Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Miminkovna pro 36 kyti a primitivni obsluhou - Klikni zde pro originální téma
Dejwik
Ahojte groweři a také gowerky ! Jsem tu s mím již druhým návodem. Tentokrát je určen pro ty, kdo pěstují ze semínek, ale dalo by se to použít i pro klony. Jedná se o květník na 36 kytek s automatickým zavlažováním, pro nulovou péči, stačí jen přilévat vodu do zásobníku, popřípadě hnojiva. Využívám toho, že pokud je látka (textilie) v kontaktu zároveň s hlínou a vodou udržuje v hlíně konstnantní vlhkost ideální pro růst kytiček.

Jak na to : Bohuzel nedam presny navod :( , nebot sem sam celou vec postavil z lega :D a funguje to bezvadne.

Takze nejprve udelame z nejakeho tvrdeho plastu prepazky, teda uplne nejdriv to chce nactrtnout na papire vsechny rozmery. Prepazky ve tvarech jako jsou na nakresu.
Po spojeni prepazek vznikne mrizka, ve spodu je sest vyrezu na knot takze prilepime jedny z prepazek (ty, ktere maji vetsi vyrezy a jsou vyzsi) , pak nasadime sest napajecich knotu (bud napajeci knot z obi, nebo jina tkanina, ktera dobre saje). Po te prilepime ze spodu nejake nozicky, ktere budou zarucovat, ze knot bude ve vode, ale hlina ne. A nakonec zavrem (NELEPIT !) zbylymi prepazkami, naplnime hlinou a nastrkame do ni seminka, bud jiz naklicena nebo ne.
Ja jsem mel 25 kytek, vsechny jsem dal do hliny jako seminka a vsechna vyklicila !!! (mozna haluz to nevim ale zda se mi ze konstatni vhkost je prave to co seminka potrebuji mozna proto).
Cele zarizeni dame do odpovidajici nadoby s vodou, vodu dolijem tak, aby byla hladina tesne pod kvetinacem (aby se hlina primo nenapila) a dame pod zdroj svetla (u me slunce) pak jiz jen jednou za cas ( u me tyden) dolijeme vodu popripade pridame hnojiva.

Presazovani: Musi se presazovat ze stran, takze oddelame prepazku uplne ze strany a nabereme kytku i s hlinou treba nozem, po presazeni prepazku vratime, vse jse jako po masle.

Ps.: Je to vlastne jen vyuziti vlastnosti vody (difuze vody), na kterou jiz upozornil oton, v praxy resp. alternativni navod jak ji vyuzit. Nikoliv kopirovani, to by bylo jako postavit navod na tom ze kytky rostou v hline, kdyz uz to nekdo predtim zjistil a popsal :crazy:
Rhino
Tohle neni sranda? :D
Stoned_raider: Moje řeč :sun:
Dejwik
:D neni to sranda.. ono to fakt funguje a az na pouzity material je to regulerni v zahradnictvi vyuzitelna vychytavka
Rhino
No mě trochu zarazilo to lego..
Ten návod s těma knotama co by zavlažování, už tu někde je..

Jinak 'zajímavý' řešení :D
Dejwik
Jojo to je pravda.. tohle je jen vyuziti vlastnosti vody (difuze vody), na ktere jiz upozornil oton, v praxy

edit: Difuze je zde probiha tak, ze se koncentrace latek v nadobe s vodou snazi srovnat s koncentraci v hline, ale jelikoz jsou propojeny pouze hadrem je mira ovlivneni koncentrace vody (a jinych latek) v hline vlivem difuze omezena na kapacitu pouzite tkaniny.

Proste receno hlina nikdy nebude vic vlhka nez je ta hadra ale zaroven ne min = cupr podminky pro kytkyy :jumper:
onrejblesk
hele je to celkem zajimavy.. no.. heh.. ale zajimalo by me jak to z toho dostavas ven myslim ty kytky?.. to tojako rozeberes cely lego?.. aby ses dostal treba jen pro tri kytky?... nebo to vydloubnes?.. jde mi jen o to ze ne vzdy potrebujes vsech 37 (nebo kolik to ma) ykyeka le treba staci JEN 3.. a kuli tomu rozebirat vsechno.. ?,, nebo proste musis brat po celych radach?..
Dejwik
jak sem psal v navodu nahore musi se brat nejprve ze stran a to tak, ze vytahnes jednu prepazku (jednu z casti ktera tam neni na pevno, kytku vemes a zase to zavres

heh no a vlastne i na fotce jsou videt dve vytazene prepazky

A VUBEC>> CO MATE S TIM LEGEM ? :D TO JE JEN ILUSTRACE.. NA JAKE BAZI TO FUNGUJE V NAVODU NIC TAKOVEHO NENI
Dejwik
nemaz :D
P0mpO
Tos musel byt hodne zkoureny kdyz si toto vymyslel :-)
Dejwik
:D mas sice pravdu, ale osvedcilo se to
siemens
drsny nakup hafol kostek a postav colou skřín to nikdo nemá!:-D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma