Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
Mravenci , mravce help...jak na ně ?? - Klikni zde pro originální téma
Morpheuss
Ahojte all, prosím o pomoc...
Mam taky problemos, že na zahrade mam okolo kyti mravcov a robia mi diery do pody a bojim či mi nezožeru korene alebo aj celu rastlinu... sú neškodný alebo ich mam odstraniť, a ak ano tak ako...? dakujem to all
jestedman
ožrat ti to můžou, hlavně vlasový kořínky, já bych to přesadil, byli tam před tebou a tvejma kytkama
Vlasový kořínky ožírat můžou, ale out jich má tolik, že si myslím, že by to nemělo mít vlvi.
Navíc mít u kytky mravence = kytky bez škůdců!
Když budou mít mravenci hodně žrádla, na kořínky se Ti z části vyprdnou. Já to kdysi řešil koláčema, cukrem a dalšíma sladkostma, co mi doma zbyly po nedělním pečením.
WhiTe
jasny.. obcas jim tam hod zbytky od obeda a oni ti ji za odmenu pohlidaj ;)
Morpheuss
dakujem to all, som to poriesil tak že som to okopal cele okolo rastliny a aj mravcov, dufam že už sa neukážu, je to moj prvý znackový out, tak si ho nechcem ničím pokaziť...
ToncekV
Ahoj! Taky jsem nedavno sadil svoje prvni kvalitni modely (klony) a taky mam na miste hafo mravencu... Tak me napadlo, ze by se dali zlikvidovat Bioformatoxem ... mel by to byt ciste prirodni produkt, ale jak tady ctu tak se zda ze moc mravenci nevadi... myslite teda, ze mam pouzit ten Bioformatox?? Mej se... peAce 4 all growers.
Morpheuss
tý malý vyjebanci tam dnes zase boli, vždy ked poda vyschne tak trosku praskne a v tých skulinkách sa stale vrtajú, zas som to okopal a polial, nechcem to presadzať to určite nebudem,bol som tam prvý..., a toho Bioformatoxa sa bojim, je to predsa len tvrda chemia..., to ich asi radsej po jednom vyzabíjam...
ToncekV
ehm mno, ja je tam mam taky, ale moc je neresim... navic nechapu kde jsi vycetl ze je to tvrda chemie, kdyz na tom linku co jsem psal je na krabicce toho produktu: bez jedu proti mravencum s bleskovym ucinkem.... hm, tak myslim ze jsme se nepochopili, navic jsem psal ze je to priroda, tj. BIO nee chemie... mno nic, ja to zkouset nebudu, dal jsem ti tip, jak na to... mej se, Tonc.
Morpheuss
ToncekV
mas pravdu..., nebudem to riešit zatial to vyzera že to kyti newadí, ale dnes som pocul od kamosa že vraj v zahradkarstve maju nejaký neskodný prášok na ktorý pojdu a potom ked to zožerú tak sa nebudú moct rozmnozovať... pojdem to kupit ked bude cas a napisem...
Morpheuss
Ha... ebem na to... babka mi povedala aby som tých mravcov nechal tam že prekyprujú podu takže su dokonca užitocný...
hudson
Ja mam taky kolem rostlinek celkem dost mravencu, jako nikdy sem je nejak nevidel lest po rostlinach ale mam to krapec pokousany uvidime...
Morpheuss
2hudson: to ja tiež ale pochybujem že by to boli mravce, skor husenky(kurvy)
hudson
Asi jo, ale jeste sem je tam nezahlid....
Zenga
Ja mel mraveniste kousek od kyticek a nic mi s tim neudelali.Spis si myslim,ze kdyz jsou tam mravenci,tak tam nepolezou slimaci a ostatni havet-co myslite je to dobra teorie?
Dejwik
Mravenci jsou dobri hlidaci to bezesporu (napadnou i vetsi tvory jako slimaky, housenky apod.) ale otazka je, jestli neokusuji korinky ? Popripade jestli si na nasich kytkach mohou vychovavat msice (nevim jiste jestli msice na canabis muzou) ..

S tema korinkama to asi nebezpecne nebude mravenci jsou bylozravci a rostlinne bilkoviny jim nic nedaji mozna ale kvuly ostatnm latkam.. ale to je, jako kdybychom polikaly pisek ze z toho telo mozna neco vyuzije.. asi tezko :)

Takze na otazku vyhubit ci nevyhubit odpovidam jasne nechat zit, jsou uzitecni, byli tam driv a ublizovat zivym tvoreckum je zbytecne poskozovani vlastni karmy a urcite to prinasi pocity jen neblahe, pokud zrovna clovek neni sadista..
east
nicméně mravenci nejsou zas tak úplně bez viny jak by se zdálo. Jestli jste si někdy všimli na různých kytkách lezoucích mravenců, tak často zjistíte, že jsou tyto kytky napadené mšicemi....a tito mravenci tam nejsou proto, aby kýžené mšice hubili, ale dokonce je ještě ochraňují a jsou vůči predátorům mšic agresivní. Je to proto, že mšice při vysávání milých kytek vylučují ze zadečků sladkou tekutinu v podobě kapiček, které tito užiteční mravenečkové olizují. Je to pro ně vítaný příděl cukru. Jinak pro kytku jako takovou samotní mravenci nebezpečí nepředstavují.
speed
hjej uzitoční prírodný antiškodec sú tiež lienky


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma