Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Stavba dvoupatrové skříně 150W/400W - Klikni zde pro originální téma
MarihuanKonopný
Zdravím fšecky :)

Jak tady tak pořád pozoruju jak to máte všichni pěkný z těch skříní ,tak jsem usoudil ,že to zkusím taky.

Předevčírem jsem si sehnal zadarmíčko skříň ,elektroniku po většině mám ,výbojku jsem si koupil a zbytek jsem zatim splácal z toho co dům dal.Pomáhá mi jeden můj kámoš ,kterej už se skříněma skončil.

Vím že budou námitky proti tomu alobalu , ale z většiny je ta skříň vylepená stříbrnou folií co se dává na okna od auta (dost mi ji zbylo).Alobal je tam jen na některejch místech a na fotkách to není znát.Neni to sice žádná sláva ,ale aspoň něco.
Viděl jsem zase u jinýho kámoše skříň vylepenou jenom alobalem a sklízel fakt dobrý množství a dobrý matro.

Skříň se bude skládat ze dvou pater.Nahoře se budou smažit malý řízečky pod 150W a dole pojedu SCroG. Znamená to ,že když se bude blížit dole čas sklizně ,tak nahoru šoupnu nový řízečky a až spodek sklidim tak přesunu už větší kyti dolu pod 400W slunce a pojede se nanovo.Výška pater by měla podle zkušeností kámoše idealní a výbojky budou samozřejme viset na řetízku.Takže regulace výšky světla taky pořesená.Výbojky budou umístěný v cool tubách a každá samostatné časově řízená spolu se svým aktivním větráním.Nahoře budou super tichý větráky d12cm od zdrojů PC ,dole taky a ještě dva malý navíc.Všechny na 12V a poběžej neustále.Jak budou umístěný je vidět na fotkách.

Dál to zatím promyšlený nemám.

Předem díky za rady :)
MarihuanKonopný
Tady je vidět příprava pro větráky.Ta elektronika bude samozřejmě nějak elagatnejc zakrytá. (jsem elektriky znalej ale přece jenom je tam napětí okolo 5kV tak nejaký krytí bude rozhodně vhodný)

V tom spodním patře jsou ty vrchní díry pro tu 400W výbojku ,ty spodní pro větráky 12cm ,a ještě tam budou ty menší o něco níž.Foto dodám.
Rhino
Zdar, vypadá to dobře. Sem zvědavej jak si v tom budou lebedit kytky.. Jen bych měl jednu radu - zapoj v elektrice na tlumivku uzemnění (žluto-zelenej), abys nedostal pecku ;) Měj se
MarihuanKonopný
žlutozelenej mam zapojenej na kostru u cool tube (takže je všechno kovový vevntř chránený) a je vedenej přímo na kolík do zásuvky.Chtěl bych to pak všechno dát stejně přes proudovej chránič ,takže by to ani jinak nešlo.Za nim už se nikdy nesmí spojit pracovní nula (modrý)s uzemněním (zelenožlutý) (nejde pak ani nahodit)Není to na ty fotce vidět ,ale díky :)
Expiry
Zacal jsi fcelku dobre,ale :faq:+zdravy rozum+neco malo z groweru ti jasne poukazuje na par chyb/nedostatku.

1.kdyz budes delat vicepatrovou skrin,tak musis mit v prvni rade dobre tepelne odizolovane obe dve skrine.V tvem pripade bych spis dal 400w nahoru a 150w dolu,jinak budes mit obrovskej problem s teplotou,protoze ti ta 400wtovka vyhreje tu horni skrinku.

2.Bejt tebou,tak se na PC ventilatory hooodne rychle vyseru.Sice je tady pomerne dost lidi,co maji treba 250w(najdou se tady i 400w) a chladi to ventilatorama k PC.Ty vetracky i prez to,ze maji napsanej vykon trebas 230m3(sunon),tak je dost velkej rozdil mezi 230m3/h u Sunonu a 230m3/h co ma treba Euro3(podobnej sr*c,stoji kolem 500kc a kazdej mesic az dva mesice se to pokazi).Mel jsem jednou na zkousku ve stary skrini ventilator co mel uvedenej prutok 200m3/h na odtahu a na pritahu neco podobnyho(pritah mel mensi vykon) a pak jsem na odtah soupnul to euro.Nahle mi teplota ve skrini klesla o nekolik stupnu.Jestli chces mit grow,kterej bude za neco stat,tak zainvestuj do ventilatoru(tad me vsichni co razi PCventilaci ukamenujou :D).Ventilace byva vetsinou stejne draha(obcas i drazsi)nez osvetleni.Koukni se na stranky www.klecka.cz a ve ventilaci je Ulita za 1200kc s vykonem 180m3/h,kdyby sis myslel,ze je to malo(porad nikde nemuzu najit nejaky rozmery skrine),tak pak kdyz priplatis litrik,tak muzes koupit WKV 100(UFO s vykonem neco kolem 250m3/h->protoze asi chces mit ticho,tak by pak byl potreba jeste regulator,kterej se da poskladat za 150kc)cena je asi 2250kc (prodava firma www.dospel.cz a nebo GHT growshop),popripade muzes koupit zase Ulitku s vykonem 250m3 za 2200kc(odkaz dodam casem az si vzpomenu na nazev shopu a nebo me nekdo predbehne->v to taky doufam :D).Dalsi moznost je WKV 125 s vykonem 440m3/h a cenou 2400kc.Dal uz to asi nema smysl psat,ale kdyby se ti ani jeden nezamlouval,tak se najde urcite i neco lepsiho(drazsiho :()

V te skrini se 150w to mozna utahnes tema PC,ale na 400w si podle me ani neskrtnes a budes mit porad problemy s teplotou.Kddyz bys koupil WKV 125,tak by se na to daly napojit obe skrine,ale myslim,ze ta ulita za 1200 a nebo neco z ventilace za 2200 by ti melo urcite na 400w stacit a kdyz 150w nebude topit to ctyrkylo,tak to snad tema PC uchladis.
MarihuanKonopný
Ta 400W by mela být taky v cool tube s aktivním větráním ,takže s teplotou by problém být neměl.Když položíš ruku na tu tubu ,tak je to skoro studený a kdy ji dáš na výbojku tak se spálíš.Ty ventilátory jsou tam jen pro výměnu vzduchu a když tak přemýšlím o vlhkosti tak asi taky budou časově řízený (nebo budou mít regulovatelné otáčky).

Jo a rozměry skříně jsou 95x160x60
Expiry
Zkus zapnout obje vybojky a odahy.zavri dvere do skrine a cca 30cm pod vybojku dej teplomer.Nech to bezet aspon 4hodiny a pak se koukni na teplomer->napis kolik si nameril.
Zdar,
na těch stěnách máš alobal? pokud ano tak bych ho strhnul a natřel to raději na bílo! nebo si objednal z growshopu bilou folii! protože alobal ti začne oxidovat jak přijde do styku s vodou a budeš tam mít na tom všude fleky od vody a časem se jeho odrážecí schopnosti sníží!:)
MarihuanKonopný
s tím teplomerem to zkusim hned jak to bude mozny ,tu 400W musim jeste komplet sehnat.pokud jde o ten alobal tak to casem přelepim tou bílou reflexní folií :)
MarihuanKonopný
Tak už jsem vymyslel ,jak to udelam s vlhkostí a s teplotou.:)
Dovnitř dám termostaty a ty budou řídit chod ventilátorů.V obvodu bude ještě zapojenej regulátor otáček ventilátoru pro každej samostatně.Přidávám obrázek schéma ,kdyby to nekdo chtěl zkusit.Je to regulátor pro 12V PC ventilátory do příkonu 5W.
No a s vlhkostí to bude manuální :) pověsím tam dva vlhkoměry (na obr.)a podle nich budu řídit otáčky ventilátorů. Aspoň to nebude tak drahý.

Automatický zavlažování vychytám až zjistim ideální počet kytek v týhle skříni.Dole udelám přihrádky pro substrát ,samozřejmě dělený a rozvedu k tomu nějaký hadičky.Jaký to ještě uvidim.Na to je času dost.
sundance
...Ty vole...docela PUNK ta elektrika pověšená na dřevěné skříni....:DAle jinak fandím a jsem zvědav jak to pojede....Nad něčím podobným jsem také přemýšlel ale ve skříňové lednici-není za dřeva.


Peace,Sundance.
MarihuanKonopný
No takovej strelec zas nejsem abych to takhle nechal :) moc to nepotesi oko elektrikarovo.Nez do toho dam rostlinky tak to samozrejme prijde vsechno do malych plechovych rozvadecu.Tohle bylo jen na odzkouseni vybojky.Nerad bych jednou prijel domu a zjistil ,ze vsechno lehlo popelem.:)
MarihuanKonopný
strasne mi huci ta tlumivka pro vybojku.muze to byt zpusobeny tim ze tam nemam kondenzator?
ten tam je jen kvuli spotrebe ne?
Zdar,
Ta tlumivka ti bude hučet! já mám taky zapojený sodík ale 70W bez kondenzátoru a tlumivka mi hučí! ale kondenzátor na to nemá vliv, ta tlumivka ti bude hučet!
MarihuanKonopný
proc si tam nedas ten kondik?vzdyt to ma pak mensi spotrebu
Elektřinu stejně neplatím a že zaplatím o 10 korun navíc tak to mě fakt nezabije!sice to má menší spotřebu s tím kondenzátorem, ale fakt malou!
MarihuanKonopný
no snad to bude v poradku ,kupoval jsem komplet (vybojku ,zapalovac ,tlumivku a objimku) v jednom velkoobchode se vsim co souvisi s elektrikou a vybiral mi to clovek co tam dela (tak snad neni blbej a vi co prodava). ja tam ty kondenzatory prdnu.kdyz tam budu mít dohromady 550W tak uz to bude mozna trochu znat na ty cene za el.
MarihuanKonopný
Tak jsem zase o něco pokročil.Zítra by to mělo být komplet :) Když příjdou zbývající věci.
MarihuanKonopný
hele lidi je normální ,že na tý tlumivce neudržím ruku jak je horká?
vrrn
citace:
Původní příspěvek od MarihuanKonopný
hele lidi je normální ,že na tý tlumivce neudržím ruku jak je horká?


Jo, je...:D
Hanyz
že jsi dal tlumivku atd. do krabic je sice hezké, ale jestli tyto nejsou v nehořlavém provedení, tak ti de facto žádný účel neplní. Nehořlavé provedení je symbolizováno značkou písmena F v trojúhelníku, ale nejsem si tím naprosto jistý. Kdyby tě to zajímalo, zeptej se člena shaman1*, ten to bude určitě vědět.
Peace
Hanizek
citace:
Původní příspěvek od MarihuanKonopný
proc si tam nedas ten kondik?vzdyt to ma pak mensi spotrebu


To není pravda - kondenzátor pouze eliminuje jalový výkon a za ten neplatíš.
MarihuanKonopný
spodní skříň má 95x90x60
Jpt
KAmo jesli muzu tak bych ti trosku poradil:
A) Ty lidi co ti radej s teplotou maj pravdu....i kdyz to budes mit v CT(400w) tak to proste bude hrat.....a budes s tim mit problemy vy ty vrchni skrini
B)Proc mas nahore 150w?? Neprijde ti to zbytecny???MYslim ze kdyby jsi tam narval treba 2-4 cool white zarivky ( phillips TLD ) tak by to splnilo ucel lip ne? Bude se ti to hezcejc kosatit nez poid sodikem a navic ty kytky muzes mit "skoro" na celou vysku skrinky.....zarivky ti je jen tak nespalej.
C) Kondenzatory tam urco dej. Tlumivka ti vytvari jalovy proud a ten jde bez kondiku do prdele....ale kdyz je kondik tak ten proud chyta a vraci ho zpet do tlumivky..... u tech 550W uz to bude znat....
D) Kup si digitalni vlkomer!!!! kdyz trosku pohledas tak se da sehnat za 300 kc a to myslim neni castka co by te polozila na zada...

Jinak co se chystas jet?? Hlinu?KOkos?Nebo hydro??
JA bych ti asi poradi sehnat plastovou prepravku a hodit tam JEDNU kytku do hydra. Mozna si nekdo bude myslet ze sem magor ale ze skusenosti with bubbler wim ze to bude dost....
AHM4D
citace:
Původní příspěvek od Jpt
D) Kup si digitalni vlkomer!!!! kdyz trosku pohledas tak se da sehnat za 300 kc a to myslim neni castka co by te polozila na zada...


můžeš mi vysvětlit proč?

Marihuan...a vůbec, jak to pokračuje?
MarihuanKonopný
nakonec jsem z toho udelal jen to 400W a to horni patro jsem zrusil.no a zatim jsem se jeste nedostal k tomu abych do toho neco dal :(
AHM4D
chlape to je škoda, vypadalo to tak nadějně a luxusně;)
mattes.3
kondezátor snižuje jaloý proud ale ten je enom pro velkoodběratele-fabriky atd. takže je to zbytečne ho tam mít.jinak bych se chtěl pochlubit že už mám vše potřebné takže do neděle to smontuju a můžu začít-radost velá foto přidám v nedělu zatím hola.
mattes.3
tak jeto už jen pár drobností ale tento týden začnu svíti!!!!!!


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma