Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
Foliovnik - jednoduchy lacny a ucinny foliovnik zo sietoviny - Klikni zde pro originální téma
ferdinand
chcem sa s vami podelit o imho skvely napad na stavbu foliovnika...osobne som nevyskusal ale nema to preco nefungovat..poradil mi to minuly rok kamos zahradnik...vraj je to nejaka novinka (teda vtedy bola) a rastlinam sa v nej vyborne dari

ide o foliovnik maleho podorysu ale velkej vysky, tvar ako sud - ale vacsi. (idealny je na jednu rastlinu) steny su zo sietoviny co sa pouziva do betonu (viz foto), obalene potravinarskou foliou . Na spodu vystrihnete kliestami (alebo pilkou na zelezo, flexou..) stvorec, ktorym budete liezt dovnutra, pripevnite ho len z jednej strany drotmi takze to budu dvere na pantoch. Este treba dole spravit dieru na nasavanie vzduchu, ak vam nehrozia zajace a ina mala háveď tak staci nechat pootvorene tie dvierka (alebo ich mozete nechat zatvorene a vystrihnut len dieru do folie), dolezita je este diera hore na protilahlej strane na vyfuk.

Prudenie vzduchu funguje vyborne - princip kominu , rastline to prospieva, netvoria sa plesne.
Sietovina je relativne lacna, jednoducho sa upevni k paliciam zapichnutym do zeme, pripadne sa len zapichne do zeme samotna. Je dost husta na to aby sa mohla pouzit taka jemna folia akou je potravinarska, ktora, ak sa pretrhne, lahko sa obnovi, je lacna a cele je to velmi jednoduche postavit.
johny_cz
Ahoj ´=o)
Takovýto fóliáček už sem taky viděl, je to zajímavý způsob pěstování, ale ve volné přírodě je to jako pěst na oko. Na soukromém pozemku je to fpohodě. Pokud je to pouze pro jednu kytku je to dobré řešení, ale pro víc mi to přijde tak trochu neekonomický, stavět pro každou kytku jeden fóliák.
Co se týče kotvení, tak zapíchnutí samotný sítě do země nestačí ( velikost ok armovací sítě ( KARI ) je 75, 100, 125, 150 a 200 mm ) a 20 cm je jako nic. Je nutný kotvení pomocí nějaké trubky, alespoň 50 cm do země a pevně přidrátovat k síti.

Severní vítr je krutý ´=o)
dokktor
přemet prkenná podlaha úřaduje :D taky sem ho chtěl dělat, ale otec vyplácal to pletivo na altánek, tak sem to postavil z obyč. ocelového plotku, co se dává kolem zahrádek. jinak stačí udělat konstrukci z tyčí a tu folii omotat enom kolem toho - krásně lepí takže noproblem :punk:
veškeré kouzlo spočívá defacto jen v té folii.
levap20
no jo jenže příde vichřice a je po fólii, takhle když sou čtverce 10x10cm nemá vítr sílu folii potrhat
ferdinand
citace:
Původní příspěvek od dokktor
tak sem to postavil z obyč. ocelového plotku, co se dává kolem zahrádek.


a ake je nasadenie v praxi? uz si v tom nieco vypestoval alebo tento rok budes prvykrat? mas tam to "kominove vetranie" (diera dole na IN, hore na OUT)? neplesnivie tam ganja? mas tam stechu? ako casto treba obnovovat foliu, alebo vydrzi cely rok?
dokktor
citace:
Původní příspěvek od ferdinand


a ake je nasadenie v praxi? uz si v tom nieco vypestoval alebo tento rok budes prvykrat? mas tam to "kominove vetranie" (diera dole na IN, hore na OUT)? neplesnivie tam ganja? mas tam stechu? ako casto treba obnovovat foliu, alebo vydrzi cely rok?

jedu to letos poprvé, vubec se nebojim, že by to nejaké vichřice nekam odnášeli. já tomu říkám inkubátor, takže od toho se taky vyvozují požadavky na použitelnost.
větrání?? - na střeše mám díru, kerá se zakrývá/odekrývá jedním tím plotovým plátem. moc to neřeším, až bude třeba tak se to vyřeší. ta folie se dá velice lehce trhat takže díry uděláš kamkoliv a jakkoliv velké.
zatim tam nic neplesnivý, kytkám to prospívá, je tam hic a vlhko.
folie vydrží celý rok - no tak napolo, stejně to ve finální (no možná už při prostřední) fázi kytky prorvou a polezou těžce ven, s tým holt nic neudělám.
foto kytky
Zedy
Zatím jenom jednoduchá konstrukce do omezené výšky rostlin :-)
dokktor
woda: no já v tom mám řízky šívy, což by údajně (podle breederů) měla byt special skleníková odrůda. musím přiznat, že tato premisa se mi opravdu potvrzuje - kytky nehoří, ale rostou - za týden tak 20 čísel (jezdím dom akorát na víkend, a když sem naposled kontroloval týdenní rozdíl, tak kytka za ten týden narostla o 100% původní výšky i šířky) - je to fakt krutost, když v tom máš adekvátní genetiku.
jinak ale souhlas, počasí je na outmodely letos až moc hodné.
Zedy
Tak a fóliovník je ready a na místě :-)
Arjan
Zdravím

mám v planu použít tu Kari sít na stavbu foliovníku! Jako výhodu bych viděl tvar. Mohlo by to vydržet i další rok. Oblouk omotám strečkou (stračovací folie) a na to nějaký lepší igelit. Čela stavby nějak podobně jak se tu popisují.
Dále když vyříznu díry ve vrcholu oblouku tak mě pujde dost vlhkosti pryč. A pár svíček mě uděla i víc tepla. Ted mám na myslí dokvírání před sklizní. Až na plísně si myslím že foliovník je dobrá věc. Přes folii není moc poznat co tam pěstíte. Jen cítit


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma