Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
Sthnu to dvakrát? - Klikni zde pro originální téma
nabuloid
Tak jsem se letos rozhodl, že musím vyzkoušet jestli stihnu venku sklidit dvakrát do roka.

Místečko už mám připraveno s minulího roku i se zakrývací folii, tak hodlám zasadit počítám tenhle víkend nějaký řezivo (detaily popíšu a foto dodát po úspěšné výsadbě). Dobu růstu se pokusím co nejvíce omezit, nechám asi max. 14 dní. Po té začnu se zakrýváním, aby měli kytí světlo je 12h denně. Podle mých předběžným propočtů by mohla být první várka hotová něco kolem 15. července.
Pak začnu s druhou výsadbou, kde počítám, že dám kytí lehce předpěstovaný rovnou pod zakrývací plachtu, abych mohl mít druhou sklizeň do půlky září.
Počítám s nějakým vždy nepředvítalelným zdržením, takže mám ještě skoro měsíc k dobru. Snad mi teda vydrží počasí alespoň do počátku řijna.

Modely zkusim pravděpodobně BubleGum, Nebulu(i když ta potvora vždy chytá plíseň), AK48 a C4(která by měla mít nejkratší dobu květu).
Substrát použiji kokos, trochu mýchlej vermikompostem a na dno dám krapet liafloru, květníky mají 5l. Hnojit budu coco serií od Bcuzz asi 2x později až 3x denně.

Rady, připomínky a dotazy vítám
nabuloid
Důvod je jednoduchý. Nemůžu si dovolit nechat kytí vyrůst vysoko, tak buď jich tam dám málo a budu je držet nízko a nechám je růst celej cyklus (to jsem udělal loni a je s tím moc práce) nebo jich tám dám o hodně víc a začnu zatemňovat brzy, tím pádem nevyrostou vysoký, ale budou nízký a sklidim určitě to samý jako z těch velkejch. Jenže když to stihnu dvakrát do roka, tak mám dvojnásobek úrody.

Jelikož mám vyzkoušený, že na určitý m2, sklidim stejně na málo velkých nebo hodně malých kytek, tak si myslim, že si i to určitě vyplatí.
Lahvan_FlaskiCZ
chceš jet někde venku nebo ve skleníku? jestli kdesi v polích, bude to docela náročné, dvakrát denně být u kdytek.......
sky-triper
hej já bych řekl at jdeš do toho a mužeš porovnat vysledky a budeš vedet na příště . . . .řekl bych že v poli to asi nemáš . . . jak se ptal nademnou . . .. . . . . . . jinak se už teším na nějaké foto . . . . .. :D . . . .. mě napadlo že by bylo super si pohrat s elektromotorkem a kolejničkama a udelat si nejakej automat . . . protože si myslím že je to mega risk . . . víš co nikdy newim jestli nebudeš muset být třebas v nemocnici nebo jinde mimo a to by kyti těžce nesly
The Chemical
Já bych řekl, že tohle nemá význam. Možná, že stihneš dvě sklizně, ale výnos bude stejný nebo nižší, než při normální sklizni na podzim. Pokud nemůžeš nechat kytky moc vyrůst, jsou i jiné metody-třeba ohýbání nebo zastříhávání do keříku. Pokud se ti nezdá moc práce chodit dvakrát denně ke kytkám a zatemňovat, tak si myslím, že třeba zastřihávání je proti tomu hračka...
jestedman
nechtěl bych být kytkou, která je hnojená 2x až 3x denně :D
Lahvan_FlaskiCZ
citace:
Původní příspěvek od jestedman
nechtěl bych být kytkou, která je hnojená 2x až 3x denně :D

toho jsem si ani nevšiml. :D:D:D pěkný :bravo:


chci taky ve skleníčku zatemňovat a váhám mezi pevnou konstrukcí ze sololitu a netkanou textliií. U té konstrukce je nevýhoda, že by se musel dodržet tvar kytky a nevím jak bych řešil spoje mezi deskami aby se to dalo složit (motýlkové panty). U textilie, kterou bych bral asi černou vidím nevýhodu v množství vrstev které bych musel použít a řešení větráčku aby mi ji neodfukoval....
nabuloid
to petref: loni jsem je držel pod sítek a s výškou jsem si pohrál, kyti byly vysoký přešně, jak jsem potřeboval. Je fakt, že mi stačily 4 kytky na 4x1,2m. V tom by problém nebyl. Já jen myslim, že když jich tam dám hodně (řízky si nadělám, to neřešim), tak efekt bude nakonec stejný, ale za kratší čas. Jelikož je u to u kámoše na zahradě, tak se zakrýváním problém nebude.
nabuloid
to lahvan: já to zakrýváním dělám černobílou folii, kterou natáhnu kolem konstrukce, která je kolem kytiček..fotos dodám
nabuloid
to chemical: dovolím si nesouhlasit, mám vyzkoušený, že na určitých m2 udělám stejně na málo kytiček, který budou roztahaný do strany nebo na hodně malých nahuštěných na sebe. Efekt je stejný...celou plochu zaplnit jednou paličkou vedle druhý.
nabuloid
tak jsem to včera úspěšně vysázel, ...doufám, že mi to mrazíky nezabijou,

zasazeno
3x Nebula
3x Pot of Gold
3x AK 48
19x Bublle Gum

substrát je kokosový substrát od Bcuzz, smýchaný 3:1 s vermikompostem
kytí zalitý vodou s kořenovým stim. Root Up - takto je nechám ještě tak 2 dny, poté připojím čerpadlo a kapilárový rozvod, přidám hnojivo a nastavim zalívání, ze začátku dám EC 1.00 - 1.3, Ph kolem 5,8
KBerry
Loni jsme sklízeli zakrývaný tak 20.července, akorát že posledních 14 dní pršelo a i když to bylo kvůli dešti zvrchu přikrytý tak stejně 1/3 zplesnivěla. AspoŇ bylo hafo hašu. Jinak to bylo 17 kytek tak 130cm, PP,SantaMaria,Boogle,Durga - na 2,5 krát 1,7m asi 1,5kg.
nabuloid
zasadil jsem a přišel mráz...kam se holka kam schováš?

Bohužel nebylo kam, půlka osazenstva to odnesla, tak, že všechny listy totálně zbělaly. Musel jsem polovinu vyměnit...dodal jsem C4ky, už bylo krásný počásko, tak jsem nečekal žádný problém, ale jak naschvál druhej den přišel ještě poslední mrazík. Ještě, že pak bylo počasí parádní a holky to nějak rozdejchaly....uf, jedou moc krásně.
Před deseti dny jsem začal zakrývat a už na mě pomalu vykukují první blizničky. Dnes jim začnu přidávat květovej stimulátor pro kokos a koko booster, taky zvednu EC na 1,6.

Kvůli mrazu se mi to celé šouplo o nějakej ten tejden, tak doufám, že to ještě vyjde. První seč počítám někdy koncem července. To už budu aspoň chytřejší, kterej modýlek mi bude nejlépe nakvétat, abych ho mohl použít pro druhý kolo.
nabuloid
přidám nějaký fotos.(12tý den zakrývání)
1. moje bedna i s plachtou na zakrývání
2. celkový pohled
3. ak 48
4. C4
5. buble gum
nabuloid
ten zbytek
Svahadji
Ahoj! Hezky pořešeno :) Jak je ta bedna vysoká?
nabuloid
počítám, že má tak 130cm, vyšší už nemohla být, páč by pak šla už vidět. Kvůli mrazu mi kytí rostli trochet pomaleji než jsem počítal, tak ani nevyužiju celou výšku. Jdem mi hlavně o to vyzkoušet, jestli to vyjde 2x. Druhou várku už udělám krapet vyšší.
Svahadji
To je slušná vejška :) A už vysazuješ druhou várku? Když budeš za měsíc a něco sklízet abys to jen prohodil.
nabuloid
času dost, nový osazenstvo nechám 14 dní před pokosem rozjet pod 6kilem, sož bude stačit, abych je rovnou dal pod plachtu. Hustota je dostatečná, teď, když jsem začla zakrývat, tak nejmenší kyti meli tak 15cm. Počítám, že 14 na růstu pod šestkou budou určitě mít 25-30cm. To mi stačí, těch 130cm je maximálka, kdyby se zbláznili a táhly se do výšky, osobně bych radši kytí tak do 80cm. Je jich tam 30, což je až až.
nabuloid
Přidávám nebulku, na tu bych málem zapomněl. Tahle holka nejlépe pobrala ty mrazíky, který přišli při výsadbě. Doufám, že bude tak silná i ke konci.
nabuloid
Tak jsem našel na www.hydroponieplus.cz nějaký nový hnojivo. Jmenuje se Top Up od Ecolizer a je to na poslední 3 týdny. Řekl bych, že to bude něco jako Green Sensation, ale je o třetinu levnější. Objednám to a příští týden začnu s aplikací. Jsem zvědavej jak to pofachá. Určitě dám vědět.
nabuloid
Tak jsem zpátky s novou aktualizací. Kytičky krásně kvetou a začínaj se fajně cukříkovat.
Přidán Top Up do zálivky a EC zvednuto na 1,8 - 2,0. Holkám zbývají ještě tak 3 týdny plus minus.
Připravil jsem již novou várku 30 kloníků, bohužel se mi tak pomýchaly, že nevím kterej je kterej a hold budu čekat jak to dopadne. Jen je škoda, že už nemám akčko, jelikož jsem ho daroval kámošovi k dozrání na zahrádku. Vypadá totiž zatím nejlépe ze všech členů. No jo co se dá dělat.
Zítra budou všechny kloníky přesazeny do hlíny (nemám čas je tak často zalívat, proto jsem na začátek zvolit půdu), do malých květináčků, aby se rozjely a mohl jsem je hodit do mojí bedny rovnou na 12h.
nabuloid
Přídám foto 35.dne ve zkráceném režimu
1. Nebula
2. AK48 (to je můj favorit)
3. C4
nabuloid
Bohužel včera jsem zjistil špatnou věc, díky nepříjemnému počasí, kdy pořád chčije, jsem objevil na některých kytičkách zažínající plíseň. Bylo to na všech třech nebulách, a asi dvou kytičkách v jejich největší blízkosti. Plíseň jsem odstranil, ale nedalo mi to a dnes jsem musel všechny tři nebuly připravit o jejich hlavní paldy. Hold Nebuly už nikdy vem, jelikož tohle pheno je nějak moc náchylné. Budu muset každej den nějak otrhávat listí, aby se to více provzdušnilo a hlídat. Přidám nějakou modlitbu, aby se ten nahoře vzpamatoval a poslal mi na ten konec nějaký sluníčko a ne ten zasranej déšť.
Na novou výsadbu pravděpodobně připravím dovnitř nějaký ventilátory, abych mohl kyti ke konci trochu provětrat.
Ono
2nabuloid:
Pleseň je sviňa. Mňa pravidelne oberá o najväčšie šišky a nemá zľutovanie ani nad redšími šiškami. A maximálna maškrta je, keď napadne stonku, nad ktorou je veľa šišiek, ktoré postupne začínajú usychať, takže skôr alebo neskôr ich aj tak bude treba odstrihnúť. Ak ti môžem poradiť, tak tam nainštaluj tie ventiálory už teraz. Určite to v niečom pomôže.:)
Ad Nebula: S touto odrodou skúsenosť nemám, ale náchylnosť na pleseň je podľa mňa takmer u všetkých odrôd. Mne napádala pleseň aj maximálne riedke nonamy, na druhej strane mi "žrala" husté šišky Durbanov zvnútra.:(:(:( Prajem veľa šťastia v boji s týmto nezmarom.;)
nabuloid
sklizeno!!!!

Bohužel plíseň jsem nevymítil, musel jsem hodně hlavních šišek sundat předčasně, ale alespoň jsem zjistil, že na druhou várku musím dát už jen buble gum (nejhezčí paličky a plíseň skoro žádná). Kytičky už se suší, ale bohužel nestihl jsem je nafotil před popravou, tak udělám nějaký fotos, až hotového materiálu.
Dnes přesadím nové osazenstvo z maličkých květníčků do 5litrovejch a začnu nový kolo.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma