Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie pod Sluncem

 
Prvni pestovani na zkousku - rady vitany! - Klikni zde pro originální téma
bend3r
Zdravim vsechny Growery!

Po lonskem podzimu a velice vesele zime se mi na dne konopneho supliku usidlilo nekolik seminek. Byla by skoda to vyhodit, tak jsem si rekl, ze by nebylo od veci aspon zkusit, jestli se z nich neco chytne. O odrudach ani puvodu vazne nic nevim, proste 100% no name.. Semen bylo celkem dvanact, z hliny vylezlo kyticek sedm, ktere jakz takz bojuji o zivot. Jedna se o muj prvni pestitelsky pocin, takze uvitam kazdou radu nebo pripominku. Osobne si nemyslim, ze se jedna o neco extra, je to opravdu jen metoda pokus - omyl.

Par kyticek bylo predpestovano v kvetinacich priblizne od 3.5., zbytek sel rovnou do hliny nekdy na prelomu kvetna a cervna. Ted uz si vsechno zeli hovi v mixu bezne hliny a kvalitni kompostky. Nechci moc hnojit chemikou, dal jsem se na cestu bio hnojeni. Bylo mi receno, ze je dobre na rust pouzivat vyluh z kopriv (luhoval jsem to asi ctyri tydny, smrad je to teda mravny, snad to zelicku chutna), na kvet prejdu na slepicince.

Prikladam par fotek, myslim si, ze kyticky (soude dle vyrostku ostatnich groweru) na tom nejsou s vyskou az tak dobre. Nejvyssi ma neco kolem pul metru, zbytek se pohybuje cca v prumeru 40 cisel. Posudte sami.
bend3r
Tak po mensi odmlce se zase hlasim.. Kyticky se i pres neprilis vlidne pocasi docela tahaji, v prumeru tak neco kolem ctyr cisel denne. Kdy vubec prestanou rust do vysky? Sam jsem docela zvedavy, jak vysoko mi to vyleti. Na trech bylinkach uz se mi objevily i malinke bliznicky, tak mam docela radost, ze aspon neco malo letos sklidim. Az bude moznost, zkusim to makrem vyfotit. Uvidime, ja a makro jsme zaprisahli nepratele.. :D :flamer:

Na ctvrte fotce je nejvyssi kvetinka, meri neco kolem 80cm. Kdyz si pricichnu k mistu, kde vyrustaji nove listky, tak uz je i citit "konopny" oder. Je to mozny nebo to je jen sugesce? Nektere listy uz maji i jedenact cepeli, na foru jsem se docetl, ze to svedci o dobre vitalite rostliny. Jestli je to pravda, tak jsem rad, ze se ji aspon dari. :angel:

Kyticky na fotkach c. 3 a 5 jsem se pokousel zastrihnout FIMem, jeste kdyz byly maly, nad tretim patrem. Nevim, do jake miry se mi to povedlo, ze zastrihu vyrostly tri vetve, ta prostredni se zhruba po peti centimetrech jeste rozdvojila. Je to tak spravne? Posleze dodam jeste nejake foto pro predstavu.
bend3r
Jeste neco na odlehceni.. :D Tihle dva synci urputne pomahali zahradnicit.
Zedy
Ahoj, rostlinky přestanou růst až přejdou do květu a to by mělo být v období srpen/září kdy ti začnou nakvítat, jinak se to pohybuje plus mínus nějakej tejden, je to dáno genetikou odrůdy.
Jo jo, jak píšeš, počet čepelí na listu poukazuje na vitalitu rostliny, čím více čepelí, tak tím více je rostlina spokojená, jestli se to dá tak říct:)
Záštip FIM metodou se ti povedl, to vidíš určitě i sám, jak jsou ty zaštípnuté rostlinky jinak rostlé, nejsou tak vytáhlé a spíše rostou do keřů, větví se. Klidně FIM metodu můžeš opakovat, jestli chceš mít spíše košaté rosliny, které budou připomínat spíše keře, než vytáhlé prořídlé rostliny, záleží na tvém vkusu.
Jinak máš moc pěkné, vitální NoNamy a takovým já fandím:bravo:
Hodně štěstí i tvým zahradnickým pomocníkům:D v dalších pěstebních postupech;)
Zenga
To je hodne individualni kdy ti to zacne nakvitat-muj noname kvete kazdej rok uz zacatkem srpna.Jinak to mas dobry,na to ze to je na zkousku poprve!
Zedy
Jo jo s tím květem je to dost individuální, někomu to kvete už teď, ale růst přestane při přechodu na květ;)
bend3r
Diky za pozitivni ohlasy, vazne to potesi. :bravo: Jen bych mel jeste dotaz. Chtel bych si byt vcas jisty pohlavim kvetinek, protoze za nekolik tydnu odjizdim do ciziny a zrovna na to kriticke obdobi prelomu srpna a zari tady nebudu. Je mozny ted z rostlin ustipnout rizky a ty nechat nekde ve sklepe ukazat, zac je toho loket? :bounce: Precetl jsem si, ze staci udelat rizek, dat ho do vody a pak se nejak vyvine. Opravdu to jde takhle jednoduse? Pokud ta moznost vazne existuje, tak bych nekoho ochotneho poprosil o nacrtek, kde by bylo vyznaceno, kde udelat rez. Popripade i blizsi postup..

Jestli je to ve FAQ, tak me prosim rovnou ukamenujte.. :D :angel:
Stoned_Observer
Zdravim Ta!
Ano rezy mozes urobit,nechat zakorenit na periode 18/6 pod nejakou uspornou ziarivkou a po prepnuti na periodu 12/12 sa ti ukaze pohlavie. Viac o klonovani .. tu
bend3r
Diky za pohotovou odpoved. Jenze ja to myslel spis nejak jinak, bez pouziti tech zarivek.. Nemel by to byt az takovy problem nejakou sehnat, ale bylo by pro me lepsi, kdybych ji mohl vypustit.
Zenga
Tak to bez lampy asi nepujde,ale do prelomu srpna a zari ti kytky pohlavi ukazou.Prostuduj grower a urcite na to prijdes!
Stoned_Observer
Este je moznost tie rastliny manualne zatemnovat.Mas ich na zahrade,takze s neustalim zatemnovanim by si asi nemusel mat problem. Ako nahle ukazu naznaky pohlavia tak s tym prestanes,sice ich trocha vystresujes ale malo by to byt v pohode.
Ale ak by si to chcel riesit klonmi,tak si narez klony,daj ich do nejakeho paracika,kludne ich nechaj von /nie velmi na priamom slnku/ a ked sa zakorenia tak ich budes opat zatemnovat tak aby mali periodu 12/12.
bend3r
Preju krasny vecer! :bounce:

Po dvoudennich vytrvalych destovych prehankach nam dneska vylezlo krapet slunicka, tak jsem se mrknul na kyticky a zacinaji mi delat radost.. :) Vyska je tedy porad takova nejaka podprumerna, ale pri dukladne prohlidce kvetinek jsem narazil na krasne chloupecky :bravo:, takze to prozatim vypada (tedy dle meho neznaleho oka), ze by mi teoreticky mohlo vyrasit ze sedmi kyticek pet devcatek, u zbylych dvou jsem jeste pohlavi nezaregistroval.. Jedna z peti "stastnych" je teda takova neurcita, ale nejakou tu bliznicku jsem tam snad zahlidl.. :crazy: Je to zrovna ta nejvetsi. :) To by mi udelalo velikou radost.

Aby toho nebylo malo, tak jsme rostlinky jeste zmeril. A tady jsou vysledky:

Bylina no.1 - 82 cm
Bylina no.2 - 66 cm
Bylina no.3 - 50 cm
Bylina no.4 - 90 cm
Bylina no.5 - 62 cm
Bylina no.6 - 48 cm
Bylina no.7 - 66 cm

(cisla kytek odpovidaji poradi fotografii)

Dalsi fotky:

- pokus o FIM provedeny na pate kyticce
- stonek nejvyssi (ctvrte) kyticky
- bliznicky, kterymi se pysni sesta rostlinka
bend3r
Jeste jsem se rozhodnul dat sem nejake fotky ze vcerejska:

1. Kvetinka c. 4 a 5 (nevim jak jsem blbej nebo ne, ale je mozny, ze
podle tech listu je ta zadni rostlina cannabis indica a ta v popredi
cannabis sativa? Nejsem si jisty, to jen tak na okraj...)

2. List prvni kytky z predesleho prispevku

3. Jeste jeden pohled na kopretinky z prvni fotografie

4. Tohle je fotka z uplneho zacatku pesteni.. Davam ji sem, protoze by
me zajimalo, jestli ten nafialovely stonek muze neco vypovidat treba o
genetice a nebo je to normalni ukaz pri rustu (vyrostla z ni kytka c. 5).. U ostatnich rostlin jsem to totiz nezpozoroval.
Zedy
Cannabis Sativa se vyznačuje tenkými čepelemi na listech a vytáhlejším, prořídlejším vzrůstem a Cannabis Indica, zase naopak, čepele listů jsou silnější a celé listy macatější, vzrůstem je košatější a spíš připomíná keř;)
bend3r
Mel bych dotaz.. Behem tohoto tydne odjedu pryc a navrat planuju az nekdy na zacatek zari. Do teto doby se mi ukazalo ze sedmi kytek sest samic, jedna je jeste neurcena. Nekde jsem se docetl, ze cervenec je "mesic samcu", tak by me zajimalo, jestli jeste hrozi, ze se mi ukaze samec nebo hermafrodit, nebo by se to uz davno ukazalo? :)
Zedy
Jo jo červivec je měsíc samců, myslím že když se ti neukázeli do teď v takovým vzrůstu jako je máš, tak už by snad neměly, ale zhermovat ti ještě můžou.
bend3r
Po nejakem case jsem se konecne dneska dostal k mensi aktualizaci fotek. Byliny se mi docela tahaji, zejmena slecna na prvni fotce, o ktere jsem si celou dobu myslel, ze z ni bude chlap jak hora. Nakonec ne, zenske pudy zvitezily a bliznicky uz rasi. Takze v poradi fotek pridam i jejich vzrust.. :)

1.foto 162 cm
2.foto 114 cm
3.foto 98 cm
9.foto 149 cm
4.foto 97 cm / neurcene pohlavi
5.foto 126 cm
6.foto 92 cm

Mam docela radost z seste rostlinky, ta uz se jakz takz snazi o kvet (fotka 7), taky zacina puvabne poustet liby oder :D Osma fotka je spolecny zaber ctvrte a pate kytky.

Mejte se a diky za komentare, snad se tady za mesic potkame i s novyma fotkama!!! :bravo:

EDIT: Jeste jsem zapomnel zminit, ze jsem pred par dny zkusebne udelal rez z te prozatim jedine kvetouci kyticky, myslite, ze z toho neco kapne? A vubec si nevsimejte tech koliku s tim ruzovym provazkem. :bandit: Je to moje improvizovane reseni proti vichrici, ktera u nas mela pred casem radit, lec stejne z ni bylo jen par kapek. Jen jsem se jeste nedostal k odstraneni tohoto neestetickeho prvku :D :bounce:
bend3r
A jeste dotaz.. Je nejaky ucinny zpusob, jak zamezit, aby se mi vyvinul hermac? Sice verim ve schopnosti lidi, co se mi o zeli budou po dobu me nepritomnosti starat, ale clovek nikdy nevi a prevence je preci nejlepsi zpusob obrany :)
MEDICINEMAN
Hehe, hlavne stabilni genetika a co nejmene stresu tzn. pH pudy v mezich, nesvitit na to v noci svetlem u domu atp. Spis bych se bal nejakeho preliti nebo prehnojeni, ale myslim, ze kdyz zahradnikum strucne vysvetlis co krasavice potrebuji bude vse ok. Nebo at si sednout k pocitaci a... :D
bend3r
Tak myslim, ze s prehnojenim nebo prelitim rozhodne problemy nebudou, starat se mi o to bude clovek, ktery se zahradnictvi venuje poctive uz peknou radku let. :) Ale pokud by z kytky byl hermafrodit, a jsou na ni prvni bliznicky, tak by tam logicky mely rasit i koule, neni tak?
bend3r
Mam poslednich par hodin pred odjezdem, tak jsem se byl podivat na kytky, jak to s nima vypada.. No nevim, ale myslim, ze jsem narazil na jednoho hermace. Proto vas prosim, muzete mi co nejrychleji dat nekdo vedet, jestli to podle fotek vazne je pylovy vacek nebo jen nejaky zarodek seminka ci ja vim co? Na cele kytce techto kuli bylo asi pet..
bend3r
Zkuste nekdo poradit, vazne to docela specha a kytky tak mesic neuvidim, tak abych nebyl nemile prekvapeny, az k nim dorazim. Diky moc za kazdou radu!
masoquista
Jestli dobře koukam tak to je samička nevidim tam žadný koule.
bend3r
Tak jsem po mesici zase doma a kytky nasadily kvet az jsem koukal co z toho vylezlo.. Fakt prekvapeni!!! Nevim presne co je co na fotkach, tak mi snad poradite, jak by to melo vypadat se sklizni.. Kdy nebo jak dlouho to vypada, ze bych mel jeste pockat. Dikes ;)
bend3r
Ovsem jeste jeden dotaz.. Clovek vsimavy si jiste vsimne zloutnoucich listu na kytkach.. Je to normalni nebo je neco spatne?
Zenga
Je to normalni-mne to zloutne taky!
bend3r
Jeste dva obrazky palic.. Myslim, ze to na no name nevypada spatne, uvidim, snad se jeste trochu rozrostou a zahusti palice. :)
Daeris Grow
:-D Fakt že luxustní kyti...at se tak daří dál...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma