Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
matka na usporkach_?? - Klikni zde pro originální téma
tuv
chtel jsem se zeptat jestli se da pestovat matka na usporce pripadne nevyhody a snad jakuo koupit usporku


myslim ze by to melo byt uplne stejny jak se zarivkou
dik moc
Walhalla2000
Jsem zvedavy, co napisi "ostrileni" rizkari a matkari - co ty na to smokalote?...

ale me poznatky. Jedu rizkovnu, pod dvema 22w usporkama a rizky se maji velice cile k svetu. Dokonce tam predpestovavam i matky. Vyrostou velice hezke... Vsak pozdeji je vrele doporucovana fluora...

Obavam se, ze usporka a zarivka uplne stejne nebudou. Ale rad se tez priucim od nasich elektrikaru... Co ty na to Viridis?
brel
Zdravím :)

omlouvám se, že odpovídám za Viridise, ale taky jsem elektrikář a jsem stejnej ročník, navíc jsem zrovna teď udělal světlo na matku ze dvou úsporek. ;) Vybral jsem je podle velikosti - na plochu 30x30 cm dvě SYLVANIA: CF-L 18W/840 Buro. Nenašel jsem však v katalogu, že taky vyrábí
CF-L 18W/860 Studio. Jde o barvu světla, myslím, že lepší je 6000K (Studio)*. Koupím příště: http://www.volweb.cz/partnerlux. Jedná se o cca 20 cm dlouhé trubice tvaru "U" schopné pracovat na jednom indukčním předřadníku (40W) zapojené v serii. Musí se použít speci starter, určený pro tandemové zapojení. Zářivky mají dohromady svítivost 2400 lm. Myslím, že to bude stačit na jednu matku, odpovídá i plech, na který jsem to našrouboval 30x30 cm. Nevýhodou je, že mají speci patici - 2G11. Tohle je levnější řešení než nakupovat kompaktní úsporky s vestavěným (elektronickým) předřadníkem. Nevidím žádnej rozdíl mezi tímto řešením a svícením trubicovejma zářivkama. Podám zprávu co na to matka. (Snad nechcípne ;)

* Myslím, že matka nepotřebuje barvu světla speci na růst -GROW, ani moc do oranžova.

[Edited by brel on 13-03-2002 at 12:33 AM]
viridis
Inu, z nouze, neb mam zruseny standardni provoz a jede nouzovy, nahradni provoz, jsem byl nucen dat matky rovnez na usporky. Na nejake srovnani je jeste brzy, je to zatim nedlouho. Prakticke poznatky tedy snad pozdeji.
Co se tyce spekulaci: Vyrobce s nami viditelne nepocita jako se segmentem trhu, ktery by pro nej byl lukrativni, takze usporky maji jednu nevyhodu: nevyrabeji se v tak siroke nabidce ruznych luminoforu, takze jiz od pocatku je nas vyber silne omezen. Druha vec je ta, ze i kdyz se budeme snazit vybrat usporku s co nejvyssi barevnou teplotou, temer nikdy se nedovime, co jsme vlastne koupili. Vim, ze je [url=''http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=854&pagenumber=4']zde popis a tabulka[/url] o znaceni i usporek od brela, ale zatim jsem nikdy nebyl pri urcovani toho, coze tohle vlastne je, uspesny....

[Edited by viridis on 14-03-2002 at 07:17 AM]
Muf
Ptal jsem se v Osramu na úsporné žárovky (zářivky?- ty z reklamy, jak málo baští). Měli je jenom do červena. Bílý se PREJ dělaj (mají je objednaný), ale jen do Německa.
bubba
chtel jsem se zeptat na neco podobneho :) mam 2x18W zarivky a jen 40W tlumifku - videl jsem tady obrazek kde se zarivky zapoji do serie ale po mem praktickem pokusu se nedari :( (proto je ted mou jedinou alternativou Usporka) na sodik neni prihodne klima v mem okoli "zatim" :)
Frantapa
TO BUBBA
Pokud dodržíš schema zapojení, tak ti to musí naskočit bez problémů na první pokus. Na tandemové zapojení však nepoužívej startéry s širokým výkonovým rozsahem , ale pozepouze s 20 Watovým, neboť jiný ti budou (nebudou) těžko zapalovat málo výkonné zářivky. Je samozřejmostí, že každá zářivka musí mít samostatný startér. Je dobré, ale není nutné, použít startéry pro tandemová zapojení zářivek.
Každý startér je zapojený v podstatě mezi žhavicími spirálami každé zářivkové trubice. Pro zkoušku můžeš provést kontrolní testík zářivky tak že kouskem drátu na 1 až 3 vteřiny spojíš kontakty v držáku startéru a pak rychle rozpojíš. Při propojení budeš na zářivce pozorovat, jak se ti na obou koncích žhaví vlákno a po rozpojení propojky ti naskočí světlo v dané zářivce. Je samozřejmostí, že u druhé zářivky máš současně zasunutý startér a vše děláš pod napětím. Proto je nutná určitá opatrnost, jinak budeš "naočkován" el proudem.
Kdyby snad náhodou nepomohla ani tato zkouška, čemuž nevěřím, hledej závadu někde v propojeni.
Krátkodobého nahrazení startéru zkratovací propojkou se nijak nemusíš bát, zářivce to nijak neuškodí (to pouze simuluje činnost startéru) akorát použij izolovaný drát s pouze oholenýma konečkama, aby ses místo zářivky nerozsvítil sám. V případě problémů se ozvi do PM, ať tady neřešíme tak triviální věc.

[Edited by Frantapa on 14-03-2002 at 12:43 AM]
Karël Bezbarel
Co je to tlumifka ana co je ??
Karël Bezbarel
Ty mě pronásleduješ ne?
Karël Bezbarel
Zas mě neber vážně vole dělám si srandu
nasguel
čus lidi mam matku pod 125 red usporka jak dlouho ji mužu myt tu matku pod ni, neš ji dam pod 24 w zařivku? dik za odpověd".
nasguel
čus lidi mužu si udělat matku s kytky kterou oprcal samec? dik za otpovět.
Dude
nasguel - matku z nakvetly kytky???? :teef:
trosku si to tu procti napred pls...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma