Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Léčitelství

 
Užívání konopí v těhotenství - Klikni zde pro originální téma
arbi
zdárek,

staří huliči stárnou a maj malý děcka :baby: , nevíte někdo jakej účinek má (může mít) hulení kojence skrze mateřské mléko?? Jak moc vadí když si dám s přítelkyní jednou za čas špeka když přitom kojí?
ˇˇd
Ať už to je jakkoliv, preventivně bych se na to vysral.
Nedělej si iluze, že když se v mateřským mléce projeví,
co matka jí za jídla, tak že se v tom neprojeví, že kouří. (i cigarety)
No apokud půl roku nezvládne nehulit,
tak to je taky námět na zamyšlení, ne?
arbi
Neboj... samozřejmě že nehulí, a ani já doma nehulim a když vydržela nehuli devět měsíců tak to půlrok určitě vydrží... jenom jsem chtěl vědět jakej to má vliv... co se dostane do mlíka? asi jen thc ne? a podle mne ve strašně malý dávce... jakej to má vliv na děcko? v klídku... i hulič umí bejt někdy zodpovědnej ;-)
No jasně, že umí bejt zodpovědnej.
Ale to by ta otázka neměla být vůbec nastolena...
Já bych se na to vybod už jen z toho důvodu,
že kdyby se nedejbože miminko narodilo s nějakým postižením,
či deficitem, tak potom se přesvědčovatk že to není v podstatě
z užívání drog, ale z něčeho jinýho, tak to musí bejt těžký.
tahua
to arbi: Hele mám 15 měsíční dceru, když jsem poznal svojí ženu hulila víc než já a dneska si nedá vlastně vůbec, protože je neustále připravená že jí bude malá potřebovat. Vobčas jsme zahulili večer když malá usnula, ale jednou se vzbudila a bylo po ptákách.Prostě nechce zhulená (byť jen trošičku) znovuuspávat mrňouse a já jí celkem chápu.Taky z toho nemám dobrej pocit.
Každopádně v období kojení ani join a ani cigárko.Všechno se dostane do mateřského mléka a nevím jak tobě, ale nám bylo celkem fuck v jakém množství!!
Holt se asi budeš muset smířit s tím že budeš jedinej hulič v rodině, alespoň prozatimně jako u nás :)
arbi
no, máte pravdu no... přesně jak si tahuo řikal, je fakt že bejt zhulenej a mít v ruce novorozeně je fakt psycho, aspoń pro mě bylo a zaplať ten nahoře, že tam byl žena která byla ok. od tý doby čadim jenom večer když už malej spí nebo když sem mimo...

njn co nadělám, zas tu káru musim táhnout sám
Bosorka
mno jo ale myslíš....že ten pocit kterej po špeku máš tak jak ho znáš může tomu malýmu ublížit???vždyt dá se říct je to jen pocit...a není nepříjemnej....
BRAINDEAD
Jen jeden postreh kterej je trochu mimo ale slysel sem ze kdyz zena silna kuracka otehotni, ani doktori nedoporucujou striktne
z fleku prestat kourit,protoze by to neudelalo dobre matce ani diteti
proto 2 odbornici ze 3(:)) doporucuji spise postupnou redukci zlozvyku
jiste neni sporu o tom ze nejlepsi je vubec nekourit:)
podle me vyjimecny potahnuti nemuze mit na dite vliv
ale to ja asi spis otazka pro odborniky:)
Dude
hi arbi. povedlo se mi najít jenom tendle článek od Americký asociace pediatrů, kde se okrajově zmiňujou o kojení a MJ - co jsem pochopil, tAK oproti jinejm drogám mnohem bezpečnější, ale když jde o dítě, tak je na místě vždy nejvyšší opatrnost:):baby:

link - http://aappolicy.aappublications.or...%3b108/3/776#T4
tabulka - http://aappolicy.aappublications.or...cs;108/3/776/T2
Dude
stručnej výtah, co by pro tebe mohlo bejt užitečný:

- jelikož se MJ ukládá v lidských tucích, tim pádem se dostává mateřskym mlékem i do těla dítěte, nicméně množstív, které dítě přijme, je nedostatečné, aby způsobilo nějaké závažné dopady na dítě
- MJ může způsobovat ospalost u dětí, což může vést k malému přírustku váhy a celkovému pomalejšímu rozvoji dítěte
- studie Dr. Haly(ho) uvádí možnost snížení produkce mateřského mléka (prokázáno u zvířat)
- jedna studie (Astley and Little, 1990) uvádí, že vystavení dítěte MJ skrz mat. mléko v prvním měsíci života vyústilo ve snížení motorického vývoje dítěte ve věku jednoho roku. Další studie, která zkoumala 27 dětí vystavených MJ (kojením) během prvního roku života (v porovnání s 35 dětmi, které s MJ do styku nepřišli), neprokázala žádné rozdíly ve váze, růstu, mentálnim a motorickym vývoji mezi oběma skupinami

http://www.kellymom.com/health/lifestyle/marijuana.html
Hyena
No, čet sem, že kouření trávy (v rozumném množství - brko za tejden) neovlivní dítě ani během těhotenství (samo že je lepší to jíst, kouřit by máma neměla vůbec...)

A testy na zvířatech se nedají brát jako objektivní, protože i testy na opicích a lidech se celkem hezky rozcházejí.

Tráva nemá vliv na vývoj pohlaví a budoucí chtíč děcka. V mléku toho asi moc nebude, protože většinu toho, co vyhulíte stejně vyloučíte.

Navíc sem čet test, ve kterym dětui matek, které požívaly během nošení měly větší úspěšnost než "zdravé". Nebyla to většina testů, ale odchylky většiny výsledků šly pod 3%...

Není se čeho bát, ale pro klidné svědomí bych jako matka asi taky nehulil... ikdyž :p:
Barush
Hej lidi, co když třeba sem vtom(možná ne) a hulim?Hm,denně :-( Mně se asi nebude chtít nehulit... :-(( to nedám,ted je období kdy je zrovna dost ganji, a když je dost ganji tak porad hulim.....třeba z toho děcka vyroste úplně tučné dítě, dredař a rastafarián a už od mala bude mít vztah ke ganji :-)))))
BRAINDEAD
Kdybych byl v tom(coz nastesti nemuzu:) a podle tvyho symbolu u nicku ty taky ne hehe) tak bych asi denne
nehulil:)
Sinuhet
Clovek, ktery nedokaze kvuli diteti nehulit, by ho mit nemel.
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od Hyena
V mléku toho asi moc nebude, protože většinu toho, co vyhulíte stejně vyloučíte.


No napriklad THC moc nevyloucis, to se rozpousti v tucich, coz je napriklad materske mleko.
Hyena
Ale v tom mlíku toho nebude tolik... děcka něco vydrží. Myslim tim, aby to mělo nějaké efekty.
Četl sem "SAS, příručka jak přežít", je tam nmapsaný, že děti, když jim je teplo a nemají hlad, vydrží těžší onemocnění než dospělý člověk. Samozřejmě, když budeš chtít, dá se ve vagonu uhlí najít i zrnko písku :)
Sinuhet
Hyena: No tady to asi neni o tom, co deti prezijou. Jde o to, zda chces do kojence rvat THC.
Hyena
Nemám kojence k dispozici, abych ho moh proměřit... :D Nejde o to, co vydrží; jen, že vydrží víc než třeba já nebo ty. Takže si myslím (opakuji: si myslím), že když si matka dá mlíko nebo pudink nebo koláčky, prostě to nebude kouřit, tak by se mu nemělo nic stát.
Alkaloidy obecně nejsou přílišným přínosem pro naše tělo, ale v tomhle případě, si myslím, že ho to zase tak sr** nebude.
Jinak je jasný, že záleží na okolnostech a hlavně na MÁMĚ...
lordWilliam
No minimálně to bude pro jeho tělo další látka co bude muset odbourávat. Pokud matka nebude nějakej extra zkouřenec ale rozumný rodič tak se (alespoň podle studií co jsem přečetl) kromě malinko zpomalenýho motorickýho vývoje nemůže nic stát.
vrrn
:eek: cigarety, alkohol, natozpak THC bude teda pro moje dite az bude v brisku tabu.
Sinuhet
Williame, bude-li matka rozumny rodic, tak hulit nebude.
lordWilliam
Hmmm, to je taky pravda.
PsYcHo84
Necetl jsem cely tread, ale jako zodpovedna matka bys nemela hulit, pit alko kourit, ani nic jineho. Tobe to nic neudela, ale malemu diteti, ktere jeste nema tak odolny oganismus a rozvinutou imunitu, to muze nedozirne uskodit. Zalezi na tom, jestli uprednostnis zdravi ditete, nebo huleni.. Ja mam v teto otazce naprosto jasno.
PsYcHo84
citace:
Původní příspěvek od Hyena
Nemám kojence k dispozici, abych ho moh proměřit... :D Nejde o to, co vydrží; jen, že vydrží víc než třeba já nebo ty. Takže si myslím (opakuji: si myslím), že když si matka dá mlíko nebo pudink nebo koláčky, prostě to nebude kouřit, tak by se mu nemělo nic stát.
Alkaloidy obecně nejsou přílišným přínosem pro naše tělo, ale v tomhle případě, si myslím, že ho to zase tak sr** nebude.
Jinak je jasný, že záleží na okolnostech a hlavně na MÁMĚ...


Hyeno,
thc neni alkoloid, ale terpen. Kazdopadne ani jedno mu neprospeje.

Cim vice ho matka posetri v detstvi, tim vice se muze zhuntovat cimkoli, jako svobodny dospely jedinec.
Roman Dirda
Záleží na pH THC,podle toho přechází nebo nepřechází do mateřského mléka.Nikotin se tam přímo koncentruje(proto mlíčko kuřaček často kojenci nechutná,zkuste pít tabákový výluh,brrr),protože je zásaditý,zatímco mateřské mléko je mírně kyselé(možná si to přesně nepamatuju,brali jsme to ve farmakologii).Myslím že nebude až tak zle,ale rozhodně je lepší si odpustit půl roku hulení a mít pak před dítětem čisté svědomí.Určitě je ale lepší kojit a sem tam trochu THC než dítě nechat na umělé výživě.Výrobci sice na reklamě nešetří a můžou tvrdit že v jejich výrobku je x-krát víc jodu,železa nebo kdoví čeho než v mateřském mléce,jenže neřeknou že z mateřského mléka se všechny potřebné látky vstřebávají mnohem lépe a hlavně jsou v něm protilátky i živé imunitní buňky,které snižují riziko prjmů,alergií atd.Toho,aby se do umělé výživy přidávaly imunoglobuliny(protilátky),se asi nedočkáme,neboť denní dávka pro léčbu dospělého stojí asi 30 000.Navíc děti pouze kojené do 6 měsíců mají o 6-8 bodů vyšší IQ!
Asi bych tak příkře neřekl,že "kdo si nedokáže odpustit cigarety,hulení atd. by vůbec děti neměl mít".Nejsou všichni hned ti správní a uvědomělí rodiče a snad časem přijde každý na to,že mu děti za nějaké to odříkání stojí a ještě mu péči vynahradí:)
Sinuhet
Takze deti by meli mit i ti kteri jim ublizuji tim ze jim nici zdravi svym hulenim?
lordWilliam
Co jsem si překládal studie na internetu. Tak všechny schodně uvádějí že koncentrace THC v mléce je o něco vyšší než v krvi matky. A že kouření MJ v prvním měsíci kojení má za následek zpožděný motorický vývoj a sníženou schopnost koordinace svalů.
např http://www.drugs.com/Marijuana/
Ale dá se toho najít hafo
virgill
Sinuhet co treba huleni maximalne omezit. nehulit ale v pripade ze si kojici matka neodpustila sklo co ji jeji milacek dovezl z holandu tak bude lepsi vratit se ke kojeni a abstinenci nez ze strachu prejit na chemickou hnojku pro decka.....(sunar) jinak na tvoji otazku nema smysl odpovidat pac jeslti maji nebo nemaji mit decka neovlivnime a sou aji lidi co serou na decka a klidne prehazjou peri lopatou. takze pokud bych to bral do extremu tak jedine nemit decka vubec protoze je privedu do sveta kde je vsechno horsi (voda vzduch jidlo) nez kdyz sem na ten svet prisel ja..... jde o rozumno miru a o zodpovednosti kazdeho vuci sobe nebo decku. peace
byl thread o užívání konopí v těhotenství, rozjely se debaty mimo téma, žádala jsem o přidávání už jen příspěvků relevantních k tomuto tématu, což tři lidi ignorovali a pokračovali v OT debatě - chtěla jsem smazat jen ty tři příspěvky, bohužel (za což se omlouvám :( ) jsem místo na "tady smazat příspěvky" klikla na "tady smazat thread" :(
prosím, pište sem jen relevantní informace, děkuji
Sisa
Ahoj,já jsem hulila jen když jsem ještě nevěděla,že jsem těhotná,ale můj názor je,že pokud to nepřeháníš a hulíš s mírou a ne každý den,tak že je to v pohodě. Je to stejný jak cigareta,mimču se to asi moc nelíbí,jelikož má menší přísun kyslíku,ale sem tam si myslím že není na škodu.
Hyde
Siso siso... semtam bejvá semtam na škodu... Jako cigáro to stejný není ale nezávidím vám, matkám, tu tíhu odpovědnosti... hulím každej den, plodím děti každej den :D, Míra se mnou hulí v pátek, plodí taky... v pohodě to není... děti už nám odrostly... hulej taky... hledaj "přenašeč souvislostí"...kde je tomu všemu konec... snad to ten tvůj Józef pochopí... todle není teátr...už to chci jen natvrdo...bez předsudků...bez odsudků...sudků...údků...ú...
Sisa
Já s tebou nesouhlasím.Přece i psychickej stav cítí mimčo,a pokud je mamča veselá tak je i mimčo v pohodě. Nikomu neříkám aby v těhotenství kouřil,ale pokud si třeba vyjmečně pukne,tak rozhodně nemusí mít výčitky
Hyde
No tak se mnou nesouhlasuj...já tedy nevím v čem, ...
Pes bude asi zakopanej v tom, že já reagoval na: "ahoj, já jsem hulila jen když jsem ještě nevěděla, že jsem..." ale ty jsi měla zřejmě na mysli: "ale pokud si třeba vyjmečně pukne,tak rozhodně nemusí mít výčitky".
Mezi hulením a občasným puknutím vnímám jistý rozdíl;) .
Já naopak s tebou musím souhlasit, že veselá mamča s vysmátým mimčem je fest rulézzní...
sancha
doktor řek sousedce - huličce, že spíš než aby byla nervní bez brčka, že si potáhnout může /už měla docela pupek hádam seštěj sedmej/
ck2
myslim si že kouření i hulení v těhotenství je moc špatné :banned: prece jen to dítě by se mělo rozhodnout samo jestli bude pukat nebo ne. Taky by to mohlo mirně pozměnit vývoj dítěte a mohlo by bý náchylnější k některým chorobám,přece jen strašák alshaimer taky není pověra :megafon::mutant:
Sisa
Jasně že nejlepší je nekouřit,ale 90% stejně kouří,než zjistí,že jsou těhotný. A pokud předtím kouřila 20 denně a najednou přestane,tak má mimčo normální absťák. A jeden prdík určitě mimču žádný vývoj nenaruší.
;)
GeorgeJung
Podle mě je kouření, hulení i pití alkoholu v těhotenství největší nezodpovědnost!!!! Nechápu jak může někdo takhle hazardovat se zdravím vlatního dítěte v době, kdy se nemůže samo bránit!!!!
Sisa
Ale nejsou žádný testy,který ti řeknou že dnes seš v jiným stavu.A dozvíš se to nejdříve v 6 týdnu.V této době se vyvýjí vše podstatné,takže aniž bys to měl v úmyslu,tak kouříš,hulíš.... Tak proč potom stihovat po jednom prdu?
iceCube
tak je urcite jasné a nevyvratitelné že kouření pití alkoholu či požívání jakékoli drogy může negativně ovlivnit vývoj dítěte a nebo se nemusí u dítětě projevit hned ale kdykoliv v průběhu jeho života nebo třeba u porodu to nikdo nemůže přesně stanovit, a říkat že jeden prdík neuškodí taky není 100x zodpovědný, až se prokáže že neškodí, bude to relevantní:) teď bohužel nikdo nic takové neví a dlouho vědět nebude, protože jsou tu i mnohem důležitější věci které by člověk potřeboval vědět v boji proti různým nemocem atd. Takžel já bych to viděl tak že pokud se pár rozhodne splodit dítě tak by bylo nejlepší kdyby matka přestala na dobu od početí až do porodu úplně požívat jakékoli drogy, pak si myslím že může mít čisté svědomí že pro dítě udělal maximum. I ten jeden prdík jak tady Sisa píše si myslím že může uškodit ale vše záleží na genech rodičů a prarodičů . Příroda je prostě a nejednoduše Strááášně složitá . A žádnej stroj se ji nevyrovná.... :p Taky by bylo vhodné se zeptat jestli škodí když kouří mj. otec dítěte, mediálně je známo a říká se že dlouhodobá konzumace konopí vede k špatné potenci spermií.. A jestli je může nějak poškodit to taky přesně nevím ale určitě to taky nebude jentak:)
Zdravím,)
MadEGGA:()
souhlasim s iceCubem.. podle miho nazoru nejde jenom o kyslik, ale hlavne o ty psychoaktivni latky.. je znami ze pri uzivani konopi detmi do 16 let se rapidne zvysuje ryziko vzniku psychoz. A co teprv kdyz dite neni ani narozeny a teprv se mu vyviji nervova soustava? takze zaver zni.. hulit ci kourit je nezodpovedne.. ale dat si jednoho prdika je daleko vic nezodpovedny nez si potahnout z cigarety ;)
Mozdik
Já bych radšej v tehotenství nehulil. Už kôli dieťatu...
jude
moj nazor je podobny vacsine tu vyjadrenych nazorov. je to len na zodpovednosti rodica(hlavne matky, kedze neviem ci to nejak moze ovplyvnit zo strany otca), ci si zahuli alebo nie...a musi mysliet na to, ze potom dieta bude niest nasledky za ich rozhodnutie...
Sisa
Tak se to tu pěkně rozjelo.Ale kluci,kruci,jedinej z vás,iceCube, se taky pozastavil nad tím,že vliv má i otec na plod. Je to krásný,že jste všichni tak zodpovědní,a odmítáte kouření v těhotenství,ale to,že váš potomek vznikme zrovna,když jste si dali prda,je téměř 100%,jelikož většina z vás hulí každý den. takže si pánové tatínkové uvědomte,že z vás má plod taky 50%
Mozdik
To máš totéž jak kdybys pila počas tehotenství. Co myslíš, proč se to nesmí ? Protože né sobie uškodíš, ale díteti. Nevím, je to na tebe... ale ja by som žiadne drogy, alkohol, cigarety neužíval...
Hyde
Sisa: iceCube jen poznamenal, že by se bylo vhodné zeptat, jestli a nakolik má vyhulka taťka vliv na vývoj dítěte, ne že vliv má.
Ad procenta - pokud máš na mysli že ti co nosí trencle mají 50% podíl na genetické výbavě dítěte, souhlas, nicméně ze sděleného to vyznělo jinak. Protože těžko dokázat, jaký procentuální podíl na změně těchto (otcových 50%) má samotné hulení a jestli vůbec. O vlivu čehokoliv na vitalitu "bičíkovců" :D můžem hovořit ještě velmi dlouho, neboť relevantních výzkumů v této oblasti je skutečně málo.

Jen na okraj a s úsměvem - vzpomínám si na takový jeden empirický výzkum, který uváděl, že téměř 15% mužů žije v blažené (rozuměj klamné) představě, že jejich potomek je skutečně jejich. K tomuto údaji připočti fakt, že ženy to těm "šťastnějším" jsou ochotny přiznat cirka v dalších 15% a dostaneš se na 30%...:D tudíž takřka každý třetí mrňous je statisticky vzato našich přátel, známých, sousedů či šéfů. Horníci, vojsko, TIRáci, námořníci a Veronika Žilková by mohli vyprávět:D:D:D
V širší statistice pak doplním, že každé čtvrté dítě je Číňan, a jestli tento příspěvek bude číst můj bratr, jsa hrdým otcem 5ti dětí, těžko se ubrání tomu, čemu poláci říkají attack serdcowy:D

Pánové, neklesejme ovšem na mysli, i když nám to statistika vyčíslí... svět se holt stává jednou velkou rodinou a NIC s tím dělat nejde. My co máme stále funkční kladélka, buďme rádi a ženám svých přátel v jejich nelehké situaci pomáhejme:D:D... nakonec - stejně o životě jako takovém rozhodují především ony, my jsme jen výkonné jednotky.

...prej - 50%
MATER SEMPER CERTA, PATER INCERTUS EST......
dokktor
a co takhle hulení během kojení? fakací mlíčko dítku asi taky nebude uplně okej. docela bych ocenil nejakou studii na toto téma, somebody something?
ona
100procentni je minimalne tohle: koureni travy, stejne jako cigaret, zvysuje moznost SIDS. a to ani matka nemusi kojit, staci kdyz nekdo v byte, kde je dite, kouri. i kdyby tohle byl jediny negativni vliv, je huleni vyznamny risk.

http://www.cfpc.ca/cfp/2005/Mar/vol...-clinical-1.asp
http://www.kellymom.com/health/lifestyle/marijuana.html
http://209.85.129.104/search?q=cach...10&client=opera
m16l1
ona: a mas prosim nekde oficialni studii ohledne vlivu koureni cehokoli na SIDS? Pokud vim, pres dvacet let se snazi prijit na to, cim je SIDS zpusoben, snad jen posledni vyzkumy naznacuji hormonalni nerovnovahu bez znamych pricin - takze by me docela zajimalo, odkud mas sve informace. To koureni pokud vim nebylo nikdy potvrzeno/vyvraceno, jde jen o preventivni opatreni typu "nemuze to uskodit, co kdyby to pomohlo".
ona
m16l1:studie si najdi sam, je jich presne milionjedna. kdybych si mela overovat kazdou informaci, ktera je ve skriptech nebo ji slysim od nejakeho profesora, nedelam nic jineho. je prokazano, ze signifikantne je incidence zvysena u chlapcu, v zimnich mesicich , pri poloze na brisku, u kuracek (i pri pritomnosti kuraka v byte) a vyznamne vyssi pocet byl u i socialne slabych skupin. presna pricina neni znama, ale statisticky je koureni jako vyznamny rizikovy faktor prokazano (myslim, ze se uvadelo 3x vyssi riziko) bylo by to i logicke, pravdepodobne je smrt zavinena apnoi pri poruse dechoveho centra a to je samozrejme zplodinami z koure ovlivneno.
hormonalni nerovnovaha v jakem smyslu? myslis serotonin?
m16l1
ona: dik, neco takoveho jsem cekal... Statisticke studie nepovazuji za vedeckou zalezitost - vim totiz, jak se vyrabeji. Me zajimal biologicky mechanismus vlivu koureni na SIDS - kdyby totiz konecne prisli na pricinu tohoto syndromu, tak je to na nobelovku...

Ohledne hormonu - pardon, omluva, jednalo se o pritomnost urciteho prekurzoru jednoho proteinu - chysta se rozsahla studie, zdali to skutecne je tak - pokud by se konecne prislo na pricinu tohoto syndromu, tak by se spouste rodicu spalo mnohem lepe...

V zadnem pripade nenapadam skodlivost koureni cehokoli vuci plodu/diteti - uz jen samotne zplodiny z koure jsou rizikova zalezitost. Tak ci tak si myslim, ze si to matky budou rozhodovat samy - znam par ktere kourily cigarety pres tehotenstvi a nic je neodradilo...
ona
na pricinu se vzhledem k multifaktorialite hned tak neprijde. tady mas lepsi odkaz, koukni na to, co vsechno je davano do souvislosti se sids - i ty hormony.
www.emedicine.com
to s tim amyloidem neni nic noveho http://www.medscape.com/medline/abstract/14693388

k te vedecke metode... vzhledem k tomu, ze stejna metoda je pouzita i u vyzkumu amyloidu, nechapu, co ti vadi. nevim, jake vyrabeni statistik si mel konkretne na mysli, ale do vyzkumu politickych preferenci maji ty medicinske dost daleko. navic x studii na ruznych kontinentech doslo ke stejnemu zaveru.
m16l1
jen kratce k te statistice, at to neni prilis OT - spravne polozenymi predpoklady pro statisticky vyzkum se da dokazat cokoli - vcetne zdravotni nezavadnosti koureni. Protoze se v metodach statistiky trochu orientuji, tak davam prednost konkretnimu dukazu - neco jako: "latka A vstoupi do organismu, je metabolizovana za vzniku B, C, D a latka D zpusobuje to a to..." - proste neoddiskutovatelny fakt. Ale to uz se dostavame hodne OT, takze dalsi veci klidne pres PM.

Za odkazy dekuju, prostuduji :-)
iceCube
pořád ta samá písnička akorát pokaždé jiny omastek a šťáva :david:
bajda
Kouřit v těhotenství není dobrý nápad. Ale jest možno používat např. konopné masti nebo oleje a mazat si s nimi břicho (proti striím atd.). Obsah THC v nich je natolik nízký, že plodu nemůže nijak ublížit.
Takk, kamaradka v těhotenství kouřila přiměřeně jak cigarety tak i marihuanu a je tomu uz cca 5let a má zdrave silne dite :baby: .

Treba moje mamca :) jak me cekala pry kourila cigaretu jednu za druhou ,a nikdy jsem nakk vazne nebyl nemocny apd. :angel: .
ThomasK
Můj názor je takový, že v těhotenství žádný kouř do plic.. Je to zbytečný a dítěti to rozhodně neprospěje.. S občasným "zmaštěním" v podobě konopného pokrmu (bábovička,čaj, apod.) souhlasím a jak už někdo podotkl když je veselá matka bude veselé i děcko ;)
Všem matkám Peace and Love :)
Hawke
to: juli

A jen tak pro zajímavost... Ty sám jsi a nebo nejsi kuřák tabákových výrobků?

Předem děkuju za odpověď a Mír s Tebou:)
Jo jsem kurak jak marihuany tak i tabakovych vyrobků !
Proc pak ? jen tak pro zajímavost...
Hawke
to: juli

Děkuji ti za odpověď. V tom případě by se ale dalo polemizovat o tom, jestli přístup tvé maminky ke konzumaci tabáku v těhotenství mohl či nemohl ovlivnit i tvůj pozdější vztah k tomutéž. Ona taková závislost na tabáku je údajně taky nemoc...samozřejmě z tebe nechci dělat nějakého nikotinového závisláka, to chraň Jah!:) No ale co když je to tak i s ganjou?
Nicméně, abychom nebyli úplně OT, tak se sem nejpozději do dnešního večera budu snažit hodit nějaký článeček ohledně konzumace KONOPÍ v těhotenství.
Hawke - OK, uz jsem nedockavy na ten clanek :)
Jinak ke kourení me privedly spíše kamaradi ,
vykourím 1-2 balíčky :D jak kdy na pivku i ty 2 ....
Hawke
Jak jsem psal, je to spíše článeček...:)

"Konopí bylo s úspěchem využíváno k léčení hyperemesis gravidarum, tedy ranní nevolnosti, při které těhotná žena trpí neustálým zvedáním žaludku a zvracením. Konopí navíc tiší bolest a zvyšuje děložní stažení rychleji než používané ergotinové alkaloidy (v podstatě se jedná o určitý druh rostlinného jedu)."

"Nedávná studie jamajských nemluvňat zjistila, že jednoměsíční děti matek kouřících konopí dosáhly lepších výsledků, než děti matek-nekuřaček, v deseti ze čtrnácti zkoumaných kategoriích, včetně pozornosti, robustnosti, koordinace a orientace. Matky potvrdily, že konopí zvyšuje jejich chuť k jídlu, potlačuje ranní nevolnost a zlepšuje kvalitu odpočinku. Tyto účinky pravděpodobně přispěly k lepšímu zdraví novorozeňat."

Dále se v této knize uvádí:

Účinky na ženské reprodukční orgány: Experimenty s krysami ukázaly jisté teratogenní účinky (deformace) a sníženou schopnost početí, zapříčiněné konopím, ale výsledky mají pouze marginální význam pro člověka, neboť způsob administrace, rozpouštědlo, koncentrace a vysoké dávky jsou krajně nepřirozené a nereálné. Léky jako inzulin, penicilin, kortizon a acylpyrin mají stejný efekt. Zpráva Relmanovi komise (Relman Committee) s názvem "Marihuana a zdraví" (Marihuana and Health) dospěla k závěru, že i přes velkou rozšířenost kouření konopí mezi mladými ženami v reprodukčním věku "neexistují důkazy jakýchkoliv častých teratogenních poruch spojených s touto drogou". Komise věděla o izolovaných případech kongenitálních (vrozených) anomálií u potomků kuřaček konopí, ale nenalezla důkazy častějšího výskytu těchto poruch u dětí uživatelek marihuany, než u dětí žen, které marihuanu nekouří.
Johnatan Buckley naproti tomu řídil kontrolní studii uterálního vystavení vlivu konopí a popsal možnou spojitost mezi mateřským užíváním vědomí ovlivňujících drog před a během těhotenství a růstem rizika akutní nelymfatické leukémie (ANLL) u potomků. "Ačkoliv nebyla spojitost mezi uterálním vystavením marihuaně a následným vývojem ANLL s jistotou potvrzena," studie uvádí, že "evidence dostatečně ospravedlňuje další výzkum."
Podle jiné studie byly ale děti narozené kuřačkám marihuany menší, měly nižší tělesnou hmotnost, menší hlavy a při narození méně plakaly.

Zdroj: Velká kniha o konopí - Rowan Robinson
M.a.a.x.
muj názor: nehulit, a nebo hulit v takové míře v jaký by to mohlo snášet mírně a příjemně, tudíž tak malé množství, které by nezhulilo ani 3leté dítě, ale třeba jen trochu cítilo ... pro tak malý stvoření je normální dávka pro člověka asi velkej šok, problém je, že dítě se bude učit rozvíjet, vnímat atd. a takovéto dávky by ho asi mohli psychycky i jinak změnit
Myslim si, že by mu mohli občasné (14-30dní) menší než malé dávky pomoct.
Je ale lepší myslet na to dítě, hulit může až v pozdějšim věku .)
MadEGGA:()
ty jo, jak tu nekdo zminoval, ze dite kamarada je zdravy.. tak mno ale co treba jeho vivoj.. kdy zacal mluvit, kdy zacal chodit, kdy zacal poznavat barvy atd.. podle me to neni jenom o tom, jestli mu v patym roku zivota nenasli nejakou chorobu. ono se to muze projevit na cemkoliv a to treba i v prubehu dospivani.. napr. v puberte
Hyde
Zdravím,
rád bych jen chtěl vyjádřit potěšení že Hawke si skutečně dal tu práci a sáhl po tom správném Robinsonovi:D Něco jako slib později dodaných informací a posléze kulový se zde stalo, zdá se národním sportem.
MadEGGA: no, čemkoliv - spíše bych řekl jakkoliv (i když takovými exaktními vyjádřeními věda, jakou medicína dnes je zásadně opovrhuje...) a proto - projevit se může jak negativně tak i pozitivně.
H.
MadEGGA:()
2juli: mno pri tom koureni v tehotenstvi.. to decko se v podstate stava taky kurakem. A minimalne po porodu pak daleko vic rve a je podrazdeny a nervozni. A celkove priduseny pri vyvoji v matce. Takze nasledky muzou byt ruzny, ale ty uz si je ted nemas sanci uvedomit. Kdo vi, kde bys ted byl, nebo co by bylo jinak, jak by ses citil a td., kdyby tvoje matka v tehotenstvi nekourila. to uz asi nikdy nezjistis
Czest !
'''''''''''''''''''
Jak píše Hyde projevit se může jak negativně tak pozitivně
nebo vůbec.......

MadEGGA :
Jinak ze zvědavosti že ty jsi nekuřák?!
MadEGGA:()
ted uz jo. ale kouril jsem asi 8 let.. nedavno jsem prestal
palma
ehm to Sisa: Nejsem dokonaly clovek a jsem i pro spatnosti...ae jsem si myslim docela rozumny ... to jak si psala ze kdyz ceka nekdo dite a huli s mirou a diteti to bere kyslik ae jde to.....jses krava asi si ani neuvedomujes ctje kdyz nekdo ceka dite a o co tu vbc jde....nvm kolik vas je stejneho nazoru jko ja ze kdyz je zenska tehotna a ceka dite tak by nemela urcite hulit a spis se snazit delat dobre veci pro mimco co v sobe nosi... to co jsi napsala je nechutne... k-
palma
cetl sem ted vic prispevku....siso siso jsi tak blba az se mi chce zvracet....nezaslouzis si snad ani svoje dite...hul si jak chces ae neublizuj novemu zivotu kterej chce byt tky zdravy... jsi hnusne sobecka a povrchni pííp s trapnyma prispevkama :flick: ...
čepra
Když jsme se s přítelkyní dozvěděli, že je těhotná, ze dne na den jsme skončili s cigaretama. U špeků jsem zůstal a milá si občas taky potáhla. Kouří i těď v těhotenství a domníváme se, že to docela napomáhá tvorbě mléka- btw v 18 měsících stále kojíme :)
Malá je normální, zdravá, silná holčička samozřejmě nejhezčí na světě :punk:
Pokud by se někdy objevily nějaké zdravotní problémy, tak tu jistě vždy vyvstane otázka, zda to není třeba tímto, ale to si musí každý srovnat se svým svědomím sám.
Já osobně v omezené míře kouření v těhotenství neodsuzuji a troufám si tvrdit, že je méně škodlivé, než kouření cigaret či požívání alkoholu.

Docela by mě zajímalo, kdo z vás moralistů má taky osobní zkušenost, nebo jsou to jen takové výkřiky "co by se mělo". Někteří kámoši přítelkyni taky tak trochu odsuzovali, tak jsem se jich zeptal, jestli oni by v této situaci najednou se všemi neřestmi skončili .... a vy ?
MadEGG
2cepra: pokud by nedokazaly se vsim skoncit, tak hold nejsou zrali na to mit potomka ;) btw podle me to vasemu diteti zmeni spoustu veci v zivote.. akorad uz asi nikdo nedokaze posoudit, co by bylo jinak, jelikoz zmeny nebudou hned tak na prvni pohle viditelne a kazdy si proste pak rekne, no je to tak, protoze to tak melo byt, nebo proto, ze jsi se tak narodil, nebo proto, ze to proste prislo.. :/

jinak gw palmo.. ikdyz si nemyslim, ze by to te borce otevrelo oci.. :/ spis naopak.. da si speka s jeste nenarozenym deckem na protest proti rozumnym lidem jako spravne vygumovanej neo hipik.. :/ pfff
Hyde
V poho, pánové,...Sisa už má dávno překousnutý pupeční šlaušek. Přejme jí aby ji sám život nasměroval kýženým směrem..
čepra
citace:
Původní příspěvek od MadEGG
2cepra: pokud by nedokazaly se vsim skoncit, tak hold nejsou zrali na to mit potomka ;)


a ty ho máš?
hh jojo teorie versus praxe :teef:
v knize marihuana mýty a fakta sem dočetl o testu asi 12 000 těhotných žen - huliček. bylo to fajn a dokonce pozitivní. jenomže v tý knížce je pozitivní snad všechno a neberu ji jako úplně objektivní věc k tématu
MadEGG
2cepra: ne nemam :D v necelich 23 by to byla hloupost. navic teprv zacinam na sobe pracovat a momentalne zensky ani moc neresim ;)
Ondra_161
citace:
Původní příspěvek od MadEGG
2cepra: ne nemam :D v necelich 23 by to byla hloupost. navic teprv zacinam na sobe pracovat a momentalne zensky ani moc neresim ;)


Tak proč se tak radikálně zapojuješ do diskuze ke které nemáš v podstatě co říct...?Kdybys napsal, že je to jen Tvůj názor, ale toleruješ i ostatní tak pohoda, ale něco takového jako jsi ty napsal je prostě pi*ovina bez jakéhokliv významu...
MadEGG
Hmm, jako jo no, mel jsem napsat to co rikas. Nechal jsem se unyst. Ale stejne si o techhle lidech budu myslet vzdycky svoje ;)

Jinak ja deti nemam, ale mam 3 starsi sourozence, kteri maji mali decka predskolniho veku.

Je to o nazoru to urcite, ale take o nasledcich tech nazoru.
Badulka
Zdravím,měla bych dotaz na místní ženy (případně muže se zkušeností ;-) )
Na netu jsem se dočetla že thc brání sestupu a zahnízdění oplodněného vajíčka v děloze. Zajímalo by mě jestli některá dívka či žena otěhotněla "zdravě" v době kdy užívala thc ve větším množství.
Myslím tím klasicky podzim s plnýma zavařovačkama,takže tak 2-3 jouinty denně.
Díky moc za reakce.
Hlava
Cau , zkušenost nemám :p: ale spojil sem ti Tvůj dotaz s tímto vláknem v Léčitelství tak se tady počti jestli ti to pomůže , jsou tady i podobná témata stači hledat , měj se Hlava
Samulele
citace:
Původní příspěvek od Badulka
Zdravím,měla bych dotaz na místní ženy (případně muže se zkušeností ;-) )
Na netu jsem se dočetla že thc brání sestupu a zahnízdění oplodněného vajíčka v děloze. Zajímalo by mě jestli některá dívka či žena otěhotněla "zdravě" v době kdy užívala thc ve větším množství.
Myslím tím klasicky podzim s plnýma zavařovačkama,takže tak 2-3 jouinty denně.
Díky moc za reakce.



Dame vediet za chvilku:)
Zatial .S
čepra
Ahoj,

nám se to se ženou povedlo dvakrát a to jsem se ani nějak moc nesnažili :) A to by navíc podle různejch psaní na netu měla být pohyblivost mých spermií po 15 letech úžívání konopí , z toho 7 letech denodenního, asi na bodu mrazu.
Zkrátka nic není černobílé a každopádně přeji, nechť se dílo zdaří a je jedno jestli pod vlivem nebo ne.
Badulka
ono už se právě zadařilo :-) jenže se bojím aby se mi nenarodila třeba palička ;-) Zítra to snad rozsekne doktor

takže konopí nevadí uhnízdění plodu v děloze,aspoň u mě :goldcup:
WatováWíla
U nás taky v pohodě:D
Hakr
Badulka:
pro začátek musím zduraznit že na sebe nejsem vubec pyšná ale je to prostě tak.
Než jsem zjístila že sem těhotná byla jsem na tom stejně jako ty.Byla jsem rozhodnutá to ukončit a být zodpovědnou mámou.Jenže ta myšlenka že večer si nedám jointa neskouknu oblíbenej serial a nedám si nějakej dobrej žvanec mi naprosto nešla do hlavy :0) proto jsem ve svém koníčku pokrčovala dál.:0) Omezila jsem množství a musím zdůrznit že máme ty nejusměvavější (zdravé) děti na světě :0)nechci tímto propagovat že marihuana je v těhotenstí skvělá věc,ale určitě škodí mín jak už zmíněná... cigarka :0(
Nejvíc vadí stres a absolutní, přírodou nevynucené změny životního stylu. V dnešní době ideálních aktivit, jídelníčků apod., jedině vhodných pro budoucí matky, se ztrácí žena jako člověk. A ta, myslím, bude v životě dítětě potřeba ze všeho nejvíc, Pohoda a spokojenost matky, i když společností mnohdy odsuzovanou, bude v životě dítěte tím nejdůležitějším. Proč mají ženy tendenci si samy dělat ze života peklo a vinit se za všechny nedokonalosti světa a života?
desertwolf
Plně souhlasím s iceCUBEM, až na jednu věc. Kouření u otce má vliv jen na kvalitu a potenci sperma, sperma přenáší pouze DNA otce a je jedno, zda je to narkoman, či alkoholik. Zdravotní stav plodu ovlivňuje pouze tělo matky, v kterém 9 měsíců žije a z kterého si bere vše co potřebuje.
Takže jakékoliv užívání všeho špatného v těhotenství je holé bláznovství, jenž si matka uvědomí až poté, kdy malé dítě marodí a marodí a je to jen z oslabené imunity, kterou mu nevytvořila jeho matka během těhotenství
Hakr
protože jsou dány jasný pravidla?!když žena nepatří ani do jedné škatulky jak je dáno životem tak už v očích ostatních lidí vyčnívá!!a nikdo si neuvědomuje že to jsou nedokonalosti života ale většina to bere jako ženu jedince která se nedrží pravidel!A proto se raději sama odsoudí! Jen v očích dítěte je matka ta nejoddanější žena na světě vidí v ní vzor,pochopení úctu a vždy u ní najde útěchu(teda spon většinou)Není nic krásnějšího než nevinný bezzubý usměv ale to už jsme odbočili od tématu V těhotenství každopádně klid pohodu a vyrovnanost :0)
citace:
Původní příspěvek od desertwolf

Takže jakékoliv užívání všeho špatného v těhotenství je holé bláznovství, jenž si matka uvědomí až poté, kdy malé dítě marodí a marodí a je to jen z oslabené imunity, kterou mu nevytvořila jeho matka během těhotenství

Imunita se vytváří reakcí na nepříznivé vlivy. Sameček odpovídá "jenom za půlku dna".
Co zvážit důležitost výběru vhodného samečka? A místo vyčíslování nekonečné řady omezení pro matku se zaměřit na vytváření pohodového prostředí. Prý je nejdůležitější zdravý životní styl matky tři měsíce před otěhotněním. Peklo od puberty co kdyby........ Viník za téměř všechny budoucí problémy je předem dán.
V přírodě platí spáří se nejlepší samec, u lidí naopak na samci nezáleží, za všechno může matka......
Hyde
citace:
Původní příspěvek od kustovnice
V přírodě platí spáří se nejlepší samec...

No ono je to ve skutečnosti tak, že ten nejlepší samec je jediný kdo se páří a je mu fuk esli na něj při TOM někdo kouká. Takže jestli je pro přírodu něco typické, tak je to fakt, že šuká ten kdo může - vesměs tedy všichni, pěkně každý s každým .. genofond to rád... ale ti u toho nemusí exhibovat:D
Nutno podotknout, že pouze do té doby než dříve či později někoho z nich napadne stát se nastupujícím "nejlepším samcem". V tomto ohledu žádný rozdíl od homů.
Ale pravda, výběr jednoduchý nemáte... :) do toho ty stamiliony mladých zdravých,"nezadatelných", po bílém mase a dluhopisů EU lačných, nažhavených mužů z Číny...
H.
jatro
Marihuana během těhotenství: Může pomoci ženám s nevolností a zvracením?
http://pavlasx.cz/marihuana-behem-t...ti-a-zvracenim/


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma