Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
Nakvétání kytek již z jara... - Klikni zde pro originální téma
JENCA
Zdarec groweři při letosní výsadbě na out mi ničí hlavu tento problém. Jelikož je letos mnohem dřív teplo začal jsem sadit trochu dřív (zhruba v půli února) , všecno vypadalo v pohodě. Jenže po měsíci růstu začli všechny nakvétat. Tak jsem je nakopl dusíkem, zaštípl všehny nakvetlé části a šli ven. Asi to nepomohlo, těd jsou z nich zakrslé žebráky které jsou osypané řídkýma šiškama. Bral jsem to jako důsledek mojí předčasné aktivyty, ale teď mi to dělají i kytiz sázené o měsíc později a to už mi hlava nebere. Jinak světla mají dost, hlínu a hnojky používám už pár let, takže v tom problém nebude.
Tenhle problém už jsem zaregistroval u dalších dvou lidí a zajímalo by mě jestli je to nějaká globální záležitost nebo jen blbá náhoda.
Skatersoft
Cau :) ja mám taky jednu kytku která už kvete a byla sázená s dalšíma cca 20kytkama na začátku dubna taky to nechapu ale tak je to jenom jedna takže v pohodě :jumper:
Ono
2JENCA:

Čau. Robia ti to rastlinky z tých istých semienok, resp. rezov? A u tých dvoch ľudoch? Máte všetci rovnakú odrodu?
JENCA
Ne nemáme každý sadí samostatně a já jsem tam měl tak 4 druhy a udělali to všechny
Ono
Mne toto raz spravil tiež jeden noname. Rastlinky mali cca 50 cm a jeden začal kvitnúť asi tak v prvej polovici júna. Vyrástla na ňom 1 šiška a rastlinka umrela.:(
Pupiset
Berte v potaz ze svetelna perioda je ted 14,5Hod. svetlo
9,5tma,nekterym modelum to na nasazeni kvetu staci,ostatne me matka WS taky nasadila,ale uz se to prodluzuje takze by se to melo zatavit.
JENCA
No u těch prvních bych na to už moc nesázel ale ta druhá várka to snad ještě rozchodí uvidíme posléze
AHM4D
já dával nounejmy nedočkavě naklíčit už ke konci února..nakvetly, zaštípl jsem, jedou dál..myslím že to bude v pohodě..viz. moje bio
dokktor
je to uplně normální, viz pupiset

kolik teď máš venku světla? teď je teprve tak čas zasadit. nebo jinak, kdy vám kytky začínají kvést? začátkem srpna? nejpozdějc. kolik je světla v srpnu??

v každém případě buď rád, že ti nakvetly, aspoň víš s čím máš tu čest, kytky to bez problému rozchodí.
JENCA
no mě by ani tak nezarazilo kdyby některé trochu nakvetly , to už se mi vlivem mojeho předčasného blbnutí párkrát podařilo, ale komplet všechny a způsobem že už bych je pomalu mohl kosit teda ještě ne. škoda že nemůžu přihodit foto (nejsem majitelem foťáku)
Budwais
vydrž prťka vydrž bude pohoda bude se natahovat den a kytky zase prejdou do rustu alespon ti zesili
Lahvan_FlaskiCZ
ale zase to má výhodu. už jsem odhalil tři samce. :bravo:


aspoň nebudu zalévat ten bordel s koulema :rocket:
Spacy
No kamosovi to taky vcera nakvetlo je to pesek......
ale me nic :D
Lahvan_FlaskiCZ
mě nakvetlo skoro všechno :(

a naprosto nevím PROČ!!! :grrr:
Lupus
me taky nakvetly ... a sou male ... a blbe rostou .... asi bych mel vyhodit ty nonamy ...

to nakvetani muze byt take tim ze kytka je delsi dobu ve stinu ne?
Lahvan_FlaskiCZ
nevím, mám je ve skleníku furt na sluníčku, stoprocentně víc jak 12 hodin.
Lahvan_FlaskiCZ
nezbývá než doufat že se uklidní samy. sice chci je zatmívat aby kvetly vva v červenci, ale tohle je i na mě moc brzo. :D:D
JENCA
asi to počasí letos letos nebo co?
Hoi,mam takovej problem,daval sem ted kytiiz ven a zniceho nic zacli kveest,a to ne jen par chlupu,ale feeest.Jedna se o Nebulu.Byli dlouho doma a v malych kvetinacich...meli uz par palicek(malo slunka),a misto toho aby venku zacali znovu ruust,tak si vesele kvetou daal,uz je tam aj pryskirice.Myslite ze se jeste vzpamatuji? Slunko maj od vychodu do zaapadu.Chtel sem jim pomoct CROPMAXEM od Plagronu,ale ten jim spis v tom kvetenu jeste pomohl.
Mel nekdo nekdy podobny problem?...jak to dopadlo
[CZ]Neon
Hele kamo me letos na slunecni periode uz 2x zacala kvest Budha's Sister a dycky stacilo zastipnout palicky/blizny a prolejt poradnym rust. hnojivem (u me BioBizz Bio-Grow) a ona uz dostane rozum.
groover
Něco jinýho jsou preflowers, ty si hodí některy kytky hned na začátku a pak rostou dál, to je asi tvůj případ PETREF, je to vždy jedna blizna v zálistku a něco jinýho jsou palice.
HorrigEn
mam stejny problem...ak48 kvete ale zda se mi ze uz se trosku vzpamatovava :)
uvidime ... nebude na skodu hnojit 3x tydne krystalonem?
HorrigEn
mam stejny problem...snad se kytka vzpamatuje
ak48...
btw muzu hnojit 3x tydne krystalonem?
Pan Ker
Každej rok na jaře je to stejný. Všichni spěchaj, sázej brzo a pak se hrozně divěj, že jim kytky nakvítaj. Letos bylo brzké sázení podnícené na oko pěkným počasím, které začalo už začázkem března. Ovšem sázet takhle časně je podle mě zásadní chyba. Moje mnohaleté zkušenosti dokazují, že kytky zasazené v květnu jsou vždy lepší než ty dubnové ba dokonce březnové... Jedna teorie mistra ddt dokonce praví, že kytky brzo vysazené mají na podzim problémy s nasazováním květu a z pravidla nasadí dýl než ty květnové!

Jinak rostlinky, které vám již nakvetly(tedy závisí to na stádiu nakvetlosti-samozřejmě že čím víc tím hůř)budou mít s vysokou pravděpodobností problémy s růstem už po celou vegetační fázi. Zakrpatí, patro na patře, samé miniaturní zárodky palic atd...



Ještě k poslednímu příspěvku:

citace:
Původní příspěvek od HorrigEn
muzu hnojit 3x tydne krystalonem?


To bych nepokoušel, jestli nechceš kytky spálit;). Jednou tejdně max.
Storm
mam jednu kytku G13BWxBW odhadem od prosince, udržoval jsem ji ve skříni na růstu s tím, že ji nechám rozrůst a pak šoupnu ven.na začátku května jsem ji dal ke známýmu pod střešní okno a během 14 dní začala kvést.Už je docela olepená a voní jako prase.nepomoho ani vydatý hnojení narůst.Myslim si, že kdybych začal hnojit na květ, tak se na ní udělají pořádný šišky už teď, ale to já nechci.Dával jsem ji tam za tim účelem, že vypěstuju monstrózní kytku, protože už před měsícem to byl metrovej keř.Tak se snad umoudří a přehodí na růst.už je venku, za chvili se na ni jedu podivat, tak sem zvedavej.

jinak to hnojeni 3x tejdne: nevim jak kristalon start, ale treba u alga grow udavaj 4ml/l jednou tejdne a ja daval do každy zalivky(3x tejdně) vic jak 10ml/l a v pohode.pak uz sem to lil podle oka a kytky sem nepopálil.ve skrini davam alga bloom 10ml/l taky do každý zálivky a bez problemu.
Iceq
tohle kdyz se mi stalo loni tak sem usmikl ty kuličky a kytka valila v pohodě dál,potom to už nedělala
toy
chtel bych se zeptat nekoho, kdo ma zkusenosti z minulych sazeb-

predcasne mi kvetou kytky- a to takovym zpusobem, ze potom, co sem je zastrih ted rostou dal, ale listy maj netypicky- na jednom listu jenom tri dilky, nebo jenom jeden list- dlouhej... Ma cenu je nechavat az do podzimu- budou mit vubec palice? Mate zkusenost? diky za rady
Toy: Tohle mi dela Bilej rusaak taky,ale myslim ze se to casem sparavi,a aj kdyby tak nezalezi na listech ne? ale na siskaach.Nech to frcet a budes happy.
HorrigEn
mam stejny problem ale nevenuju tomu pozornost :)
take mi nakvetaji konkretne chronik,citral,a ppp,nastesti jenom tri kvetinky tak doufam ze alespon dokvetou at mohu sklidit co nejdrive ostatni mi rostou uplne normalne i kdyz byly vysazene zacatkem kvetna spolu s ostatnima.
Ferdinand Bongo
Mne keď asi pred mesiacom začala kvitnúť rastlinka, tak som ju jednoducho zaštipol, presadil do väčšieho kvetináča, pohnojil a o týždeň som sa nestačil diviť ako sa zase rozrástla.
Pan Ker
littl_grouwr :Sorry, ale tvůj příspěvek má naprosto desinformativní charakter, takže nám tady nemátni kolegy growery...

S tim začátkem květu je to jak řikám a tady máš důkaz-je to z příspěvku o výběru odrůdy od MandalaMike(zaručeně zkušený pěstitel a šlechtitel):

citace:
Some of the problems with harvest dates come from too early planting. Flowering is controlled by a light-sensitive hormone. If you plant in April-beginning of May you get big plants...but you want big flowers and a safe harvest! These big plants take longer to adapt to the daylight getting less - it takes longer for them to build up the flowering hormone. If you plant mid May-June they have a shorter veg cycle and get used to days becoming shorter. The flowering hormone starts to build up and reaches the critical level quicker. This way the chances of faster flowering (and faster harvest) are higher. It is not a method that works with all plants, but in climates with a lot of rain/cold in Sept./Oct. it's better to try everything that supports quick harvest.


Doufám, že umíš anglicky, pokud ne jsem ochotný to přeložit...
tooth
překlad : Některé problémy s dobou sklízení pramení v příliš brzkém vysázení. Kvetení je ovlivněno světlo citlivým hormonem. Když zasadíš na začátku Dubna " of May" budeš mít velké rostliny,ale chceš velké květy a bezpečnou sklizeň. Těmto velkým rostlinám trvá déle se adaptovat na zkrácení fotoperiody.Trvá jim déle vytvořit se květový hormon.Když zasadíš v Květnu či červnu,mají kratší vegetačni cyklus a zvyknou si na zkracování dnů.Květový hormon se začne tvořit a dosáhne dostatečné hladiny rychleji.Tento způsob změn u rychlého pěstování a také sklizně je "higher" ( nevim ale asi lepší ? ).Touto metodou nejdou pěstovat všechny modely,ale v klimatu kde v Září a Říjnu hodně prší a je zima,je lepší zkusit cokoli co urychlí sklizeň.
tooth
Já teda neměl problémy s nakvétáním kytkek pěstovaných už od února,ale u 2/3 řezů které sem zakoupil poslední týden v Květnu. Bohužel jakmile jsem je umístil do pařeniště, přišelo zhruba 10 zamračených dní bez jakéhokoliv sluníčka. Tudíž se na kytkách objevily asi centimetrové paličky. Vyřešil jsem to okamžitým přesázením na pěstební flek a zalíváním růstového hnojiva. Palice se jakž takž rozrostly,ale i tak nejsem s rychlostí růstu spokojem.Navíc se mi na kytkách začali tvořit jen jednočlenné semtam degenerované listy, takže fakt nevypadaj hezky. Teď mi nezbývá nic jiného než doufat.






foto č. 1 a 2 : Tak takhle vypadaj rozrostlý palice.





















cohen69
tooth: Mam ten samej problem ale to se casem spravi-staci trochu hnojiva na rust a vse bude casem OK..
Me se to postupne uz zlepuje-uz zacinaji byt zas zubaty a take zacinaji byt i po 2-3 listkach..
A ta degenerace jak pises by se take mela zlepsit..
tooth
2 cohen69 : No to doufám že se zlepší! Můžes hodit nějáká fota.Docela by mě to zajímalo jak to bude časem vypadat.
tyjo ja bych rekl ze ty kvety casem urco zmizi,pac u me zmizly brzo,ale ty pokrouceny listy zustali
cohen69
tooth:Jj foto se pokusim dodat co nejdriv..
Akorat nevim za jak dlouho zmizi ta degenerace..
Ale myslim ze kdyz na chvili vynecham hnojku a pote zas zacnu tak se to spravi, a to foto dodam tak do 3-5ti dnu...
kamos mel minulej rok ve skleniku malou kytku a mel tam uz feerovou palici,chtel to zhulit,ale dal to ven,casem se to preplo,ale byla to nejhnusnejsi kytka jakou kdo kdy videl.Same jednoliistky a proste mazec,nakonec mu vyrostl strom na kterem bylo vic huleni nez na vsech ostatnich kytkach.No ale nebyl to riizek,bylo to ze semena a byl to obyc venek.
smogerrr
Zdar Ja som to tento rok urobil takto : zasadil som semena, rastliny vyšli, mal som ich pod dvoma sylvania aquastar na režime 18-6, klasicky rastova faza a ked mali deti tak 3 tyždne, tak som ich dal asi na 10 dni pod sodik k dokvitajucim rastlinam čo som tam mal aby ukazali pohlavie. Nič sa nedialo,tak som ich dal naspat pod sylvanie do rastovej fazy,ale rastliny si to zapamatali a začali ukazovat čo su zač. Nechal som ich doma ešte asi dva tyždne kym sa poriadne natiahla svetelna perioda vonku a zasadil som ich von. Hnojil som kristalonom asi raz tyždenne a teraz mam dve 100 percentne samice ktore rastu ako z vody... Jednoznačne je problem v skorom nakvitani spososobeny skorou sadbou a nedostatkom svetla pre rastovu fazu...preto radšej sadit trocha neskor podla svetelnej periody vonku...
k/-\pr
2 tooth: hele,ja jsme mel stejny problem,ale o asi tak mesic 2 drive,dostal jsem od kjamoe kytku,co us zacinala delat paradni palicky,ale byla to takovy chudinky nevetvena,na rady pak groweru jsem ty paluice zastrihl,tim jsim ji jakoby FIMnul a zacala hazet taky ty degensky listy...ruzne pokrouceny a jednocipi,ted us ma asi tak 100vrcholku(superkropingnul jsem ji) a ty listy pokrouceny jsem okamzite trhal...a ted us me zeciny po mesicnim trapeni hazet zet 5 ti cipi listy.....tot vse..a ty co nemaj aslespon tech 5 cipu okamzite trham....
Om@r
no me zacina nakvitat kytka ktera je vysazena cca.. v pulce kvetna.. konkretne blue mystic#citral..uvidime jak to pujde dal... kazdopadne si myslim ze to je zvolením místa a počasím,čož není letos moc dobrý..:(
mischief
dneska sem napočítal na mé kytičce 169 palic hehe...
mischief
a sázel sem.. na začátku března.. předpěstovaný doma
mischief
jo jinak jak tady byla zmíněná degenerace listů.. hele.. kámoš má uplně to stejný.. nevím jestli je to způsobeno tím,že se málo hnojilo. .to podle mě ne.. hnojil kopřivama..takže dusík to mělo.. a hnojil slepičincema.. a kytka nebyla přesazována.. jen zevnitř ven a byla přesazená v pohodě... pak začaly růst jednočepý listy.. vypadalo to jak bazalka... hehe.. a pak z těch dementních částí kytky začala růst normální kytka..ty zdegenerovaný listy byly strašně tmavý... a ty nový části kytky.. další nový stonky co začaly růst byly o hodně světlejší..zubatý loisty.. prostě normál kytka... vypadalo to zajmavě.. ale ničemu to asi nevadí
Ganjaholickz
jak uz bylo urcite receno hodne velkou roli hraje genetika, priklad : Ak47 obe dany ven cca 12 kvetna do kyblu kvetou uz necelej mesic a WW a Jack dany do kyblu ven stejnej den jeste porad nemaj ani bliznu......
ad jednocepel jasnej dusledek zpetnyho prepnuti na rust
a mischiefe chlape pouzivej edit at nemas vsude jednoradkovejch milion prispevku
good luck
mischief
sry.. nejsem tu dlouho... jo a jako ještě k tý genetice..každá kytka je jiná..nemůže se srovnávat.. sázel sem skoro všechny ve stejnou dobu. .a jedna má 150, jedna 200.. a jedna nemá ani 100centáků...hele jinak zkoušeli ste někdo jen tak zprdele hodit kytku na zimu za okno? bude z toho něco?
k/-\pr
jo,nekde jsem tady nasel par takovych pokusu,ale stalo to za p*d....myslim vynos,co se tyce chuti nevim....(ale abych nebyl OT) mam otaku,co delat s takovejma tema kvitkama u vetvice,vzdcky 1 bo 2 pestiky...?!
Ono
2k/-\pr:

Myslíš preflowers? Ako na 4. obrázku v tomto príspevku?
k/-\pr
ano,presne to....
Ono
S nimi nič nerob. Rastlinky ti ukázali, že sú samičky.:)
pisko
me dve kytky zacali kvetst uz po asi mesici a maji jen jedno, dvou nevo obcas tri cipi listy... kvetou doted ale nevypada to ze by se tam obevovali nejaky vetsi palicky... jen rostou strasne pomalu ale je mozny ze meli jen velike soky.?. presun ven skrin ven skrin, brno skrin -> vysocina sklenik , presazeni, atd... ma cenu je jeste nechavat rust a cekat od nich jeste neco nebo je nechat jen na okrasu???
tak ja jsem na tom podobně mě kytka taky děla jednocipi ted už alespon třicípi listy ale už začína jit do květu ale zda se mi to pořád nějake slabe. Taky jsem dával kytkam zabrat když jsem je hazel ven na parapet přes noc zase do vnitř mno možna to bude fakt těma šokama. Ale byt tebo nechal bych ji růst ten květ se ještě rozjede....
Adebisi
Zdravím, mám problém jako většina, kytky 2 měsíce staré a už jdou do květu.
Disco_Stue
Sázel jsi moc brzo...takže musis čekat než se zase vzpamatujou a začnou růst.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma