Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
Ripen - také vám nesedí EC s doporučeným dávkováním? - Klikni zde pro originální téma
Exceptional
Dobré zkušenosti ostatních uživatelů s Ripenem mě přesvědčily, abych ho začal používat místo Final Solutionu. Všiml jsem si však několika zvláštních věcí. Dle etikety výrobce je doporučené dávkování 4-5 ml/l, což by mělo udělat EC 1.8-2.2. Problém je v tom, že se i na tu nejslabší 1.8 dostanu až při použití 6 ml/l, které by měly (alespoň dle návodu) dělat min. EC 2.2. Mám se tedy řídit doporučeným dávkováním 5 ml / l a víc tam nedávat, přestože to nedá patřičné EC? Nebo se mám snažit dostat EC výš? Těsně před nasazením Ripenu jsem jim dával EC 2.1. Mám tedy Ripen namíchat v poměru EC 2.1, nebo ta 1.8 stačí? Co je lepší pro výslednou chuť?
záleží na EC čistý vody... držel bych se EC metru...
pokud máš EC vody nízký jako třeba já (0,18) můžeš dát více hnojiva než je doporučeno...
Exceptional
Tak to bude nejspíš tím. EC vody mam cca 0.23
Dr*Skunk
mal si napisať ešte jednu možnosť a to že čo to je EC _? som zvedavý kolko by tam bolo hlasov
Ripen

Tento produkt od General Hydroponics je opravdová kalorická bomba se složením N-P-K 0-6-5 a 2,5% magnesia. Je to téměř kompletní hnojivo. Při pěstování Cannabis je Ripen dobrou volbou pro extremní sativy, které rychle reagují na dusík nechtěným taháním se , olistěnými palicemi a zpožděným kvetením. Ripen by měl být podáván v posledním měsíci květu a nejpozději 15 dní před sklizní. Doporučené dávkování od výrobce je opět hodně vysoko, takže prosím mrkněte na svoje EC metry a upravte.

zdroj mandalaseeds

osobně dávám ripen+enzymy na předposlední týden qětu, poslední týden finálku pak 2-3 dny čistou vodu a kosa
Exceptional
citace:
Původní příspěvek od scatche
Jak se tak na vás dívám tak v tom máte docela zmatek, hlavne jak z toho je pořádné hydročutkoskérozadvěpade:D:D:D:D

proboha pánové, ripen se nedává s žádnými hnojkami dohromady, slouží k tzv. pročištění kytek od hnojiv před sklizní za učelem rychlejšího dozrání a zlepšení chuti + x dalších věcí. Tak jake pak EC při ripenu:rejp: :eek: !! !!! když dám čistou vodu (EC cca 0.2-0.3), do něj podle návodu ripen , tak z kořenů a z kytek se jeste cosik uvolní zbytek hnojiv tak EC samozřejmě stoupne. když toto pak vyleju udělám vše znova, nejlepe tak dlouho dokud není EC minimální, a pak třeba jeste 2 dny jen čistou vodu. a pak je vše v richtiku.

hojte a hnojte


evidentně si Ripen nikdy nepoužíval. Obsahuje totiž i hnojiva a EC to udělá nad 1.8, píšou to i na obalu. Taky jsem se tomu divil, zvyklej na Final, kterej měl EC stejný jako vody.
Exceptional
Tohle píšou přímo na obalu od Ripenu:

Použití:
- Bez ohledu na hnojivo používané během života květiny. Posledních 10 dní květu nařeďte Ripen ve vodě s upraveným ph (5.5-6.5).

Dávkování: U hydroponie: 4-5ml/l - EC 1.8 - 2.2

Co říkate na tohle? Asi bych tomu věřil víc než mandalaseeds.
Lagutoda
Exceptional : a kdyz obsahuje ripen i hnojiva , tak s nim ten flushing asi nejni nejlepsi ne ? teda co se týče chuťi myslim. Jinak je to ke konci urcite dobre aby se este trosku pohnojily. Chce to nejakej kompromis, hnojit co nejdyl to jde, ale flushovat , aby se to dalo kourit
Exceptional
citace:
Původní příspěvek od Lagutoda
Exceptional : a kdyz obsahuje ripen i hnojiva , tak s nim ten flushing asi nejni nejlepsi ne ? teda co se týče chuťi myslim. Jinak je to ke konci urcite dobre aby se este trosku pohnojily. Chce to nejakej kompromis, hnojit co nejdyl to jde, ale flushovat , aby se to dalo kourit


Budeš se divit, ale překvapivě je chuť sklizně po použití Ripenu mnohem lepší a jemnější, než při Final Solutionu. Na vlastní plíce jsem si to vyzkoušel, měl jsem dva vzorky stejnýho modelu, kterej byl hnojen stejně, akorát se u jednoho na flushing použil Ripen a na druhej Final, u obouch ještě ke konci 3 dny čisté vody na průplach. Tuhle zkušenost mají i mnozí zkušení groweři.
3 dny flushingu po ripenu se mi zdá dost málo i v hydru..
Exceptional
citace:
Původní příspěvek od flashback9
3 dny flushingu po ripenu se mi zdá dost málo i v hydru..


tak dam radši 5. snad to bude chuťovka, 12 dnů ripen a 5 dnů vody :)
Exceptional
tak jsem se v něm hodně zklamal. Na to, jak jsem se s tim sral, 11 dnů tomu dával Ripen a 5 dalších jen vodu, tak to furt chutná po chemce a dráždí to plíce. Zpátky k Finalu.
maruna
Mam dotaz,kde ho sezenu?Dik
Neson
maruna - že by nečekaně v growshopu???? :)
Neson
Trolejbus - já používám v hydru Ripen naopak 14 dní + následně voda tak dlouho, dokud není odpadní EC 0,2 + ještě 1 až 2 dny to EC 0,2 držim - vychází to tedy celkově asi 7 dní na čisté vodě ...... a chuť je pak opravdu luxusní!!!! Jen si nejsem jistej těma enzymama, co píšeš .... já bych je nedával .......

a co se týče EC u Ripenu - používám 2,5 - 3 podle modelu s tím, že asi poslední 3-4 dny snižuju EC na hodnoty mezi 1-2 a vždy bylo vše OK


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma