Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
NFT system - Klikni zde pro originální téma
Bax
S NFTčkem mám zkušennost dobrou, vždy se povede něco kvalitního, ale občas mám problémy s kořenama - ne že by byli nějak slabý, ale nevím kolik vzduchovacívh kamenů je zapotřebí - já tam mám jeden a zatím to vypadá dobře, posuďte sami. Ale nejsou úplně bílí. daleko větší problém mi dělá teplota - mám 32 stupňú a to se mi nezdá v pořádku....i kyž se říká že do 35 se to dá, já si myslím že 28 by byla ideálka.
Bax
připojuji foto
hena
si pis ze 32 neni v poradku, jak mas resenej odtah??
Sinuhet
Bublat nemusis vubec.
Bax
někdo tvrdí, že vyšší teplota dá víc palicím, víc mízy, ale nechce se mi tomu věřit - ale rostou dobře. odtah je ok, možná by to ale na 400W chtělo silnějšé ufo. Mám 350ku, nebo tak nějak, klasickej průměr 15cm.
Bax
Ale bublat musíš, jelikož se ti kořeny dostanou do spodu do nádrže a pak hnijou, pokud nebubláš. takže to jinak nejde...
Sinuhet
Projdi si muj thread. Nebublal jsem.
A kdyz mas teplotu pres 30, tak odtah OK neni.
Bax
Jo a mám ještě jeden dotaz - kytky maji 2 metry na vejšku -cca 1,75cm- a chci vědět, zda je normální, že se mi palice tvořeji tak dlouho - v závislosti na velikossti kytek...
Bax
ok, ale oni maji kořeny fááákt dlouhý. Stejně jim zabubám...každopádně asi to bude chtít větší větrák.
Bax
Vem si, že kořeny jsou dlouhý v závislosti na výšce kytky, nebo spíš na její velikosti obecně, takže když většinu kořenů utopíš, tak se začnou dusit - ono i obecně v sestavování nftsystému máš popsaný, že by tam měl bejt vzduch. kámen.
Sinuhet
koreny mi vlezly do nadrze a dostaly se asi do poloviny jeji delky. NA uhnivani nevypadaly. Ale samozrejme bublanim nic nezkazis.
Podle me ale okysliceni probiha diky velke plose kde je tkanina. Tam je tenka vrstva roztoku s velkym povrchem vystavenym vzduchu. Plus okyslicovani pri dopadu proudu roztoku z cerpadla na horni plochu.
Ale klidne bublej.
Bax
Není nutný se rozepisovat o NFT. Neni nutný psát o tom co je ok, jelikož nemám ve zvyku to rozmazávat, ale budiž. Kytky - stáří od února řízky, tzn. cca 4 měsíce (je to nějakej mix, ale když vědět o něčem supr, rád uvítám tvé nabídky), vybavení jako má mít klasická skříň, nft, ventilátor, lampa 400w, ufo, zvlhčovač, kolem dokola alobal, výška skříně až ke stropu, tzn. 3 metry, velká je až až, takže velikost kytek je v poho, jen to chce jim dopřát čas a přinese to své ovoce. Výška totiž se rovná oběmu, pokud nespěcháš, oni ti to oplatí, prostor maji. Hnojiva má každý svoje, ale já používám kombinace Plagronu a Advanced hydroph. Odtah z domu. stačí? Řešim problém, ne to co mám. To co mám je fajn, jen mi zlobí teplota, ale dočasně to řeším ventilátorem.
Bax
připojuji fotky mého modelu
Psychologg
Chci se zeptat,je lepsi v pripade NFT nechat proudit vodu s zivinami nonstop nebo spise s prestavka napr24 min prutoku a 2 hodiny pauza??????
Sinuhet
non-stop
Kaspars
Baxi, můžeš sem vložit fotku šišky třeba se zapalovačem? Díky

(potom smáznu)
Bax
Je to jedno, obecně se ale dle mé zkušennosti je nejlepší, když to necháš proudit nonstop a jednou, či dvakrát týdně vynecháš tak na 2 - 3 hoďky...kořeny na chvilku přestanou čerpat živiny a lehce je to probere. Nevím čím to, asi větším přístupem kyslíku... Beztak se kyslík ke kořenům dostává díky proudění. Ale jednou když to přerušíš a provzdušníš, nic se nestane, já to tak dělám a podivej...
Bax
Fotky se zapalovačem ne, protože nemám u sebe už foťák, ale pro předtavu, šířka mejch palic je asi jako když dáš vedle sebe 5 - 6 zapalovačů, tak si to představ.
Bax
Mno už folii mám, ale dík za radu, já si říkal že 30 stupňů je nějak moc.
Kaspars
Halo jak to vlastne pokracuje??? Jsme zvedavi..
Bax
Pokračuje to tak, že čekám až to zhoustne, pořát to neni tak jak bych si představoval...během dneška bych ještě udělal fotky a připojil je... každopádně můžu dodat, že vůbec nemám představu, kdy to utnout a kolik zbývá času, aby to nabylo a nepřezrálo... už teď toho je dost, ale je mi líto to ještě fiknout...myslím, že se z toho dá vymáčknout ještě něco víc.
indicky-konopi
bax. to vypada jak no name, co je to za model?
Bax
Je to no name....ale mám z toho respekt, protože to vypadá na nějakého křížence...a stále ještě mám bíle konečky, takže roste a houstne.
Bax
a mám ještě dotaz, jak se pozná, že už by se to mělo utnout, nežli to přezraje...? Respektive jak se pozná to, když už to přezrává? Máte s tím někdo zkušennost? Já jsem to vždy utínal včas, ale tentokrát to chci nechát, ptže. ty kytky maji metr a půl a já chci vysoký výnos.
Pampalini
Nechci ti to tady za....t ,ale jestli to chces vedet opravdu presne mnel bys sledovat postupne zakalovani trichomedu na to ,ale potrebujes mikroskop Urcite bude stacit nakej levnej za par stovek.
muj stal asi 400kc
no nebo ti staci lepsi fotak dobra makrofotos a v komplu si to zvetsis ale nevim jestly se podle toho da ridit mely jsme s dethakem zraloka v 85 dnu kvetu vse cire jen lechce zakalene
jinak ten tvuj no name vipada na nakou brutalni sativu ty chtej dilejc mas to pjekne hodne stesti do zdarneho konce
hnujawidle
zdar lidi, nft system používám asi tak rok a nemám snad žádnou negatyvní skušenost. před tím jsem asi tři roky pěstil hydro a nedá se to porovnat. NFT system mám v home boxu 1m./1m.
lampa 600W. nav-t super cooltube plus pachový filtr s odtahem TD350 s regulatorem otaček a přítahem TD100. Přívod i odvod vzduchu taženo z venku domu. Přísun žívin ( METROP ) 24 hod.deně čerpadlem POW-300-4L
Bax
Dámy a pánové, představuji svou krásu....je to mazec, nevím co, ale podařilo se. Kochejte se obrázky. Nářez. Mohl bych to ještě tak 14 dní nechat, ale někdo to už chce, takže to musím fiknout. A všem přeji hodně štěstí v pěstování. Good growe.
Bax
jinak se omlouvám za kvalitu, ale foťák v telefonu neni nej a jelikož je v tomhle grower dost mimo, protože nebere fotky veliký 1 mb, což je dnes už normální, tak to nemohu šoupnout sem z foťáku a srát se s úpravama fotek nebudu.

jinak pro upřesnění, palice jsou veliké: šířka 10 cm, výška 20cm - ty hlavní a husté dost, to je vidět.

už chystám další...lepší
Bax
jo, je to fakt...alobal opravdu odráží spolu se světlem i teplo...diamantové folie teplo odvádí. Tzn., teplota logicky klesne. Má nová skříň, ktrou jsem vybudoval je bombastická...to budou teprve kytky. Hodlám je vyhnat do dvou metrů, to je potom výnos tak 2 kg, ale musíš mít tak 10 kytek. Mě to problem nedělá.
Bax
fotos...třeba se vejdou
Bax
...
flaskavina
Zdravim, chci se zeptat jestli používáte k snižování PH v roztoku "ADVANCESD HYDROPONICS OF HOLLAND PH DOWN bloom a micro" nemůžu najít nikde dávkování....a ještě se chci zetpat na zkušenosti s "PLAGRON PHYT AMIN" díky
Bax
Na snižování ph v roztoku nepoužívám nic, jelikož se ph upraví samo, když se používá odstátá, nebo destilovaná voda. Odstátím vody se dosáhne požadovaného ph, ale samozřejmě taky záleží na tom, jakou vodu máte doma. Phytamin používám používám, je to jistě dobrý. Kytka je pak silnější a i odolnější vůči chorobám. Ale není dobrý kytku "předopovat" všema možnýma prostředkama. Je to pořád kytka ne chemická laboratoř, na to nezapomínejte. Proto vše používat vyváženě a raději méně a postupně přidávat, nežli více.
Bax
Tím odráží jsem myslel to, že se ohřeje - šlo mi jen o to říct, že díky alobalu stoupá i teplota - a díky folii není teplota tak vysoká, což je ve výsledku jasné. A folie z growshopu je rozhodně lepší. Tudíž pokud se někdo soustředí na terminologii, pak chápu tvůj nutný "pořádek". Nicméně 2 kg, jsem psal, že bych rád. A ne, že toho dosáhneš. .A už vůbec jsem nepsal, že toho dosáhneš pod 4kilem. Ale jak říkám, pokud tě trápý termíny, chápu tvé nadšení pro pořádek.

Jinak přikládám ještě pár foteček nového modelu White widow + jack něco... :-) ... v nové skříni - snad se povede...
Bax
...rostou jako z vody. Musím říct, že nová skříń jim prospívá. Takto se vytáhli za 14 dní. Ještě týden dva a přpnu na květ....

pokud bude mít někdo foto příspěvky ze skříně z NFTčka, budu jedině rád, když to okomentuje a něco přidá.

Rád bych nabral zkušennosti s rychlostí růsta, ale především o co jde je hustota. Rád bych věděl jak docílit co nejpevnějších a nejhustších palic.
Bax
Po dalších necelých 3 týdnech.........je to moc zajímavé. Snad to nebude moc.

Tak opět se potvrzuje pravidlo, že tohle roste jako z vody :)))

Připojuji fotky.
Bax
no a když se na to podíváme po týdnu, zjistíme, že už nám pěkně lepí....viz. foto.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma