Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
Nechytaj se řízci:( , problem s pH ?? - Klikni zde pro originální téma
LeeNee
Pleale poraď te mi někdo! Přečetl sem snad všechny témata o řízkování, ale nějak furt nejedou.

Už je mám některý přes měsíc, některý přes 3 tejdny atd, a stejně nic. Vždycky tam vyroste takovej vřed, ale kořínky nikde.

Teplota 20-24 stupňů. Jsou v pařníčku v rockwoolu, namočený byly v stimulaxu 2 a maj 125w environku. Už sem zkoušel je držet jak jen vlhký, tak i trochu potopený ve vodě.

Nemůže to bejt třeba blbým rockwoolem? Lebo já už fakt nevím....

Dikec moc, za vaše rady
Dizplay
mesic, to je fakt moc. bezne se chytaji to deseti dnu.
problem bych videl bud ve spatnem rezu rizku, anebo spise v tom rockwoolu. pokud je ze stavebnin, tak se nediv. me se osvedcil "Grodan".
MEDICINEMAN
cus, sezen si gro-rockwool, naloz ho na 24h do vody a pH drz na oranzovo(5,5)..
Jurasek
alebo problem hladaj v matke...
Co?
imho.
příčin může být několik: infekce, vysoké ph (špatná voda na zalévání, nevypufrovaný RW), špatný seříznutí (viz.pic, můj "styl"), velký kostky RW dýl kořeněj/prorůstaj, určitě je důležitý i úhel (na tom obrázku je takový extrém :frog: ), navíc mi třeba nikdy nezakořenily když jsem je špatně seřízl (jako že řez nebyl "dokonalý"), hodně hraje i vlhkost
Dr*Skunk
ja som to cvakolz nožničkami praskol do hliny a vyšlo my to a to na balkone_!
Jurasek
Dr*Skunk - jo jo..aj tak to ide..ja tiez som strihal noznickami barjak a zakorenilo :) vravim ze hladal by som chybu v matke..neni mozne ze ani jeden klon nezakoreni...
BOLD
a co takto hladat xybu v stimulatore ? ked som rezkoval s gelovim tekutym aj s clonexom za 500 sk tak pokazde to robilo taketo haluze a mal som tam take vruby a boli este vecie ako tie tvoje viac nafucane a korene ziadne tak som to vsetko vyhodil narezal nove rezanice a zvolil stimulator praskovi clasiku aplikoval som ho len na reznu cast nie nad vrchol aby som neucpal nim stonku nad reznou plochou proste aplikoval som ho na rez nie na ostatnu cast koncovej stonky a supol som to do mensich kosticiek a hehe korene za 6-7 dni a no problema takze chyba moze byt vazne hoci kde ale v matke by som ju nehladal ;) to je odomna vsetko ps mal som rovnake problemi ako ty chaprovalo to 2 potom 3 tyzdne uz som nemal nato nervi...dneska rezkujem jak malina :bravo:
LeeNee
Super chlapáci. Moc vám děkuju za rady. Hned se na to vrhnu. Matičky mám 2, takže to s těma matkama vyloučím. Tzn. že musím upravit PH vody(na to sem kadil), a koupím taky jinej stimulax.Pufrování taky neim co je, No a s tím rock woolem neim, páč ho jinde memůžu sehnat:( Kupuju ho v HK v nějakým shopu se semínkama či co... Jo a ten řez, zkoušel sem jak 45stupňů, tak i mnohem delší řez, ale ani jeden:( Takže ještě jendou dix a ozvu sa, jak se něco začne dít:) Mějte se
LeeNee
To Hlava: JOu, Stimulax 1 už mám objednanei i s Gordan rw kostkama. Jinak tvoje téma už jsem četl a taky sem to podle toho dělal:) Takže dikec:beer:

Jinak podle toho, co mi kreslil Co? tzn. že sklon řezu mám v poho, ne? Ale měla by tam bejt aspoň centimetrová rezerva od posledního bočního výrustku, hej? Na to si dám taky bacha:)

A pak by mě ještě zajmalo, odkud je lepší je řezat? Jesi Někde zvrchu, či zespodu a taky spíš, jestli maj mít spíš tlustší nebo tenčí stonek. Jestli se líp chytne záštipek od špičky kytky, nebo spíš boční výrůstek...
Diky za tyto důležité informace :bravo:
HA-de-SH
2leenee: Hele mam dost podobnej problem, sice mam rizky v parniku pouze tyden, ale z 12ti rezu vypadaj k svetu pouze 3... zbytek sice zije, ale postupne jim zahnedly a opadaly listy a bohuzel mam pocit, ze to moc lepsi nebude... problem vidim predevsim v tom Stimulaxu II (tekutej), kterej sem taky pouzil, jenom 3 rezy sem v nem nemacel a dal rovnou do RW... no a hadej, ktery ze 3 rizky vypadaj k svetu?:) ... koneckoncu, leckde se tu da najit dost a dost pripadu spalenejch nebo uhnilejch rezu prave v souvislosti se Stimulaxem II...
LeeNee
jj, ta 2 je fakt na hovex. Mě se taky zdá, že to ty kytky spálí či co, ten konec co mmá bej údajně namočenej ve stimulaxu na 12 h mi uhnil už po pár hoďkách:( Měli by ho stáhnout z prodeje:)
LeeNee
Prosím Vás někdo, mám matičky, který sou mrtě osviluškovaný. Dnes mi má ale přijít prostředek na ty mršky a chtěl sem se tedy zeptat, jesi nevadí, když ty řezy budou taky se sviluškama.
Neim, jestli to mám první nasříkat a pak říznout, nebo jesi říznout a pak nastříkat i ty řízky(to se mi zdá ale blbé). Chytnou se ty řezy ze zesviluškované kyti?
Podle mě by bylo nejlepčí, kdybych ty sviňušky odstranil a pak nařezal řezíky, co? Ale čas mě tlačí, tak neim, jak na to. Sím o radu a dix moc:)
Co?
imho. no jako vadí jim to, páč budou energii vrážet do obrany a ne plně do tvorby kořenů, nicméně to samozřejmě jde...možná varianta taky je, ty svilušky utopit ;) , navíc svilušky se s narustající vlhkostí pomaleji množí (vlhkost jim moc neprospívá)
imho2.btw. no chceš-li je stříkat, tak je nejdřív postříkej, nechal bych to tak den působit a pak nařezat...
:)
LeeNee
Tak konečně sem hážu nějaké fotečky:)

Vypadaj furt jak kdybych je právě ušmík(je jim 5 nebo 6 dní), ale kořínky zatím nikde neprorůstají. Sou tam ale asi 2, kteří jsou nažloutlí už od matičky(na koncích).

Takže zatím díky za rady a ať rostou:)
Dr.Shadow
Rostlině chvíli trvá, než vytvoří z "běžnýho" pletiva kořeny...dobrý osvětlení, kořenovej stimulátor a pařníček na zvednutí vlhkosti to urychlí...podmínky už pro to máš, tak jen čekat...;)

Pěknej článek o klonování od Hlavy zde:
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=14384

peace, out
LeeNee
Jupííí. Tak se se dnes vrátil z menší dovči a co sem neviděl:) U 3 řízečků už sou kořeny jak ďas:)
takže každopádně stimulax 2 je na HOVEX a díky všem za rady:)
Atheas
Mnel jsem podobnej problem...ale uz to sviští jak má...a tyhle bakule na rizkach(viz foto) jsem mnel taky.. takze co jsem změnil?..:)hlavně světlo.
Matky - 250w rtutovka(SUPEEER)
Rizky - 2x 18 zarivka Osram(philips) TLD

Zacal jsem rozmazlovat (PH 5,6-5.8 ec 1,6)Matky a ono se to vyplatilo:)) čim je silnšjsi matka tim ti rizek lepe zakoreni...

v stimulaxu to neni zkosel jsem vsechny 3 a se vsema mi rizky zakorenily do 10dnu..

Ph RW kostiček upravuju taky...a rekl bych ze to zkracuje dobu zakoreneni

GL vsem
LeeNee
Tak v tom případě to bylo puze PHčkem. To taky udržuju kolem 5,6 a zatím mi nezakořenil jeden z 15. To jde:) Takže vám všem etě jednou moc děkuju a posílám foto(starší, takže už vypadaj lépe):) časem to tu celé smažu. Tak mír všem a hodně štěstí při pěstování čehokoliv:)
Atheas
ty rizky nejsou nic moc...
jeste bych zkusil namocit rw kosky pred pouzitim na 24h do rostoku z ph 5,2...(musise to udelat z odstaty vody)...
a hlavne si dej doporadku matky...
LeeNee
No vím, že to není nic extra, ale jsou to moji miláškové:) Matky hold byly zesviluškovaný a než mě došla pošta s rostokem, tak už byly dosti sežraný, no... Ale rw sem namáčel ale tak do ph 5,4... A hlavně je to moje první školka řízků, tak sem s nimi spokojen:) zatím mír
Atheas
no rozhodně vypadaj lip nez na ty prvni fotce:))..jen tak dal
LeeNee
jj diky:) teď už vypadaj k světu:) je to cca 13 dní od zakořenění...
(nevíte, čím můžou být ty nažloutlé konečky listů?)








jo a sím vás nevíte někdo, co je toto za chorobu? jestli to není ta prachová plíseň či co... zatím to nechám plavat.
dix všem:)
LeeNee
Jo a ještě prosím vás, teď mi kvetou šišky v jiný skříni, kde budu chtít dát hydro. Tzn. že tyhle řízky nemůžu dát do hlíny.. Co s nima ale teď jeěte tak měsíc, než je budu moc dát do hydra? nevíte? Takhle jim už pomalu prorůstaj kořeny a já je pak budu muset šmiknout. a ještě k tomu nemám žádnou zkušenost s pěstěním v rw. Takže to zalejvám každý 2.den ph5,6+AH1,2,3 podle návodu... Stříkám je Phyt-aminem a cropmaxem:)

Kdyby se vám chtělo, tak bych klidně i ocenil rady, jak na hydro:)
Zombaj
mužeš je dát do hlýny a pak je musis opatrne omejt abys neopolamal korinky ....


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma