Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor > Galerie Mikropěstování

 
Bio 150W soil by PsYcHo84 - Klikni zde pro originální téma
PsYcHo84
Zdar! V zajmu doplneni rezerv konopneho paliva a uspokojeni pestitelskych pudu jsem po trochu komplikovanem shaneni rizku opet rozsvitil, pro pražsky mluvici "rožnul" (abysme si rozumeli ;)

skrin je az na par veci (nove vymalovano, svetlo visi na retezu misto na dratkach) prakticky furt stejna jako minule a predminule, ale ja to stejne radsi zopakuju, at je to vkupe.

# lampa - 150W master son-t pia, 16500lm. Podle FAQ vpoho staci 50tis.lm na m2, pri kvetu lze zvysit az na 80tis.lm/m2.. tzn. na moji plochu by melo stacit 9075lm, pri kvetu 14520lm, ale ja tam svitim rovnou 16500lm :frog: tim se nic nezkazi :)

# hnojky - klasicky osvedceny plagron start-up, na kvet plagron alga-bloom, green sensation (davam ho poprve, taxem na to GS zvedavy jak cyp, co to s kytickama udela), phytamin a zaverem final solution a myslim, ze staci.. :)

# substrat - dost narychlo smichany.. +-40% zahradnicky substrat, 20% zakorenovaci substrat, 30% kompost, 10% perlit. Nijak jsem ho nesterilizoval.

# ventilace - ta je predelana. Zrusil jsem odtah s eurem1 a pachacem, protoze euro neunosne rve. Spat se pri nem neda. Ted je tam na pritah pc vetrak 8cm a nad nim 12cm, foukajici zleva primo na kytky (primy ofuk kytek minule nebyl-ted je-nechci aby se to zbytecne tahalo a zaverem nedejboze plesnively palky), pak 8cm vetrak, ktery ofukuje lampu- ten jsem oproti drivejsku posunul bliz k vybojce-asi na 5cm, fouka zprava doleva. Odtah je pasivni. Proste dira 10cm.
Je to 100% tiche, slape to i na 9V a ve skrini je 22-25°C. Kdyz se to v 6h rano zapne, tak Psychousek nerusene spinka az do 10:30 :D

Jeste k te teplote - zasrouboval jsem tu vybojku tak, ze primo pod tou trubickou uvnitr (v te vybojce-to co sviti) je ten dratek, ktery drzi konec te trubicky, vzdalenejsi od objimky. V podstate je to asi funguje jako maly heatshield, jde citit, ze primo pod vybojkou je min tepla, nez predtim.. to je jen takovy postreh ;)

# rezy - 4 ks - takova nouzovka-nemohl jsem nic sehnat a nechtelo se mi cekat-narychlo koupene ale nepopsane, tak nevim co je co. Je to pry bud sour bubble, powerplant, orange bud, mozna taky sweet tooth 3 anebo maple leaf indica.. (?) To se pozna za qwetu :)

+ dal jsem tam 1 lepovou desku proti smutnicim a ostatnim nezadoucim mrdkam.. kdyby nahodou, mam v arzenalu pirimor, omite i kuprikol, taxi klidne prilette, cubky! :vampire:

Tagze tak... Chci z toho mit co nejvic co nejkvalitnejsiho huleni za co nejmin prace, tak uvidime, jaxe mi to podari skloubit :D


1) celek

2) kytišký

3) analogove hodiny jsem vymenil za digi

4) to je ta skoro-mrtvolka.. uz od ni nic necekam, ale porad jsem ji jeste nevytahl ven, pac zazraky se deji i na 1. kvetna. snad :)
PsYcHo84
rust... vsechno hraje :love: jeden rizek to nedal, taxou jen 3 - podle toho jak to roste 2 sativky a 1 indica.. sativy ruzne rezu, ohybam a brzdim v rustu do vysky.. vypada to dobre

1) insajd

2) outsajd

3,4) kytišký

5) "zvlhčovačka"
Erixon
Možná by bylo lepší než green sensation upgrade růstové fáze - začít měřit vlhkost + ultrazvuková zvlhčovačka. Kdo nevyzkoušel neuvěří, pro příště :)
PsYcHo84
citace:
Původní příspěvek od Erixon
Možná by bylo lepší než green sensation upgrade růstové fáze - začít měřit vlhkost + ultrazvuková zvlhčovačka. Kdo nevyzkoušel neuvěří, pro příště :)


tve slovo je mi zakonem :D jako vlhkost merit muzu, neni problem koupit vlhkomer, ale na ultrazvukovou zvlhcovacku tam asi nemam prostor.. vzhledem k meritku meho pjesteni - ja to delam skromne a v malem :)
jak konkretne si myslis, ze se takova zvlhcovacka projevi?
JAHmaican
PsYcHo84: Čau
hele já měl takovouhle zvlhčovačku při růstu též a vlkost se zvedla tak od 20-30% a je to zadarmo :wink:
Erixon
Froté ručníky, misky s perlitem, pomůže to - taky jsem je používal, ale neni to ono. Hlavně ty ručníky byly za několik málo hodin suchý, takže další hořlavina ve skříni.
Projeví se to rychlejším zakořeňováním/růstem kytek (hlavně dokud si vlhkost neodpařej sami listama), tlustčím stonkem a celkovou vitalitou kytky. Asi by to chtělo nejdřív změřit, záleží na umístění skříně, ventilaci takže to třeba neni tak zlý ani teď...
PsYcHo84
penize nehraji roli, spis prostor uvnitr - pestebni prostor mam cca 58x35cm a kdybych tam dal jeste zvlhcovacku 26x33cm, tak kam bych pak dal kytky? :D
je mozne dat tu zvlhcovacku vedle skrine a tu "mlhu" vest dovnitr kratkou hadici? Prodavaji se nake takove modely?

uvazuju o apgrejdu na 400w, ale z mnoha duvodu to v soucasne dobe jeste neni mozne.. ale muj cas teprve prijde :vampire:
Stoned_r41d3r
Jasny, zvhcovacku postavis vedle boxu, natahnes hadici s odpovidajicim prumerem do vydechu zvlhcovacky, druhej konec das do boxu a voiala..
Jen se musi dodrzet, ze hadice je vedena do kopecka :D
Ja to tak delam na klasicky sps 808 a nemam problem...
A hadice? Ja ,,docasne'' pouzil takovou tu monstrozitu z vysavace a jde to :D
AHM4D
podobný zvlhčování používám taky, ale nicmoc efekt, vlhkost se mi pohybuje mezi 40-50% (zas mi to 4kilo taky víc topí, u tebe to bude asi lepší), pro příště zakoupím tu sps jak ji všichni doporučujou..ať se ti daří
PsYcHo84
Nic noveho.. roste to a zitra to prepnu
PsYcHo84
prosim o kozultaci - tydle tmave flicky na listech a celkove zluta barva mi pripadaji podezrele a povedome.. je to na 1 kyti, docela se sekla v rustu.

-neni to treba plisen?

-taky se mi tam objevily trasnenky, ale resi to lepove desky..

nevite cim to je?
farda
meris si PH? :rejp: jinak pak muzes zkusit proplachnout poradne kytku a pak zas zacit hnojit
PsYcHo84
pH jsem si nemeril ani loni a bylo to uplne vcajku.. vodovodni voda tu ma +-7.. pHckem to neni.. navic to je jen na 1 kytce.. proplachl jsem je vcera enzymy + postrikal jsem je dnes pirimorem + vetrani nonstop tak uvidime
EXODUS
citace:
Původní příspěvek od PsYcHo84
pH jsem si nemeril ani loni a bylo to uplne vcajku.. vodovodni voda tu ma +-7.. pHckem to neni..

Nechápu, proč si nekoupíš Akvin, který koupíš v každé akvaristice a obě kyseliny ( tj. kys. dusičná a fosforečná ) víjde Tě to max do 200Kč, protože pH +-7 na květ je moc velké, ale je to tvůj pěst, takže je to na tobě. Jinak držím palce ať se spraví :)
PsYcHo84
neboj se, mam pH metr i kyselinu ;) ale proste to neupravuju, protoze jsem si jisty, ze tim to neni. Budu u kyti az za par dni, tak hodim upgrade, jak to vyzera
PsYcHo84
kytice se postupne dostavaji z houboveho napadeni, vraci se jim pomalu barva.. postrikal jsem je vydatne kuprikolem a ted uz je to na nich co budou delat

hnojim plagron kvet 5ml/l.. vcera jsem od inValidy dostal i kyselinku fosforecnou a tagze se muzu piplat i s pHckem
PsYcHo84
Tak vam tu hazu nake dalsi fota te moji zeleniny.. konecne jde trochu videt ze to nakveta.. plisen je fuc, listy maji zdravou barvu, 2 se trochu vytahly, ale mista ve skrini je jeste dost.. mame radost :)

ty fleky na listech jsou skvrny od postriku kuprikolem

ted uz jenom tu skrin nak rovnomerne zaplnit a cekat :D

ty posledni 2 fota, jsou fotky fotek, ktere mi nedavno donesl kamos.. jsou to skunk#1XEarly skunkxTop 44 a krome fotek a vzpominek na 140g sucheho uz z nich nic nezbylo..
cus psycho...hele na ph dosti zalezi...7 uz je moc..srazel bych to aspon na 6 ideal je 5.8.....
at se dari
PsYcHo84
deth: jasny, abyste si nemysleli, ze jsem naky pH ignorant, tak pH posledni tyden merim a srazim k tem 5,8 kys.fosforecnou.. tagze zadne strachy ;)

cheche, zacina mi to pjekne nakvetat, houstnout, vyrazily prvňý blyzňyčky :D

takove mikro resume: chlastaji jak o dušu plagron bloom 5ml/l, ježto je rozmichan v odstate vode s -pozor- upravenym pH :frog: Kazdych 2-5 dni strikam... :sun: phytaminem :D

1,2) vegetace

3,4) a toto jsou zaklady budoucich 5i a vice gramovych palic.. :D


a dost kecu, ted uz jen obrazem...


kdyby chtel nekdo neco poradit nebo navrhnout k vylepseni, tak klidne muze :)
navrh bude posouzen z hlediska financni (nejsou prachy) a pracovni (mam hrozny K.O.P.R.)narocnosti a predpokladaneho vlivu na veliciny K&V (kvalita a vynos) :)
PsYcHo84
Zacinaji z nich byt pjekne vlasatice :D vzdycky me to trochu dojima, kdyz vidim ty mlade bile bliznicky, jak je natahujou do vetru.. jako mlade nezne divky, rozechvele ocekajici prichod polibek a pylove semeno sveho prince, jehoz se ale nikdy nedockaji a zemrou ve sve nejvetsi krase jako stare panny :D no ja vim, ze mam bujnou fantazii.. :frog:
PsYcHo84
zdar&silu.. zlehka jsem to prostrihal, ocesal jsem nejspodnejsi spodky a vylestil vybojku a stinitko, aby ani foton nazmar neprisel.. :)

micham jim nove papu, bloom 5ml/l + nově green sensation 1ml/l.. vsude se o tom basni, taxem zvedavej jake zazraky to udela.. za ty prachy proste musi :D Koupil jsem od kamose jen 50ml, pac mi to bude do konce kvetu vpohode stacit..
semotamo strik phytaminem, semotamo do zalivky prdnu i enzymy at to korenum hnete..

zmeril jsem vodu z becky na zahrade, jezto je napajena destovkou z okapu - ma idealni pH 5,8.. tagze jsem tim natankoval PETky do zasoby..

dalsi aktualizaci poslu a pujde videt naky kurva rozdil oproti dnesku:D
PsYcHo84
1,2) salveje - vidite ty mrdky?? svilusky :grrr: ale uz jsem to strikl omitem tagze :flamer:

3,4) takhle kvetou peyotly. klidne nekolikrat po sobe za leto..

5) tohle jsou san pedra, alias Trichocereus pachanoi.. uz maji solidni velikost na to, aby se daly sezrat a udelat si meskalinovy tripik... zkusim to nekdy o prazdninach
abysmal
>PsYcHo84> zdravim, prosimta z kade sa daju u nas zohnat taketo kaktusy?
Leorick
Cus pane...jaxe na to tak divam tak se to zacina ubirat spravnym smerem...:-) Jsem zvedavy hlavne na tu PP...jak obstoji v konkurenci mixu a indiky.
PsYcHo84
citace:
Původní příspěvek od abysmal
>PsYcHo84> zdravim, prosimta z kade sa daju u nas zohnat taketo kaktusy?


taketo kaktusy sa daju len vypestovat.. :D ale semena san peder (trichocereus pachanoi) a peyotlu (Lophophora williamsi) se daji sehnat tady http://www.cact.cz/
abysmal
>PsYcHo84> dik za stranku, ale San Pedro som tam nenasiel, neva
PsYcHo84
Zdarte, tak mi ty bejbiny kvetou.. papu maji porad stejne, plagron 5ml/l, GS 1,5ml/l, cannazyme 2,5ml/l, pH 5,8, protrepat-nemichat :D
Leorick
Zdravim hombre...zacina to vypadat xvetu...od posledne to je skok jak prase. Ze bych taky zkusil GS
PsYcHo84
Zdarte.. po nake dobe aktualizace.. roste to pjekne, samostatne az je to pro me trochu nuda :) jednou denne do kvetinacu rozliju 1l vody pH 5,8 + 2ml GS + 2,5ml cannazymu + 6ml plagronu bloom.. co 2-3 dny strik phytaminem.. zalivam to pomalicku pres tenkou hadicku, aby se hlina stihla dokonale nasaknout roztokem a prestavam az kdyz ze spodku kvetinace vytece mala louzicka roztoku.. jinymi slovy jsou moje kyti denne prezrane:)

jinak se to zacina rysovat ze 2 kyti jsou pure power plant, pac vypadaji typicky sativoidne a zacinaji dozravat.. ta treti jeste nevim, co je zac, ale asi ji seknu trochu pozdeji, pac vypada, ze ma jeste cas..

jeste 2 dny zahnojim, pak 7 dni final solution, 2 dny pruplach cistou vodou, 2 dny tmy a pak budu muset udelat oblibenou i neoblibenou vec a sice sklizen.. oblibena protoze bude hromadka VYBORNEHO huleni a neoblibena proto, ze budu muset zariznout svoje milacky :( (schvalne si zkuste podrezat vlastniho psa/kocku a budete vedet o cem mluvim:)) a taky bude zhasnuta skrin a nebudu se mit o co starat :( ale taxem to vlastne planoval, tagze klady a pozitivni pocity prevazuji ;)
PsYcHo84
yeah! mame radost.. dnes konci plnotucna vyziva a zacina 7i denni kura s final solution... je toho dost, smrdi to fest, co vic si prat? :D
PsYcHo84
citace:
Původní příspěvek od janda
..uz vis kolik toho mas po ususeni?...jinak fajn grow.....to bude pohulenicko co?


tyve dyt to jeste tyden poroste, paxe to bude susit, tak jak mam vedet kolik toho bude? :) odhadem tak 70-120g :frog:
Leorick
dobra prace...pochvala :-) kdyz to srovnas s tim minulym growem, jak moc tomu pomohla green sensation?
PsYcHo84
Zdar taxe to vybarvuje, ze 2 kyti jsou sweet tooth #3 a tou jednou uprostred si porad nejsem jisty.

citace:
Původní příspěvek od Leorick
dobra prace...pochvala :-) kdyz to srovnas s tim minulym growem, jak moc tomu pomohla green sensation?

Leorick - to se neda s urcitosti rict.. ten vysledek je vzdycky souhra vic faktoru, nefunguje to tak, ze kdyz tam nalejes GS a na zbytek (hnojky+dalsi mnamky, pH,...) se vyseres tak presto budes mit obrovske sisky.. aby se to dalo prokazat, tak bych musel cast kytek stejneho modelu, pestovanych ve stejnych podminkach zalivat s GS a cast jako kontrolni skupinu bez.. a pak by se to dalo srovnavat a vyvodit nake zavery. Ale ja nejsem vedec a kdyz uz trochu toho GS mam, tak to dopreju vsem kytkam aby byly poradne salamy ;) Loni jsem mel stejne hnojiva+phytamin, letos jsem navic jen uplravoval pH, daval jim do zalivky enzymy, v kvetu GS, mam lepsi ofuk + mam o 2tis.lm silnejsi svetelny zdroj :) jinak nic vic. Tagze jestli to bude letos lepsi nez loni, tak to bude nejspis zpusobeno necim z tech veci vyse. Ale cim presne, to ti nereknu
citace:
Původní příspěvek od janda
PsYcHo84: no ja myslel ze uz to slo pod nuz..... dobry odhad 70-120g :) :) :)
jen me to zajimalo, ptz tvoje pestirnicka je jako by vypadla z oka te moji.

janda: hm, tak to tu sleduj a dozvis se pak kolik ceho ;) btw. male nenapadne samozasobitelske pestirnicky se 150w, produkujici v mensim mnozstvi kvalitni kurivo rulez! Akorat casem v kazdem zacne hlodat pokuseni rozsirit vyrobu :)
btw. nemas podobnou jen pestirnu - mas i pjeknej avatar :frog:
PsYcHo84
tak dneska jsem to zacal prolivat vodou... kazdym kvetinacem proteklo 5 litru vody s upravenym pH, dnes taky maji naposledy svetlo, zitra zas kazde proliju koreny 5 litru vody, at se vyplachnou vsechny hnojky a FS, proste budu to prolivat dokud z kvetinace nepotece skoro cista voda.. pozitri holky pujdou.. bude to 66. den od prepnuti, tak nejak akorat
Libang
skus pak jeste opařit kořeny ve vařící vode , tak na 15minut
PsYcHo84
libang - co tim ziskam? nikdy jsem o tom neslysel.. zkus to trochu podrobneji popsat nez "opařit kořeny ve vařící vode , tak na 15minut" ;)
Libang
mrkni se semka , to ti řekne víc jak já :)

http://grower.cz/forum/showthread.p...=opareni+korenu
PsYcHo84
Zdarte, taxem se konecne dokopal ke zverejneni fotek ze sklizne, suseni atd..
tagze - PPP alias pure power plant ma doporucenou dobu sklizne 56dni. Ja jsem ho nechal 65 dni. Pred sklizni jsem dal 7 dni final solution a dukladny pruplach vodou s upravenym pH, 2 dny tmy a nashle..
tagze PPP ze 2 kytek 52g
tu treti kyti, jelikoz nevim, co je to za model jsem z experimentalnich duvodu nechal dojit az k 70 dni kvetu.. opatreni pred sklizni byly stejne jako v pripade PPP
vysledek 23g

dohromady po odstrihani vsech listecku a stonku 75g cistych palic :punk:

nasledujici fotky jsou takovy mix obrazku

ted kvuli jistym okolnostem nebudu moct pestovat, takze dalsi kolo zacne az pristi rok v cervenci :(

PsYcHo84
sklizen 3. kytky
Hodnoceni
co se tyce smokereportu atd.. tim ze jsem to nechal prezrat jsou z toho spravni "uspávači hadů" :frog: fakt staci jeden prdik, ktery vas posadi na 3h do gauce, tagze pozadovany CBD-gautch-lock efekt se dostavil proste kdyz si chcete zahulit, tak si na to musite vyhradit cele odpoledne, pac se po tom neda nic moc delat..
takova narkoticko-psychedelicka zhulenost :D
kamosi jsou z toho uplne hotovi, protoze maji radi kdyz je par prdu uplne sejme.. ale neni to tim padem huleni do hospody, zmastuje to opravdu fest.. vcera jsem si ubalil joint asi z 0,3g a rozdychaval jsem to asi 5 hodin.
Chutove mi vic sedi ten PPP.. Voni krasne v surovem stavu, ma char. vonavy skunky kour.
Vynosove je to prumer.. 75g na 150W = 0,5g/watt.. byly to jen 3 kyti a prepnul jsem je relativne brzo - prostor nebyl zcela vyuzity.. tagze pro priste necham dyl na rustu..
vzhledem k tomu ze jsem pouzil opevovany green sensation jsem cekal trochu vetsi a tvrdsi palky ale asi jsem moc rozmazleny :D


mejte se a pestujte! ;)
chOdec
Tiše závidím.. :satan: Já jsem nedávno opět předčasně sklidil a i když to není tak hrozný jako posledně, furt je to na hovno.. :D
Začínám přemejšlet o navýšení watáže.. Co ty a Brno..? Ukážeš se tu ještě..? k+
PsYcHo84
Tagze - tady jsou nake fotky vysledneho ususeneho produktu :mňam:

chOdec - neves hlavu, priste se zadari ;) btw. to navyseni wattaze je nutnost.. 50w je fakt na hovno.. das si s tim zhruba stejnou praci, jako se silnejsi lampou, pritom vysledek stoji skoro dycky zaprd.
Do Brna jeste pojedu, ozvu se vcas ;) czuus


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma