovane, je videt ze vychytal spoustu much..http://www.icmag.com/ic/showthread....=control+bucket
O pojezdu taky premyslim, bud udelat pojezd na to jedno sestikilo nebo to nechat bez pojezdu 1x sestikilo a 1x ctyrkilo. Zajimalo by me, jaky byl byl rozdil ve vynosu a vubec...
Take planuju poridit stinitko Adjust-A-wings. Do meho prostoru, kde potrebuju co nejvice osvetlit do stran si myslim, ze bude idealni a i pres veskere skeptiky taky na groweru si myslim, ze to stinitko s heatshieldem udela celkem rozdil...
Ted otazka: jak umistit a propojit co nejlepe vzduchovani? Kytek bude 15, 3 rady po peti bucketech..aby kazda dostavala stejnou poradnou porci vzduchovani, ale aby bylo pokud mozno co nejmene hadicek a motorku, preci jenom bych rada aby to byla co nejmensi zmet trubicek apod..:slizoun:

vrrn
pexeson
Joo,to má kluk překrásně vymakaný.

Úplně se to liší oproti mému nákresu.
Čerpadlo u něj není úmístěno v samostatné nádobě,ale rovnou v kontrolním kýblu spolu s plovákem.Vodu mu do kýblů s rostlinami přivádí jakoby dripsystém-lepší okysličení kořenů a vynikající cirkulace rostoku,ale to ty určo všechno víš.
Tím pádem nejde voda vůbec přes rezervoár.Určitě tím ušetří značné množství hnojiv.Může si je jen ručně přilévat do kontroleru a v reservoáru bude mít stále jen čistou vodu která se při úbydku(kytky ji vysávaj)bude sama připouštět splachovacím ventilem pomocí plováku.-pro nezasvědcené,skvěle vymyšlený(musim mu nadělit K+)

S tim vzduchovánim nemám moc zkušenosti,ale takových 2-3 litry vzduchu za sekundu k jedný kytce by mělo stačit.
Dělá to asi--2.5X60=150l/hod).
Takže k 15-ti kytkám--15X150=2250litrů/hod vzduchu celkově.
Při koupi nejsilnějších vzduchovacích motorků to vychází asi na 3,75 motorků,takže 4.-zdroj http://hydroponic.cz/
To,ale budou fakt bohatě probublaný.

Ten A-wing určitě podporuju-zvlášť to rozpětí.Taky nevim,nevim,ale 600wattů na pojezdu na 15 kytí=skvělé.Budeš dávat 10-ti nebo 20-ti litrový kýble.
Domnívám se,že 10-ti stačej vis HLAVŮV důkaz v levo.Psal ,že na ní bylo 80 géé a že byla jen v 8-mi litrovym bubbleru.
Zdroj https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=53355&page=3
mettatron
v cimburkovy me pred casem rikaly ze bibizz bude mit i pro hydroponii .. ale nejak to furt neni ..
vrrn
Vsem dekuji moc za prispevky, Hlava: Earth Juice tam bohuzel nemaji:( , ale nevadi, Generallove uvedli na trh nove "bioponic" hnojivo presne pro me:sun:
Bio Sevia viz http://www.eurohydro.com/bioponics_about.php?lang=gb Biofiltr je treba...:rolleyes:
Co se tyce BioBizz produktu tak mozna nemusim uplne zoufat viz
http://grower.cz/forum/showthread.p...2542#post582542
No kazdopadne to jednu sklizen zkusim, za to nic nedam...
Stejne tak mam pak v planu vyzkouset po sobe Pure Blend Pro, Earth Juice, Vitalink od Hydrogarden a urcite tu Bio Sevii od GH. Takovej test na nic:D

Co se systemu tyce tak to vypada, ze pujdu do par waterfarmu od GH a propojim je s velkym reservoarem. Mam ted k dispozici dva, tak uvidim jak se v nich kytickam dari.
Jake mate zkusenosti s kompresory? Misto jednotlivych vzduchovadel jeden poradnej kompresor pro vsechny jednotky v systemu..
Machoman
citace:
Původní příspěvek od vrrn
Vsem dekuji moc za prispevky, Hlava: Earth Juice tam bohuzel nemaji:( , ale nevadi, Generallove uvedli na trh nove "bioponic" hnojivo presne pro me:sun:
Bio Sevia viz http://www.eurohydro.com/bioponics_about.php?lang=gb Biofiltr je treba...:rolleyes:
Co se tyce BioBizz produktu tak mozna nemusim uplne zoufat viz
http://grower.cz/forum/showthread....2542#post582542
No kazdopadne to jednu sklizen zkusim, za to nic nedam...
Stejne tak mam pak v planu vyzkouset po sobe Pure Blend Pro, Earth Juice, Vitalink od Hydrogarden a urcite tu Bio Sevii od GH. Takovej test na nic:D

Co se systemu tyce tak to vypada, ze pujdu do par waterfarmu od GH a propojim je s velkym reservoarem. Mam ted k dispozici dva, tak uvidim jak se v nich kytickam dari.
Jake mate zkusenosti s kompresory? Misto jednotlivych vzduchovadel jeden poradnej kompresor pro vsechny jednotky v systemu..


Hola slečno

Zajímavej projekt-dala si to nejak do kupy?

Bo má tady nekdo zkušenost s již výše uvedenym hnojivem?(Bio Sevii od GH)
Expiry
Vzduchovani:
http://www.averecord.cz/index.php?idzbozi={EE5491E9-2E71-4655-8908-52C444BB13FF}&page=detailzb
Nemam s nim zatim zadne zkusenosti,ale uz delsi dobu o nem uvazuju...sice ma 55dB,ale to spravi drevenej box odhlucnenej rockwoolem..Vykon za hodinu 2100l vzduchu :satan:
vrrn
Ahoj vsichni:)
Dlouho jsem se tu neozyvala...bohuzel projet s propojenymi buckety stale ceka na realizaci, v teto dobe jedu hlinu (konkretne Kilomix od ATAMI-dost dobry substrat s zivymi zizalami uvnitr baleni hehe:)
Jinak co se tyce hnojiv tak jsem vyzkousela uz pred nejakou dobou zminovanou Bio Sevii od GH, kterou jsem koupila v Amstru v Dampring (tenkrat asi pred rokem se tu jeste neprodavala, ted uz ano, videla jsem ho v hydroponicu..) a musim rict, ze vynikajici. Vyborne bio hnojivo Bio grow a Bio bloom, kytky rostly krasne po nem. Kamarad to zkousel v aeru (Rainforest) a osvedcilo se mu to, takze je to vhodne i do hydro systemu.
Dale jsem vyzkousela hnojivo od firmy Hydrogarden a to konkretne Vitalink. To jsem zkousela ve waterfarmech (je to hnojivo spise typu GH trojslozka nebo Bcuzz, AH, proste spise chem vodicka..) a take jsem byla velmi spokojena. Rozhodne kvalitni hnojivo, vysledny produkt nebyl nijak zasolen a kytky dostavaly co potrebovaly. + krasne lahve, solidne vyrobene s uzasnym designem.
Toto hnojivo se tu zatim neprodava, ale myslim, ze se planuje prodavat v growmarketu.
Dale Earth Juice a Pure Blend pro se tu neprodava takze nevim. Vyzkouseno nemam, ale rada bych. Earth Juice by tu snad nekdy na trhu mohl byt, ale Pure Blend pro se obavam, ze asi ne. Distribuce je hlavne v USA a tam taky maji jine normy na to co je "bio", atp..

Jeste zminka...co se tyce bio hnojiv ktere jsem vyzkousela a to Bio Sevia od GH, ATA ORGANICS od ATAMI a BioBizz tak jednoznacne vitezi BioBizz a nejslabsi bylo ATA Organics (kytky byly tak trochu "vysedle" a zdalo se ze nedostavaji tolik zivin kolik by mely i pres dvojnasobne davkovani...presto chut byla nejlepsi coz ale prikladam additivu ATA Organics - FLAVOR, coz je vlastne melasa. Produkt byl opravdu mnamozni a sladky, doslova..)
Expiry
Kdyz uz se tu rejpe do hnojek :) ->
s Plagronem zatim nemam moc zkusenosti,ale mnohe jejich "kasovni trhaky" bych si taky nekoupil(Phitamin za 250ml/500Kc a pritom to nejni nic jinyho,nez Bio-Algeen+hnojivo na listy,celej mix se i s dobrou hnojkou na list da uklohnit za par korun).
AH-zakladni hnojky mi do baraku nesmi,za ty prachy se sr*t se trema flaskama hnojiv,ktery nejsou taky zrovna zadnej zazrak.Naopak co se tyce dopnku jako je FinalSolution,Enzimy a driv i RootStim. jsem byl vzdy plne spokojen jak s funkci,tak cenou.Root bych si uz asi nekoupil,to radsi zprznim nakou vrbu na odvar a nebo se placnu prez kapsu a koupim Metrop...
Atami-v zacatcich jsem pouzival jejich A+B,kde je sice potreba prepalit dost davkovani,ale kdy pridat se da poznat podle kytky.Ja osobne jsem byl s vysledky A+B v kombinaci s Enzim+,FinalSolution,RootS. od AH a zminovanym Bio-Algeenem naprosto spokojen.Zapomel jsem na PK od Bionovy.Je to asi nejlepsi kombinace levnejsich vyrobku,ktera se mi v nekolika growech plne osvedcila a vsem co maji hluboko do kapsy vrele doporucuju(pak jsem presel na Metrop :satan: )
vrrn
Dekuji vsem za postrehy:)
a milej zlatej (nechapu takove oznaceni?)
Ohledne Vitalinku-psala jsem, ze jsem ho pouzivala do waterfarmu tudiz do hydra. Do hliny bych ho nikdy nepouzila..takze jen pro upresneni.
Canna ani Bionova jsem nezkousela, mozna na ne dojde casem, ale diky za poznatky.
Bcuzz a GH jsem kdysi take jela v hydru a nic spatneho jsem na nich neshledala, coz se neda rict o AH.
Ty Fox Farm me zajimaji i ostatni, to si objednavate z online shopu ze zahranici? nebo si pro to jezdite nebo to tu nekdo distribuuje?
Dekuji za prispevky:)

p.s.: Metrop jsem si vsimla, ze pouziva cim dal tim vic lidi a peji na nej chvalu. Ja ho nejela, ale neni mi moc sympaticke, ze napr. Cal Green je takovy kosmicky sliz, ze se s nim neda dobre manipulovat.
To je jedno, tady spise o Bio hnojkach....a jeste mate tedy nekdo zkusenosti s bio hnojivy v hydro ci aero systemech?
diky
Stim Pure Blend Pro je skevel do hydra.Pouzivam ho pri kazdem zalevani.Jsem snim 4 roky spokojen a na kvet je dobrej Floralicious od general hydroponic.Ten Pure Blend je dobrej i na hlinu!!!A vestsinou flushing neni ani treba u tehlech hnojek!!!!




QUOTE]Původní příspěvek od vrrn
Zdravim growers and growerins!
Mam dotaz ohledne organicke vyzivy rostlin v hydroponickych systemech nebo alespon jakehosi kompromisu (asi to nikdy nemuze byt srovnatelne, protoze organicke hnojky a aditiva do zeminy pracuji prave na principu postupneho rozkladu mikroorganismy v zemine, atd...), jelikoz se chystam prejit na cas nebo proste opet zkusit system propojenych bubbleru s jednim kontrolnim bucketem a externim reservoarem s zivnym roztokem viz tato idea z OG: http://grower.cz/forum/showthread.p...ontrolni+bucket
Takze na nasem trhu jsem neobjevila nic vyhovujiciho jen zahranicni konkretne americka hnojiva Pure Blend Pro prave pro hydro-organicke pestovani (maji Pure Blend pro zeminu a Pure Blend Pro pro hydroponicke systemy-oboje by mely byt organicke, i kdyz zde:
http://www.icmag.com/ic/showthread....onic+fertilizer
se resi jak to s tou organikou u Pure Blend Pro vlastne je;) ale jako kompromis by to snad stacilo...
Dale jsem narazila na hnojiva Earth Juice, take velice oblibena (hlavne Bushy Old Growerem hehe..).
Mate s nimi nekdo zkusenost? nebo vubec co si myslite o teto fuzi organickeho a hydroponickeho pestovani? Klady, zapory?(pH, EC, rozklad zivin, atd...)

vrrn:bandit:
[/QUOTE]
co takhle mykorhizní houby a jiný organismy na kořenech v hydru .) jde to někde se tu válí odkaz...SANNIE říká že (v hlíně) nemusí kontrolovat ph a ec vůbec s jeho "sannies bacto"(s tím že nepřehnojuje hlavně co se týče fosforu). mě to taky nedělá problémy u českýho symbivitu asi 10x levnější a velmi bohatý na myko houby též :D (s tím že mám mixlou a vyváženou hlínu)...

compost tea by taky šel do hydra - prostě provzduchujete vodu, přidáte složky který chcete (i sušený byliny! nebo to jde i s hlínou , wormhumusem, guanem apod. osobně taky proti plagronu nic nemám ale jde to nahradit kvalitněji a třeba i 10x levněji nebo i zadaxa :) ) to taky vzduchujete a po dvou dnech máte hnojivo udělaný...mě se líbí rozmanitost a použitelnost v praxi ... podrobnější info viz podpis.


jako určitě je jednodušší koupit si hnojku žeano , ale když organic tak ORGANIC

mě osobně z venkovek feerově organických vzešly ty nejlepší a nejchutnější paldy. i modely který mi nějak nechutnaly předtim se ukázaly v daleko lepším světle oproti komerčním hnojkám i když ty bývají taky dobrý


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma