Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
podkroví - léto - hot - Klikni zde pro originální téma
pUNKE
Hoja, jelikož pěstuju indoor pěkně secret, aby o tom nikdo nevědel, pěstuju v podkroví. Zajímalo by mě, estli někdo máte zkušenosti s podkrovím v létě. Budou pěkné pařáky a už nyní sem měl teplotu v Growroomu kolem 37 stupňů. Jsou nějaké způsoby jak zchladit vzduch abych kytičky nezabil? Plánuju rozjet nový groom na perfektním místečku po vzoru I grow Chronic, ale hlínu, tak se těšte na report. Jediný problém je s tím horkem, protože jestli nenajdu způsob jak schladit vzduch, který bude pod střechou kurevský horký, tak můsím v létě od indooru upustit. Děkuji za rady pokud Vás něco napadne.
Vivat Growing
Wokap
Provoz nebude uplně nejjednodušší, ale šlo by to pokoumat tak, že bys před skříň předřadil nějakou starou ledničku, ve který byys udělal přepážky kvůli promýchávání vzduchu uvnitř a z tý ledničky přívod do boxu...
pUNKE
to ještě abych scháněl ledničku. chtělo by to něco lepšího, ale vůbec nevím. asi vyvinu nějakou tropickou odrudu co si da 60 stupnovy vzduch ajjjj
KLIMATIZACE, mala prenosna da se poridit za 6-7000 Kc. Ale uzto asinebude tak nenapadny. Jinak se napodle me asi budes muset vysrat. Proste pres leto to neuchladi.
Index
pres leto vedro v zime hrozna zima, na podkrovi se vykasli...taky jsem chtěl...
chOdec
No a nemělo by smysl udělat nějakou hodně hustou ventilaci přímo z venku a naopak? Jako že bys měl izolovanej box od vyhřátýho podkroví - tahal a foukal venkovní (o něco chladnější vzduch). Stačilo by to, nebo je to blbost..?
pUNKE
jo, to je dobrej nápad-ale chce to pošetřit na pořadné ventilátory, asi ulity-to není je tak. Co myslíte?Jednu ulitu ať tahá dovnitř a pak už snad jen potrubníma ven?????
Expiry
Nevim jak velkej ten grow planujes a co chces mit za vybojky,ale myslim si,ze to urcite posefovat pujde!!Jak je to s izolaci strechy?Kdyztak kdyby jsi box odizoloval treba rockwoolem(kdyby jsi se rozhodl,ze to budes delat,tak se kdyztak zeptam bratra cim by to slo nejlip).Tim by si mel o dost snizit problem se zimou a vedrem.Dal by nemuselo bejt marny udelat "klimatizaci" a topeni skrine.
To by sedalo vyresit takhle:
1.chlazeni-Jak uz bylo zmineno nekde nademnou,lednicka by bylo idealni reseni.Kdyz si nekde sezenes nejakou starou lednicku,staci klidne i mal,tak te to vyjde na par stovek.Podel velikosti lednice a skrine by se budto dala lednice orezat tak,ze by ti zbyla jenom zadni strana s elektronikou a chlazenim a tu bys pak zabudoval do steny growroomu(asi nejvetsi + je to,ze by tady urcite nekdo kdo se v elektrice vyzna dokazal vymyslet nejkou regulaci=moznost nastaveni teploty).V pripade ze by byla moc mala,mohl bys ji dat na pritah.

2.topeni-v nejakym growshopu jsem ted videl regulovatelnej "primotop" se zabudovanym ventilatorem a nastavitelnym vykonem,takze idelani volba pro zabudovani do pritahu.Stal asi 500kc.

Takze asi nejlepsi reseni-odizolujes bednu,na pritah das primotop s vetrakem(zapomel jsem rict,ze topeni se da vypnout) a dovnitr do zdi zadelas lednici.To by ti melo zajistit naprostou kontrolu nad teplotama jak vedne,tak vnoci.Cely by to vyslo rekl bych kolem 1200,coz neni vubec moc.


K tomu co jsi napsal->dej to spis na odtah,je to tak ucinejsi...Poradna ventilace ti podle me stacit nebude,protoze budes tahat dovnitr horkej/studenej vzduch.
pUNKE
je to proste podstřešní místnost, kde se skladovalo seno.Je to velký prostor, ale pod strechou.Nejdřív si udělám místnost a potřebné věci a pak vykutím tohle-mohlo by to fungovat, ale ještě se poradím s kámošema elektrikářema.do zimy času dost na přímotop, tak ted sehnat ledničku- nemáte někdo?
Expiry
zkus sberny dvory,tam se snad maji lednice vozit.popripade se projdi kolem popelnic-unas je jich posledni dobou plno.
pUNKE
jojo, jen to chce čas až budou zas všeci pryč z baráku-ať můžu začít.Už vím jak by to mělo vypadat tak na to pujdu a časem hodim report
Capo
Já taky jedu na půdě 100W. Ale schválně jsem začal začátkem března, aby bylo hotovo před pařákama. Svítím v noci, ze začátku kvůli zimě a tedka kvůli tomu aby přes den nebylo ještě větší horko. Přes léto to si myslím neuchladíš. Leda tahat vzduch potrubím přímo z venku a zaizolovat. V zimě to tu lidi už kutili přímotopama na termostat.
Já chci ale šetřit prachy a tak další grow bude hned začátkem září, kdy už snad nebudou takové pařáky.
pUNKE
já už teďka sklízím várku, ale už to začíná péct.Uvidíme-udělám nějaký testing a kdyžtag to rozjedu až po létě, ale chci to zkusit
sky-triper
zatím si nehodil žadné foto ani třeba to čím svitíš a co pěstuješ . . nebo sem to pochopil špatně že sklizíš ?. . . nechceš se podělit?(nemysli sklizen ale foto a skills)
pUNKE
http://grower.cz/forum/showthread.p...10&pagenumber=1

Hoj, tady je moje předešlé fórum, kde sem řešil problém, tak tam mrkněte
zdar pUNKE, taky letos pěstuju s kámošem v podkroví, jede to od března a pojete tak do půlky června. Je to 400W takže uvidíme jak to budem zvládat - určitě ti dám vědět..
máme tam 8 kytek a 3 větráky, chlazení neplánujem nemáme na to. Pod tou střechou na půdě je taky občas docela hic, uvidíme jak s přibývajícím létem..
svitte v noci ne?
pUNKE
no ted sem svítil ve dne, ale budu v noci. Stejně tam je horko jak cip. Přes 40 tam bude jen jak se do toho opře slunko a mnohem víc klidně počítám-tak sem zvědavý.
MNo a ma to vubec cenu? 40 je hrozne moc
pUNKE
je, ale až vyzkušame tak uvidíme, třeba to půjde
my svítíli v noci, ale radši jsme přepli na svícení ve dne, protože střecha je děravá a v noci to vypadalo jako ufoni na půdě :) ... zatim sme naměřili maximum ve skříni (u vrcholků) 32°C
tekknou
punke:
Zdarek ,resil jsem stejny problem s teplotou..jak mile se do toho oprelo slunce tak uz to bylo v haji teplota letela jak bejk a vlhkost 0..zkousel jsem to poresit i tim ze jak je pod taskama takova ta izolacni igelitova folie tak jsem tam nastrkal petky ,aby tam padilo vic vzduchu..teplota se tim snizila ale ne uplne pak jsem si boxik presunul o patro niz a v zapeti bylo po problemu..myslim ze se potykas v celku s neresitelnym problemem ,jak uz tady bylo uvedeno v jinym prispevku v lete je to pod taskama jak v saune naopak v zime zase kosa jak blazen..jak rikam ,ja uz to vzdal a growbox jsem premistil!
pUNKE
No já taky upouštím od téhle stračky, protože se stěhuju z baráku do města tak na to seru-ale na jaře, podzim(zvláště při loňské a letošní zimě) to bylo v pohodě.Třeba se někdy vrátím na tenhle barák, ale to už budou větší kasy a nebudu to schovávat tak si pojedu v pohodičce tu svoji.Dík za ohlasy a mějte se.
Expiry
Jeste k te nerealnosti.Kamos bydli v podkrovi(normalni puda),kterou ma odizolovanou nejakou vatou a v lete tam mel loni prej max 27°C,coz nemas pomalu ani v byte,takze by se urcite pestovani pod strechou posefovat dalo.
pUNKE
Tak to jo, ale chce to větší investici.Předělat celou půdu mám v plánu do budoucnu, ale teď na to nejsou kačky. Bude to stát drsné kačky, ale bude to stát za to!!
kubanecjam
mám stejnej problém ...podkroví..hic..už mám skoro 40 stupínku..a nějak mi žažloutly listy..bojim se smrti..ale už sou silný..ale mám to za pár tak si s tim ted hlavu nelámu..ale dneska sem s tim trochu exšperimentoval..natáh sem z průduchů zespod trubky do sklepa kde je tak těch 20 stupínků..a během dvouch hoděk sem se kouknul..a teplota mi klesá..supr zatim z 38 na 32...čekám že by to mohlo eště chvíli klesat..sice sem tomu moc nevěřil..75mm trubka přes dvě patra. sem si řikal že se ten vzduch cestou stejně ohřeje..ale zatim to fachá dobře..tak nevim jestli to tak pude i v těch extrémech co byly nedávno..ale lednici bych asi vynechal..opravte mně jestli se mílím ale podle mně lednička vydá více tepla..má větší příkon než výkon..sice chladí ale nevim nevim..možná jo,možná ne..tak přeju veselý tropy..a hodně nápadů na jednoduché chlazení
medulda
V podstatě máš pravdu - lednička vlastně čerpá teplo z jednoho místa na druhý + k tomu přidává teplo, který "vyrobí" vlastní činností (elektromotor...). Takže, pokud budeš "čerpat" teplo pomocí "ledničky" (to by samozřejmě nebyla klasická lednička, ale spíš nějaká klimatizace) třeba právě z půdy do sklepa (blbej příklad), tak na půdě se ti ochladí a ve sklepě bude teplo podle rovnice Q1 = Q2 + P (Q1 - teplo převedené do sklepa, Q2 - teplo odebrané z půdy, P - příkon chladícího zařízení).. samozřejmě, že to neplatí 100% (např. ne všechnu energii vyzáří agregát v podobě tepelné, všechno teplo se nevyzáří v "cílovém místě", ale např. i cestou z potrubí..)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma