Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
První indoor; 70W sádrokarton - Klikni zde pro originální téma
naWry
Zdravím, rozhodl jsem se udělat tady thread o mém indoorku. Váhal jsem mezi out/in. Ale jelikož ve skleníku děda pěstuje plno zeleniny, tak jsem se pustil do indorku. Elektřina mě nějak netíží a k tomu jsem sehnal gratis ostatní kompomenty takže mě to vyšlo téměř na nulu.

Box Je to sádrokarton o rozměrech výška-120, hloubka-50, šířka 70. U všech rozměrů je +- nějaký ten centimetr. Horní víko mam odnímatelné pro lepší manipulaci s lampou atd. Chystám se jen na takové minipěstování, tzn 4 kytičky max ..
Elektro U mě byla jasná vátáž hned 70W jelikož jsme mam zásobu žárovek SON-T 70 W Philips, tak jsem jen sehnal zbytek na 70W a dal to dohromady. K tomu jsem vyštrachal ještě 2x 80mm větráky z PC který jsou funkční, ale uvažuju že vyměním za 120mm.
Vše je ve stádiu výroby, mam hotový pouze box zatím bez žádně elektroinstalace,takže zde budu updatovat průběžně jak se vede či nevede.
Teď přejdu k otázkám, neni jich zrovna nejméně,ale za každou pomoc budu moc rád.
1. Mam předpěstované kytičky které mam zatím v pokoji, údajně je to "nějaký" skunk. Mam je zatím v kelímkách(v mé galerii jsou fotečky.) Hodlám se je přesadit a koupil jsem si zahradnický substrát a perlit a smíchal 70/30 v prospěch substrátu samozřejmě. Doporučujete ještě něco přidat?
2. Čím hnojit. To je otázka nd kterou se hodně zastavuju. Nevím o tom vůbec nic, ale pročetl jsem tu mnoho threadu a všichni hnojí "AH " Nějak mi to bohuže nic neříká, a bohužel momentálně jsem krapet bez koruny. A tak by se mi hodila rada nějaká z levnějšího rsortimentu běžné k dostátní. Četl jsem tu o hnojivu na dobu květu a i růstu. Můžete mi tedy někdo doporučit čím hnojit?
3. Další otázka je větrání. Přemýšlel jsme jeden větrák umístit na jednu stranu dole (přísun vzduchu) a druhý na protější stranu nahoru (odfuk). Zatím jsem neudělal díry do boxu takže si radši nechám poradit..
4. Jak mam potom do hotového boxu vložit kytičky, které jsou zvyklé od okna na světlo z venku.. Jak jim svítit, jesli rovnou přejít na periodu 18/6?

Předem všem děkuju za rady a připomínky.

P.S. Fotky připojím večer.
onrejblesk
zdarec chlapu.. sem zvedavej ze by dalsi povedenej micro grow?..

1. zaprvy se mrkni do faq je tam toho dost tady mas idealne namichana smes http://grower.cz/pestovani/navody/h...traty/8.html#54

2.hnojky.. hmmmm.... AH bych daval do hydra do hliny je lepci Plagron a nenji ani moc drahej mrkni treba semhttp://www.klecka.cz/growshop/Hnojiva_a_Chemie/Plagron/ aspon grow a bloom
jinak zase tu je FAQ http://grower.cz/pestovani/navody/z...-hnojeni/7.html

3. jo s tema vetrakama by to bylo taghle nejlepci i kdyu spis bych udelal va odtahy a jeste lepci by bylo kdyby jedne z tech vetraku byl primo nad lampou.. a pritahy byhc nechal pasivni

4.normlane dej 18/6 a akrat dej lampu co nejvys to de.. a postupne ji davej niz.. aby si kytky zvykly.. kadzopadne periodu jim nech noramlne pevnou
AHM4D
zdar, in taky začínám, tak mý rady ber trochu z rezervou, ale snad aspoň základ ti pomůže..

1.ze substrátem je to docela alchymie, já tam přidal ještě kaktusák a kokos, ale to už je na každého rozhodnutí..lidi přidávaj vermiko, už zmíněnej kokos, písek atd. pročti si trýdy ostatních pěstitelů a udělej si obrázek sám:)
akorát nezapomeň na dno nějakou drenáž pro lepší odvod přebytečný vody..

2.levný a prý dostačující hnojky jsou třeba wuxal na růst a obm na květ, taktéž vyhledej;)

3.větrání..radši bych dal oba větráčky na odtah a přítah nechal pasiv..hodně lidí tady to tak má

4.s tím by problém být neměl, dal bych jim 18/6

jináč ať ti to vyjde;) pěstu zdár

edit..á někdo zkušenější mě už předběh:)
naWry
Děkuju za rady, ty FAQ okouknu a jesli najdu co jsem hledal moc se omlouvám.

AHM4D : Koukám že ty jsi měl i větrání na výbojce. Z jakýho důvodu jsi to tam měl ? Moc hřáli nebo jiný důvod? Jinak asi máš pravdu nechat passive in je dobrej nápad.

Q: Mam ofoukávat i kytičky ? Nebo nemusím, někde jsem to viděl a nevím zda-li je to taková nutnost..
onrejblesk
nutnost to nenji ale ty kytky budou mnohem vitalnejsi a budou mit tlustsi stonek tagze se nebdue tag lamat.. ale celkove.. ja ybhc ofukoval i kytiz
naWry
Tak jsem dneska nakoupil Wuxal na růst.OBM neměli tak se musim poohlédnout někde jinde. Jinak mam takový menší problém. Určitě je to zde to vím, ale čtu to tady už takovou hodinku, a nikde jsem to nenašel tak se zeptám na férovku. Kdy mam hnojit ? Kytičky mam zatím malinký přiložím fotky, protože netuším kolik jim je přesně, jelikož jsem je dostal. Předem děkuju za radu.
naWry
Tak zde přkládam fotky boxu a vybavení. Zatím není kompletní, postupně budu informovat
AHM4D
citace:
Původní příspěvek od naWry

AHM4D : Koukám že ty jsi měl i větrání na výbojce. Z jakýho důvodu jsi to tam měl ? Moc hřáli nebo jiný důvod? Jinak asi máš pravdu nechat passive in je dobrej nápad.

Q: Mam ofoukávat i kytičky ? Nebo nemusím, někde jsem to viděl a nevím zda-li je to taková nutnost..


to odsávání na ní stále je;)
přesně, protože hodně topí tak odsávám i od ní, ale tak to tady má hodně lidí jedoucí větší watáže...

na kytičky ofuk, zesílí a koloběh vzduchu jim jen prospěje

mno a rozhodně bych přesadil do většího, a pak postupně začal malejma dávkam hnojit, opatrně ale..
naWry
citace:
Původní příspěvek od AHM4D


to odsávání na ní stále je;)
přesně, protože hodně topí tak odsávám i od ní, ale tak to tady má hodně lidí jedoucí větší watáže...

na kytičky ofuk, zesílí a koloběh vzduchu jim jen prospěje

mno a rozhodně bych přesadil do většího, a pak postupně začal malejma dávkam hnojit, opatrně ale..

Co je to malinkýma? =)) Jinak jo sjedu dneska pro větší květináčky a určitě Jim dám ochutnat trošíčku zatím ..
AHM4D
ježiš třeba začni na 1/3 dávky a zvyšuj, uvidíš co na to kyti..záleží na hnojce
naWry
Vím asi to bude znít hodně blbě, ale v životě sem nehnojil takhle nějaký květinky. Mám Wuxal a tam je to sice rozepsaný ale nějak v procentech, a ještě pro určitý druhý květinek, takže nějak nevím do jaký třídy patří takhle kategorie =) Mam to zkusit nejdřív s malinkem přidat do vody, a pak třeba přidávat nebo se něčím řídit? Je to moje uplně první pěstování, takže vůbec nevím. Díky za každou radu.
Lagutoda
Mno zkus to hnojivo zredit s vodou :D . a proste malinkaty davky, a postupne zvysuj. Kazdej nekdy zacinal, a driv kdyz treba jeste nebyl Grower tak museli lidi taky testovat sami :girl:
naWry
dal jsem do 1L vody 4ml Wuxalu tak sem zvědav.Když kyti nebudou nic dělat, zkusím přidat krapet. Jinak box je už vymalovanej a smontovanej, zbývá jen elektrika a ventilace a bude hotovo.. fotky dodám zítra.
AHM4D
hele 4 ml je podle mě moc, ze začátku jsem dával ale 2ml na 2L vody a postupně zvyšuju..prostě bacha ať je nespálíš
naWry
jojo už sem to zředil a je to už 2ml na 2l .. a postupně pudu nahoru. Jinak jsem udělal u té menší kytičky FIM a koukám že se to povedlo, začínají se hlásit nějaké náznaky =)) Tak jsem zvědav.
Lagutoda
Mno podle me je to na Fim jeste dost maly, a ne moc silny, ale uvidis jak se to vyvine. ale zrejme pocitej s mensim zastavenim rustu, na chvilu. Jinak at to roste
naWry
Někde jsem četl že nad 2 nebo 3 patrem. Takže u mě je to nad 3. a vypadá to hodně slibně. Přesadil jsem do cca 75% substrátu, a krapet perlitu + krapet písku na odvodnění přebytečný vody.. Zítra to naložím pod "sluníčko už a jedem =) Až se mi várít foťák nafotím.
naWry
Tak jsem tu s novým updatem.DNeska jsem provizorně rozběhal bednu, a švíkl jsem tam kytičky. A jsem na do docela dost zvědavej. Zvedl jsem to docela dost bych řekl, ale jesli si myslíte že je to málo, ještě zvednu klidně. Zde jsou přiložené fotagrafie. za chvíli to pudu poměřit jaká je tam teplota aby se
Kolom&n
co to je za typ výbojky??? to je 70W?..hodně štěstí ale kup si řezy;)
naWry
citace:
Původní příspěvek od Kolom&n
co to je za typ výbojky??? to je 70W?..hodně štěstí ale kup si řezy;)

Je to Sodíkovka Son-T 70W Philips. No hnedn a poprvé jsem to nechtěl riskovat. zatím se naučím na tomhle a pak se uvidí =)
naWry
Mám dotaz. Na kytičkách mam malilinkatý flíčky. takový nahnědlý. Pročítaljsem nemoci a FAQ a tam se to liší, buď mG nebo ozón co sem četl. Pak mi ale kamarád říkal že není na škodu prohnat skříní trocha CO2. Mam možnost tam lehce připouštět květinkácm CO2 tak chci znát názor, jesli jim menší množství neublíží a propspěje, nebo to nebude mít takový vliv. Děkuju za každou radu. JInak mam tam teploty při světle 25-26°C a při tmě takových 20°C. Občas tam načapu takovou mini mušku, nevím kde se tam ta čubka bere. Protože jsme substrát "uvařil"v mikrovlnce. A je to v garáží, kde žádný kytky nejsou, tzn že by tam neměli být ani nšjaký paparaziti.
Lagutoda
cest, no tak s tim COckem by si musel asi foukat aspon takovejch 5 - 10 minut denne aby to tem kytkam nejak pomohlo. nebo aspon podobny nazory sem tady hodnekrat cetl.
Mno vyfot makro tech flicku :) , nekdo kdo ti to rekne se urcite najde, ale ja tomuhle zatim moc nerozumět :P: :wink:
naWry
Tady je ta nemocná kytička, spodní listy vypadjí takto, nepřenáší se to na tu druhou, ani to nějak neleze na horní listy. Jen mě prostě štve že nevím co to je =)
Libang
tak jak se to vyvýjí ?? chce to new fotozz
naWry
Ta jsem tu s fotkama, kytíz šli pěkně nahoru, ale jedna nějak podezřele rychle, takže sem si říkal že to bude asi samec, a bum taky že jo, takže šel hned. Druhý kyti ta jde do šířky a vyvíjí se to celkem slibně.. Netuším ale kdy přepnout na květ. Nevím totiž kolik jim bylo když sem je dostal ..tady jsou fotky ještě spolu se samcem .. A pak taky samotná (snad samička) Jinak sádrokarton se osvědčil, ze vnitř je to máznutý jen primalexem nějakým takže zatím žádná folie a teplíčko tam je taky za světla je tam +- 24 °C a za tmy +- 17°C. Takže myslim že je to cajk. Uvidíme, a kdyby někdo věděl kdy a jak to pustit na ten květ budu rád za každou radu. Díky
b1ghed
prepni to co najskor , ten 70w sodik ti to nepresvieti do takej vysky
naWry
citace:
Původní příspěvek od b1ghed
prepni to co najskor , ten 70w sodik ti to nepresvieti do takej vysky
No a když zatím nemá nějaký známky po palicích ? Neni to teda ještě brzo ?
b1ghed
citaj FAQ .
kytka zacne kvest kdyz ji zmenis fotoperiodu na 12 hodin svetlo 12 hodin tma .
sorry za cestinu
krivkin
4 nawry: mno, já bych to být tebou neriskoval a radši bych ji přepnul, mám 125 W a vím jak to svítí, ta 70 W určitě míň, mám poloviční rostlinky než ty a už jim svítím 12/12 - ony se ještě dost vytáhnou a pak to to nebude svítit pořádně na spodek, jen na vršky a půlka kytky přijde vniveč - toť můj skromný názor
naWry
citace:
Původní příspěvek od krivkin
4 nawry: mno, já bych to být tebou neriskoval a radši bych ji přepnul, mám 125 W a vím jak to svítí, ta 70 W určitě míň, mám poloviční rostlinky než ty a už jim svítím 12/12 - ony se ještě dost vytáhnou a pak to to nebude svítit pořádně na spodek, jen na vršky a půlka kytky přijde vniveč - toť můj skromný názor

Ok, tak já už jí přepnu a začnu hned hnojit OBM, aby věděla co má dělat =)) Díky za rady =)
naWry
Tak jsem tu s novýma infromacema a fotkama. Kytka opravdu ještě vytáhla měli ste pravdu a to ne málo. A jeslikož jsem nechal hlídání na mladším bratrovi, nejvyšší lpalička se mi spálila o lampu, nějak ho netrklo to zvednout :\ Ale myslím že jich je tam stejně dost ještě .. Ale mam dotaz :

→Jak mám na konci ramene paličku, tak se pod ní dělají menší paličky, co s nima ? Abych pak neměl kytku posetou malinkýma paličkama.. Nebo je to normální ? Na ukázku posílám foto ..

A nakonec posílám makro fotky paliček a pak celou kytičku .. Omlouvám se za ten blesk, ale v garáži a ještě interním bleskem to opravdu líp nešlo =) Vůbec si netroufám tipnout kolik z toho může být .. Je to moje první pěstování, takže budu spokojenej i s minimem. čest groweři
Steewosh
Cau koukam na ty kytky a myslim, ze by si zaslouzily nejakej ofuk a zvlhcovacku. Muj prvni grow vypadal dost podobne a stalo to celkem za hovno. Poridil sem tyhle dve veci a je to bomba. Happy growing
naWry
citace:
Původní příspěvek od Steewosh
Cau koukam na ty kytky a myslim, ze by si zaslouzily nejakej ofuk a zvlhcovacku. Muj prvni grow vypadal dost podobne a stalo to celkem za hovno. Poridil sem tyhle dve veci a je to bomba. Happy growing

Díky za nápady, zvlčovačku určitě pořídím a mam v plánu i ofik, ale nevím jesli odfukovat od světla, nebo foukat na kytky, zase tam nechci mít miliardu větráku. Ale tyhle 2 věci sem chtěl pořídit než začnu novej .. čemu přídá ta zvlčovačka ? Tu udělám že namočím hadřík na který budu foukat .. bude to stačit ?
Steewosh
Hele myslim, ze je dobry poridit za 700 normalni zvlhcovacku, podle me pokud mas odvetravani tak ti mokrej hadr stacit nebude. Vsechnu vlhkost ti ventilace vycucne. Jakmile tam mas spravnou vlhkost kytky jsou mnohem lepsi. Takovy cely stavnaty a lip rostou. Koukni sem http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=15930
Ja osobne pouzivam jeden stolni vetrak namirenej na kytky a stonky maj pekne tlusty.
jestedman
Myslím že byla chyba už na začátku, neměl jsi jasnou genetiku. Skříňka nevypadá zle, jenže jsi ji nevyužil efektivně. 70w ti dostatečně prosvítí tak 10 cm, proto bych nezastřihoval, stejně nemáš dostatek světla, aby se ti nějak masivně větvili. Naopak bych příště zvolil SOG, tak 6 kytek a držel je spíš dole. Zkrátíš tím také dobu svícení na růstu a o to víc kol můžeš udělat :D A příště řízky chlape.

Ta zvhlčovačka ti pomůže hlavně na růstu. Z obchodu je dobrá volba.
jeden z nejlevnějších: http://www.eva.cz/zbozi/domaci-spot...eqj8gp8q874bs65

U větráčků záleží na co to potřebuješ, když foukáš na lampu tak jí chladíš a rozfoukáváš teplej vzduch. Ty určitě potřebuješ aspon něco co by ti foukalo na kytky, aby zmohutněli.
naWry
Nazdárek tak jsem tu zase s novým growem. Beru si k srdci radu že mam jít do V SCROGu a nějak bádám jak na to. Pletivo mam a podle fotek atd to omotám kolem kytiček. Ale nevím, jesli mam potom kytičky zaplejtat do toho pletiva. Nebo je nechat podel vnější strany a ony se přizpůsobí až budou chtít ke světlu. A ještě nevím jakej průměr mam udělat na 70 W sodík. Předem díky za rady. Mam vyklíčený už 3 kytičky, ale jsou ještě malinký. Kdyby mi někdo mohl poreferovat jak na to tak klidně ICQ 449557366.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma