Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
¨problemy s kvitiz drip system - Klikni zde pro originální téma
loeX
Ja bych to videl na spatnou vlhkost na růstu je fakt hodně důležitá . Musis tam mit mezi 80-90% kup si zvchcovacku a uvidis . Tot muj nazor . Mel sem stejny problem .
Neson
šerpa - no to sou rady hadr, na oddělání kytek dobrý :)

Co? - u tohodle systému se sakra měří výstupní pH a EC !!!!!!!!!!!!!!!!!

Halbig - Tvůj problém s pH nastal tím, že jsi asi nenamáčel rohože ve vodě s upraveným pH, je to tak?????????????? Ty rohože totiž obsahují pufry a když je nastartuješ vysokym pH z kohoutku, tak se to hůř sráží, takže příště tomu předejdeš, když použiješ vodu se správnym pH a doporučuju i EC (ale je to trošku dražší).

Další věc - zatim je úplně zbytečný mít kostky na rohožích, daleko lepší je, mít ze začátku řízky jen v těch velkých kostkách (min. 4 dny), dát je centrálně dohromady a pouštět na ně zvlhčovačku a hlavně zalejvat ručně tak, že dvakrát za den celý kostky totálně proleješa - tím dosáhneš téměř raketového rozvoje kořenového sys - oproti jehle je dokonale propmočená celá kostka i s živinami a hlavně kvalitním kořeňákem, který jistě používáš!!! :)

Tvůj problém svěšených listů - je to jen a jen vlhkost

ad EC - kytky v tomhle systému snáší EC hodně vysoký od prvního dne tak 0,4-0,5 absolutně bez problému ...........

To pH co tam máš je nahovno!!!! Sraž to na 5,6 a bacha na to, u rohoží záleží hodně na tom, co Ti vytejká, skoro je to důležitější než co tam leješ, může se to lišit maximálně v nějaký desetině!!!!!!! Jestli´s to teda ještě nesrovnal, tak jim dej tak 10-20 minut lázeň ve vodě s upravenym pH na 5,6 a EC 0,5 tak, že obrátíš kolínka nahoru a celý truhlíky napustíš, delší doba by ale byla kontraproduktivní, protože bys dusil kořínky. Po pár hodinách to ještě můžeš prolejt vodu tak, že pustíš čerpadlo a vodu necháš odtejkat - opět upravené pH na 5,6 a EC na alespoň 0,5 a uvidíš, že Ti začně vytejkat stále lepší pH, až dosáhneš ideálních hodnot. Pokud máš ale pH k 6ti, tak si to raději rozlož třeba do 2 dnů a srážej postupně, protože pak zase hrozí šok ze změny pH!!!!!!!!

Pokud srovnáš pH a udržíš vysokou vlhkost (- snaž se dostat minimálně na 80!!!!!!!!!!!!!!!!!!) tak uvidíš, jak se kytky samy srovnaj v řádu hodin + klidně můžeš razantněji zkrátit největší svěšený listy, aby kytky tak nevysilovali + rozhodně ustříhat všechny nažloutlý či jinak poškozený listy, do dvou dnů tam budou nový a lepší :).

A doporučení - spíše se řiď tím, co Ti z rohoží vytejká a jakmile bude výstupní EC na hodnotě vstupního proveď již zmiňovanou lázeň s otočenými kolínky (dostaneš se na frekvenci asi jednou týdně - to je ideální) - tyto lázně prováděj jen čistou vodou s enzymy a upraveným pH. Po této lázni Ti razantně klesne hodnota výstupního EC a odplavíš z rohoží všechen odpad, kterej kytky vytváří. Pokud budeš toto dodržovat, rostliny se stanou téměř nenasytnými a můžeš do nich prát takový hodnoty EC, že se budeš sám divit.

Tak aŤ se to zlepší ... (ale pokud dodržíš výše popsané, tak je to téměř jistota :) )

EDIT:

A ty kostky určitě přikryj, ať se Ti tam nedělá takovej hnusnej zelenej sliz.
Neson
Halbig: no jestli Tě to uklidní, tak já měl v začátcích s rohožema úplně stejný problémy a to co jsem psal je prostě ověřená praxe :) ..... a použiváš při tom srážení jen čistou vodu???? Pokud použiješ slabý roztok hnojiva (EC 0,5), tak by to mělo pomoct, protože hnojiva obsahujou taky pufry, který to zase drží níž než pufry v rohožích, takže by se to mělo vyrovnávat lépe. Ještě napiš čím srážíš pH. Na druhou stranu je zase vidět, že rohože jsou kvalitní, protože si drží startovní pH zuby nehty :)

jinak co se týče "přelití" kytek, o kterym tu někdo psal, tak to je v tomhle systému přeci nemožný :), teoreticky to hrozí v případě, že nemáš uložený truhlíky ve spádu, ale to by se projevilo, až by kořeny prorostly do spodních částí rohoží, což je v tomto případě nemožné!!!!!!!!!

šerpa: v 1. příspěvku se píše: "ph na rohozich se drzi 6,3-6,5" to je jako OK ????!!!!
Neson
šerpa - neni a vysvětlím proč: řízky dané čerstvě pod lampu jsou vystaveny suchému prostředí (které do teď nepoznali) vzniklému vlivem svícení, rostlina ještě nemá dostatečně vyvinutý kořen. systém, aby mohla kompenzovat vysoký výpar a tak prostě svěsí listy. Při déle trvajícím suchu začnou tyto žloutnout, dále scnout a opadávat - kytka si nebude držet listy, který nedokáže vyživovat. Tento efekt samozřejmě úměrný dané watáži, takže zatímco u nižších watáží je tento efekt možná pramalý, tak věř, že kolem 400 a 600 watů je to sakra znát. Jsem zvědavý na Tvé protiargumenty :).

PS: a není to jen "kosmetická záležitost", při malé než potřebné vlhkosti dochází ke snížení příjmu živin a může to dojít tak daleko, že přestane přijímat úplně a to přeci nechceme!! a nedej bože, když se to ještě zkombinuje se špatným pH .....
Neson
Halbig a šerpa - a já si stejně budu trvat na tom, že hodnotou EC 0,86 se v dripu nedá přehnojit ani řízek G13ky :) a to fialovění by to jen potvrzovalo, protože fosfor začíná mít problémy s přijímáním kolem pH 6 a vyššího - někde na G jsou tu grafy.

šerpa - a Ty jedeš taky drip?????? Přijde mi to, jako když aplikuješ poznatky z hlíny na hydro .....
Totál souhlas s Nesonem taky sem nenamočil kostky předem říkám si když už to vyráběj musej mít Ph srownany a vono howno . Odpadní Ph musí bejt mezí 5-6 jinak to brání příjmu ňakejch složek viz. thread tabulky a grafy tam je to názorně a s tou vlhkostí to chce to fakt 70-80% máš tam zvchčovačku mě se to eště sralo tim že mám trubkovej rozvod vod zvchčovačky každá kytka svůj proud páry a nesrovnával sem Ph tej vody rw to pohlcoval a tim se to zvyšovalo ...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma