Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
Raselinove kvetinace - Klikni zde pro originální téma
Zenga
Cus,chtel jsem se zeptat,jestli nekdo nema zkusenost s raselinovejma kvetinacema, co se prej sami rozpadnou.Ja uz sem do nich zasadil 4 kytky,planuju to cely zasadit do zeme,ale zacina mi vrtat hlavou jestli je to dobrej napad nebo spatnej napad,jakej to je vlastne napad?DIK
johny_cz
Ahoj ´=o)
Rašelinový květináče jsem použil na letošní out. Už mám kytičky tak 14 dní v zemi a květináče se pomalu začínají rozpadat. Ale už při vysazování ven, začínali kořínky prorůstat ven z květináčů. Takže se mi to jeví jako ideální způsob předpěstování - květináče dobřě absorobují i drží vodu, nepoškodí se kořínky při přesazování, a ani ta cena není tak závratná.
Nápad DOBREJ ´=o)
Hanulkááá
Ty rašelinovy květinače jsem jednou taky měla a nemyslím si,že je to až tak dobrej nápad.Trvalo to delší dobu,než kořínky prorostly a pokud ta rašelina není pořád vlhká,tak ty kořínky,ještě navíc u takhle malých kytek,mají co dělat,aby tím vubec prorostly.
johny_cz
Je pravda že musejí být neustále ve vlhku - já sem je měl v takovym malým bazénku kde byla ustálená hladina vody, tak 5 mm. A prorostly v pohodě ´=o)
Když ten květináč vyschne tak ztvrdne, a kořínky opravdu nemaj moc šancí. ;)
Zenga
Ty korinky u malejch kytek nemusej tim kvetinacem prorust ne?To az potom co to hodim do zeme.Kdyz to davas do kelimku a pak to presazujes,tak to taky neproroste.

Nevite jak dlouho trva nez se to uplne rozpadne?
Hanulkááá
Dej si to radši do obyč. květináčů,tohle je zbytečně komplikovany a ne moc efektivní....z květinače to vyndáš,hodíš ven,nemusí to prorustat přes blbou rašelinu a ještě možná ušetříš;)
AHM4D
tyhle rašelinový květináčky používám už pár let a největší spokojenost - nepoškodíš kořeny při přesazování, dobře se s nima manipuluje..

akorát vždycky když je dávám ven tak opatrně natrhnu stěny květníku, pomůžu tím kořenům dostat se rychleji do půdy a zároveň i rozpadu rašeliny

ale nemůžu souhlasit s tvrzením že dobře drží vodu, proschnou dřív než plast;)

jinak můžu doporučit
J.J.
Taky sem je míval, vkládal jsem do nich dost nadějí, ale ted jsem se vratil ke starejm dobrejm plasťákům. V normálně suché půdě se opravdu (alespon mě) rozkládaj pomalu...kdyz jsem je hodil ven, a nedostalo se jim žádnyho častýho zalívání, tak se některý fakt zasekly v květináčku (vůbec neprorostly)
Každý rok do nich dávám a po tři sklizně 1,5 kg suchýho konopí :)
Hanulkááá
citace:
Původní příspěvek od Endorfin
Každý rok do nich dávám a po tři sklizně 1,5 kg suchýho konopí :)


Tak to bude určitě těma kelímkama z rašeliny;)....bez těch kelímků by to bylo jen 0,5kg:D.Taky si jich asi pár koupím,když to tak zvedá výnos;).
danihel
citace:
Původní příspěvek od Hanulkááá


Tak to bude určitě těma kelímkama z rašeliny;)....bez těch kelímků by to bylo jen 0,5kg:D.Taky si jich asi pár koupím,když to tak zvedá výnos;).


lol:D:D
Ja som ich zopar tento rok pouzil, ale nebol som 2x nadseny, rychlo vyschli i ked jednoduchsie presadzanie, na kazdom pre co sa rozhodne, ja pojdem sak do buducna urcite plast. S presadzanim problem nemam, a este k tomu ich mozem pouzit zas a zas...:)
fry
Ja ich tiez pouzivam asi tri roky na out a v pohode,rastlina taha korene hlavne rovno do zeme,a prejde cez diery na spodku,a aj tak sa to potom rozpadne.a hlavne je,ze rastliny neutrpia ziadny sok z presadenia.
Hanulkááá:fakt to zvedá výnos?Já bych právě řekl, že rašelinový kelímky na to nemaj vůbec vliv. Jestli se o ně dobře staráš a zalíváš je, tak se v tý vlhkosti během pár dnů rozpadnou. Vždycky to proroste. :)
Hanulkááá
citace:
Původní příspěvek od Endorfin
Hanulkááá:fakt to zvedá výnos?Já bych právě řekl, že rašelinový kelímky na to nemaj vůbec vliv. Jestli se o ně dobře staráš a zalíváš je, tak se v tý vlhkosti během pár dnů rozpadnou. Vždycky to proroste. :)


:D:D:D stím výnosem to byla myšleny ze srandy,jako reakce na příspěvek ohledně te sklizně 1,5kg,at to někdo špatně nepochopí-NE výnos to určitě nezvedá,spíš si myslím,že když se to vtom raš.kv sekne,tak ho spíš sníží.Jinak si pořád myslím,že ty rašelinovy květinače jsou kničemu a už bych do nich nic nedala.

Proč to do nich sázet a čekat,až to proste,starat se o to atd....když mužu použít obyč.květináče,nemusim čekat až kořeny prorostou přes rašelinu a mam klid.
Hanulkááá:tak yo beru tvůj džouk :) mně to vyhovuje díky snadný manipulaci. Kytky z jistých důvodů můžu mít doma na předpěstování max. týden. Abych to dával do keramickejch a hned po týdnu je vyklepával, to mi přijde, že jim spíš ublížim. Kdyby byla situace lepší a já si mohl nechat kytky doma třeba měsíc, to by byla jiná :)
Hanulkááá
endorfin:jj vpohodě,to maš celkem blby jak bych takhle maly kytky ven vubec nedávala.Jde mi spíš o to,že si tenhle thread bude číst někdo,kdo sází tenhle rok poprvé,nemá zatím moc zkušeností a přečte si tyhle oslavny ody na rašelinovy květinače,poletí do OBI si je koupit a pak se bude divit,že mu to nechce prorust.Prostě nějaka kritika není od věci;).
Hanulkááá:to neni :) a přesto je dopuručuji, proroste to. Hned jak vytrhnu nějakýho toho samce, rád sem hodim něco pro ilustraci. :)
Zedy
Zdar zahradníci,

trochu toho "zelenýho" infa, doba pokročila a každej šílí s recyklacemi všech divotvorných způsobů...

...takže, špatnej příklad, kdy dosednu na hajzl a je tam jen prázdná rule od papíru, mi může přinýst i trochu radosti, takovej papír už je natolikrát recyklovanej, že už pro něj není místo v kontejneru na papír. Máš hromadu semenáčků, nebo řízků? Tak si udělej malej květník, z tej prázdnej rule od papíru ;) a neboj se ho záhy hodit na kompost (i když to nevypadá moc fešně).

Pěstu zdar, mějte se :sun:
Zajac
V hypru je maj za kilo asi 10, tak sem si vzal plato jogurtů :-P ;-)
Zedy
Tak něco z vlastních toaletních zkušeností :)

Jenom pro ukázku pár fotek z mobilu čtyř semenáčků chilli papriček, papír ti vytáhne trochu vlhkosti, ale do tý doby než holky vyjedou, musí bohatě stačit ;)

Měj se a pěstuj.....


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma