|
tak jednu vychytávku
Vemte nějakou zavařovačku naplňte to čerstvejma! ( hned po sklizni)palicema tak aby to nebylo zase tak upěchovaný,no normálně je tam prostě házejte až to bude plný a neupěchovávejte to .... pak to závíčkuj te nechejte to tak asi 5-10 dní stát až to dostne takovej hněděj až černej nádech ...pozor nesmíte to tam nechat moc dlouho nebo z toho budete mít sračky,prostě to musí tak akorát trošičku poplesnivět :D
Pak to vyndejte a dosuště ... BUDE TO FAKT SILNY A JEMŇOUNKÝ :) /no nesmí to bejt ždánej shit,ale z good trávy vám to udělá "very" good :)
Dodatek : Pokud máte nějaký šlechtěný skáňo tak to asi nebude best,jelikož vám to změní všechny vlastnosti tohoto modelu....ale klidně to skuste budete mile překvapeni ...i za tu cenu jiný chuti či síly :)
nevím já si takhle každou sklizeň tu jednu zavařovačku až dvě udělám ...namixuju tam nejlepší ganju ...a to je good |
|
|
Deu |
Mas recht, je to sila :). Ale ja to moc rád nevidim, trošku mám z těch toxinů strach :(. |
|
|
matt |
Ja susim podobne. Akorat, ze tu cerstvou ganju necham nejdriv na vzduchu lehce uschnout a az potom ji davam do tech zavarovacek a klidne nacpat (mozna je to i lepsi) a zavrit... pak kazdejch par dni otevrit flasku,vyvetrat, kdzy se mi zda moc vlhka, tak ji necham otevrenou dyl, kdyz uz se mi zda sucha, tak zavrit az do pristi konzumace... pro lepsi chut a vuni se da pridat kousicek pomerance (kury) nebo jabka a naky koreni by asi slo taky ;-)) |
|
|
carlos |
Já osobně plesnivý hulení zásadně nehulim. Nikdy nevíš co to s tebou může udělat ;)
Suším tak, že nejdřív palice pověsím na chladnější temný místo, kde je aspoň nějaká cirkulace vzduchu a nechám je tak 3 - 4 dny, až se smrští.
Pak je tak na 4 - 7 dní dám do papírový krabice, nebo pytle. Tam už neschnou tak rychle, ale nechám je dokud je ještě stonek jakžtakž ohebný.
No a pak hned to skleněných vzduchotěsně uzavřených lahví. Každý den otevřít a vytvětrat vlhkost. Tam zůstanou tak dalších 14 dní a je to OK.
Ve všech fázích je třeba důkladně kontrolovat jestli se neobjevuje plíseň. Důležité je nenechávat na teplejším vzduchu, který plíseň podporuje. Takže žádný topení.
Je fakt, že můj způsob je trochu dlouhej, ale není nad tu úžasnou chuť, když si dáš půl roku odstátou Blueberry! :p
Pro ty netrpělivý doporučuju zahřátí v mikrovlnce (nastavit na rozmrazování) a to *velice* pomalu. |
|
|
Muf |
O kolik se zmenší účinky v mikrovlnce? Dejme tomu, že aroma to mít určitě nebude, jako po půl roce...:-) |
|
|
Muf |
Ještě by mě zajímalo za jak dlouho můžu z kytky nárazově střihat do mikrovlnky. Jestli palici useknu brzo, tak přece nemá dostatek toho skvělýho THCCCcccccc, ne?? |
|
|
BORGOVE2001 |
ja sem to teda jeste nezkousel , nebude nahodou ta mikrowlnka smrdet jako rasuv pytel ???
Ja vim jak smrdi trouba , kamos byl dva dny pred sparkou trhat , pak sme to museli hodit do trouby a toho smradu !
Tak nevim.
|
|
|
roofer |
Hele, nechci byt negativni ale nechapu panacky co hazou hulco do microwawe-owen protoze to 1) neobsahuje zadny THC ale jenom sprosty surovy CNB a 2) je to peknej humus a vubec to ani nechutna jako ganja, spis je citit chlorofyl. Ja sam jsem to nikdy nezkousel. Boom. |
|
|
Julius Caesar |
Nooooo, pekne. Ja som to urobil zas tak, ze zelinu som nechal par dni pekne posusit, potom som odkrojil jablkove supky. Takto prichystane som to naladoval do 0,7l zavaraninovych flias a pridal po jednej dvoch tenkych jablkovych supkach. (Zelina nebola uplne sucha ale ani nie mokra, tak akurat v strede). Zavaraninove flasky som umiestnil do kuchty s vodou, a na malom plameni som to takto nechal asi pol hodinky vyvarit. Pekne to scuclo vzduch a jablckove supky tam udrzovali miernu vlhkost spolu aj s aromou. Takto som to tam uzatvorene nechal asi tri mesiace. Ulozil pekne do tmy a nestaral sa viac o osud. Ked som to konal netusil som ako to dopadne a isiel do toho s tym, ze riskujem. No tak som to po troch mesiacoch otvoril a zadelil som.... K slovam som sa dostal az po nejakom case :7 |
|
|
laky |
NO to vůbec neni špatnej nápad zavařit si hulení aj s tim jabkem, máš recht to jabko tomu dá aj dobrou chuť a nikdy to brko nepřeschne, do tabáku se taky dává aby byl takovej akorát na balení. |
|
|
salsaverde |
Tahle " schnilá " tráva je možná silna, ale musite si uvědomit že vlastně hulíte tu plísěn, která způsobuje ten pocit " síly ", když to přeženu v podstatě hulíte penicilin. |
|
|
herian |
NESMYSL!
ta tráva neni ZPLESNIVĚLÁ, ale ZFERMENTOVANÁ a to je rozdíl!
žádná plíseň se tam nesmí dostat, jakmile tam je, tak to vyhoď, protože pak je to na h...o :bounce:
[Edited by herian on 22-05-2001 at 01:23 PM] |
|
|
Julius Caesar |
Ta plisen tam nema moc moznosti ked sa v tlakovom hrnci zduje stadial kyslik. A ano treba zvazit ako preschnute to tam umiestnis. Alebo v case neistot a nedockavost podchvilami pohladom na zavarinovu flasku kontrolovat stav... ;D |
|
|
pan dan |
OKi, panove (a damy?) zkuste toto: vzit uz ususenou ganju a rozdrtit, nastrihat, ...., a prosit pres sitko... vemte sluknicku s co nejmensim kotlem a sitkem (jednoprdovka) a par kotlu si dejte .... ja osobne tim usetrim az 50% ganji oproti jejiho baleni do speka a mam stavy jeeeje hustyyy mimooozy ;)) codename STRELNY PRACH
let's grow
[Edited by pan_dan on 14-09-2001 at 01:04 PM] |
|
|
Marcus |
Fermentuju podle tvého návodu, ale nevím, nevím...
Sušil jsem dva dni a palice schnuly hodně rychle, tak jsem přeskočil tu papírovou krabici a dal je rovnou do zavařovačky. jak často mám vypouštět vlhkost? Každej den? Co se stane se semínkama co jsem tam zapomněl? Asi už použitelný nebudou co? Za jak dlouho je taková fermentace hotová? Ještě jedna věc, ta sklenice není nahoře úplně plná, je tam tak 1 cm místa, vadí to? Čím by jsi to případně doporučoval docpat?
Už dost otázek, zdarec |
|
|
Mave |
Mam velmi dobre zkusenosti s fermentaci nasledujicim zpusobem
Vostriham palice a polozim je na takovou tu igelitovou potravinarskou folii (nevim jak se tomu presne rika, prodavaj to v takovejch tech rolickach) a pak to poradne do toho zabalim (zmackam aby to bylo co nejvic napechovany a nebyl tam pokud mozno zadnej vzduch). Osvedcilo se mi delat "koule" o velikosti mensiho vejce. Je dulezity to dukladne zabalit tou folii aby nic neproniklo dovnitr ani ven. Pak tyhle koule jeste poradne zabalim do alobalu aby tam byla tma. Pak to dam do pestirny nekam k teplu (ale asi ne na lampu to je mozna az az... doporucena teplota prostredi by mela bejt kolem 50C) Ja mam uvnitr pestirny starter, kterej primerene hreje a je nahore kde je preci jen tepleji, takze to pokladam na nej a jak je to zabaleny v tom alobalu tak se ta teplota vcelku slusne rozprostre.
Takhle to ponecham tak 3 - 5 dni (mozna by to slo i dyl, ale vzhledem k tomu ze takhle osetruji to nejlepsi, tak jsem si nikdy netrouf to tam nechat - moznost zplesniveni a uplneho zniceni... no zanedlouho bude zase sklizen takze neco malo zkusim a pak reknu jak to dopadlo). Z pocatku bych doporucoval to aspon 1 denne kontrolvat jestli nahodou nezacina plesnivet, casem si to kazdej vychyta. Ja kontroluju 3ti - 4tej den jen pro jistotu a pak az to odtud vyndavam na dalsi dosuseni.
Jeste chci zminit ze je mozno do fermentovaneho materialu pridat ruzna "dochucovadla a aromatizovadla" - pomeranc. kura, jablko, ale zkousel jsem pridat trosku levandule (zabalenou v cajovym sacku) a bylo velmi exkluzivni :-). Pripomenu jen ze staci velmi malo techto prisad, tou fermentaci je jejich ucinek znasoben.
No, ale zpet k tomu co dal, ted uz je to hracka. Po vybaleni je zrejme nejlepsi material rozlozit (ne na papir, ponevadz se do nej vsakne stava, takze lepsi je nejakej tac, nebo talir) a nechat nekde ve tme (pokud mozno v nizsi nez pokojove teplote) asi tak 2 - 3 dni (zalezi na podminkach). Z pocatku 2x denne obratit pozdeji az uz trosku proschne staci 1x denne zkontrolovat a jen prsty lehce prohrabnout.
Tot vse, na objemu se sice trati ale na kvalite se vam to vrati takrikajic i s uroky.
Urcite aspon kousek urody takhle vyzkousejte "vyskolit" a kdyz mi poslete i vase postrehy a tipy tak budu jen rad.
email: maximave@iname.com
[Edited by Mave on 15-10-2001 at 11:30 AM] |
|
|
mojemm |
pro silný převonění doporučuji: _____do sklenice___ místo kůrky jablíčka, skořice, máty a ostatních voňavek ____ na kousek hadříku nakapat z takovejch těch malejch lahviček, co prodávaj snad v každejch potravinách či drogérce, potravinářský ochucovadlo____ (supr je SLADKÁ MANDLE!_ kOKOS_ a pro vyznávače je i RUM____ ale i jiný... maj jich asi 12chutí.... cena asi 14Kč.) jo ten malej hadřík dát do takovíko malího vajíčka, co jso v nich ty hračky co vypadnou z automatu pro děti za pětikačku, do něj pár direk a sklenici zavřít......___________ ta vůně se celá vsákne do kyti.
kdybi chtěl někdo testnout ________ Fakt nejsilnější
mm |
|
|
radvan |
Zdarec,
Školení fermentací jsem taky zkusil, je to bomba.Hlavní část úrody jsem už sklidil a usušil, když jsem se dozvěděl o fermentování. Měl jsem pár nesklizenejch kiti ještě stranou - byly to jednoprdovky, zabalil jsem je do fólie jak popisuje Mave (ženž mi vnuknul inspiraci) pak ještě do alobalu a zavěsil jsem ten balíček na chladící žebra zezadu na ledničku. Nechal jsem to tam tam tak týden a když jsem se tuhle sobotu vrátil z pařby "mj. pěkně zkouřenej :sun: " vzpoměl jsem si na onen balíček :) . Ještě večer jsem to rozložil na radiátor a do rána to bylo suchý..
No a taxem Ráno udělal to samý co by asi většina z vás :baby: vychutnal jsem si zkušebního špíčka a hučel jsem jak pilinový kamna :) .
citace: |
Výsledek, pánové si musím pochválit
- kouřo je barvy hnědé (chlorofil se rozložil)
- chuti lehké(neškrabe)
- a potence - :eek: měl jsem jí jak widle ''byla to venkovka"
- Kouř je cítit uplně jinak , tagže hurá do tepla..
|
Zkuste fermentovat určitě to stojí za to :bandit: |
|
|
ooPs |
Nezkousel nekdo dat do sklenice takovej ten sacek se silikonem, co najdete treba v novejch botach, nebo v krabici se soucastkama k PC? Saje to vlhkost, jen mam strach aby to negativne neovlivnilo chut... |
|
|
PiosOne |
oops: není to sáček se silikonem, ale se silicí (ale já to dříve taky pletl :) )
jediná věc co silice dělá, je ta, že absorbuje vlhkost ze svého okolí. takže nemusíš mít strach, že ti to nějak změní chuť. maximálně ti přesuší sklizeň (pokud ji tam necháš moc dlouho) |
|
|
|
když tam je kousek volnýho místa tak to vůbec nevadí. |
|
|
AK48 |
.. no když sou dobrý kytky, příde mi ta fermentace jen takový trochu zbytečný přidušení ... a ochucovadla?? proč si kazit chuť ... ;-))))))))) |
|
|
lSlUlPl |
Nechci rejpat ale neni to nahodou selikagel |
|
|
Šťovík |
ty jo lidi nejni škoda aby tohle téma takhle zapadlo?
co tak zkusit vzít kousek ganji, zabalit ji aby byla úplně bez vzduchu (plísně by tam bez něho neměla mít šanci) a někam to tak na rok zakopat :) až budu mít na rozhazování ta to zkusím, jen jestli si pak za rok vzpomenete abyste se dověděli jak to dopadlo :) a já kam jsem to zakopal :D |
|
|
lukylle |
stym zakopanim, je to velmi dobry napad, (mam to vyskusane)... a ta chut potom,... no co dotat:
zakopavat, a nezabudat ze kam...je to miestami sranda, ked to nemozes najst....
uplne staci ked je to v zemi pol roka |
|
|
FMP! |
No ja bych uz za mesic nevedel kam sem to dal:-( |
|
|
mouch4 |
a co takhle to fermentovat ve vakuovanych dozach? nemusis palice mackat a odsajes jim vzduch, myslite ze by to slo? (plisen) |
|
|
Zajac |
ja to na tyden povesim do tmy na pudu, pak dalsi tyden v otevrenejch zavarovackach a pak zavru a denne otviram na dobu nez se odkurim :-) |
|
|
|