Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Teplota - Klikni zde pro originální téma
porthos
Dal jsem dokupy profi hydroponickou skrin a pri zkusebnim chodu jsem nameril teplotu 32`C. I kdyz mam odtah ze stinitka do uhlikovyho filtru 500 m/h pres UFO ventilator ven ze skrine a jeste otocny stolni vetrak prumer 25 cm,porad je to malo a vzhledem k naplnenosti skrine uz se tam s primocarkou nehnu abych vyriz diru pro PC vetrak[jedine vespod u nadrzi].Musel bych to zas vsechno vyndat a na to nemam cas,rizky dorazi pozitri.Poradte co s tim,jestli by stacilo poridit jeste jeden stolni vetrak,nebo dat neco pod lampu [Osram 600w],popr.vyndat ze stinitka plech pod odtahem,nebo oboji.Az to rozjedu,poslu fotky.
Walhalla2000
tezko se ti radi, kdyz krome toho, ze tvoje skrin je profi jsi nam o ni nic nerekl... jak je velka a tak? a proc si myslis, ze je profi? mne moc profi neprijde, kdyz tam mas tak vysokou teplotu...
chorus
to Wallaha

Chtěl bych se zeptat jestli teploty u Hydra a u hlíny jsou stejné ?
sunset
chorus

Premyslej trochu:D

ANO :D :D :D
Walhalla2000
2 chours...

pokud stale premyslis a jen kroutis hlavou, jako ze nevis, tak ano, jsou
nemo
Pokud máš pořád ještě problémy s teplotou, tak věz, že z principu je to tak, že energii, která ti zvyšuje ve skříni teplotu nad mez kterou potřebuješ, je potřeba dostat pryč. Nejjednodušší je zvýšit odvod množství vzduchu nebo snížit teplotu vzduchu co ti jde do skříně. Podívej se na filtr v odtahu, jestli nedělá příliš velký odpor odcházejícímu vzduchu nebo budeš muset zvýšit výkon výkon ventilátoru (i když teda 500 m3/ hodinu je slušný výkon - jestli má tvoje skříň objem 10 m3, tak se ti vzduch ve skříni vymění za hodinu 50x - takže bych to tipoval na velký odpor filtru nebo zacpaný odtah).
chorus
to :-) Sunset & Walhalla2000

Dík chlapi,

Jen mě zaujal jeden z příspěvku Advanced Hydroponics.
Píšou tam,že měli v jedné fází ( den 28 ) teplotu 15-24° . Chtěl jsem ji snížit i u hlíny,ale když mi to nedoporučujete tak to asi zkoušet nebudu.



day 28
Maintenance: 1. We noticed very early and extreme bud production.
2. No significant growth in height, extreme bud production (see picture)




What happened this week:
Starting PH 6.4
Starting EC 2.0
Water Temperature 19-21°
Room Temperature: 15-24°
Humidity: 50%
Length at time or planting: 83 cm
Growth since last week 8 cm
Total maintenance time: 1,5 hours

Day 27: Cleaned lower damaged leaves. Checked all environmental conditions and feeding systems. Once again admired abundance of bud production in this stage (see picture).
Day 28: Temperature has cooled off (-1-4ºC at night). Plants really love it, also helps keep bugs away.

The Come Grow With Us team.

Je lepší větší rozdíl mezi dnem a nocí v růstu 16/8 nebo v květu 12/12 ?
Pročistí se půda od soli víc,když je rozdíl teplot mezi dnem a noci větší ?

Př.: noc 19-21 den 26-28
noc 20-22 den 25,5 - 27,5



porthos
citace:
Původní příspěvek od Walhalla2000
tezko se ti radi, kdyz krome toho, ze tvoje skrin je profi jsi nam o ni nic nerekl... jak je velka a tak? a proc si myslis, ze je profi? mne moc profi neprijde, kdyz tam mas tak vysokou teplotu...


O.K,to profi beru zpatky.Napsal sem to proto,ze sem nad ni stravil tolik casu a vrazil do ni hodne penez abych mel vsechno do posledniho detailu vychytany.A musel jsem se kvuli tomu naucit spoustu veci [nikdy predtim sem nepestil}o kterejch sem nemel ani paru.Skrin sem si nechal udelat na miru {100x120x210}a snazil sem se vybirat ty nejlepsi komponenty{vsechno z prazskeho growshopu,ted jsem zjistil ze by se to dalo poridit o dost levnejc,napr v bazaru na groweru,ale co se da delat}.Slo me hlavne o to aby ta skrin vypadala zvenku uplne nevinne,takze bez ramusu a zapachu.Proto sem zainvestoval do odvetravaciho systemu,kde od lampy vede roura do petistovky filtru s aktivnim uhlim,kde se vzduch vycisti a potom pres UFO ventilator 575m3/hod fouka stropem ven jako vanek.Steny jsou polepeny reflexni folii.Pul metru ode dna skrine je foch a pod nim dve zednicky nadrze 90l,v jedny silny cerpadlo{11 000 l/hod} a od nej hadice ke kvetinacum{jeste musim pridelat kapilary a P-jehly}.Na fochu pod kvetinacema a lemech sten je pridelanej Technodrem,odkud odpadni voda steka do okapku a odtud do odpadni nadrze.Na plochu 1.2 x 1 m se mi vejde 42 kvetinacu 20x20,coz se asi neda upne vyuzit,ale protoze pojedu zatim rizky,budu postupne zkouset kolik si jich muzu dovolit.Lampu mam 600w ,takze svetla bude dost .Jako medium pouziju rockwoolovy kosticky a kokosovy substrat B`cuzz s trichodermou a k zavlazovani soupravu od Advanced hydroponics.To vsechno a spousta dalsiho me stalo tolik prace,penez,nervu a casu straveneho resenim vsech problemu a technickych reseni{hlavne vetraci system},ze sem si dovolil pouzit slovo profi,ale vim ze nejsem jedinej kdo pri stavbe skrine potil krev takze to beru zpatky.Az budou fotky,posudte sami. HOWGH



porthos
citace:
Původní příspěvek od nemo
Pokud máš pořád ještě problémy s teplotou, tak věz, že z principu je to tak, že energii, která ti zvyšuje ve skříni teplotu nad mez kterou potřebuješ, je potřeba dostat pryč. Nejjednodušší je zvýšit odvod množství vzduchu nebo snížit teplotu vzduchu co ti jde do skříně. Podívej se na filtr v odtahu, jestli nedělá příliš velký odpor odcházejícímu vzduchu nebo budeš muset zvýšit výkon výkon ventilátoru (i když teda 500 m3/ hodinu je slušný výkon - jestli má tvoje skříň objem 10 m3, tak se ti vzduch ve skříni vymění za hodinu 50x - takže bych to tipoval na velký odpor filtru nebo zacpaný odtah).


to Nemo: Diky ze ses tim zkusil zabyvat ale nemyslim si ze by to bylo nekde ucpany.Naschval sem v ohybech pouzil tvrda kolena co drzi tvar a ventilator i filtr jsou novy a odzkouseny.Zkousel sem pd stinitko dat 4mm sklo a vetrak nastavit na nej a lampu,ale teplota neklesla ani o stupen.Budu asi holt muset vyndat par veci a vyriznout diru pro jeste jeden vetrak,nejspis do stropu.Tak me napada:nepujde mi tam tim vetrackem svetlo?
PODziM
čusss...

někde sem čet, že když máte kytku za oknem (resp. mezi okny), tak ře roste rychlejc než kytky venku, protože mezi oknama je vyšší teplota... taxe ptám: když zvýšim teplotu ve skříni z 26ti na 30, poroste muj skunk rychlejc?
porthos
Dneska jsem zainvestoval do dalsiho ventilatorku,prumer 25 cm, 280m3/hod.Pridelal jsem ho do stropu,utesnil a cekal kolik namerim.Teplota vubec neklesla.Nemam zadnej privod cerstvyho vzduchu,takze zkusim dole vyvrtat par der,jestli to konecne klesne,jinak uz nevim.O kolik zhruba klesne teplota a zvysi se vlhkost{30%}kdyz do 90l nadrze naleju zivnej roztok?
PODziM
hele aramisi :)

tos neřek, že nemáš do skříně příliv čerstvýho wzduchu... máš takhle našlapanou skříň a zapoměls udělat díry?? navrtej jich dole co nejvíc a je to f klidu (doufam), napiš jaxi pochodil... jo a čím víc děr a víc ventilace, tím menší vlhkost, takže to musíš nějak vykombinovat, aby byla optimální teplota i vlhkost... já mam teplotu 26-28 a vlhkost ve dne 50% (60% je lepčí), v noci 80%

tak zdar
porthos
NO,kdyz o tom tak premejslim tak porad nemuzu pochopit proc sem tam ty diry uz davno neudelal.Ze bych byl uz uplne blbej?Nebo za to muze kvalitni HIGH,ktery provazelo celou stavbu?No behem odpoledne to vyvrtam a vecer napisu kolik sem nameril.
mičurin
hele kámo uplně tě chápu. mam taky 600w hps a stínítko sodtahem - šneka z growmana 500-800m/h, skřín je 90x130x200. zaboha to nemužu odvětrat. když nechám otevřený dveře tak tam je 30 stupnů jinak i 40. tedsem tam dal další větrák ale nic. zkusim udělat další přívod vzduchu. v sensi seeds katalogu sem čet že přívod má bejt aspon o 50 % věčí než odtah tak uvidim. přál bych si těch 25 - 28 se zavřenejma dveřma páč se u toho nedá spát.
drevonos
cau,
Ja se taky docela potykam s vysokou teplotou (35°). Mam tam 4 PC vetraky, ale to je vlastne jedno. Spis me zajima jestli mam vsechny pustit aby odtahovaly vzduch ven a udelat tam velky duzny, anebo jestli nejni lepsi, kdyz jeden nebo dva vetraky votocim, aby to fucelo dovnitr.
cross
Cua groweri, nejsem zadnej super pestitel, ale zkusili jste sklo mezi lampu a kytky ( pokud mate odtah ze stinitka tak ho pridelejte rovnou na stinitko...) Co vy na to?
Hlava
.teplota je hezka , :sun: já mám v létě 32 - 36 stupnů a je to v pohodě .
drevonos
2Hlava

a nevysycha ti to nahodou moc rychle? Ja to pri tyhle teplote musim furt zalejvat.
freshman
Vidim, ze jsou s teplotou docela problemy. Stavim ted skrin,ale chci tam podstatne nizsi vykon pocitam max. 250w. ale mam takovou predstavu, ze lampa bude ,jak uz tady nekdo psal, oddelena od prostoru kytek tabuli skla a prostor kytek i la¨mpy bude odvetravanej zvlast, dle teploty - mereni pomoci PT100vek a dle teploty regulace otacek ventilatorů. Mate to nekdo takhle udelany ? :-)
Ender
Kdyz uz jsme u toho skla......jake pouzivate? a jakou vzdalenost od stinitka davate?

dik
Cpt. Pierre
Já mám v pěstírně 26 stupňů když nesvítím a 30-31 když to jede a je to v klidu...
viridis
2 drevonos: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=2744


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma