Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
doplnění železa.... rez? - Klikni zde pro originální téma
Mr. Figaro
Zdar a sílu!

Už mě to nebaví, moje kytí žloutnou(už docela dlouho) a je to zřejmě nedostatkem železa - doplnění ostatních látek nepomohlo. Tudíš mě napadlo že nejjednoduší by mělo být, nechat nějaké to železo zreznout a udělat si rezavou vodu. To proběhlo úspěšně, dneska mám totálně oranžovej hrneček plenj rezavý vody. Jenže je tu pořád pár neobjasněných otázek.
Není to toxické?
Jaké by asi tak mělo být dávkování?

Předem díky za názory a zamyšlení ...... :)

...........................:smoker:
Kaspars
a hlavne jestli to je ktka vubec schopna vztrebat...
SVP
Nemam to oveřený ale muzes to skusit (Fe8)
Mr. Figaro
citace:
Původní příspěvek od Mr.Palice
Pěstu zdar,

Toxický to nejni, pro rostliny sou toxický sloučeniny železa s oxidačním číslem II, který maj obvykle zelenou barvu.

Sloučeniny železa s oxidačním číslem III, kerý maj škálu barev od žlutý, přez oranžovou, béžovou, červenou, krvavě rudou, až po hnědou toxický nejsou.

Pro dobrý pohnojení to chce ale něco dobře rozpustnýho ve vodě, aby to kořeny mohly dobře vstřebat (což rez zrovna moc nejni).

Při travlym zalejvání rezatou vodou by to mělo fungovat, ale pokud maj kytky nedostatek a chces jednorazovou poradnou davku porid si radsi nejaky kloudny hnojivo, a pokud zadny s vysokym obsahem zeleza na kytky nenajdes, zajdi si do nejblizsi akvaristiky, pro akvarijni rostliny se dělaj speciálně hnojiva s vysokým obsahem železa, kvůli červenýmu zbarvení ;)

Tak ať se ti brzo vzpamatujou ;)


takže tam dám na poprvé nějakou menší koncentraci a uvidim co to udělá...
Rozpuštěný ve vodě je to dobře, páč to co se usadit mohlo se usadilo - to jsem vyhodil, a teď mám jen samostatnou rezavou vodu. Je toho cca 150ml světle oranžovýho odstínu,,,, myslim že je to na 4000ml akorát.,,, testnu tno a když kytky nebudou jevit známky přepálení tak trocho zvýšim dávku a budu podávat pravidelně... :)

díky za rady...
Co?
v dnešní době se k doplňování železa používá "chelátové" či chelatované železo či hnojivo se železem, se kterým diky nějaké jiné iontové výměně, nedá předávkovat ;) ...občas bývá vhodná i voda ze staršícho bojleru :D
imho. v těch hnojkách co tam dáváš tam pravděpodobně je železa dostatek, ale proč se ti nevstřebává železo? imho.si četl? :p: ;) :D :frog:

http://www.agrokrom.cz/texty/HNOJEN...riptum_cast.pdf
http://www.af.mendelu.cz/ustav/221/...ni_prvky/fe.htm
jestedman
potíž se vstřebáváním Fe je většinou z důvodu špatného PH
Mr. Figaro
jj,,,, četl jsem, ale tohle můj problém nebude,,, PH mám pořešený. Spíš to asi možná bude tím přebytkem fosforu,,, Jenže to řešit, tak se z toho asi poseru - propláchnout hlínu vodou znamená vyplést všechny větve ze sítě a do toho se mi doopravdy nechce, takže spolýhám na to že to bude nedostatek a né blok železa.... :)
jestedman
ještě to můžeš udělat na prasáka (vlastní zkušenost). natočíš si pořádnej kotel H2O, tzn. dvojnásobek objemu květináčů, srovnáš PH a prostě to tam naleješ, dolu si dej hadr a pak vyřeš potopu. nemusíš nic vyplejtat a proleješ to dostatečně, je to jen taková mokřejší varianta

Možná tě uklidní že jsem u svejch holek v posledním kole (Kch) měl podobnej pocit i diagnozu - nedostatek železa, listy hnusně žlutozelený až bílý - holky to nějak vydržely, ale až do konce byly v hajzlu. Zato tedka na to ani nevzpomenem a když jsme spolu, tak se jen těšíme ze vzájemné přítomnosti :D
Mr. Figaro
ještedman

No to je celkem dost na prasáka řešení...ale fungovat by to mohlo. No jestli bych to realizoval tak ne až tak mokře:). Místo hadru bych použil velkej pekáč - květináč de nadzdvihnout, nebo něco jinýho čim by se dala pochytat voda... mno každopádně bych tim prolitim nic nezkazil
btw. Příště asi pojedu hydro:D
btw.2 házej fotky:)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma